פורום טיפולי פוריות - עמוד 2382
-
חידוד שאלהשוב אני 03/03/2013 | 11:37שאלתי על הקשר בין דלקת חניכיים והיריון אני לא יכולה לטפל בדלקת כרגע כי לא יכולה להוציא את הכתרים כרגע.(שגורמים לדלקת כי אני אלרגית לברזל שבתוכם)הדלקת לא מסכנת את העובר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת חניכיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/03/2013 | 17:49בטווח הקצר לא נראה שדלקת החניכיים מסכנת את ההריוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת חניכיים
-
ביציותסיום 03/03/2013 | 12:01שלום, אני בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, בת 26. שאלותי הן: 1.בשאיבות לפעמים יוצאות ביציות לא בשלות, יש אפשרות לגדל אותן עד לבשלות ואז לנסות להפרות? או שזה תהליך שעושים רק בIVM ולא בIVF? 2.ברגע שעושים איקסי, בוודאות תיווצר הפרייה או שזה גם לא בטוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול להשריית ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/03/2013 | 17:48בנסיבות האמורות כדאי לשפר את הליך השריית הביוץ ולהבשיל את הזקיקים לגודל רב יותר על מנת שהביציות יבשילו יותר ואזניתן להמתין במעבדה שעות נוספות על מנת לאפשר לביציות הבשלה אופטימלית. ביציות חייבות להבשיל לגודל מתאים על מנת לבצע ICSI,ביצוע ה-ICSI אינו ערובה להפריההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול להשריית ביוץ
-
בדיקות פרופיל הורמונלירותם 27/02/2013 | 07:28שלום רב, אלה תוצאות הבדיקות: Progesterone 1.61 nmol/L LH 10.34 mIU/mL FSH 3.8 mIU/mL Estradiol 608.4 pmol/L מה משמעות התוצאות? האם תקין? האם זה אומר שהיה ביוץ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקות הורמונליות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/03/2013 | 17:42ניתן להתייחס לבדיקה רק אם היא בוצעה במועדהוסף תגובה
-
תודה על התשובה, אך
רותם 03/03/2013 | 12:47לא ביצעתי ביום 3-5 למחזור, האם יש משמעות לתוצאות הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרופיל הורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/02/2013 | 13:13שלום,ראוי לציין שיש לבצע את הבדיקות ביום 3-5 למחזור,לפי היפוך היחס בין LH ל-FSH ורמות ה-E2 הגבוהות יתכן ומדובר בשחלות פוליציסטיותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות הורמונליות
-
רירית רחם דקה לפני וסתענת 01/03/2013 | 07:24שלום רירית הרחם באולטרסאונד היום הייתה בעובי 3.3.המחזור צריך להגיע מחר אך הוא לא סדיר אז יתכן איחור של מס ימים.אני מנסה להיכנס להריון כבר שנה ללא הצלחה (כימי אחד ביולי). אמורה להתחיל זריקות והזרעה.צילום רחם תקין עם רחם t. פרופיל הורמונלי תקין האם ניתן לקבוע שהרירית דקה או שביחס למועד היא תקינה? באם מדובר ברירית דקה האם יש טעם להתחיל בהזרקת הורמונים לקראת הזרעה או לא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התחלת טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/03/2013 | 17:41בשלב זה ההנחה היחידה שלי שאת יכולה להתחיל טיפול הורמונליהוסף תגובה
-
תודה ועוד שאלה
ענת 03/03/2013 | 15:39ביצעתי היום (יום שני לוסת) את בדיקות הדם: E2- 191 פרוגסטרון- 2.4 LH- 9.4 נאמר לי במרפאה שזה אומר שאין פעילות שחלתית ואפשר להתחיל בזריקות וגם שזה אומר שלא הייתה החודש פעילות שחלתית ומכאן שלא ניתן להסיק מהאולטרסאונד שהראה עובי רירית 3.3 כי מדובר ברירית רחם דקה. 1. האם אכן ניתן לדעת לפי בדיקות אלו שלא הייתה החודש פעילות שחלתית והאם זה אומר שלא מדובר ברירית דקה? 2. מה כן יכולות להיות המשמעויות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול הורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/03/2013 | 09:43לטעמי יש לבצע את הבדיקות ההורמונליות ביום השלישי ללא הטיפול ההורמונלי ,ולאחר מכן להתחיל בטיפול ההורמונלי המהווה מבחינה זו נסיון וטעייה לגבי איכות רירית הרחם והתגובה לרמות האסטרוגן העולות בעקבות הטיפול להשריית הביוץהוסף תגובה
