שמות מסחריים
קלינדאמיצין, אנטיביוטיקה ממשפחת הלינקוזאמידים, יעילה בטיפול בחולים הסובלים מזיהומים הנגרמים על-ידי חייידקים גרם חיוביים (אירוביים ואנאירוביים), כמו חיידק הסטאפילוקוק, חיידקים אנאירוביים בפה, בבטן ובאברי המין באישה.
משתמשים בקלינדאמיצין בזיהומים שונים ובעיקר בכאלה שמקורם בבטן או באגן אצל נשים. כמו כן משתמשים בקרם וגינלי לטיפול בנשים הסובלות מדלקת מבוא הערייה, ובנוזל לעור לטיפול בצעירים הסובלים מפצעי בגרות.
תופעות הלוואי העיקריות של קלינדאמיצין הן בחילה, אי נוחות בבטן ושלשול. לעיתים גורמת קלינדאמיצין להתפתחות דלקת קשה מאוד של המעי הגס הנגרמת על-ידי חיידק הקלוסטרידיום דיפיציל.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בן 59 ומבקש ייעוץ בנושא Bicuspid Aortic Valve and Ascending Aortic Aneurysm. זה 20 שנה ידוע אצלי על מסתם אאורטלי ביקוספידאלי מעובה, עם שורש אאורטה מורחב בגודל 4.2 ס"מ. זה 11 שנה (מאז המדידה הראשונה) האאורטה העולה מורחבת, מקסימום רוחב במרכזה - 5.2 ס"מ. כל השנים האלה אני במעקב תקופתי, עברתי בדיקות אקו לב, בדיקות CT ובדיקות MRI. בכל הבדיקות, את חלקן אני עובר כבר 20 שנה ואת חלקן במשך 11 שנה, אין כל שינוי בגדלים. כל הפרמטרים האחרים תקינים: קשת האאורטה והאאורטה הבטנית, חדרי הלב, המחיצות וכו'. רמת הכולסטרול, רמת הסוכר, ולחץ הדם (115/70) תקינים. אני בריא באופן כללי, ולא סובל מבעיות אחרות. מעולם לא אושפזתי בבית חולים. זה 28 שנים אני מתאמן בריצות ארוכות וטריאתלון, סיימתי כבר 16 ריצות מרתון האחרון במרץ השנה, כ-85% מהאימונים בעומס קל (60% עד 70% מהדופק המכסימלי), גם בתחרויות בשיא המאמץ אני לא עובר 90% מהדופק המכסימלי. בייעוץ האחרון, המומחה ציין שהקריטריונים השתנו, ושהיום ממליצים לעבור ניתוח להחלפת האאורטה העולה כאשר ההרחבה מעל 5.0 ס"מ, ולכן היועץ ממליץ שאעבור ניתוח להחלפת האאורטה העולה. לדבריו, סביר שאין צורך להחליף את המסתם האאורטלי. הוא המליץ לי לעבור בדיקת TEE לפני הניתוח, לבדיקת רוחב ואנטומיה של ה- STJ. במשך שנים רבות אין כל שינוי פתולוגי במום. מלבד מום זה, אני בריא בהרבה מהממוצע לגילי, אז למה למהר עם ניתוח כל כך מסוכן? חלק מהמומחים המליצו על ניתוח ואסרו עלי לעסוק בספורט אירובי כבר לפני 10 שנים. רופא החוקר זה 30 שנים פיזיולוגיה של המאמץ יעץ לי להמשיך באימונים. יתר על כן, הוא טען שסביר שאין אצלי שינויים לרעה בעיקר בזכות הפעילות הגופנית שבה אני עוסק. האם לגשת לניתוח? האם יש מניעה להמשיך בפעילות הגופנית בה אני עוסק? בשבוע אני עושה, בבמוצע, 50 ק"מ ריצה, 4 ק"מ שחיה ו-60 ק"מ ברכיבת אופניים.
-
שאלה: יש לי חוליות דחוסות, ונאמר לי שניתן להזריק חומר לתוך החוליה הדחוסה. ברצוני לשאול למה זה גורם ומהן ההשלכות של טיפול מסוג זה?
-
שאלה: אני שבעה שבועות אחרי לידה. בעקבות דימום ממושך וממצאי אולטרסאונד עם רירית מעובה (כ-15 מ"מ) ותכולה הטרוגנית ברחם (18X13 מ"מ). לפני כמה ימים נתן לי הרופא שלי מרשם ל-4 כדורי מתרג'ין (תרופה לעצירת דימום לאחר לידה), ובמשך חמישה ימים ליטול אוגמנטין. נטלתי את המתרג'ין אבל לא הייתה לו כל השפעה עלי. לא היו התכווצויות ולא הפרשה דמית מרובה כפי שהיה מצופה שיקרה (אמנם אני כבר לא מדממת, אבל מי יודע - הרי תכולת הרחם נשארה כשהייתה, היום אפילו ראיתי באולטרסאונד). האם יש דרך נוספת אחרת לגרום לרחם לפלוט את התכולה חוץ מגרידה? והאם בשל העובדה שהדימומים הולכים ונעלמים ניתן להתעלם מתכולת הרחם?
-
שאלה: בני, בן כמעט 5, סובל בחודשים האחרונים כ-5 פעמים ברציפות מחיידק הסטרפטוקוק בגרון. הוא טופל במוקסיפן, אזניל ורפאפן. כעת, לאחר הטיפול האחרון הוא בריא, אולם משטח שנלקח חזר שוב חיובי לסטרפטוקוק A. מה לעשות? האם צריך לקחת שוב ושוב אנטיביוטיקה? האם יכול
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
תרופות קשורות
-
פפברין
-
פרומתאזין
-
קוהוש שחור (סימידונה)
-
אליטרטינואין (טוקטינו)
-
טמוזולומיד