שמות מסחריים
טרבינאפין (למיסיל) היא תרופה המשמשת לטיפול בזיהומים בעור ובציפורניים, הנגרמים על-ידי סוגים מסוימים של פטריות.
ניתן לתת את התרופה דרך הפה או למרוח מקומית כאשר התכשירים למריחה ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא.
כאשר הפטרת נרחבת בכף הרגל או אם הזיהום הפטרייתי מערב גם את הציפורניים, יש לפנות לרופא.
מתן דרך הפה של טרבינאפין (למיסיל) נחשב יעיל במיוחד לטיפול בפטרת בציפורניים תודות ליכולת של התרופה להתרכז באזור זה.
משמש גם כטיפול בפטרת של כפות הרגליים, פטרת וזיהומי שמרים של המפשעה ושל אזורים אחרים בגוף, זיהומי שיער וקרקפת.
משך הטיפול ייקבע בהתאם לסוג הזיהום, למידת חומרתו ולחלק הגוף הנגוע בזיהום.
שיעורי ההחלמה מפטרת בציפורניים עם טרבינאפין (למיסיל) נחשבים גבוהים יחסית בהשוואה לתרופות אחרות נגד פטרת.
ההשפעה הקלינית המירבית בטיפול בפטרת נראית רק לאחר מספר שבועות ולעיתים אף חודשים של טיפול ועל כן חשוב להתמיד בטיפול. במקרה של פטרת בציפורניים, ייתכן ויהיה צורך לחכות עד לצמיחתן של ציפורניים בריאות לאחר סיום הטיפול.
במריחה, אם לא חל שיפור במצב תוך שבוע- יש לפנות לרופא. יש להימנע ממגע הקרם עם העיניים, האף, הפה או רקמות ריריות אחרות. במידה והיה מגע- יש לשטוף היטב עם מים.
הזיהום עלול להיות מידבק, ועל כן יש להקפיד על מגבת אישית וכדי למנוע זיהום חוזר, יש לכבס אותה בתכיפות. בנוסף, יש לשמור על יובש באיזור , להחליף ביגוד שבא במגע עם האזור הנגוע בכל יום, להימנע מביגוד צמוד, כמו גם לשטוף ידיים ביסודיות לאחר שימוש ומגע עם העור הנגוע על מנת למנוע את התפשטות הזיהום.
צילום: Shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: בעקבות צילום ריאות (עקב חשד לדלקת ריאות) נראה (ע"פ רופא הילדים ולא ע"פ רופא הרנטגן) כאילו בלוטת התימוס מוגדלת. האם ישנן סיבות לגידול בבלוטה, האם הן קשורות לדלקת ריאות והאם צריך לבצע בדיקות נוספות ? אני חייב לציין שכנראה אין דלקת ריאות
שאלה: אני בן 72. בידי הימנית ובציפורניים, וכן בציפורני אצבעות הרגליים, יש לי פטרת. רופא עור התלבט אם להמליץ על שימוש בתרופה טרבינאפין מאחר שבגופי נותרה כליה אחת לאחר שהשנייה הוסרה עקב גידול ממאיר. עם זאת, בדיקות הדם האחרונות נמצאה רמת קראטינין של 1.2 ואי
שאלה: אני בת 41. אבקש לדעת מהו ההבדל בין התרופה אומפרדקס הנמכרת רק באישור רפואי, ואומפרדקס Z, אותה ניתן לרכוש בבתי המרקחת ללא אישור רופא. מהשוואה קצרה שערכתי בעלונים המצורפים לשתי התרופות, החומר הפעיל, 20 מ"ג של אומפראזול, זהה בשתיהן, ובכל זאת, לאחת נדרש מרשם רופא ולשניה לא.
שאלה: עברתי הריון חוץ-רחמי. קיבלתי זריקת מתותרקסאט לפני 19 ימים. בדיקת הבטא האחרונה עומדת על 10. האם האיסור לקיים יחסי מין תקף עד שהתוצאה תהיה אפס ממש? נאמר לנו שצריך להימנע מכניסה להריון במשך חודשיים לאחר הטיפול. האם הכוונה היא לחודשיים ממתן הזריקה, או חודשיים מהתאפסות ערכי הבטא?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
תבחיני עור
תרופות קשורות
-
לינזוליד
-
אדלימומאב (יומירה)
-
גנטמיצין (גנטתרים)
-
אדפלן + בנזואיל פראוקסיד (אפידו)
-
מתוטרקסאט (מטוטרקסט)