פורום טיפולי פוריות - עמוד 2391
-
צירוף בדיקות דםקרני 10/02/2013 | 12:19היום עשיתי בדיקות דם יום 2 למחזור p1.8 lh 7.8 e2 156 ובבדיקת אולטרסונד 7 זקיקים קטנים + זקיק 12 ציסטה עכורה . האם בדיקות הדם תקינות . הe2 לא גבוה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רמות E2 גבוהות ביום 2 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2013 | 09:21התוצאה משליכה במידה לא מבוטלת על מצב הרזרבה השחלתית ,אולם יש להתייחס אליה ביחד עם שאר המדדים להערכת הרזרבה השחלתיתהוסף תגובה
-
בדיקות ביום 2 למחזור
קרני 11/02/2013 | 08:44מה זה מעיד עם זה מעט גבוה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות ביום 2 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2013 | 23:14הבדיקות תקינות,ה-E2 מעט גבוההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמות E2 גבוהות ביום 2 למחזור
-
מתי ביוץ. ?אני 10/02/2013 | 11:42בת 35 מטופלת בגונל 150. יום 13 למחזור בבדיקה שעשיתי היום נמצאו: אולטרסאונד : זקיקים 17, 18, 15, 15 דם: e2 1700, p=7.6 נאמר לי להזריק אוביטרל היום בערב ומחר ומחרתיים הזרעה. האם זה לא מאוחר להזרקת אוביטרל? מתי לדעתך יהיה ביוץ? האם יכול להיות שהביוץ יהיה היום? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ערך פרוגרסטרון גבוה לפני ביוץ
ערכי פרוגרסטרון לפני ביוץ 10/02/2013 | 23:23תודה על המענה, אתם מדהימים!! האם ערך ה׳ פרוגרסטרון 7.6 לפני ביוץ לא גבוה מידיי? האם הוא גבוה בגלל ההורמונים? מה הערכים שצריך להיות לפרוגרסטרון לפני ביוץ? ושוב תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מועד ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2013 | 12:03ההוראות שקיבלת מצויינות ,הביוץ שלך אמור להתרחש בטווח של מחר מחרתיים,במועדים שנתבקשת לבצע הזרעההוסף תגובה
-
ערך פרוגרסטרון גבוה לפני ביוץ
-
צילום רחםחווה 10/02/2013 | 21:18מחר אני צריכה לעשות צילום רחם ויש לי חיידק בנרתיק עם זה אפשרי לעשות צילום רחםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צילום רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2013 | 23:15הייתי ממליץ לטפל בזיהום ולהימנע מביצוע הצילום רחם בשלב זההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צילום רחם
-
תוצאות בטאטלי 10/02/2013 | 11:2014 יום לאחר החזרת עוברים מוקפאים. תוצאות בדיקת דם- 7.2- בטא: 223, פרוגרסטרון:37.7, e2: 516. תוצאות בדיקת דם- 10.2- בטא: 916, פרוגסטרון: 84.5, e2: 511.73. האם התוצאות תקינות? והאם e2 לא נמוך מידי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2013 | 12:11כל התוצאות מצויינות -ביטה אסטרוגן ,ופרוגסטרוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות ביטה
-
גלולות DHEAאא 08/02/2013 | 20:02שלום בת 40. אחרי IVF ראשון שלא הצליח. מאוד לחוצה ורוצה להרות בגלל הגיל שלי. אין לי ילדים. קראתי באינטרנט על גלולות DHEA שמשפרים את תפקוד השחלות. 1. האם התרופה משפיעה ויעילה על תפקוד שחלתי נמוך? כדאי להשתמש בה לדעתך? 2. אם כן, כמה זמן כדאי להשתמש בה לפני שעושים טיפול נוסף של IVF? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
DHEA -פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/02/2013 | 12:01שלום,אכן לקיחת התכשיר מעלה את רמות הפרוגסטרון אולם לא במידה העלולה לשבש את ההשתרשותהוסף תגובה
-
דיאה ופרוגסטרון גבוה בעת מתן האוביטרל
לי 09/02/2013 | 00:28פרופ' שלום קראתי את תשובתך לשואלת. ברצוני לציין כי בעת שלא לקחתי כדורי דיאה, הפרוגסטרון היה תקין. מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים, ב- 2 טיפולי ה- IVF הפרוגסטרון התחיל קצת גבוה בסביבות 3.2 ובעת מתן האוביטרל לפני השאיבה הגיע ל- 4.7. ממה שקראתי זה לא טוב. האם מתחשבים בנתונים אלה אם מציינים שנוטלים כדורי דיאה? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורי DHEH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 22:46עבודה חדשנית ומבוקרת מצאה שכל מדדי הרזרבה והתגובה השחלתית משתפרים בלקיחה שבין 10-20 שבועות של כדוריDHEA-להלן העבודה המדעית משנה זו: A randomized double-blinded placebo-controlled trial on the effect of dehydroepiandrosterone for 16 weeks on ovarian response markers in women with primary ovarian insufficiency. AuthorsYeung TW, et al. Show all Journal J Clin Endocrinol Metab. 