דלג לתוכן

קלוזאפין

פסיכוזה, נוגדי, פסיכוזה, נוגדי, אטיפיים | Clozapine

מתאים לטיפול ב:

  • סכיזופרניה
יש צורך במרשם

שמות מסחריים

  • לפונקס
    לפונקס Leponex
  • לוזאפין
    לוזאפין Lozapine
המומחים של Infomed מסבירים:

קלוזאפין הינה תרופה נוגדת פסיכוזה. אופן פעולתה אינו לגמרי ברור, אך נראה כי אתרי הפעולה העיקריים שלה הינם בקולטנים לדופמין ולסרוטונין במוח. 

תרופה זו משמשת לטיפול במקרים עמידים של סכיזופרניה אשר לא הגיבו לסוגים אחרים של תרופות אנטי פסיכוטיות. התרופה מיועדת גם להפחתת הסיכון להתנהגות אובדנית חוזרת במטופלים הסובלים מסכיזופרניה או מהפרעה סכיזואפקטיבית, ונמצאים בסיכון ארוך טווח בשל התנהגות אובדנית בעברם. 
ייתכנו שינויים חמורים בספירת דם (מחסור בתאי דם לבנים) במהלך הטיפול בקלוזפין. הפרעה זו ניתנת לריפוי באמצעות זיהוי מוקדם ועצירת הטיפול בתרופה, מיידית ובהנחיית רופא, ועל כן מבוצעות בדיקות דם באופן תדיר.
במשך 18 השבועות הראשונים לטיפול במסגרת הקהילה, יש לערוך בדיקת דם אחת לשבוע. בית המרקחת הקהילתי יספק את התרופה לשבוע טיפול בלבד על פי מרשם רופא, הנושא חותמת של "בדיקת כדוריות דם לבנות נערכה ונמצאה תקינה".
החל מהשבוע ה-19 לטיפול, יש לערוך בדיקת דם לפחות אחת לחודש. בית המרקחת הקהילתי יספק את התרופה לחודש טיפול בלבד על פי מרשם רופא, הנושא חותמת של "בדיקת כדוריות דם לבנות נערכה ונמצאה תקינה".

אין להשתמש בתרופה במקרים של רגישות לחומר הפעיל או למרכיבי התרופה האחרים, חוסר אפשרות לעבור בדיקות דם סדירות, מחלת כבד או כליות חמורה, הפרעות בלב או דלקת שריר הלב, אפילפסיה בלתי נשלטת או הרעלת אלכוהול או צורות הרעלה אחרות, מצב חוסר הכרה עמוק או מצב של כשל זרימת דם, חסימת מעיים, גם בעבר, עבר של גרנולוציטופניה או אגרנולוציטוזיס שנגרמו על ידי תרופה, למעט כימותרפיה, בנטילת תרופות העלולות לגרום לאגרנולוציטוזיס, בתפקוד לקוי של מח העצם, בנטילת תרופות העלולות לדכא את מח העצם, בנטילת תרופות אנטי-פסיכוטיות בעלות פעילות ארוכת טווח. 

זהירות נדרשת מתקופות ממושכות של חוסר ניידות, על מנת למנוע בעיות בזרימת דם, היווצרות קרישי דם. כאשר יש אפילפסיה, הסבירות לסבול מפרכוס עלולה לעלות בעקבות טיפול זה.

צילום: shutterstock 
  • מידע על התרופה

    אופן נטילת התרופה

    טבליות.

    תדירות וזמן נטילה

    1-3 פעמים ביום.

    טווח המינון

    מבוגרים: מינון התחלתי: 25 מ"ג ליום. ניתן להעלות את המינון ב- 25 עד 50 מ"ג ליום. מינון אחזקה: 300-450 מ"ג ליום. מינון מירבי: 900 מ"ג ליום.
    ייתכן שהרופא יבצע שינוי במינון הנדרש במקרים של עישון, מחלת לב, בעיות כליה/ כבד, גיל העולה על 60 או נטילת תרופות שונות.

    תחילת ההשפעה

    תוך 2.5 שעות. השפעה מלאה מושגת רק כעבור מספר ימים או שבועות.

    משך ההשפעה

    תוך 2.5 שעות. השפעה מלאה מושגת רק כעבור מספר ימים או שבועות.

    מנה שנשכחה

    יש לקחת מייד כשנזכרים. אם נותרו פחות מ- 4 שעות לפני המנה הבאה, יש לדלג על המנה שנשכחה וליטול את המנה הבאה בזמן הנכון.
    אם התרופה לא ניטלה למשך יותר מיומיים, אין להתחיל מחדש ויש לפנות לרופא בהקדם.

    הפסקת התרופה

    כאשר ניתן, יש להפסיק את התרופה בהדרגה. כאשר יש צורך להפסיק באופן חד, עלולים התסמינים הפסיכוטיים לחזור. וכן- הזעה מוגברת, כאב ראש, בחילות ושלשול וכן היצרות סמפונות.

    מינון עודף

    מנות עודפות גדולות עלולות לגרום תרדמה או פירכוסים. יש לפנות לחדר מיון. סימנים נוספים למינון יתר: היעדר רפלקסים, בלבול, הזיות, עצבנות, רפלקסים מופרזים, פרכוסים, ריור יתר, התרחבות אישונים, רגישות לשינויי טמפרטורה, תת-לחץ דם, התמוטטות, הפרעה בקצב הלב, בעיות נשימה.

    אחסון

    לשמור במיכל סגור במקום קריר ויבש, הרחק מהישג ידם של ילדים

יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
4.9
( 16 חוות דעת )
"אני שנים אצל ד״ר אולגה גורגולה ולא אחליף אותה! לפניי שהיא ד״ר, היא בן אדם אנושי, בגובה העיניים, מקשיב ואכפתי! ובפן המקצועי, היא מקצועית ברמות הכי גבוהות שיש! תמיד נותנת תחושת ביטחון והבנה!"
קראו עליי עודלקביעת תור
אלרגיה ואימונולוגיה
ד"ר בן ורנר
4.8
( 24 חוות דעת )
"חוויה מעולה מרגע קביעת התור עד סיום הטיפול"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו