שמות מסחריים
פלובוקסאמין הינה תרופה נוגדת דיכאון וחרדה המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין במוח. כמו כן, תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולים הסובלים מהפרעה טורדנית כפייתית.
בנוסף להתוויות הרשומות נעשה בה כיום ניסיון לטיפול גם בחולים הסובלים מהפרעה מוחית הקשורה להתמכרות לאלכוהול, בהפרעות אכילה (כולל אכילה כפייתית), ובכאבי ראש כרוניים הנובעים ממתח. לתרופה זו יש פחות השפעות אנטיכולינרגיות מלתרופות טריציקליות.
לא מומלץ להשתמש בתרופה זו במצבי עצב ועצבנות רגילים וחולפים. חולשה, בחילה, והפרעה בשינה הינן תופעות הלוואי השכיחות ביותר אשר עשויות להופיע בעת נטילת התרופה.
לפלובוקסאמין לוקח מעט זמן עד שהיא מתחילה להשפיע. חלק מהמטופלים לא חשים שיפור במצבם במהלך 3-2 השבועות הראשונים לטיפול. אם בחלוף מספר שבועות, אין תחושת שיפור, יש להתייעץ עם הרופא, שעשוי להגדיל את המנה, באופן הדרגתי.
תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות בילדים, במתבגרים ובמבוגרים צעירים עד גיל 25 שנים. עם תחילת הטיפול בתרופה, על המטופלים בכל הגילאים וקרוביהם לעקוב אחר שינויים התנהגותיים כמו החמרת הדיכאון, מחשבות אובדניות, תוקפנות וכדומה. אם חלים שינויים כדוגמת אלה, יש לפנות מיד לרופא.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני נערה בת 16 שסובלת מאל-וסת כבר שנה בערך. וסת ראשונה התחילה בגיל 12. ביצעתי בדיקות, ואכן יצא שיש לי ערכים נמוכים של אסטרוגנים וגונדוטרופינים. עשיתי דיאטה לא סדירה במשך 5 חודשים ללא ספורט, הפסקתי, ואז התחלתי לעסוק בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע. אני אוכלת בצורה מסודרת וטובה ואיני מונעת מעצמי שום דבר (לפחות בתקופה של חודשיים). עקב המצב הבטחוני לא יכולתי לבצע את הטיפול והבדיקות הנדרשות, אך הגברתי את צריכת השומן שלי בשלושה השבועות האחרונים בגלל האזהרה של הרופאה (שמן זית, אגוזים ופיצוחים). אני רוצה לדעת אם זה יגרום להתחדשות המחזור וימנע צורך בטיפול רפואי. מה אתם ממליצים לעשות?
-
שאלה: עברתי אירוע מוחי קל. יש לי מחשבות רעות ואני פוחד מאד. האם אני יכול לקחת תרופות נגד דיכאון? אני בן 87.
-
שאלה: אני בן 66. יש לי במשך תקופה ארוכה רמת CPK גבוהה - 300 עד 1000 ויותר. התופעה מלווה בתקופות של כאבים חזקים בשרירים, בפרט באזור השריר ה-4 ראשי וארמסטרונג, כולל התכווצויות שרירים אשר פעמיים הביאו לידי לאובדן הכרה. הרופאים לא יודעים להתמודד עם הבעיה ואיני יודע מה לעשות. אצל בתי גילו באקראי רמת CPK בערך 2000. הרופאים טוענים שזה תורשתי. אבל מה עושים עם זה? אני עוסק באופן קבוע בפעילות ספורטיבית ואין קשר בין המאמץ לגובה ה- CPK.
-
שאלה: האם מותר לחצות טבליות פוסלן האם מותר לחצות טבליות פוסלן של 10 מ"ג, ולהשתמש בהן כמינון של 5 מ"ג ליום?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכולוגי - סוגים
-
תרופות קשורות
-
ונלפאקסין (אפקסור, ויאפקס)
-
סרוקוול - קוואטיאפין
-
אלפראזולאם
-
דולוקסטין (סימבלטה, ינטריב)
-
האלופרידול