-
בבקשה תענו:)
ענת 02/03/2013 | 21:04תודההוסף תגובה
-
רירית רחם ותחילת זריקות והזרעה
ענת 02/03/2013 | 09:59הרופא אמר לי להתחיל זריקות גונל להזרעה ראשונה ביום הוסת החזק שזה היום-שבת. יחד עם זאת לעשות בדיקת דם מחר כדי לבדוק האם הייתה פעילות שחלתית החודש,לאור רירית הרחם הדקה שנראתה ביום חמישי האחרון (לפני הוסת) שאלותיי: 1.האם זה בסדר לחכות עם תחילת הזריקות למחר לאחר בדיקת הדם כדי שהורמונים לא ישפיעו על תוצאות הבדיקה? 2.הרופא אמר שלאור תוצאות הרירית היה בוחן את מצב הרירית לאורך חודש ללא זריקות והזרעה ורק אחר מתקדם אבל אמר שתלוי ברצוני- ניתן גם להתחיל תהליך זה במקביל.לא הייתי רוצה להתקדם ולהתחיל את התהליך.מה דעתכם?האם להתחיל בתהליך יכול לפגוע באבחנה והאם יש לכך משמעות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 16:46המועד האופטימלי לביצוע הערכת רירית הרחם הינו בסמוך לביוץ ולא לקראת קבלת המחזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התחלת טיפול
-
חייבת תשובה -תודהמאי 03/03/2013 | 12:33אני לפני החזרת מוקפאים בפעם הראשונה.וסת ב28.02 (31 יום בין אחת לשניה) התחלתי לקחת 3 אסטרופם ביום. מתי להערכתך תבוצע ההחזרה ? אנחנו טסים ב19.03 האם תבוצע ההחזרה לפני או כדאי לוותר על הסבב הזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החזרת מוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/03/2013 | 17:38פרק הזמן מקבלת המחזור עד יום לפני נסיעתך מאפשר החזרת מוקפאים(כמובן בתנאי שתגובת רירית הרחם תהייה הולמתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החזרת מוקפאים
-
כאבי בטן תחתונה/התכווצויותיעל 16/02/2013 | 17:06שלום רב, לפני 4 ימים עברתי הזרעה(עם פיוריגון+אוביטרל) היום קיימתי יחסים עם בעלי ומיד לאחר מכן סבלתי מכאבי בטן תחתונה עזים והתכווצויות שנמשכו מס' שעות. יש לציין, כי חודש קודם, גם לאחר הזרעה ולאחר קיום היחסים, סבלתי מכאבים עזים וההזרעה נכשלה! (יש לציין כי לפני ההזרעות לא סבלתי משום כאב בעת קיום יחסים ולאחר מכן) שאלתי היא: האם קיום היחסים לאחר ההזרעה הם הגורם להתכווצויות? האם קיום היחסים פוגע בתהליך ההשתרשות ולמעשה משבש לי את הכניסה להריון? אודה לתשובתכםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה ועוד שאלה
לילך 02/03/2013 | 20:57תודה רבה.. יש לך השערה ממה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים לאחר ניתוח אנדומטריומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 20:17הכאבים אינם מעידים על הישנות התהליךהוסף תגובה
-
וואו גם לי זה קרה השבוע+ שאלה
לילך 01/03/2013 | 10:32אני חודש אחרי ניתוח להוצאת שחלה ובנוסף לפני חצי שנה עברתי ניתוח להוצאת אנדו' "קל" חששתי שהכאבים בזמן ואחרי קיום יחסים (יומיים אחרי ההזרעה) מעידים על חזרה של האנדו'... יכול להיות שיש החמרה כזאת מהירה אם לפני חודש בניתוח של הוצאת השחלה אמרו שהבטן היתה "נקייה" מאנדו?? (חשוב לציין שקיבלתי במשך 4 ימים גונל 112.5+ אביטרל) תודה :) (כמובן שהודעתי לרופא ואמר שאם זה יקרה שוב שאדבר איתו.. אבל הוא לא פירט. אשמח להרגעה)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות לאחר יחסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/02/2013 | 11:56הסיכוי לכך קטןהוסף תגובה
-
התכווצויות רחם לאחר יחסים
יעל 17/02/2013 | 00:42בהמשך לשאלתי ותשובתך, האם ההתכווצויות עשויות לשבש/לבטל היריון (בהנחה שנקלט)? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התכווצויות רחם לאחר ייחסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/02/2013 | 21:38האפשרות שיופיעו כאבי בטן הנובעים מהתכווצויות של הרחם לאחר ייחסים בתקופה שלאחר הביוץ אפשרית ביותר ,מלבד העובדה שבנוזל הזרע ישנם חומרים מכווצים (פרוסטגלנדינים),גם הפעילות המינית והאורגזמה עלולים לעורר התכווצויות ,במיוחד אם מדובר גם במחזור להשריית ביוץהוסף תגובה