2013 Jan;98(1):380-8. doi: 10.1210/jc.2012-3071. Epub 2012 Nov 8. Affiliation (M.R.C.O.G., F.H.K.C.O.G., F.H.K.A.M., Department of Obstetrics and Gynecology, The University of Hong Kong, Queen Mary Hospital, Pokfulam Road, Hong Kong. tracyyeungwy@gmail.com. Abstract Context: Preliminary reports have shown encouraging effects of dehydroepiandrosterone (DHEA) in women with poor ovarian reserve undergoing assisted reproduction and primary ovarian insufficiency (POI), although data from randomized controlled trials are limited. The present study assesses the effect of DHEA on ovarian response markers in women with POI. Objective: The objective of the study was to evaluate whether DHEA for 16 wk would improve ovarian response markers in women with POI. Design: This was a randomized, double-blinded, placebo-controlled study. Setting: The study was conducted at a tertiary reproductive unit. Patients: Twenty-two women with unexplained POI participated in the study. Interventions: Eligible subjects were randomized into the DHEA group (n = 10), who received DHEA (LiveWell, 25 mg three times a day), or the placebo group (n = 12), who received placebo for 16 wk according to a computer-generated randomization list. Ovarian response markers included serum anti-Mullerian hormone (AMH), FSH levels, and antral follicle count (AFC) as well as follicles of 10 mm or greater in diameter, and hormonal profiles were measured at 4-wk intervals until 4 wk after completion of treatment. Any returns of menses and side effects from treatment were recorded. Main Outcome Measures: The primary outcome was serum AMH level. Results: No significant change in serum AMH and FSH levels had been detected throughout the study. AFC and ovarian volume were significantly higher at wk 12 and 20, respectively, in the DHEA group. Significantly more women having at least one follicle of 10 mm or greater at wk 12, 16, and 20 were found in the DHEA group. Serum testosterone and DHEA sulfate levels along with higher estradiol levels were significantly higher in the DHEA group. Conclusion: This randomized, double-blinded, placebo-controlled trial found higher AFC and ovarian volume at wk 12 and 20, respectively, in the DHEA group, although there were no significant changes in serum AMH and FSH levels. Further trials using a longer duration of DHEA should be considered to evaluate the long-term effect of DHEA in women with POI.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
DHEA -פרוגסטרון
-
תמיכהמטופלת 08/02/2013 | 19:42שלום פרופ', ביום של החזרת העוברים קיבלתי תמיכת אוביטרל. 1. האם זה בסדר שהזרקתי כשעה וחצי לאחר החזרת העוברים? או שזה מוקדם מידי? 2. מתי לבצע בטא? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הזרקת אוביטרל כתמיכה לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 22:48שלום,אין כל בעיה עם המועד שהזרקת אוביטרל,לבצע את בדיקת הביטה כעבור 12 יוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקת אוביטרל כתמיכה לאחר החזרה
-
רסקיו אחרי החזרת עוברים?לי 08/02/2013 | 11:18שלום פרופ', 1. האם מותר לקחת רסקיו בימים שלאחר החזרת העוברים ועד בדיקת ההריון? 2. האם מותר לקחת רסקיו בהריון? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
לי 08/02/2013 | 18:19חבל שלא ידעתי קודםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רסקיו לאחר החזרת עוברים ובהריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 13:54שלום לי רסקיו רמדי מורכב מחמש תמציות פרחים המכונים פרחי באך -התמציות ברסקיו רמדי הן: צירי פאלם, קלמטיס, אימפטיאנס, רוק רוז וסטאר אוף בית-לחם. תמציות אלה התגלו כיעילות לפיתרון בעיות רגשיות כמו לחץ, מתח, חרדה, דיכאון קל וכולי. רסקיו רמדי לא ממכר,ההשפעה היא לרוב תוך זמן קצר, יכול לנוע בין מיידי ליום יומיים. בדרך כלל ההשפעה מהירה.השימוש עד ארבע פעמים ביום או יותר לפי הצורך. אין כל תופעות לוואי לרסקיו מותר לקחת רסקיו לאחר החזרת עוברים ובהריון.הוסף תגובה
-
תודה
-
