פורום טיפולי פוריות - עמוד 2503
-
ציסטותיערית 27/06/2012 | 11:48ביום 3 למחזור נצפו בשחלה שתי ציסטות בגודל 29 ו- 18מ"מ (לאחר טיפול באיקקלומין). נאמר לי כי במחזור זה לא יהיה שום טיפול ויש לחכות עד המחזור הבא, כשהציסטות יעלמו. 1. האם בכל זאת יש דרך לעשות טיפול גם החודש (טבעי/הורמונים)? (חבל לי להפסיד חודש) 2. האם יש סיכוי שעד המחזור הבא הציסטות לא יעלמו מעצמן ויהיה צורך לדחות שוב את הטיפול? (לא ניתנו לי שום תרופות/גלולות) תודה רבה מראש על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מניסיון
שירן 27/06/2012 | 19:02הי יערית, גם לי זה קרה לאחר שימוש באיקקלומין. דילגנו חודש ואח"כ הציסטה נעלמה.. אל תצטערי על החודש הזה, זה טוב גם לנוח לפעמים..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/06/2012 | 16:13יערית שלום כאמור יש סיכוי טוב שהציסטה/ציסטות יעלמו ללא כל תוספת טיפולית בחודש הבא. כדי להתחיל טיפול בהקדם האפשרי תוך כ-שבועיים יש להשתמש בגלולה למניעת הריון למשך כ-10 ימים -זמן המספיק בד"כ לדיכוי הציסטה/ציסטות,הפסקת הגלולה תגרום לדימום(וסת )זמן קצר לאחר הפסקתה. עלייך לפנות לרופא שלך בקשר עם האופציה הזוהוסף תגובה
-
שאלות המשך
יערית 27/06/2012 | 12:43ואם הרופא לא נתן לי הנחיה ומרשם לגלולות - מה עושים? מה הסיכוי שהציסטות לא יעלמו מעצמן עד למחזור הבא? כמו כן, לא ענית לי - האם יש דרך להציל חודש זה או שיש הכרח לוותר עליו? תודה רבההוסף תגובה
-
ציסטות לאחר טיפול
פרופ׳ יעקב אשכנזי 27/06/2012 | 12:12יערית שלום ניתן להתמודד עם ציסטות הנוצרות מטיפול תרופתי לגרימת ביוץ בשני אופנים 1.לפסוח על חודש טיפולי-בד״כ זה מספיק זמן לנסיגת הציסטות ,לעיתים נדרש זמן רב יותר 2. מתן גלולות לפרק זמן של לפחות 10 ימים-במרבית המקרים קיימת נסיגה של הממצאים הציסטים בפרק הזמן הזה ,לעיתים נדרשים עוד מספר ימים של לקיחת הגלולה עד להעלמות הציסטה/ציסטות. במצבך נראה ששימוש בגלולה לפרק זמן קצר יפתור את הבעיה ויקצר את הזמן לטיפול הבאהוסף תגובה
-
מניסיון
-
טיפול IVF חצי טבעיאריקה 27/06/2012 | 15:32שלום רב, בת 40 בטיפולים. רציתי לברר לגבי IVF חצי טבעי (שילוב של הורמונים רק כשיש זקיק בגודל 10-12)-האם סוג כזה של טיפול מניב יותר מביצית אחת או רק ביצית אחת? (בטיפול IVF כיום, יש כ-5-6 ביציות). תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה על התשובה.
אריקה 27/06/2012 | 16:13הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול IVF חצי טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/06/2012 | 16:07אריקה שלום הפרוטוקול המיועד (חצי טבעי) או בשפה המקצועית MODIFIED NATURAL CYCLE ),פרוטוקול זה מהווה ברירת מחדל בעיקר לנשים מעל גיל 40 עם תגובה ירודה שמינונים מקסימליים מניבים מספר מועט של ביציות,השימוש במינונים גבוהים לעיתים טוקסי לאיכות הביציות ,ובהעדר ברירה מוצע הפרוטוקול הנ"ל ,שהינו נוח ,מצריך כמות קטנה של הורמונים ,ועושה שימוש בהליך הטבעי של בחירת הביצית הדומיננטית ועעצים אותו עם תוספת מועטה של הורמונים ,תוך מניעת ביוץ מוגדם ע"י צטרוטיד,בהליך זה יתכנו גם מספר זקיקים ,ומספר ביציותהוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה.