-
תודה ועוד שאלה
-
דלקת חניכיים והיריון ( מהפריה חוצ גופית )עינת 01/03/2013 | 11:43שלום בת 32 בריאה יש לי כתרים מחרסינה עם ברזל מבפנים ולכן יש דלקת חניכיים זה לא כואב לי ולא מדמם רק החניכיים מנופחות קצת ( הדלקת היא לא כתוצאה מהיריון היה לי גם לפני).האם זה יכול להזיק לעובר או לגרום לרעלת היריון או לידה מוקדמת? כל בדיקות הדם תקינות וכל בדיקות ההיריון ( שליש ראשון) תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שאלה
אני 02/03/2013 | 09:07אני לא יכולה לטפל בדלקת כרגע כי לא יכולה להוציא את הכתרים כרגע.(שגורמים לדלקת כי אני אלרגית לברזל שבתוכם)הדלקת לא מסכנת את העובר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת חניכיים בהריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 20:12אין כל בעיה עם דלקת החניכיים,וניתן לטפל בדלקת בכל האמצעים כולל אנטיביוטיקה,אין כל הוראת נגד לכל טיפול למרות ההריוןהוסף תגובה
-
בבקשה תענו :)
אני 01/03/2013 | 19:58תודה רבההוסף תגובה
-
שאלה
-
פענוח בדיקות דםרונית 26/02/2013 | 12:38היי אני בהריון עוד מעט שבוע רביעי ב"ה היו לי בדיקות יום ראשון להלן התוצאות 24.2 אסטדריול- 531 פרוגרסטון-28.2 בטא- 800 עברו יומיים היו עשיתי שוב פעם 26.2 אסטדריול- 486 פרוגרסטון- 22.8 בטא- 1448 אני רואה שהערכים ירדו ורק הבטא עלתה אני מבינה שזה סימן מאוד לא טוב ממש בא לי לבכות עכשיו עשיתי אולטרסאונד. ראו שההריון בתוך הרחם בעניין הזה זה היה תקין האם אני יכולה להסיק מתוצאות בדיקת הדם שההריון עומד ליפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בעניין הבדיקות
רונית 01/03/2013 | 20:47הבדיקות שהזכרת אלו בדיקות שגרתיות שעושים בשבוע שבו אני נמצאת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות הבדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 20:34התוצאות תקינות,תמשיכי לקחת את התמיכה,ובצעי אולטרסאונד לזיהוי שק הריון ,שק חלמון,קוטב עוברי,דופק עוברי-בצעי את הבדיקה בשבוע הבאהוסף תגובה
-
תודה רבה על התמיכה והעידוד בעניין ההריון
רונית 01/03/2013 | 08:00אתמול עשיתי בדיקות דם והתשובות הן אסטדריול-501 פרוגרסטון- 70.7 בטא- 3480 התקשרו אלי ואמרו שהערכים תקינים אני מאוד שמחה. :) יש לי כמה שאלות 1. למה עדיין האסטדריול נמוך זה לא מעלה חשש מסוייים? שמשהו לא תקין!? 2צ. מה דעתך על התוצאות הבדיקה? 3.אמרו לי להמשיך לקחת טיפול תמיכתי האנדומטרין עד ששומעים דופק, ואם הערכים עלו בלי קשר לתרופה סתם דוגמא זה לא מהווה איזשהו סיכון לעובר? 4. ההזרעה שלי נעשה לפני כ 4 שבועות בדיוק מהיום איך אני סופרת את גגיל ההריון מההזרעה או מהוסת האחרונה שהיתה. לי ב15 לינואר אאשמח אם תשיב לי על שאלותי :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 00:03אשמח לדעת מה עלה בגורלו של ההריון שלך למרות הכלהוסף תגובה
-
טיפול תמיכתי
רונית 26/02/2013 | 18:44אתה לא יודע איזה יום עבר עליי גם אם הכל בסדר זה לא בסדר כבר עם כל הבכי והעצבים האחות אמרה לי שכל יום זה מכפיל את עצמו לכן התוצאה לא משביעה רצון מהו טיפול תמחיכתי ומה אף אחד לא הציע לי? אני גם חשבתי על זה שאולי יש אפשרות להגדיל את ההורמונים הללו הרי למרות שהבטא גודלת הם אלו שאחראים. להחזיק אותו והערכים שלהם אמורים רק לעלות... הבנתי כשהערכים הללו קטנים אז האישה מקבלת מחזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עליית ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/02/2013 | 18:04מה שחשוב שהביטה עלתה כמצופה ,שאר הדיקות בטווח התקין להמשיך טיפול תמיכתי-הכפלה של 800 זה לא 3000,ובכלל הייתי ממליץ להירגעהוסף תגובה
-
איך זה יכותל להיות?
