שמות מסחריים
לוסרטן הוא חומר פעיל שנמצא בתרופות לוסרדקס, אוקסאר, ולוטן. שייך למשפחת חוסמי הקולטנים לאנגיוטנסין 2. חסימת השפעתו של אנגיוטנסין 2 שנוצר בגופנו מאפשרת לכלי הדם להתרחב ומונעת צבירת עודפי נוזלים.
תרופות בשילוב לוסרטן:
לוסרטן נמצא גם בתרופות לוסרדקס פלוס, אוקסאר פלוס, לוסרטה פלוס ולוטן פלוס, בשילוב עם הידרוכלורותיאזיד (חומר פעיל בעל השפעה משתנת, שגם עוזרת להפחית לחץ דם גבוה).
יעיל לטיפול ב:
לוסרטן נועד לטפל באי ספיקת לב ובלחץ דם גבוה. לוסרטן (לוסרדקס, אוקסאר) משמש גם להפחתת הסיכון לשבץ או להתקף לב אצל חולים עם לחץ דם גבוה שפיתחו גם מחלת לב. בנוסף, הטיפול בלוסרטן עשוי לעכב החמרה במחלות כליה אצל חולי סוכרת מסוג 2.
הרופא יכול לרשום לך את התרופות המשולבות לטיפול ביתר לחץ דם שאינו מאוזן באמצעות הטיפול בתרופות שמכילות לוסרטן לבד. בנוסף, התרופות המשולבות נועדו להפחית את הסיכון לשבץ אצל מטופלים עם לחץ דם גבוה שאובחנה אצלם גם התעבות שריר בחדר השמאלי של הלב.
הנחיות חשובות:
יש לעדכן את הרופא במידה ואתם סובלים מבעיות בכליות, מאיבוד נוזלים (התייבשות) או מאיבוד מלחים עקב נטילת תרופות או צמחים משתנים, דיאטה דלת מלח או מחלה שמלווה בהקאות או שלשולים.
הרופא עשוי לבדוק את תפקוד הכליות שלך, לחץ הדם וכמות האלקטרוליטים (למשל אשלגן) בדם שלך.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בלוסרטן (לוסרדקס, אוקסאר) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
- אם את בהריון, מתכוונת להיכנס להריון או מניקה. אם את נוטלת לוסרטן וגילית שאת בהריון, עליך להפסיק מיד את הטיפול ולפנות לרופא, כיוון שלוסרטן עלול לגרום נזק לעובר.
- אם אתם סובלים ממחלת כבד חמורה שפוגעת בתפקודו.
- אם אתם חולים בסוכרת או במחלת כליות חמורה ומקבלים טיפול בתרופות שמכילות אליסקירן.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בת 16 ויש לי בעיה של צרידות חוזרת. רבים אמרו לי שזה נובע משימוש לא נכון במיתרי הקול. בטיולים ומחנות קיץ כשאני צועקת אני הופכת ל "אילמת", ומשתמשת בלפחות שלושה סוגי כדורים בו -זמנית כדי שהקול יחזור אלי (לדוגמה: סטרפסילס, למוסין וכו' ). בטיול בשבוע האחרון השתדלתי שלא להרים את הקול, רק כשאני מדריכה את הקבוצה אני מרגישה שאני מתאמצת כל כך לדבר עד שלבסוף הקול שלי שוב כמעט ונעלם. האם יש מקום שבו יוכלו לבדוק מהי הבעיה במיתרי הקול שלי ? מדוע הם כל כך רגישים ? או לפחות ללמד אותי איך לא לשחוק אותם בזמן דיבור?
שאלה: אני בת 26 ולפני כמה חודשים התחלתי לרוץ בחדר כושר. לאחר פרק זמן קצר הופיע לי כאב חד ופתאומי בברך שמאל באיזור הפיקה בצד הלטרלי ולעיתים ממש סביב הפיקה. הכאב מנע ממני לרדת במדרגות וגרם קשיים בהליכה,כל שכן בפעילות גופנית. אורתופד נתן לי סלקוקס, ולאחר כמה בדיקות גופניות קבע שמדובר בשחיקה של הסחוס. צילום הראה שאין הבדל ממשי בין הברכיים. לאחר מנוחה של כמה שבועות נעלמו הכאבים לחלוטין, אך שבו והופיעו לאחר כל ניסיון נוסף לפעילות גופנית - גם לאחר הליכה מתונה של חצי שעה בפארק.רופא נוסף בדק אותי כשהייתי ללא כאבים ואמר שלא בטוח שזו שחיקה וכי עלי לחזק את השריר הארבע ראשי ולהשתמש במדרסים (עקב כפות רגלים שטוחות). צילום רנטגן תקין. - האם הסימפטומים נראים כמו שחיקת סחוס? - כיצד ניתן לטפל, והאם יש פעילות גופנית אירובית שמותר לעשות במצב זה ושאינה מעמיסה על הברכיים? מאוד חסרה לי הפעילות הגופנית שהייתי רגילה אליה.
שאלה: אצל בתי הופיעה תפרחת על הידיים שאחר כך התפשטה ללחיים, לישבן, לגב ומעט לחזה. הרופא אמר שהתפרחת מזכירה שנית. הוא המליץ על משטח גרון כדי לשלול שנית. האם במחלה זו מופיעה קודם התפרחת ורק אחר כך חום וכאבי גרון? אצל בתי יש רק תפרחת כבר 3 ימים.
שאלה: כבר תקופה ארוכה אמא שלי מדברת על כך שהיא שומעת קולות, והם אלה שקובעים לה אם לעשות דבר כזה או אחר בחייה. היא טוענת שאמרו לה שאני רוצה את הדירה שלה, והיא טוענת שיש כאלה עם כוחות על-טבעיים המשתלטים לה על הגוף ומעבירים את כל הסבל והכאב שלהם אליה, והיא מתייסרת מאד. ציינתי בפניה שלדעתי יש איזושהי בעיה ואולי כדאי לפנות לרופא. היא מתכחשת מכל וכל לעניין וטוענת שהכל בסדר גמור אצלה ברמה הנפשית, והבעיה היחידה היא הכוחות שפועלים נגדה ומייסרים אותה שנים. אין לי מושג איך לגרום לה להבין שיש בעיה ושצריך לטפל בה במהרה. יש לי ילדים, ולעיתים אני חוששת שהקולות שהיא שומעת ינחו אותה לעשות מעשים שיגרמו לנו חרטה רבה. מה אני אמורה לעשות ואיך עלי לגרום לה להבין שכל הדברים שהיא מספרת הם תוצאה של בעיה נפשית ולא אמת?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
אמילמתקרסול + דיכלורובנזיל אלכוהול (סטרפסילס)
-
אוסלטאמיביר (טמיפלו)
-
אפלרנון
-
זאנאמיביר
-
ריברוקסבאן (קסרלטו)