-
ערך פרוגסטרון לפני שאיבהזוהר 26/06/2012 | 14:27שלום, אני לקראת IVF, קיבלתי זריקת דקפפטיל 3.75 לפני 20 ימים, ומאז הזרקתי מס' ימים גונלF ובשבוע האחרון מנוגון 2 אמפ' כל יום. היום בדיקת הדם מראה ערך פרוגסטרון 4.9 nmol/l. האם ערך זה גבוה מדי ומעיד על סיכוי נמוך יותר לשאיבת ביציות איכותיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה על תשובתך
26/06/2012 | 15:45תודה על תשובתךהוסף תגובה
-
פרוגסטרון לקראת שאיבה
פרופ׳ יעקב אשכנזי 26/06/2012 | 15:43זוהר שלום אם זריקת האוביטרל לקראת השאיבה תינתן היום בהתאם למצב הזקיקים הרי שערך הפרוגסטרון נמצא בגבול התקין,אולם אם את במרחק של מספר ימים למתן האוביטרל ערך זה גבוה ועלול להפחית את סיכויי ההשתרשות. לעיתים ערך פרוגסטרון יחסית גבוה בנוכחות זקיקים קטנים מבטא תגובת יתר וריבוי זקיקים ,ערך הפרוגסטרון הגבוה נובע מהתרומה היחסית של מספר רב של זקיקיםהוסף תגובה
-
תודה על תשובתך
-
רזרבה שחלתית נמוכהירדנה 19/06/2012 | 16:15אני בת 42 בעלת רזרבה שחלתית נמוכה . טופלתי בגונאל + דקא 0.1 שלא משפיע עליי טוב אני מניחה שזה בגלל הרזרבה. אבל לשאלתי האם זה נכון שעבור נשים בעלות רזרבה שחלתית נמוכה עדיף לטפל במחזורים קצרים בהורמונים שכוללים LH ללא דיכוי לכל אורך הטיפול אלא רק לפני הביוץ לדוגמא צטוטרייד תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה לך
ירדנה 26/06/2012 | 15:19הוסף תגובה
-
פרוטוקול טיפול
פרופ' יעקב אשכנזי 26/06/2012 | 13:58ירדנה שלום סליחה על התגובה המאוחרת ,בכל מקרה לגבי פרוטוקול הטיפול המוצע ,לדאבוני לא התנסיתי בו ,אני יכול להבין את ההיגיון מאחוריו ,אולם מאחר ולא השתמשתי בפרוטוקול זה אינני יכול להביע דיעה מבוססתהוסף תגובה
-
לפרופ' גקי אשכנזי
ירדנה 24/06/2012 | 09:32שלום סליחה שאני "חופרת" האם אתה הייתה ממליץ על הפרוטוקול הנ"ל או שהיית מנסה גישה שונההוסף תגובה
-
פרוטוקול טיפול
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 22/06/2012 | 19:03ירדנה הפרוטוקול שאת מתארת הוא ניסיון לתמרן פרוטוקול אנטגוניסטי עם גירוי שחלתי באופן לא שיגרתי על מנת לגרום לתגובה שחלתית במקרה שלך ,מקווה שהנסיון יעלה יפה בהצלחההוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית.
