שמות מסחריים
מנגנון הפעולה המדויק של ההיפריקום עדיין אינו ברור, אך הוא כנראה מעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין במוח.
יש לשים לב:
תרופות נוגדות דכאון מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות. במידה ומבחינים בשינויים התנהגותיים (כמו החמרת דכאון, מחשבות אובדניות וכו'), יש לפנות מיד לרופא.
במקרים נדירים, היפריקום (רמוטיב) עלול לגרום לרגישות בעור ובעיניים עקב חשיפה לשמש, לכן מומלץ להימנע מחשיפה לכל סוגי קרינת UV (שמש, מכוני שיזוף). יש להגן על העור והעיניים מחשיפה לשמש. אם מתפתחת פריחה דמויית כוויה, יש להפסיק נטילת היפריקום (רמוטיב) ולהיוועץ ברופא. לפני ניתוח- יש לעדכן את הצוות המטפל בנטילת תרופה זו.
אין להישתמש בהיפריקום (רמוטיב) במקרים הבאים:
רגישות (אלרגיה) לחומר הפעיל או למרכיבים נוספים של התרופה.
בנטילת תרופה נגד דיכאון (מכל סוג) או כל תרופה אחרת עם פעילות סרוטונינרגית.
רגישות לאור, כולל אור השמש.
בדרך כלל, היפריקום (רמוטיב) אינו מיועד לילדים מתחת לגיל 12 ואין להשתמש בו לילדים מתחת לגיל 6 שנים.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: איזו בדיקה יותר מעמיקה ואמינה לגילוי היצרות עורקים או בעיה בלב - מיפוי לב או stress echo?
שאלה: אני בת 22.6. אלה תוצאות בדיקות שעברתי: שקיפות עורפית: 1.2 לפי גיל: 1:1447 גיל ושקיפות עורפית: 1:9043 חלבון עוברי: הסיכון לפי גיל בלבד: 1:1451 גיל ובדיקות: 1:5460 אקו לב עובר: תקין אני בשבוע ה-26. בסקירה מאוחרת נצפתה בעוברית כליית פרסה, אגני כליות ימין 4 ושמאל 6. הופניתי למעקב לאחר שלושה שבועות ובכליה הימנית נמצאה הרחבה של 3 ובשמאל של 5. מה המשמעות של ממצא זה לגבי היילוד?
שאלה: אני בן 12 ושמתי לב שהאשכים שלי זזים, ושאחד גדול יותר מהשני, ואני ממש מודאג.
שאלה: כתבתם כאן על מריחואנה וגראס, אבל לא כתבתם אף פעם על הבדיקה הרפואית לצורך גילוי של החומר בדם, וכמה זמן לוקח לחומר לצאת מהמערכת עד כדי כך שכבר לא יזהו אותו בבדיקה.