תופעות נפוצות: זיהום פטרייתי, בעיקר בפה או בנרתיק, שלשול, בחילה, הקאה, כאב בטן, כאב ראש, נוירופתיה פריפרית, נוירופתיה אופטית הקשורה לעיתים לאיבוד הראיה, לקטיק אצידוזיס, טעם מתכתי, התכווצויות בבטן ופריחה. שינויים בתוצאות בדיקות דם, קשיי שינה, עליית לחץ דם, סחרחורות, כאב ממוקד.
תופעות לא שכיחות: דלקת בנרתיק או באזור איברי המין הנשיים, תחושת עקצוץ או חוסר תחושה, לשון נפוחה, כואבת או חסרת צבע, תכיפות במתן שתן, צמרמורות, תחושת צמא, הזעה מוגברת, שינויים בחלבונים, מלחים או אנזימים ב דם המודדים את תפקוד הכבד או הכלייה, רמות נמוכות של נתרן בדם, כשל כלייתי, ירידה ברמת טסיות הדם, נפיחות בבטן, עלייה ברמות קראטינין, כאב בקיבה, שינויים בקצב לב.
פנייה מיידית לרופא המטפל במקרים של: פריחה, עור אדום וכאב, גרד, שינויים בראיה כגון טשטוש בראיה, שינויים בספירת הדם, שלשולים חריפים, בחילות או הקאות חוזרות, כאבי בטן או נשימה מואצת, אובדן תחושה, עקצוץ, פרכוסים, תסמונת סרוטונין- אי שקט, בלבול, הזיות, נוקשות שרירים, רעד, בעיות בקואורדינציה, התקף, קצב לב מהיר, בעיות נשימה חמורות ושלשול. רבדומיוליזיס, פירוק שריר (נדיר)- כאב שרירים לא מוסבר, רגישות או חולשה ו/ או שתן כהה. דלקת בלבלב, ארוע מוחי חולף, צלצולים באזניים, בנוסף, סימני זיהום (כמו חום, כאבי גרון, כיבים), או כאב ראש מטריד המופיע לאחר אכילה או שתייה, מחייבים פנייה לרופא.
במצב של , הפרעות עוריות קשות, נפיחות באיזור הפנים והצוואר, קשיי נשימה, שלשול חמור, דמי או רירי- יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא/ רוקח באשר לנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה. בייחוד עבור:
נוגדי דכאון טריציקליים וטטראציקליים, דקסטרומתורפאן, מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI), ליתיום, היפריקום, אגוניסטים לקולטן לסרוטונין,
SSRI's: כמו: אמיטריפטילין, ציטלופרם, קלומיפראמין, דוסלפין, דוקספין, פלואוקסטין, פלובוקסאמין, אימיפראמין, לופפראמין,
פרוקסטין או סרטרלין בשילוב עם לינזוליד קיים חשש לפתח תסמונת סרוטונין (serotonin syndrome), תופעת לוואי נדירה אך מסוכנת, שסימניה: ריגוש יתר, אטקסיה, קצב לב מהיר, יתר לחץ דם, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות, כאבי בטן, קוצר נשימה, איבוד הכרה.
מומלץ להימנע משילוב זה או לאפשר מירווח של שבועיים לפחות בין שני סוגי התרופות.
תכשירים סימפאתומימטיים כגון: פסאודואפדרין, פנילפרופאנולאמין: בשילוב עם לינזוליד סיכון מוגבר לעלייה מסוכנת בלחץ הדם ולכן יש להימנע משילוב זה.
גלולות למניעת הריון: לינזוליד עלול להפחית מיעילות הגלולות. על-כן במהלך הטיפול בלינזוליד וכשבוע לאחר סיום הטיפול, יש להשתמש בנוסף באמצעי מניעה מכניים.
תרופות לדיכוי מערכת החיסון: סיכון מוגבר לדיכוי מח העצם בשילוב עם לינזוליד. יש להקפיד על בדיקות דם לאורך הטיפול המשולב.
תרופות לטיפול במיגרנה (כמו סומאטריפטאן), תרופות לטיפול בכאב בינוני- חמור (כמו פתידין), תרופות לטיפול בהפרעות חרדה (כמו בוספירון), תרופות נוגדות קרישת דם (כמו וורפרין), אנטיביוטיקה- ריפאמפיצין.
תרופות לטיפול באסתמה כמו סאלבוטאמול, טרבוטאלין ופנוטרול.
תרופות לטיפול בתגובות אלרגיות חמורות פתאומיות כמו אדרנלין (אפינפרין).
תרופות המעלות את לחץ הדם כמו נוראדרנלין (נוראפינפרין), דופמין ודובוטאמין.
אופיאיטים, כמו פתידין- תרופות לטיפול בכאב בינוני עד חמור.
השפעת שימוש ממושך
בתקופת הטיפול בתרופה זו יש לערוך בדיקות דם, במיוחד בחולים שלוקחים תרופות העלולות לגרום לתרומבוציטופניה או בחולים הנוטלים לינזוליד יותר משבועיים. בנוסף יש לערוך בדיקות ראיה בחולים הנוטלים את התרופה למשך תקופה ממושכת (יותר מ-28 יום).