פרופ משיח 22/06/2012 | 17:05עתה זה יותר מובן ומקובל. תנסי זאת ובהצלחה ואם לא יניב מספר ביציות מספק אני מציע או להסתפק בביצית אחת במחזור טבעי בתמיכה (ר הצעתו של םרופ אשכנזי) או שתנסו את הפרוטוקול שאני הצעתי. בהצלחההוסף תגובה
-
לפרופ משיח
ירדנה 22/06/2012 | 13:57שלום, יתכן ולא הייתי ברורה, אני הבהיר לגבי הפרוטוקול החדש המוצע : cetrotide אמפולה אחת (לא ארבע) מיום ראשון לווסת עד יום רביעי לווסת (כדי למנוע התפתחות מהירה של זקיקים וביוץ מהיר מדי, לאור ההיסטוריה של הפרוטוקול הקודם שרשום למטה,אני בעלת FSH 16.5 )- האם זה לא מקובל? ביום השני לווסת 4 אמפולות של מונפור עד האוביטרל כמו כן יוחזר הצטרוטריד לפי תוצאות בדיקות הדם והUS כדי למנוע ביוץ לגבי ההיסטוריה: הפרוטקול הקודם לIVF הראשון היה דקאפפטיל 0.1 מהיום הראשון לווסת ועד האוביטרל ביום השני גונאל 300 במשך שישה ימים לאחר מכן יומיים ארבע אמפולות של מונופור ואז האוביטרל- וזה הניב זקיק אחד של 20 ממ וזקיק של 9 , נשאבה ביצית אחת שלא הופרתה ביום הראשון וביום השני האיקסי הניב 3PN . האם אם התוצאות הללו עדיין חושב שעדיף פרוטקול ארוך?הוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית
פרופסור משיח 22/06/2012 | 09:57נפלה לי טעות הקלדה: דקה פפטיל הוא אגוניסט ולא אנטאגוניסטהוסף תגובה
-
פרוטוקול לרזרבה שחלתית ירודה
פרופסור משיח 22/06/2012 | 09:52ברצוני להציג גישה שונה: אני מאמין גדול וזה מגובה בעשרות שנים של נסיון, שבמקרים של רזרבה שחלתית ירודה, עדיף דוקא הפרוטוקול הארוך עם הפחתה גדולה של האנטאגוניסט (למשל הדקה פפטיל) בשלב הטיפול ההורמונלי ומתן טיפול במינון גבוה של גונדוטרופינים בשילוב של תכשירים שמכילים פעילות LH וללא-ביחס של 2/1. ירדנה: לא שמעתי מעולם על פרוטוקול שכולל מתן מטרוטייד 4 אמפולות ביום הראשון וניראה לי שאין לכך בסוס מדעי. בהצלחההוסף תגובה
-
לפרופ' גקי אשכנזי
ירדנה 22/06/2012 | 01:29האם פרוטוקול שמיום ראשון לווסת מקבלים 4 ימי זריקות צטטרוטייד וביום השני לווסת 4 מונופור, ובנוסף וצטטורייד יוחזר לפי מצב הזקיקים כדי למנוע ביוץ. האם לדעתך הפרוטוקול הנ"ל יניב תוצאות טובות יותר עבורי לאור התיאור הפרוטקול הקודם ( רזרבה שחלתית נמוכההוסף תגובה
-
תודה על התשובות
ירדנה 20/06/2012 | 22:06הוסף תגובה
-
חודש הפסקה
פרופ׳יעקב אשכנזי 20/06/2012 | 18:06ירדנה בנסיבות שתוארו על ידך הייתי בהחלט ממליץ לך אחרי 5 מחזורי טיפול רצופים לבצע חודש הפסקה. קיימת אפשרות טיפול נוספת במצבך במה שקרוי natural cycle או modified natural cycle פרוטוקולים אלו נחשבים ״פרוטוקולים רכים״ ועושים בהם שימוש כאשר קיימת רזרבה שחלתית נמוכה כפי שעולה מרמת ה-FSH שלךהוסף תגובה
-
בהמשך לפרוטוקול האם כדאי לבצע חודש הפסקה?
ירדנה 20/06/2012 | 14:07בקצרה סיפור חיים בת 42 ללא ילדים FSH=16.5 מה שעברתי זה כך ברצף מ31/1/12 ועד שבוע שעבר: 1. טיפול ראשון- גונאל 150 זקיק אחד של 19 הזרעה 2. 225 גונאל 4 זקיקים 11,11,17,18 הזרעה 3 . 225 גונאל 2 זקיקים 13,16 הזרעה 4. 