רונית 26/02/2013 | 15:14איך יכול להיות הרי תקין כאשר הערכים. יורדים? שוחחתי עם הרופא והוא אמר לי להגיע לבצע בדיקת דם נוספת ביום חמישי בעקרון זה היה אמור להכפיל את עצמו היום כברלסביבות מעל 3000 ואני עומדת רק על 1448 הרופא אמר. שזהו הריון לא תקין ושרוב הסיכויים שאני בל מחזור בימים הקרובים אבל למען הספר הספק קבע לי תור ליום חמישי האם יש סיכוי שלאחר ירידה תגיע עליה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות בדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/02/2013 | 14:28ההריון תקין לחלוטין,ובדיקות הדם אינן מרמזות על הפלה אפשרית,התשובות כולן בטווח התקיןהוסף תגובה
-
בעניין הבדיקות
-
אנדומטריןאופטימית 27/02/2013 | 16:42שלום, אני שבוע לאחר הזרעה (רביעי שעבר), לוקחת תמיכה פעמים ביום אנדומטרין. היום שמתי לב למעין הפרשות כהות שמתלוות לאנדומטרין המופרש מהגוף. מה ניתן להסיק מכך? תופעה שכיחה? אגב, היום הרמתי שישיית מים מינרלים של ליטר וחצי- האם יש קשר? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
*המשך
אופטימית 01/03/2013 | 20:46כרגע נטלתי את השני. ז"א שההמלצה שממחר לקחת 3 אנדומטרין ביום. האם צריך להיות טווח שעות בין כל אחד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרשה דמית בעת לקיחת אנדומטרין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 20:30שלום,אני תומך בעמדתו של פרופ׳ משיח ,לכן מעשית הייתי נוטל עוד נר כדי להעצים את התמיכה מתוך כוונה שלפחות נעשה הכל על מנת לתמוך בהליך ההשתרשותהוסף תגובה
-
המשך
אופטימית 01/03/2013 | 08:33תודה על המענה. שוחחתי עם המכון בו אני מטופלת ונמסר לי כי אין צורך בבדיקות שציינת, אלא להמשיך לקחת תמיכה ותתכן שזוהי ההשרשה או שייתכן ואני פוצעת את עצמי בעת החדרת האנדומטרין. אני חייבת לציין כי במהלך היום לא מופיעות הפרשות, אלא שזה רק מתלווה לאנדומטרין המופרש והוא בצבע לא מאוד ככה ולא מאוד בהיר. 1.ייתכן שהווסת אמורה להופיע? 2.כמה זמן נמשכת ההשרשה? אני מודאגת ואשמח לכל עצה... תודה וסופ"ש נעים!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנדומטרין
פרופ' שלמה משיח 28/02/2013 | 10:10לא ברור אם מדובר בהפרשות דמיות-חומות. אם כן כדאי לבצע בדיקת הורמונים: E2 ופרוגסטרון כדי לראות אם התמיכה של האנדומטרים מספקת.הוסף תגובה
-
*המשך
-
עליית FSH בתוך חצי שנהענת 01/03/2013 | 02:28שלום רב! שאיבה אחרונה ביצעתי בתחילת ינואר 2013. לאחר המתנה המתבקשת בחוק, וכן החלטתי לדחות טיפול חודש זה (מפאת זקיק 19, ו-11 שלהערכתי אינו מניב ביצית; למרות ערכי E2 - 1135* שיכול לרמוז על 2 ביציות) (אך אולטרסאונד גובר על ב. דם). הביאוני לתקופת לפני פסח. האם יש ירידה דרסטית בין חודש לחודש, או בין רבעון לרבעון? ובאיזה סטייה? גיל 44 ובכלל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית המוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/03/2013 | 20:27במצב העניינים הנובע עקב ירידה ברזרבה השחלתית בעקבות הגיל יכולים להיות שינויים ברמת ה-FSH בין מחזור למחזור inter cycle variation ,אולם בכל מקרה המצב מבטא דילדול ברזרבה השחלתית שהינה מותנית בגילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית המוכה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- לידת עכוז
- ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הקפאת ביציות
- ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
- בדיקת מי שפיר
- דם להריון, בטא
-
תרופות קשורות
- בלאומיצין PFI
- נפארלין
-
מונחים קשורים
- אלחוש שדרתי (אפידורל)
- אסטרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...