כאב תסמין המוגדר כחוויה לא נעימה מבחינה סנסורית ורגשית הקשורה בנזק לרקמת גוף או לנזק אפשרי. הכאב מוכר לכולנו כסימן למחלה כלשהי, וככזה – הוא הסיבה הכי נפוצה כיום לפניה לטיפול רפואי.
Shutterstock | fizkes
מטרת הכאב בגופנו היא להגן על הגוף ולשמור על איזון במערכות הגוף. על מנת להשיג מטרה זו – הכאב מגלה, מאפיין וממקם תהליכים הגורמים נזק לרקמות בגוף וזאת במטרה להפסיק את תחושת הכאב ואת התהליכים הגורמים לו ולנזק.
כאב חריף גורם לתגובות בגוף כגון עוררות התנהגותית, תגובת דחק ( הכוללת עליה בלחץ דם ,בדופק, הגדלת קוטר האישונים והפרשת הורמון הקורטיזון בצורה מוגברת). בנוסף, כאב חריף ילווה בדרך כלל בכיווץ הגפה בו הוא מופיע.
כיצד פועלת תחושת הכאב?
קצוות עצבים הנמצאים בעורנו מעבירים מידע למערכת העצבים המרכזית אודות גירוי כימי, גירוי חום או גירוי מכאני. כאשר יש גירוי עוצמתי של קצוות עצבים אלו – מועברת למוחנו תחושת הכאב במסלול הבא: גירוי ← קצה עצב ← חוט שדרה ← מח.
לעומת העור המשופע בקצוות עצבים המגיבים לגירויים שונים, הרקמות העמוקות בגוף והאיברים הפנימיים – משופעים בקצוות עצבים המגיבים לגירוי מכאני. הגירוי המכאני באיברים הפנימיים וברקמות העמוקות מופעל באופן מרבי כאשר קיים תהליך של דלקת אשר משחרר מתווכים שונים המפעילים את שרשרת העברת האותות וגורם לעצבים להיות יותר רגישים לתחושת הגירוי המכאני.
תרופות לטיפול בכאב:
אבחון ובדיקות
טיפולים ותרופות
סוגים נפוצים
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: מה גורם לאנגינה?
שאלה: בעבר הלא כל כך רחוק, כשהייתי מקיימת יחסי מין, לא סבלתי מכאבים, להפך, הייתי נהנית. יש לי חבר כבר שנה וחצי, ובשלושה חודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בכניסה ורק אחרי דקה אני מרגישה את ההנאה. זה מתסכל אותי, כי אני מגיעה למצב שאני מסרבת לפעם שניה או שלישי
שאלה: אני בן 73 ומבקש פרטים על שימוש יעיל במכשיר TENS לשיכוך כאבים: באיזו עוצמה להשתמש, היכן להציב את האלקטרודות וכו'.
שאלה: היום עברתי בדיקת EEG. בזמן הבדיקה רגל שמאל שלי קפצה כמה פעמים מבלי שהיתה לי שליטה בזה. לאחר הבדיקה, כשהייתי בדרך לביתי, איבדתי תחושה ברגל שמאל ונפלתי, כשניסיתי לקום עדיין לא היתה לי תחושה ברגל שמאל ונפלתי שוב. רציתי לדעת אם הבדיקה היא הגורם לכך.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
תרופות קשורות
-
פניטואין
-
אינדומתאצין
-
לידוקאין
-
מורפין (MCR, MIR)
-
נאפרוקסן (נרוסין, נקסין, פוינט)
-
אוקסיקודון
-
פתידין
-
רופקוקסיב
-
פרופוקסיפן
-
אטודולק (אטופן)
-
בופרנורפין
-
פירוקסיקאם (ברקסין)
-
פנטניל (פנטה)
-
דיקלופנאק (וולטרן)
-
דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
איבופרופן (נורופן, איבופן, אדקס)
-
פרצטמול (אקמול, דקסמול)
-
טרמדול (טרמדקס)
-
נימסוליד
-
אספירין (מיקרופירין)
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
טיפול עם קנאביס רפואי
מחלות קשורות
-
רגישות יתר
-
ציסטה ברונכוגנית
-
גסטרואנטריטיס הנגרמת מרוטה-וירוס
-
דלקות פה, לוע, שקדים
-
מחלות גליקוזילציה
מאמרים בנושא כאב


חשתם בכאב, לקחתם משככי כאבים ועכשיו כמה זמן מחכים? לכתבה המלאה


חולים אשר סובלים מכאב גופני אשר נמשך יותר משישה חודשים הם בעלי סיכוי גבוה לדיכאון. כך על-פי תוצאות מחקר חדש המתפרסם... לכתבה המלאה