225 גונאל זקיק אחד 16 הזרעה 5. IVF ראשון:+ דקא 0.1 + 300 גונאל6 ימים לאחר מכן יומיים של 4 אמפולות של מונופור . אחרי 5 ימי גונאל : זקיק אחד של 18 ואחד "קטנטן" , אחרי 6 ימי גונאל ויום מונופור זקיק אחד של 20 ואחד של 8 הייתה שאיבה ללא הפרייה וברור שלא הייתה החזרה. האם לעשות הפסקה או להמשיך את הטיפולים ? האם הגוף מגיב יותר טוב לאחר הפסקה? תודה רבה על הזמן היקר שאתם מקדישים בפורוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/06/2012 | 10:58ירדנה שוב שלום מאמר שפורסם בעבר קבע כבר את הנתונים הבאים: There is a higher clinical pregnancy rate with urinary hMG compared with recombinant FSH, but there were no significant differences in ongoing pregnancy rates or live births per women treated. M. Van Wely, Fertil Steril (2003). אולם עבודות אחרות הצביעו על יתרון אפשרי לטיפול במנופור בלבד. הדעות חלוקות באשר לערך של טיפול עוקב המתחיל בגונל- RECOMBINANT FSH ולאחר מכן בתכשיר המכיל גם LH . בכל מקרה זקיק המגיע לגודל של כ-20מ"מ הינו זקיק בשל וראוי למתן אוביטרל. באשר לתזמון מאוחר של מתן האוביטרל -מצב זה יכל לפגום בתהליך ההפריה .הוסף תגובה
-
לפרופ' ג'קי אשכנזי
ירדנה 20/06/2012 | 09:18תודה על התשובה רקע לשאלה-מה שרציתי להוסיף שהתכנון של הפרוטקול היה 300 גונאל למשך 6 ימים ולאחר מכן מונופור . לאחר 5 ימים היה רק זקיק אחד בגודל 18 והרופא אמר שאמשיך יום נוסף של גונאל ועוד יום של 4 אמפולות של מונופור ולבצע בדיקה .ביום הבדיקה הזקיק היה בגודל 20 . השאלות שלי 1. האם שאיבה מאוחרת יכולה להשפיע על הפריית הביצית. 2. האם לדעתך מתן מונופור או מונוגון מתחילת המחזור היה משפר את התגובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפולי בתגובה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/06/2012 | 18:12ירדנה אני מסכים בהחלט עם טענתך מנסיוני עדיף פרוטוקול עם תכשיר שמכיל גם LH אשר מגרה את תאי השחלה ליצירת טסטוסטרון המהווה פריקורסור לאסטרוגן ,אני גם מסכים עם הקביעה המגובה גם בסיפרות שעדיף פרוטוקול אנטגוניסט (צטרוטיד)על פני פרוטוקולים אחרים במקרים של תגובה שחלתית ירודה. ישנם כיום גם פרוטוקולים"רכים" המשתמשים במחזור טבעי לצורך IVF או בשילוב תכשירים לגרימת ביוץ משלב הופעת זקיקים בגודל של 14 מ"מ במחזור הטיבעי כאמור NATURAL CYCLE,MODIFIED NATURAL NCYCLEהוסף תגובה
-
תודה לך
-
פרוגרסטרון 3.3 ביום 3 למחזורליאן 25/06/2012 | 21:51שלום מאיזה ערך פרוגרסטרון בפרופיל ההורמונלי מומלץ לקחת דקסמטזון כדי להוריד פרוגרסטרון לצורך טיפולי IVF? ערך של פרוגרסטרון 3.3 ביום 3 למחזור (אסטרידול קטן מ100) תקין או שרצוי להורידו עי דקסמטזון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הוספה
פרופ' יעקב אשכנזי 26/06/2012 | 13:50באשר לרמת הפרוגסטרון של 3.3 ביום 3 למחזור ,במידה ונשללו האפשרויות שציינתי ,לא נראה לי שמדובר בבעיה חריגההוסף תגובה
-
רמות פרוגסטרון בשלב הפוליקולרי(מתחילת המחזור עד לביוץ)
פרופ׳ יעקב (ג׳קי) אשכנזי 26/06/2012 | 13:23ליאן שלום לרמות הפרוגסטרון בשלב הפוליקולרי מיוחסת חשיבות רבה להערכת סיכויי ההשתרשות בטיפולי הפריה . לצורך זה תקופה זו עד לביוץ(מתן האוביטרל) מחולקת ל-3תקופות 1.Early folliculare -עד ליום 5 ,לרמות הפרוגסטרון יש משמעות מופחתת לגבי סיכויי ההצלחה,לעיתים גם אם נמדדים רמות גבוהות של פרוגסטרון בתקופה זו ,יתכן והם משקפים עדיין את שרידי הפעילות של הגופיף הצהוב של המחזור הקודם,או פעילות של גופיף ציסטי פונקציונלי פעיל.בכל מקרה במידה ורמות הפרוגסטרון גבוהות משמעותית יש לשלול פעילות יתר מולדת או נרכשת של יותרת הכליות(אדרינל) המגיבה לטיפול בסטרואידיים 2.mid luteal -מספר מאמרים שהופיעו בעיתונות המקצועית לאחרונה מצביעים על חשיבות רמות הפרוגסטרון בתקופה זו והשפעתן על שיעורי ההשתרשות 3.late folliculare-preovulatory-בתקופה זו יש משמעות מכרעת לרמות הפרוגסטרון בעיקר ביום מתן ה-HCG (אוביטרל)הוסף תגובה
