
תת לחץ דם בעמידה הינו מצב בו לאחר קימה משכיבה או ישיבה מופיעה ירידה בלחץ הדם. הירידה יכולה להיות קלה ולהוביל לתחושת סחרחורת של מספר שניות בלבד או חמורה יותר ולהוביל להתעלפות. היא יכולה להופיע אצל כל אדם אך מצב זה נפוץ במיוחד במבוגרים.
כאשר תת הלחץ דם הוא קל אין צורך בטיפול מיוחד וניתן להסתפק במעקב ובשינוי הרגלים בלבד אולם במצבים חמורים כאשר הסחרחורת מופיעה למשך זמן ממושך ובמיוחד כאשר היא מלווה באיבוד הכרה יש צורך בבירור מעמיק של הגורם לתת לחץ הדם בעמידה.
תת-לחץ דם בעמידה תסמינים
סיבות וגורמי סיכון
אבחון ובדיקות
סיבוכים אפשריים
טיפולים ותרופות
מניעה
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: רציתי לדעת מה נחשב ללחץ דם תקין. אני בת 16, לחץ הדם שלי הוא 93/66, והדופק הוא 64. מה אפשר לעשות כדי להעלות את לחץ הדם, ואילו סכנות יש בלחץ דם נמוך?
שאלה: אני מטופל בפרוזק וקסנקס במשך מעל 3 שנים. אני סובל מעייפות כרונית, ולאחרונה לחץ הדם שלי התחיל לרדת, הממוצע שלו היום הוא 80\40. אני שוקל 115 ק"ג, ולאחרונה הייתה לי בעיה משפחתית אשר השפיעה מאוד על מצבי הנפשי. אשמח לדעת אם יש קשר בין הדברים האלה ל
שאלה: אני בן 60, נכה (בגלל תאונה שעברתי מזמן. לחץ הדם שלי הוא 60/90. הוא נע בין 68-55 על 99-84. אני עייף, לא תמיד, בעיקר אחרי יציאה בשירותים (פעם ביומיים), ואפילו כמה שעות אחרי, וגם משעות אחר הצהרים אני עייף עד שאני נרדם. כאשר אני קם משכיבה לישיבה, אני עיי
שאלה: מהי תרופת הדופאמין? מהן תופעות הלוואי? ולמה נותנים אותה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
תרופות קשורות
-
מידודרין
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
בדיקת לחץ דם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
מחלות קשורות
-
שחמת של המרה
-
כבד שומני
-
קדחת אדי מתכות
-
זיהום ריאה מפטריה
-
קדחת קיו