שאלה: אני בן 34. טופלתי שלוש פעמים בציפורן חולה בכף הרגל עם התקלפויות עור מסביב לציפורניים. הבעיה ישנה גם בכף היד עד כדי התפשטות "אכילת העור" כ-2 ס"מ מהציפורן. היו מקרים של עור חולה בין אצבעות הרגליים. הטיפול היה פעמיים בלמיזיל - פעם אחת למשך שלושה חודשים, ופעם שנייה למשך ארבעה חודשים. פעם שלישית טופלתי בספורנוקס למשך שלושה חודשים. בכל שלוש הפעמים עברתי בדיקות תפקודי כבד והן היו תקינות. למדתי מנסיוני ששלושה חודשים (ופעם אחת אף ארבעה חודשים) לא מספיקים כדי לחסל את פטריית הציפורן שבכף הרגל. אני מאמין שאילו היה מסכים הרופא להמשך טיפול נוסף, ללא ההפסקות של כשנה, הייתי נפטר מהצרה. הרופא לא הסכים. בסוף כל סדרת טיפול, ציפורן הרגל נותרה תמיד בצורה של כשני-שליש ממנה, "בריאה" אמנם, אך שליש ממנה עדיין היה נגוע, ולא מוגר קינון הפטרת לחלוטין. על כן, עם הזמן, המחלה פשוט "חזרה" להתפשט. בצורה זו עברתי שלוש סדרות (2 מהן, האחרונות, מיותרות ללא ספק) של למיזיל, ספורנוקס, והמחלה נשארה בציפורן. אני מאין שאם במקום הטיפולים האלה הייתי עובר טיפול אחד ארוך יותר (של חצי שנה נניח, עם בדיקות תפקודי כבד ככל שצריך, כמובן), המחלה היתה נעלמת. אני כבר לא מדבר על הטרטור, ההרגשה שלא נפטרים מהמחלה וההוצאה הכספית, שפשוט נזרקה לפח. אצלי 3 סדרות טיפול לא הניבו דבר! אודה לכם, על תגובתכם.
שאלה: אני לאחר כריתה חלקית של בלוטת התריס, אמורה לעבור כריתה מלאה עקב הימצאות גידול ממאיר: papillary carcinoma follicular varient and classic type. כמו כן התגלה כי יש לי דלקת בבלוטה, מחלת השימוטו. אני מטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג כחודש ימים. בשבועיים האחרונים יש לי כאבים במפשעות ובבית השחי, במיוחד בצד הימני של הגוף. יש נפיחות קלה מאוד, כמעט ולא מורגשת בבית השחי הימני. במישוש אני לא מרגישה גושים, אך המקום מעט נוקשה יחסית לבית השחי בצד שמאל. האם יש קשר בין הדברים? כמו כן, לאחר הכריתה התחילו להופיע כאבים בעצמות ובשרירים. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני לא עוסקת בספורט, כך שלא מדובר בשרירים תפוסים.
שאלה: בעקבות צרידות וכאבי גרון חוזרים נשלחתי מרופא אף אוזן גרון לרופא גאסטרו שאבחן אצלי מחלת ריפלוקס. הוא נתן לי אומפרדקס במינון גבוה - 2 ביום 2 בלילה , אבל עדיין לאחר מספר חודשים הדלקות בגרון נשארו. אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקורות מידע בעניין התפ
שאלה: עברתי תאונת עבודה, חתך מזכוכית באמה של יד ימין, ובנוסף קרע של הגיד, ולכן עברתי 3 ניתוחים. השאלה היא: אצבע מס' 4 {קמיצה} - לא ניתן יישור האצבע למעלה וכל תנועה שאני עושה גורמת לי כאבים חזקים כתוצאה אפשרית מהידבקות של הגיד. האם זה אפשרי להחזיר את המצב לקדמותו? אתה מבין שאין אפשרות לענות באינטרנט על שאלה כל כך מורכבת וספציפית. ככלל שיקום כף יד לאחר ניתוחי גידים הינו מורכב וכולל : טיפול הצלקת הניתוחית. שיקום טווחי התנועה. שיקום כוח השרירים. שיקום היכולות המוטוריות העדינות . החזרת היכולת העצבית לנוע לאורך האמה וכף היד. יש צורך בבדיקה מלאה להערכת יכולת התפקוד של היד. ייתכן מצב בו יש הידבקות של הגיד ואז נתן לנסות שיקום שמרני שיתבסס על: מסג' לצלקת ולאזור ההידבקות חימום מקומי תרגול מתיחות עדינות לבישת סד מותח אצבע ליישור . באם הטיפול לא מצליח, יש לנתח שוב ולשחרר את ההידבקות.. אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח ואיתו לחשוב על המשך הטיפול . את הניסיון השיקומי תוכל לקבל במכון ריפוי בעיסוק כף יד או במכון פיזיותרפיה . רפואה שלמה, ירון טילינגר -