שאלה: אני בת 19. זה כ-5 חודשים היה לי מחזור לא סדיר. ניגשתי לרופאת נשים, עשיתי בדיקת דם ביום השלישי למחזור, והתוצאות היו שרמת הפרולקטין גבוהה: 1079. קבעתי תור לרופא אנדוקרינולוג וגם לבדיקת אולטרסאונד. אין לי כאבי בטן, המשקל שלי תקין, ולא מופרש חלב מהחזה. הרגשתי לאחרונה כמה בחילות, וסבלתי פתאום משיעור יתר בגוף. מה זה יכול להיות? למה אני אמורה לצפות? האם זה יפריע לי בעתיד?
שאלה: ברצוני לקבל מידע מורחב על מחלת המייפל סירופ, בגלל שקרוב משפחה שסובל מזה מתכוון לעלות ארצה. ברצוני לדעת אם יש מסגרות לאנשים מוגבלים וחולים במחלה זו או דומה לה.
שאלה: אני בת 17, סובלת מכאבי מחזור שמשתקים אותי כבר כמה שנים ולא מאפשרים לי לקיים שגרת חיים רגילה. ראיתי בכמה מקומות שפעילות גופנית עוזרת לכאבים, ולכן אני עדיין ממשיכה בפעילות (אני רקדנית), אך זה בדרך כלל מגביר את הכאב, ובפעם האחרונה זה גרם לי לבחילה וכמעט הקאה. אני משתמשת ב Advil , אך הוא כנראה כבר לא משפיע עלי. יש איזה פיתרון אחר לבעיה זו?
שאלה: אני בן 35. יש לי היצרות בשופכה הפנו-בולברית. הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה, ושאז חותכים את המקום המוצר. האם נכון שלשני הפתרונות האלה יש אותם סיכויי הצלחה? לפי הבנתי, אם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין, מעצם הפעולה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן. מה הפתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לבעיה זו? מובן מאליו שנחוצה בדיקת אורולוג לקביעת סיבת ההיצרות בשופכה וחומרתה, ולפי ממצאים אלה להמליץ על הטיפול. בהיצרויות שפירות ניתן לבצע בשלב ראשון הרחבה עם בלון והשארת צנתר, סטנט, לתקופה של כמה שבועות על מנת למנוע היצרות חוזרת. אם טיפול זה לא מצליח, ניתן לבצע ניתוח להרחבת המעבר בצינור השתן, וגם אחריו מקובל להשאיר צנתר. ניתוחים נרחבים לשחזור השופכה מבוצעים בכמה מרכזים רפואיים בעולם לפי אינדיקציות ברורות. ד"ר נחום ורבין