-
הוספה
-
שיטת ה"ויטריפיקציה"אריאה 25/06/2012 | 21:29האם ביציות שהוקפאו בשיטה זו, יש פחות סיכוי שהשרשה שלהם תצליח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שיטת הויטריפיקציה
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 26/06/2012 | 12:57אריאה שלום הקפאה של ביציות בשיטת הויטריפיקציה אינה מפחיתה את סיכויי ההשרשה לאחר הפרייתןהוסף תגובה
-
שיטת הויטריפיקציה
-
שיטות קביעת פרוטוקולשרית 25/06/2012 | 01:14שלום, האם יתכן שרופא מסויים קובע פרוטוקול לIVF לפי בדיקות הורומנים/US זקיקים קטנים בתחילת הווסת של חודש הטיפול ורופא אחר לא עושה כלל בדיקות בתחילת המחזור ( מלבד הפרופיל ההורמונלי ההיסטורי שייתכן שנבדק חצי שנה קודם לכן)? איזו תועלת יש בבדיקות הדם או US זקיקים קטנים שנעשים בימים הראשונים של הווסת והאם בשיטה זאת אפשר להיות יותר מדוייקים לגבי הטיפול הדרוש לאותו חודש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ביצוע בדיקות
פרופ׳יעקב אשכנזי 26/06/2012 | 12:53שרית שוב שלום בד״כ ביצוע מחודש של הבדיקות נעשה על סמך הגיל ,שינו לרעה בפרופיל התגובה השחלתית . ניתן להסתפק בבדיקה שנתית ,ואין צורך לחזור על כך מידי חודש בחודשו, ה-inter cycle variations הינם חסרי משמעות לגבי המחזור האינדיוידואלי שבו ה-FSH גבוה יותר או נמוך יותרהוסף תגובה
-
לגבי 2 ו3 בתשובתך
שרית 25/06/2012 | 22:04שלום, ענית כי קובעים בין היתר לפי : 2.פרופיל הורמונלי בסיסי ורקע הורמונלי(למשל שחלות פוליציסטיות) 3.רזרבה שחלתית -לפי רמות ה-FSH,מספר הזקיקים הבסיסי בזמן המחזור(antral follicole count) ,רמות הורמון-AMH" שאלתי: האם רצוי ששני הנ"ל יבוצעו כל חודש טיפול בתחילת הווסת או עושים אותם פעם אחת בשנה ומתבססים על הנתונים הללו?הוסף תגובה
-
קביעת פרוטוקול טיפול
פרופ׳ יעקב אשכנזי 25/06/2012 | 12:21שרית שלום קביעת פרוטוקול הטיפול נעשית בהתחשב במספר גורמים: 1.גיל האישה 2.פרופיל הורמונלי בסיסי ורקע הורמונלי(למשל שחלות פוליציסטיות) 3.רזרבה שחלתית -לפי רמות ה-FSH,מספר הזקיקים הבסיסי בזמן המחזור(antral follicole count) ,רמות הורמון-AMH 4.תגובה שחלתית -תגובה ירודה ,או תגובת יתר 5.איכות ביציות,איכות עוברים,נתוני מעבדה קודמים 6.הריונות קודמים, אופן השגתם פרוטוקול הטיפול שבאמצעותו הושגו 7.נסיון וטעיה בכל מקרה הבקרה בזמן המחזור נועדה להבטיח שכל התנאים לתחילת הטיפול התקיימו כולל העדר צסטות העדר הריון כימי ,וכו ,ובעיקר שליטה על הכוונת הפרוטוקול ומניעת טעויות בלתי רצויותהוסף תגובה
-
ביצוע בדיקות
-
בדיקת הלוספרםשמוליק 24/06/2012 | 21:52שלום, הנני בן 42 בעל ספירת זרע תקינה ( לפני חצי שנה מורפולוגיה 3). בהיסטוריה אשתי נכנסה להריון ספונטני שלא התפתח(שק הריון ריק) לפני כשנה, לאחר מכן התחלו טיפולים: מספר הזרעות שנכשלו וIVF שלא היתה בו הפריה ביום הראשון וביום השני נעשה איקסי שהביא להפריה לא תקינה,3 גרעינים. מתככנים לIVF הבא רק איקסי. שאלותי : 1.אם כדאי לעשות בדיקת הלוספרם?בשל גילנו ובשל ההיסטוריה(אנחנו בני 42) האם כדאי לעשות את בדיקת ברטוב ואם יש צורך את שיטת ברטוב כדי לא לקחת סיכון שבאיקסי יזריקו זרע לא תקין? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ביצוע בדיקת הלוספרם
