שמות מסחריים
-
אנברל Enbrel
-
ברנזיס BRENZYS
-
ארלזי ERELZI
-
נפקסטו NEPEXTO DEXCEL
אתאנרספט הופקה בטכנולוגיה של הנדסה גנטית והיא דומה לנוגדן המופרש בגופנו אשר נקשר לחלבון בשם TNF- alpha (קיצור של Tumor Necrosis Factor). חלבון זה מיוצר בגופנו באופן תקין ויש לו תפקיד חשוב בתהליכים דלקתיים ובפעילות מערכת החיסון.
אתאנרספט נקשרת ל TNF- alpha ומעכבת את השפעותיו על התהליך הדלקתי.
השימוש באתאנרספט הוא עבור מחלות דלקתיות שמערבות את המערכת החיסונית: דלקת פרקים שגרונית,דלקת חוליות מקשרות, דלקת פרקים פסוריאטית (שילוב של פסוריאזיס ודלקת פרקים) ופסוריאזיס.
הטיפול בדלקת פרקים שגרונית ינתן לרוב בשילוב עם מתוטרקסאט.
אתאנרספט מתאימה לטיפול גם בילדים ובמתבגרים,הסובלים מדלקת פרקים שגרונית (juvenile rheumatoid arthritis). ומפסוריאזיס, בתגובה לא מספקת או היעדר יכולת לקבל טיפול אחר. לא מדובר בריפוי המחלות הנ"ל אלא בהפחתת תסמיני הדלקת ובאופן זה עיכוב הנזק הנגרם לרקמות השונות.
אתאנרספט, כמו תרופות אחרות המעכבות את פעילות ה TNF-alpha, מעלה את הסבירות לזיהומים קשים (כולל שחפת ואלח דם), ועל-כן יש צורך במעקב רפואי בעת השימוש בה.
חשוב לקבל את אותה התרופה שרשם הרופא המומחה המטפל. כל החלפה או שינוי מינון של תרופה המכילה אתאנרספט חייבים להתבצע אך ורק על ידי הרופא המומחה המטפל.
בנוסף לעלון, קיים 'כרטיס מידע בטיחותי למטופל', המכיל מידע בטיחותי חשוב, שיש לדעת, לפני התחלת הטיפול ובמהלך הטיפול, ולפעול על פיו. יש לשמור את הכרטיס לעיון נוסף במידת הצורך ובמשך חודשיים לאחר קבלת המנה האחרונה.
צילום: Shutterstock-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני אחרי החלפת שני מסתמים - אאורטלי ומיטרלי. אושפזתי עם דלף קשה מתחת לתפר המסתם המיטרלי. אי לכך נותחתי שוב, והוחלף המסתם הדולף. בבדיקת האקו האחרונה נמצא שגודל החדר השמאלי, דפנותיו מעובים, ותפקוד הספטום לקוי מאד לכל אורכו עקב הניתוח. שני פרוזדורי הלב, במיוחד השמאלי, מורחבים. מפל לחצים מוגבר מעט בשל המסתם התותב האאורטלי. לחץ במחזור הריאתי מוגבר. בשנה האחרונה חלה ירידה בתפקוד ויש לי קוצר נשימה במאמץ קל. אבקש לקבל יותר מידע בקשר למצבי ואיך עלי לתפקד.
-
שאלה: אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כבר 4 חודשים. אשתי סובלת מחוסר בבלוטת התריס אך מטופלת באלטרוקסין (200 מ"ג ביום). אני בעברי עברתי שני ניתוחים של הרניה (שבר - קילה), עד כה אני מניח ומקווה שאין קשר לאי כניסה להריון שלי ושל בת זוגתי בשל מה שציינתי כבר. הדבר הנוסף ממנו אני סובל זה וריקוצלה, וכאן מגיעה השאלה העיקרית : האם זו הבעיה העיקרית ועלינו לדאוג??? ואם כן, מה הטיפול המומלץ ביותר?
-
שאלה: בחודש האחרון בלעתי כ-10 כדורי "חגיגת" ושתיתי הרבה אלכוהול. בבדיקת הריון גיליתי כי אני בהריון לא מתוכנן כבר במשך כחודש. האם בלי צל של ספק ישנה פגיעה בעובר בשלב זה? והאם ישנה בדיקה שיכולה לשלול או לאשר פגיעה בעובר?
-
שאלה: אני בן 58. לאחר שנה של כאבי בטן בלתי נסבלים עם תחושה של מעיים נעולים, ולאחר בדיקות רבות במערכת העיכול ללא ממצאים בלתי תקינים, ולמרות שמעולם לא חשתי דיכאון כלשהו, לפחות לא במודע, החליט רופא המשפחה לתת לי ציפרלקס במינון 10 מ"ג, פעם ביום. מאז יש ה
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- בדיקות דם
- צילום רנטגן
-
תרופות קשורות
- פרמתרין
- אציטרטין
- הידרוקורטיזון
- צטרימיד + כלורהקסידין (סביעור)
- אטודולק (אטופן)