דלג לתוכן

אירוע כלילי חד

Acute coronary event
המומחים של Infomed מסבירים:
אירוע כלילי חד יכול להיות כל אחד מבין כמה תסמונות קליניות הנגרמות מקרע ברובד טרשתי באחד מעורקי הלב (עורק כלילי), ומישנית לכך נוצר קריש הגורם להיצרות או אף לחסימה של העורק הכלילי. אם ההיצרות או החסימה הנוצרת בעורק נמשכת זמן קצר מכדי גרימת נזק לשריר הלב, אזי מדובר בתעוקה לא יציבה. אם החסימה בעורק הכלילי ממושכת יותר עלול להיגרם לשריר הלב נזק בלתי הפיך - מצב המוגדר כאוטם.

מבדילים בין אוטמים "לא מלאים" שהם תוצאה של חסימה זמנית של העורק הכלילי ואשר מהווים עם תעוקה לא יציבה את המכלול המכונה "אירוע כלילי", לבין אוטמים הנגרמים עקב חסימה מלאה וממושכת של העורק (אוטם שריר הלב). מבחינים בין שני סוגי האוטמים לפי הממצאים בתרשים האק"ג.

מתוך כלל החולים שלקו באירוע כלילי חד 5%-2% מהחולים אינם שורדים ו-15%-5% לוקים באוטם חד בשריר הלב במהלך החודש הראשון שלאחר האירוע החד. במהלך השנה הראשונה למעלה מ-25% מהחולים חוזרים לאשפוז בשל הישנות התלונות, ו-10%-4% אינם שורדים.
  • אירוע כלילי חד תסמינים

    התלונות האופייניות הן על כאבים בבית החזה, בעלי אופי לוחץ. הכאבים עשויים להקרין לכתפיים, לגב, לצוואר וללסת התחתונה, ולהיות מלווים בבחילה, בהקאה ובזיעה קרה.

    הכאבים יכולים להופיע בעקבות מאמץ קל או במנוחה מוחלטת, להיות רצופים או לסירוגין. גם כאשר חולה לוקה בתעוקה יציבה במאמץ, מתפתחת במהירות תעוקה גם במאמצים פוחתים והולכים, תעוקה בלתי יציבה.

רופאים בתחום

עיניים
ד"ר משה מלכין
4.9
( 175 חוות דעת )
"יחס אישי ותוצאה מצוינת אכפתיות"
קראו עליי עוד
אלרגיה ואימונולוגיה
ד"ר בן ורנר
4.8
( 22 חוות דעת )
"ד״ר בר עזר לי רבות להתמודד עם האלרגיות שלי, איכות החיים שלי השתפרה רבות בעקבות הטיפול"
קראו עליי עוד
עור ומין
ד"ר אפרת בר אילן
5.0
( 5 חוות דעת )
"רופאה מדהימה, יסודית, מקצועית ואכפתית. באתי אליה בעניין מולוסקום טיפלה בי במסירות🌹 תודה על המקצועיות והאמפתיה ממליצה בחום!!!"
קראו עליי עודלקביעת תור

המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

מאמרים בנושא אירוע כלילי חד

מחקר: כמה בשר אדום אפשר לאכול בלי להסתכן?
מחקר: כמה בשר אדום אפשר לאכול בלי להסתכן?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/07/2014

מחקר אירופאי חדש טוען כי גברים שצורכים כמויות מתונות של בשר אדום מעובד עלולים להיות בסיכון לתמותה ממחלות לב. כמה בש... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו