שאלה: מה הן תופעות הלוואי של טיפול בסרטן הערמונית?
תשובה:
רופאים רבים משתמשים בטיפול הורמונלי בכדי לשלוט בהתפשטות סרטן הערמונית. תופעות הלוואי השכיחות הנגרמות מטיפול הורמונלי כוללות דחף מיני מופחת, אין-אונות, עקרות ודלדול העצמות (אוסטיאופורוסיס). קשיי זקפה ועקרות מתפתחים אצל רוב הגברים העוברים טיפול הורמונלי. מידת הסיכון ושיעור אובדן העצם תלויים במידה רבה על משך הזמן שבו מקבל המטופל את הטיפול ההורמונלי. במקרים רבים יכולים רופאים להמליץ על דרכים להיאבק בתופעות הלוואי הללו.
כאשר אנשים אינם מגיבים עוד לטיפול הורמונלי, רופאים עשויים לנסות תרופה כימותראפית המכונה טאקסוטר. תופעות לוואי אפשריות של טאקסוטר כוללות בחילות, אובדן שיער ודיכוי מח עצם _הפחתה או עצירה של יצירת תאי דם). המטופלים עלולים גם לפתח אגירת נוזלים וכאבים, עקצוצים או אובדן תחושה באצבעות הגפיים.
חשוב שכל אדם הסובל מסרטן ערמונית מתקדם ידון בדאגותיו עם הרופא שלו בטרם התחלת הטיפול.
כיום לא קיימת תרופה לסרטן ערמונית מתקדם. עם זאת, גברים יכולים להועיל לעצמם במספר אופנים שונים. ישנם טיפולים המאטים את התפתחות הסרטן. אחרים מפחיתים את התסמינים הנגרמים מן המחלה. עד לאחרונה לא היה בנמצא טיפול מאריך חיים לסובלים מן המחלה. אולם התרופה הכימותראפית שאושרה לאחרונה, טקסוטר, כאשר היא נלקחת בשילוב עם הסטרואיד פרדניסון, הוכחה כמאריכה את החיים במספר חודשים. טקסוטר נרשמת רק לגברים הסובלים מסרטן שכבר אינו מגיב לטיפול הורמונלי.
שאלה: נתקלתי באתר הבא http://www.topsecretfatlosssecret.com
תשובה: נתקלתי באתר הבא http://www.topsecretfatlosssecret.com הטוען שמסתובבים לנו בקיבה ובמעיים תולעים ורמשים שונים (פלאק?!) הפוגעים בבריאותינו ומונעים מאיתנו (גם) לרזות, שלא לדבר על הרס הבריאות. הנאמר באתר די מבהיל. מה אומרים המומחים? האם באמת הדברים נכונים? אם כן - האם יש דרך להעיף אותם משם? ישנם תולעים וטפילים (פרזיטים) מזנים שונים היכולים לעבור לגוף האדם ולהתקיים במערכת העיכול או במערכות אחרות בגוף. זהו לא מצב בסיסי או תקין, והוא אינו מתקיים באופן נורמלי בבני האדם. תנאים מסוימים, כגון שתיית מים מזוהמים, מגע עם צואת בעלי חיים או אנשים הנושאים את הפרזיט, מדינות בהן ההיגיינה ירודה ומקורות מים מתוקים מסוימים מהווים דרך בה החיה יכולה לחדור ולחיות בגוף האדם. טפילים יכולים לגרום סימפטומים שונים ולתחושת חולי. כל מקרה לגופו, סימפטומים שונים אפשריים. ישנן בדיקות שונות למציאת נוכחות פרזיטים במערכת העיכול. יש בדיקה ספציפית לתולעת או לפרזיט כשחושדים בהימצאותו. הרופא ימליץ על ביצוען לפי הבעיות בהן חש החולה ופרטים רלוונטיים, כגון היכן טייל, ממה ניזון ועוד. לא נכון לומר שמסתובבות באופן קבוע תולעים במערכת העיכול המפריעות לתפקוד תקין. אך במקומך לא הייתי מודאגת מכך. חייה את חייך, אם תחוש בתסמינים כלשהם תוכל לפנות לרופא המשפחה, ולפי הצורך תיבדק ויוצע לך טיפול. המשך בריאות ד"ר מיכל רסנר - אינפומד [01/05/2008]