מחזור מוזר...לושי 03/02/2013 | 07:06שלום פרופ' אשכנזי היקר, עד כה במהלך הטיפולים לא הדגשתי את הנושא הבא בפני הרופא. האם יש לכך חשיבות? רקע: אנחנו בני 27, נשואים 3 שנים, ככל הנראה הבעייה היא איכות הביציות שלי. לקראת IVF 5. ללא הפריות כלל, למרות שאיבה של כמויות טובות בטיפולים הקודמים. הפרייה ראשונה הייתה בטיפול הרביעי שכלל שימוש בדקסמטזון, פרגובריס, צטרוטייד ולתזמון ביוץ - דקפפטיל 0.3 בחודש האחרון החלטנו לעשות הפסקה קלה. וזה גרם לי להזכר ב2 דברים שבדר"כ היו קורים לי ולא דיווחתי לרופא: 1. המחזור קשה ביותר- הדימום מאסיבי 2. לעיתים הוא מאחר במספר ימים בודדים אחרי היום ב28, יש כל מיני הכתמות מידי יום עד שמתחיל השצף.. מה דעתך? יש לכך חשיבות/משמעות? אציין כי מעולם לא נקלטתי..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בקלציום יונופור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 14:07בשלב זה עדיין אין אישור במעבדות אלו לטיפול בקלציום יונופור ,יתכן וידרש אישור של ועדת הלסינקי לטיפול בביציות הומניות עם קלציום יונופור למטרת הפריההוסף תגובה
-
האם ניתן לבצע את הטיפול בקלציום יונופור בכל מעבדה מתקדמת?
לושי 08/02/2013 | 00:08ומה לגבי אסותא רמת החיל? תודה רבה רבה פרופ' ג'קי היקר! ושבת שלום..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קלציום יונופור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 00:03עבודה חדשנית בביצוע הפרייה באמצעות קלציום יונופור התפרסמה לאחרונה בהקשר עם הפריית ביציות הומניות,אם הצלחה לא מבוטלת בשיפור תוצאות ההפרייה במיקרים חמורים של פריון הגבר עם הפרייה ירודה או ללא הפרייה כלל-להלן העבודה המדעית: Fertil Steril. 2012 Dec;98(6):1432-7. doi: 10.1016/j.fertnstert.2012.07.1134. Epub 2012 Aug 24. Application of a ready-to-use calcium ionophore increases rates of fertilization and pregnancy in severe male factor infertility. Ebner T, Köster M, Shebl O, Moser M, Van der Ven H, Tews G, Montag M. SourceLandes- Frauen- und Kinderklinik, Kinderwunschzentrum, Linz, Austria. thomas.ebner@gespag.at Abstract OBJECTIVE: To analyze whether a ready-to-use calcium ionophore improves outcomes, from fertilization to live birth, in patients with severe male factor infertility. DESIGN: Artificial oocyte activation offered to applicable patients over a 20-month period. SETTING: Specialized in vitro fertilization (IVF) centers in Austria and Germany. PATIENT(S): Twenty-nine azoospermic and 37 cryptozoospermic men. INTERVENTION(S): Mature oocytes treated with a ready-to-use Ca(2+)-ionophore (GM508 Cult-Active) immediately after intracytoplasmic sperm injection (ICSI). MAIN OUTCOME MEASURE(S): Rates of fertilization, implantation, clinical pregnancy, and live birth. RESULT(S): Patients had had 88 previous cycles without artificial activation that resulted in a fertilization rate of 34.7%, 79 transfers (89.8%), and 5 pregnancies, which all spontaneously aborted except one. After artificial oocyte activation, the fertilization rate was 56.9%. In terms of fertilization rate, both azoospermic (64.4%) and cryptozoospermic (48.4%) men statistically significantly benefited from use of the ionophore. In 73 transfer cycles, positive β-human chorionic gonadotropin levels were observed in 34 cases (46.6%) and 29 cycles (39.7%) that ended with a clinical pregnancy. The corresponding implantation rate was 33.3%. Four spontaneous abortions occurred (11.8%), and 32 healthy children were born. CONCLUSION(S): This is the first prospective multicenter study on artificial oocyte activation in severe male factor infertility. Present data indicate that a ready-to-use calcium ionophore can yield high fertilization and pregnancy rates for this particular subgroup. In addition to fertilization failure after ICSI, severe male factor infertility is an additional area for application of artificial oocyte activation. Copyright © 2012 American Society for Reproductive Medicine. Published by Elsevier Inc. All rights reserved.הוסף תגובה
-
קלציום איונופור
לושי 06/02/2013 | 20:38יש לדעתך מקום לשקול אפשרות של טיפול בביציות בקלציום איונופור בזמן ה-IVF? יש לכך הוכחות טיפוליות ואחוז הצלחות טוב? קראתי כי יש בשיטה זו סיכון משום שהיא רעילה. האם כך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת קריוטיפ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/02/2013 | 23:23אכן לא תמיד בדיקת קריוטיפ יכולה לגלות את הרקע לפגמים בביציותהוסף תגובה
-
פגם גנטי בביציות ניתן לגלות באמצעות בדיקת קריוטיפ?