פרופ ׳ יעקב אשכנזי 26/06/2012 | 12:40שמוליק שלום מעבדת הזרע״superm" מבצעת את הבדיקה טל׳. 0526666125 למען הגילוי הנאות אציין שאני אחד הבעליםהוסף תגובה
-
לפרופ גקי אשכנזי
שמוליק 26/06/2012 | 06:16ישנה המלצה היכן לבצע את הבדיקה? יש את מכון שפרה , בר טוב , אסותאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת הלוספרם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/06/2012 | 17:26שמוליק לכל מידע יש ערך מוסף ,ולדעתי בעידן המודרני היה ראוי שכל בדיקת זרע תכלול גם בדיקת הלוספרם כדי ליעל את הטיפולהוסף תגובה
-
לפרופ' גקי אשכנזי
שמוליק 25/06/2012 | 12:11שלום ותודה על התשובות רק רציתי להיות מדויק ,בIVF הייתה רק ביצית אחת שלא הופרתה לאחר שביום הראשון היה ניסיון להפרייה רגילה וביום השני איקסי. דבר נוסף אשתי בת 42 ובעלת רזרבה שחלתית נמוכה האם בכל זאת אתה ממליץ על הבדיקה?הוסף תגובה
-
בדיקת הלוספרם
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 25/06/2012 | 11:40שמוליק שלום בנסיבות שתיארת בהחלט יש מקום לביצוע בדיקת ההלוספרם ורק אם שיעור השברים ב-DNA של הזרע יעלה על 30% יהיה מקום לשקול בחירת זרע (IMSI) במעבדה של ברטוב לצורך ביצוע ה-ICSI ב-IVFהוסף תגובה
-
תוספת
שמוליק 25/06/2012 | 07:35רציתי רק להוסיף שבצעתי בדיקה נוספת חצי שנה מהבדיקה הראשונה וכל הערכים תקינים ואפילו המורפולוגיה עלתה ל 5%הוסף תגובה
-
ביצוע בדיקת הלוספרם
-
עוד תרופה או תזונה לרמת הורמון נמוך...איילת 25/06/2012 | 11:59אתמול שאלתי שאלותלגביי הורמון השחלה שהוא נמוך וציינתי שהרופא הוסיף לי לבלוע פעמים ביום אסטרופם, האם יש עוד משהו לקחת כדי לחזק את השחלה, הן מבחינה תרופתית והן במבחינת תזונתית.(אני מקפידה על תזונה נכונה), ובנוסף קיבלתי חיידק בשתן והוא ביקש שאקח אנטיבוטיקה זינת, שזה ממש חשוב לאור החיידק, ושזה לא מסכן את העובר, מקווה שהכל יסתדר ובעזרת השם ההריון יתפתח ואלד בשלום, אמן, אנא תאמרו לי בנוגע לתרופה נוספת...אם יש צורך או שזה יסתדר ויעלה ...תודה רבה מכל הלב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
איילת 26/06/2012 | 09:46כן, אני לוקחת אומגה וחומצה פולית, תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספות -ויטמינים בהריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/06/2012 | 17:33איילת שלום בנוסף לפרוגסטרון והאסטרוגן שאת לוקחת בשלב זה כתמיכה בהריון ,תקחי גם חומצה פולית ואומגה 3הוסף תגובה
-
תודה
-
שיטת ה"ויטריפיקציה"אריאה 25/06/2012 | 21:29האם ביציות שהוקפאו בשיטה זו, יש פחות סיכוי שהשרשה שלהם תצליח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ויטריםוקציה
פרופ משיח 25/06/2012 | 23:12ויטריפיקציה או זיגוג זו שוטה של הקפאה מהירה בה תא הביצית שהוא תא גדול הופך למעין זכוכית בהקפאה מהירה. זו הטכניקה המעודפט (בהרבה!!) להקפאת ביציות.הוסף תגובה
-
ויטריםוקציה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- וסטיבוליטיס
- לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפולי פוריות
- הקפאת ביציות
-
בדיקות קשורות
- אבחון סיסטיק פיברוזיס
- ניקור מותני, דיקור מותני
-
תרופות קשורות
- בלאומיצין PFI
- טינידאזול
-
מונחים קשורים
- אם פונדקאית
- דיאפרגמה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...