שמות מסחריים
-
אדרונקס Edronax
רבוקסטין הינה תרופה נגד דיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי. התרופה פועלת באופן סלקטיבי על המעביר העיצבי נוראפינפרין, ומעכבת את הספיגה מחדש שלו בתאי המוח. על-ידי כך עולה רמת הנוראפינפרין, ופעילותו על תאי המוח מוגברת. לתרופה יש יעילות לטווח ארוך ורוב החולים מתמודדים עימה בצורה טובה. לעומת פלואוקסטין, רבוקסטין נמצאה יעילה יותר בטיפול בתסמינים הקשורים לתפקוד חברתי כגון חוסר מוטיבציה וערך עצמי נמוך. רבוקסטין יעילה בטיפול בדיכאון כמו תרופות מהדור הישן ממשפחת הטריציקליים, ובעלת פחות תופעות לוואי מהן, ולכן גם עדיפה יותר לשימוש בקרב קשישים אשר יתקשו להתמודד עם תרופות ממשפחת הטריציקליים. ייתרון נוסף שיש לרבוקסטין על-פני תרופות אחרות נגד דיכאון, הינו זמן ההשפעה המהיר יחסית שיש לתרופה: 10 עד 14 יום לאחר תחילת הטיפול. כמו כן, יחסית לתרופות החוסמות ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) יש לרבוקסטין פחות פוטנציאל לתגובות בין תרופתיות.
חשוב לציין כי תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות בילדים, מתבגרים, ומבוגרים צעירים עד גיל 25. עם תחילת הטיפול, יש לעקוב אחר שינויי התנהגות כמו החמרת הדיכאון, מחשבות אובדניות, תוקפנות- ולפנות לרופא באופן מיידי.
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: איזו תרופה אני יכול לקחת לטיפול בכאבי ראש?
-
שאלה: אני בהריון בשבוע ה-35 ויש לי תולעים. זו פעם ראשונה שאני נפגשת בתופעה הזו אצלי. הילדות שלי לפעמים סובלות מזה ואני מאד מקפידה על היגיינה. ממה זה מגיע? האם מותר לי לקחת את התרופה ורמוקס אותה אני נותנת לילדים?
-
שאלה: אני בן 25. לפני כמה חודשים אובחנתי כסובל מ- ADD ונרשם לי ריטלין "רגיל" במינון של 30 מ"ג (3 כדורים של 10 מ"ג) עד 3 פעמים ביום. אני בחור שמן יחסית, גובהי 175 ס"מ ומשקלי כ- 92 ק"ג, ולכן המנה מאוד גדולה, והיא בעצם המנה המקס
-
שאלה: אמא שלי בת 60 וסובלת זה חמש שנים ממניה דפרסיה ומסכיזופרניה. היא קיבלה אנפרניל וסרוקוול, ומידי פעם גם קלונקס במהלך התקופה, כמעט ללא שינוי במצבה. בשבועות האחרונים היא החלה להתנהג בצורה מאוד מבולבלת: היא מדברת על דברים לא לעניין ומנותקים לגמרי מהמציאות, ולפעמים מתחילה משפט ושוכחת באמצע מה רצתה לומר, וישנה גם ירידה בזיכרון לטווח הקצר. ישנו גם שינוי גם בתפקוד היום-יומי שלה: רוב היום היא ישנה, היא קמה רק כדי לאכול ולשתות ולקחת את התרופות או לשירותים, וחוזרת לישון. בשל ההידרדרות במצב, היינו אצל הפסיכיאטרית המטפלת בה, והיא טענה שאמא שלי פיתחה עמידות לתרופות אותן היא מקבלת. היא שינתה לה את התרופות ל-3 כדורים ביום של סרוקוול, ובמקום אנפרניל נתנה לה כדור אחד ביום ש רסיטל, ולגבי מצבה המבולבל אמרה שנחכה כמה שבועות כדי לראות כיצד משפיעה התרופה החדשה. היא סבורה שהמצב ישתפר. האם יכול להיות שהבלבול וההתנהגות הלא רגילה שלה קשורים לבעיה שאינה דיכאון, כמו משהו בכוון הנוירולוגי? אילו נזקים בלתי הפיכים למוח יכולות לגרום התרופות שהזכרתי, במיוחד לאור העובדה שהיא לוקחת אותן במינונים שונים כבר כמעט 5 שנים? והאם יכול להיות מצב שאדם הופך להיות עמיד לתרופות אלו והן חדלות להשפיע עליו? אם כן, מה עושים במצב כזה?