שמות מסחריים
סרטרלין (לוסטרל, סרנדה) הוא תרופה ששייכת לתרופות נגד דיכאון המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) במוח. סרטרלין (לוסטרל, סרנדה) משמש לטיפול במצבי דיכאון שונים.
אין להשתמש בסרטרלין (לוסטרל, סרנדה) במקרים הבאים:
רגישות לסרטרלין עצמו או למרכיבים אחרים בתרופה.
הריון או הנקה, מבלי לדון עם הרופא המטפל בסיכון לעומת התועלת בלקיחת תרופה זו. שימוש בתרופות השייכות לקבוצה זו של תרופות נגד דיכאון עלול להשפיע על מצב התינוק.
בו זמנית עם פימוזיד (אנטי-פסיכוטי).
בו זמנית עם מעכבי MAO או במשך שבועיים לאחר סיום הטיפול בהם.
בדרך כלל, סרטרלין (לוסטרל, סרנדה) אינו מיועד לשימוש בילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
חשוב לשים לב:
אי סדירות בקצב לב, לאחר בדיקת אק"ג מחייבת פנייה לרופא.
תרופות נוגדות דיכאון מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. יש לעקוב, בכל גיל, וכן על ידי הקרובים למטופלים, אחרי שינויים כמו החמרת דיכאון, תוקפנות או מחשבות והתנהגות אובדנית, במיוחד בתחילת הטיפול בסרטרלין (לוסטרל, סרנדה) ועם כל שינוי במינון או במשטר הטיפולי. במידה וחלים שינויים כמו אלה, יש לפנות מיד לרופא
תרופות נגד דיכאון מקבוצת SNRI ו-SSRI עלולות לגרום לסינדרום סרוטונין (נדיר) הכולל תסמינים כגון עצבנות, בלבול, הזעה, רפלקסים מוגברים; עוויתות שרירים,רעידות ועליה בקצב הלב, חום גבוה. הסיכון להתפתחות הסינדרום עולה בנטילה בו זמנית של תרופות נוספות המשפיעות על מערכת העצבים.
יש להיזהר בחולים עם גלאוקומה סגורת זוית, שכן סרטרלין (לוסטרל, סרנדה) עלול לגרום לעליית הלחץ התוך עיני ולהחמיר את הגלאוקומה.
תרופות נגד דיכאון מקבוצת SSRI עלולות לגרום לנטייה לשברים בעצמות.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: עשיתי בדיקות דם. אני סובלת מנשירת שיער כבר כמה שנים, בעיקר בקיץ. את הלידה האחרונה עברתי לפני 3 שנים כך שאני מניחה שאין קשר אליה. עשיתי בדיקות - רמת הברזל ורמת הפריטין שלי נמוכות. עברתי גם בדיקות הורמונליות ואשמח לדעת האם הם תקינות. אציין שהפסקתי לק
שאלה: אני בהריון החמישי שלי והוא תקין. בדרך כלל אני בריאה, ללא בעיות עודף משקל או בעיות אחרות, ואני עושה פעילות גופנית על בסיס לא קבוע. בעבר עישנתי כ-5 סיגריות ליום במהלך תקופה של כ-10 שנים, עם הפסקות של שנה עם כל הריון ולידה. בבדיקת דם שעברתי נמצאו הערכים הבאים: כולסטרול כללי = 298 HDL = 70 LDL = 180 טריגליצרידים = 245 האם קיימת בעיה בכבד? האם רמות ליפידים אלו יכולות לנבוע ממצב הריוני עקב ייצור הורמונים? האם להמתין עד ללידה, לבצע שוב בדיקות ולהתחיל טיפול?
שאלה: אני בת 36 בהריון ראשון בשבוע 14+2 . בסקירת מערכות שנעשתה היום, נתגלה echogenic focus & bilateral hydronephrosis. חוץ מזה הכל תקין, כולל אקו ומבנה הלב. שקיפות עורפית וסקר ביוכימי יצאו תקינים (עדיין אין חלבון עוברי). כמו כן עלי לציין שסבלתי יותר מ-10 פעמים מאבנים בכליות + ריסוקים + הידרונפרוזיס. האם כדאי לבצע מי שפיר? (לקח לי 5 חודשים להיכנס להריון עם זריקות והזרעות).
שאלה: בבדיקת נוגדנים למחלת הנשיקה התקבלו התוצאות הבאות: ebv IgG 65 פוזיטיב ebv Igm 10 נגטיב האם תוצאות אלו מעידות על מחלת נשיקה בהווה, בעבר הקרוב או בעבר הרחוק?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
תרופות קשורות
-
דיאזפאם (אסיוול, דיאז)
-
וורטיאוקסטין (ברינטליקס)
-
קלובאזאם
-
אוקסאזפאם (ואבן)
-
ברוטיזולאם (בונדורמין)