שמות מסחריים
אציקלוביר (זובירקס), תרופה אנטי-ויראלית שקיימת בצורת טיפול חיצוני, טיפול בוריד וגם לבליעה, משמשת נגד זיהומים ויראלים הבאים:
• טיפול ומניעת פצעי קור או הרפס באברי המין הנגרמים על ידי נגיף הרפס סימפלקס.
• טיפול באבעבועות רוח ובשלבקת חוגרת.
• מניעת זיהומי הרפס סימפלקס עבור חולים על ליקוי חיסוני.
התרופה מתערבת בתהליך השכפול העצמי של הנגיף ובכך מונעת את חידוש התרבית ומאפשרת למערכת החיסונית של הגוף לחסל את שאריות הנגיף המתפרץ. התרופה אינה מרפאת את מחלת ההרפס, היות שאינה יעילה כנגד הנגיף הרדום.
חשוב לשים לב:
יש להתחיל את הטיפול בהקדם האפשרי ולשתות הרבה נוזלים בזמן טיפול באציקלוביר.
אין להשתמש בתרופה אם ידוע על רגישות או אלרגיה לאציקלוביר או לחומרים אחרים בתכשירי אציקלוביר.
בזמן טיפול במשחת עיניים המכילה אציקלוביר, יש להפסיק להשתמש בעדשות מגע.
במקרה של טיפול בהרפס באברי המין, יש להימנע מקיום יחסי מין בזמן הטיפול כל עוד לא נרפאו הפצעים לחלוטין מחשש להעברת הזיהום בעת מגע מיני.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: יש לנו תינוקת בת 4 ימים ואשתי לא מיניקה אותה. כתוצאה מכך יש לאשתי כאב חזק בשדיים והחלב ממשיך לטפטף. מה לעשות כדי להפסיק את הכאב וכדי שלא ייגרם זיהום?
שאלה: אני בהריון שבוע 8+ ובבדיקות השגרתיות התגלתה דלקת בדרכי השתן. הרופא רשם לי מרשם לזינט. אני קצת חוששת, האם התרופה עלולה לפגוע בהתפתחות העובר ? אציין כי אני רגישה לסולפה.
שאלה: יש לי חברה שמכורה לסחוג, ממש באופן אובססיבי. רציתי לדעת האם אכילת יתר של סחוג עלולה לפגוע בטווח הרחוק. אכילת הסחוג אצלה היא ברמה של צירופו לכל מאכל ובכל שעות היום.
שאלה: אני בת 55. יש לי כולסטרול גבוה: 242 בבדיקה האחרונה. ה- LDL גבוה: 142, ה- HDL גבוה: 85, אבל ערך הטריגליצרידים נמוך. האם זה אומר שאני צריכה להיות מודאגת ולטפל בהורדת הכולסטרול? האם יש איזושהי נוסחה שמראה את הקשר בין המרכיבים? האם hdl גבוה לא מנטרל את ה- ldl הגבוה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
נוגדני הרפס
תרופות קשורות
-
מוקסיפלוקסאצין
-
אדפלן
-
מטרונידאזול
-
טרטינואין
-
אציטרטין