שמות מסחריים
-
אלוריל Alloril
אלופורינול (Allopurinol) הוא חומר פעיל שנמצא בתרופה אלוריל. אלופורינול שייך למעכבי האנזים קסנתין אוקסידז, אנזים זה אחראי על ייצור חומצה אורית (חומצת שתן) בגוף. רמות גבוהות של חומצה אורית קשורות להתפתחות שיגדון (גאוט/gout), שסיבוכיה כוללים התקפים של דלקת במפרקים והיווצרות אבנים בכליות.
אלופורינול (אלוריל) מתאים גם לאנשים עם תפקוד כליות לקוי או עם נטייה מוגברת לאבנים בכליות, כי הוא אינו מעלה סיכון לאבנים בכליות. בניגוד לתרופות אחרות שמגבירות את הפרשת חומצת השתן בכליות, אלופורינול אינו משפיע על סינון חומצה אורית בכליות, אלא מעכב את הייצור שלה.
יעיל לטיפול ב:
אלופורינול (אלוריל) משמש להורדת הרמות של חומצה אורית בדם ולמניעת שיגדון ומצבים אחרים שקשורים לעודף חומצה אורית בדם. עם זאת, הוא אינו יעיל להקלת הכאב בהתפרצות חריפה של שיגדון.
הנחיות חשובות:
בתקופת הטיפול באלופורינול (אלוריל), רצוי להמעיט בצריכת מזונות עשירים בפורינים ובשתיית משקאות אלכוהוליים, שיכולים להעלות את רמות חומצה אורית בדם. בנוסף, מומלץ להרבות בשתיית נוזלים – 10-12 כוסות לאדם מבוגר ביום, אלא אם רופא הורה אחרת.
רצוי להיזהר בנהיגה, כי השימוש באלופורינול עלול לגרום לסחרחורת או לפגוע בעירנות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתרופות המכילות אלופורינול (Allopurinol) במקרים הבאים:
-אם ידוע על רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה.
-לפעמים אלופורינול עלול להגביר את תסמיני השיגדון, במיוחד בתחילת הטיפול, לכן לא מומלץ להשתמש בו בזמן התקף פעיל מבלי להיוועץ ברופא.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: בתי, בת 17, סובלת זה זמן רב מכאבים במרפק. אחרי ביקורים רבים אצל רופאים הוחלט לבצע בדיקת מיפוי עצמות. בתי חוששת מהזריקה ומהצילום לאחר מכן. האם הזריקה כואבת והם יש סיכון בביצוע המיפוי?
-
שאלה: אני בחורה בת 22, בריאה, אני משתמשת במשך החודשיים האחרונים בגלולות למניעת הריון (יסמין) וקורה לי משהו קצת מוזר. אחרי שאני והחבר שלי מקיימים יחסים, אני ממש מיובשת (צמאה). אני יודעת שיש לזה קשר לגלולות / ליחסי המין, משום שאני שותה המון במשך היום. אשמח אם תעזרו לי.
-
שאלה: בני נטל כחודש ריטלין 20 מ"ג, והיה שיפור ניכר בהתארגנות ובסיום מטלות לימודיות, אך הילד התלונן על עצבנות וכעס וראינו זאת בבית כרגישות יתר. הוא כעס וצעק וחיפש תשומת לב כל הזמן, וכל הזמן היה נדמה לו שהוא לא זוכה לה. הפסקנו את התרופה, מאז הילד מרגיש טוב, תיאבונו גבר, הוא נינוח יותר, אך מבית הספר מדווחים על מצבי אוננות בלתי נשלטים ותכופים, תופעה שהיתה גם לפני לקיחת הכדור אך היתה נשלטת, לא כמו עכשיו. האם יש קשר בין נטילת הכדור או הפסקת הכדור לחוסר השליטה הזה באוננות?
-
שאלה: ע"פ שאלות ותשובות שקראתי באתר, הבנתי כי השימוש בסרוקסאט (לטיפול בחרדות) לא מומלץ במהלך הריון. מה לגבי רסיטל ופקסט, או האם קיימות תרופות אחרות שלא מהוות סכנה לעובר או לאם.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- בדיקות דם
-
תרופות קשורות
- גולימומב
- טוקיליזומאב
- אדלימומאב (יומירה)
- פרדניזולון
- אתאנרספט