לושי 03/02/2013 | 14:44ייתכן מצב שבו בדיקת הקריוטיפ לא תצליח למצוא פגמים גנטיים מסויימים? יש בדיקות גנטיות נוספות שכדאי לבצע? תודה רבה רבה מראש!!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Egg factor-בעיית ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/02/2013 | 07:58שלום,לעכובים במחזור וכמות הדמם אין ולא כלום עם הבעייה המהותית של העדר הפרייה טוטלית של הביציות הנובעת בגלל פגם גנטי או אחר בביציותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בקלציום יונופור
-
ביוץ ללא גופיף צהובמיקה 07/02/2013 | 18:19יש לי שחלה פוליציסטית אחת. אני אחרי איקקלומין. ביום 13 למחזור הרופאה ראתה זקיקים קטנים אך יש אי התאמה בין מצב הרחם לשחלות. היא טוענת שהרחם בשלב הלוטאלי אבל לא זיהתה גופיף צהוב בשחלות. הרופאה המטפלת אמרה שזה מוזר אבל כנראה פספסנו את הביוץ ולחכות עכשיו 3 שבועות למחזור... (היה לי אל וסת לפני אז אני בספק אם יגיע). אני חוששת שבגלל שאני בתת משקל (49 על 1.63 אז הוסת לא יגיע ספונטנית, ואני אחרי שנים של גלולות). האם יכול להיות שבאמת פספסתי כבר ביוץ? אבל מה עם הגופיף?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כשל טיפול באיקכלומין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 14:04בהחלט יש טיפול אלטרנטיבי לאיקכלומין -טיפול בגונדוטרופיניםהוסף תגובה
-
לא ניתנה
מיקה 08/02/2013 | 06:53זה רק הניסיון הראשון של איקקלומין. האם יכול להיות קשר לזה שאני בתת משקל (49 ק"ג על 1.63 גובה)? יש פתרון לכך שהאיקקלומין לא גורם לביוץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחלות פוליציסטיות -ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/02/2013 | 23:47ניתן לבסס את האבחנה של ביוץ אפשרי ע"י ביצוע בדיקת דם לפרוגסטרון. נראה שיותר סביר שמדובר בכשל לגרום לביוץ באמצעות האיקכלומין,מאחר ולא זוהה זקיק דומיננטי אני מניח שגם לא ניתנה זריקת אוביטרל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כשל טיפול באיקכלומין
-
מעקבי ביוץקרני 08/02/2013 | 09:07צטוטריד ודקפפטיל ואורגולוטרן מי מהם אותם מרכיבים ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נוגדי ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/02/2013 | 14:03מדובר בנוגדי ביוץ שמטרתם לעכב את הביוץ עד להבשלה מקסימלית של הביציותחלקם האם אגוניסטים ל-GNRH (דקפפטיל) ןחלקם אנטגוניסטים ל-GNRH (אורגלוטרן,צטרוטיד)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוגדי ביוץ
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הפלות חוזרות
- לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- תחליף אסטרוגן
- הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
- בדיקת Verifi
- תרבית זרע
-
תרופות קשורות
- בלאומיצין PFI
- טינידאזול
-
מונחים קשורים
- אלחוש שדרתי (אפידורל)
- גונדוטרופין כוריוני אנושי (HCG)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...