שמות מסחריים
זופיקלון (נוקטורנו), מיועדת לטיפול קצר טווח בבעיות שינה, במבוגרים (אינסומניה) זופיקלון שייכת לקבוצת תרופות היפנוטיות ומרדימות. עם זאת, זופיקלון דומה בחלק מהתכונות לתרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים. זופיקלון מתחיל לפעול מהר, לכן עוזר גם כאשר מטופלים מתקשים להירדם.
חשוב לשים לב:
בדומה לתרופות אחרות להפרעות שינה, זופיקלון עלולה לגרום לסבילות (צורך במינון גבוה יותר כדי לקבל אותה השפעה) ואף לתלות, גופנית ונפשית, בנטילה רציפה וממושכת. לכן משך השימוש בזופיקלון מוגבל לזמן קצר, ובכל מקרה לא יותר מארבעה שבועות. הסיכון עולה במטופלים עם הפרעות נפשיות, עבר של שימוש לרעה באלכוהול או/ו בסמים.
משך הטיפול יהיה קצר ככל האפשר. משך טיפול מקובל הוא יומיים ועד 3 שבועות.
אנשים מסוימים עלולים לחוות בעיות בבריאות הנפש בשל הטיפול (כמו הזיות, בלבול או חוסר התמצאות, כעס, עצבנות או דיכאון). יש לשוחח עם הרופא.
התרופה אינה מיועדת לטיפול בדיכאון.
מספר מחקרים הראו סיכון מוגבר למחשבות אובדניות, ניסיונות התאבדות והתאבדות במטופלים הנוטלים תרופות מסויימות להרגעה ותרופות לבעיות שינה, כולל תרופה זו, ולכן, במקרה של מחשבות אובדניות, יש לפנות לרופא בהקדם האפשרי. לא נקבע אם הדבר נגרם מהתרופה או אם עשויות להיות סיבות אחרות.
הטיפול עשוי לגרום להתנהגות חריגה תוך כדי שינה (כמו נהיגה, אכילה, קיום יחסי מין), לעיתים מבלי לזכור זאת לאחר הלילה. במקרים כאלה יש להפסיק את הטיפול ולהתייעץ עם הרופא.
התרופה אינה מיועדת לילדים ולמתבגרים עד גיל 18.
אין להשתמש בתרופות המכילות זופיקלון במקרים הבאים:
• רגישות או תגובה אלרגית חריפה לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
• ליקוי חמור בתפקוד הכבד.
• לאחר שתיית אלכוהול (בערב או לפני השינה).
• אין אפשרות לישון במשך 7-8 שעות ברציפות.
• קשיי נשימה חמורים או תסמונת הפסקת נשימה בשינה בדרגה חמורה.
• רקע של הפרעות פסיכיאטריות.
• חווית הליכה מתוך שינה או כל התנהגות חריגה בזמן חוסר עירנות.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לפני מספר ימים שהיתי בתאילנד וביצעתי טיפול פדיקור במלון. ברצוני לדעת האם יש אפשרות להידבק כתוצאה מטיפול זה. כמו כן ברצוני לדעת כמה זמן הוירוס יכול לשהות באוויר.
שאלה: איזו תרופה אני יכול לקחת לטיפול בכאבי ראש?
שאלה: אני בן 32, משתמש בזופיקלון (אימובאן) כבר כמה שנים לאחר ששום כדור שינה או הרגעה אחר לא עזר לי. המוח פשוט ממשיך לחשוב כאילו זה אמצע היום, לאו דווקא על דברים חשובים או מדאיגים, זה יכול להיות אפילו דברים בנאליים כמו תוכנית טלוויזיה או שיר שנתקע לי בראש.
שאלה: ברצוני לשאול שאלה הקשורה לפעילות הלב. אני עוסק בחשמל ולאחרונה קיבלתי מכת חשמל בעת עבודתי בלוח חשמל חי. לאחר מאיות השנייה נותקתי ממכה זו (באופן עצמאי) והרגשתי רעד לכמה דקות קצרות , ברצוני לדעת איך אני יכול לדעת עם הלב נפגע ? ולמי אני פונה ?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת שינה
-
בדיקות דם
תרופות קשורות
-
מלטונין (סירקדין)
-
פירוקסיקאם (ברקסין)
-
רמיפריל (טריטייס, רמיטנס)
-
פסאודואפדרין (סינופד)
-
סרוקוול - קוואטיאפין