פורום נוירולוגיה ילדים - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
התייעצות לגבי רטלין (לת)
נתי 12/10/2022 | 19:06שלום, מינון ריטלין רגיל 10 מ"ג לילד בן 5.5 לאחר חצי שנה הכדור חדל להשפיע והוחלט להעלות מינון. האם יש אפשרות לעשות זאת בהדרגה ולתת 15 מג, במקום להעלות ישר מינון מ10 ל20?? תודה רבהפתח בחלון חדש -
תרופת הלידול (לת)
דוש 10/10/2022 | 20:52ילד שעבר החייאה ויש לו קריסת מערכות פלוס מום בלב ואי ספיקת לב מותר לתת לו הלידול שזה לסכיזופרניה הבנתי שמביאין לו בגלל שהתרופות גורמות להזיותפתח בחלון חדש -
קריסת מערכות (לת)
דוש 10/10/2022 | 20:50התינוק שלי עבר קריסת מערכות בגלל רשלנות רפואית ביצעו בו החייאה והוא מצמץ והגיב שהתחילו לטפל בו בטיפול נמרץ הרדימו אותו הרבה ונתנו הרגעות ושיתוק ושעשו הפסקות אז הוא הוזיז את האצבעות ביד ימין וטיפה את הרגל בצד שמאל אבל העיניים היו פתוחות ולא רואות משהו הם אמרו שזה בגלל ההרדמות שנתנו לו אבל עשו לו סיטי יצא שיש דימום מוחי בהרבה חדרים וגם אוטם פריכמטי מה גרם לזה ההחייאה או התרופות בגלל שעבר את ההחייאה הוא עדיין היה מגיב ואמרו לי שאם יעבור את זה הוא יהיה צמחפתח בחלון חדש -
ריטלין (לת)
רמי 02/10/2022 | 22:48שלום רב בני בן 15 אובחן עם הפרעת קשב וריכוז adhd הומלץ על ריטלין 20a אבל נהיה לו כאבי ראש האם יש מינון אחר או תרופה אחרת שאפשר לתת הוא לא מצליח להתרכז בלימודים ובמבחנים אין לו קליטה וישר כאבי ראש האם ריטלין עוזר ואם יש תרופה אחרתפתח בחלון חדש -
שאלה לגבי הנכדה (לת)
שירה 23/09/2022 | 21:17נכדתי בת ה 8 התחילה עם תיקים שהם הרמת גבות,יתכן והיא מקנאה באחיה בן הארבע?מה קורהפתח בחלון חדש -
שקע בראש של תינוק בן 7 חודשים (לת)
אורין 15/09/2022 | 17:24שלום היום שמתי לב שיש לבן שלי בן 7 חודשים בצד ימין די בחלק העליון של הראש פס כשנגעתי בו הרגשתי שזה שקע עכשיו אני יודעת שמאפס זה מקדימה ומאחורי הראש והפס שהרגשתי הוא שי באמצע הראש נוטע לצד ימין ממה זה יכול לנבוע?? אני די לחוצהפתח בחלון חדש -
פענוח ממצאים ב-MRI מוח (לת)
אבא דואג 08/09/2022 | 08:13שלום רב, קיבלנו תשובת MRI של הבן שלנו שהוא בן 17 והיינו רוצים לקבל הבהרה על משמעות תוצאות הבדיקה ולאיזה רופא עלינו לפנות להמשך בירור. נכון לעכשיו לא קיבלנו תשובות מהרופאם שפנינו אליהם. להלן פענוח הבדיקה: בן 17, במעקב עם ציסטה ארכנואידלית. FLAIR,T1,T2,SWI,DWI ללא ועם גדוליניום. בהשוואה לבדיקה קודמת מ2.2019. ממצאים וסיכום: הציסטה הארכנואידלית הרטרו-צרבלרית מייצגת ממצא התפתחותי שפיר. לא דורשת מעקב הדמייתי. ובעיקר אין צורך בלהזריק גדוליניום בכל פעם. אין צורך בבדיקות נוספות. ללא שינוי מהבדיקה הקודמת. המוח תקין כמו מקודם. עדיין היפרטרופיה של מבנים לימפתיים בצוואר העליון (המעגל על שם WALDEYER). ממצא אקראי של תהליך בלתי מוגדר בשומן הקרקפתי הפריאטלי מימין אשר עובר האדרה עם גדוליניום ולא היה בבדיקה הקודמת חתכים 130 עד 143 סדרה 801. התארגנות שלאחר חבלה? אחר? לקורלציה קלינית.פתח בחלון חדש -
סטראוטיפיות (לת)
איילת 15/08/2022 | 01:11שלום יש לי שאלה האם יש דרך שיטה תרופה פסיכולוג רופא מרפא שאת ממליצה אליה לא יודעת מה כדי לצמצם או למנוע תנועות סטראוטיפיות.יש לי בן בן 7 שיש לא תנועות סטראוטיפיות הוא מאובחן אבל דקה לפני כיתה א אני מאוד רוצה לעזור לו כדי לצלצם את התנועות אני מאוד אשמח לתשובה בקרוב.פתח בחלון חדש -
ציסטות במח (לת)
שלומית 09/08/2022 | 21:14שלום. תינוק בן חצי שנה כרונולוגי , נולד עם ציסטות במח בשבוע 34 חיכינו לתוצאת א.ס של גיל חצי שנה כדי להגיע אלייך איתם וקיבלנו אותם. מקווה שאני מבינה נכון, שכרגע אין ממצאים ב"ה. זאת אומרת שהציסטות נספגו? תוצאות א.ס מצורפות תודה מראש הודגמו חדרי המח ברוחב תקין הדגמה תקינה של סטרוקטורות של אמצע כולל קורפוס קולוזום אין עדות לממצאים מוקדיים ברקמת המח שנבדקה אין עדות לדימום תוך חדרי לא הודגם עודף נוזל אקסטרא אקסיאליפתח בחלון חדש -
תסמונת טורט
עפרי בצלאל 07/10/2015 | 11:13שלום ד"ר שי מרקו, שמי עפרי ואני לומד בבית ספר משגב בכתה יב' במגמת מדעי הבריאות. במסגרת המגמה עלינו לעשות פרויקט על מצב רפואי מסוים או מחלה. אני וחברי בחרנו לעסוק בתסמונת טורט. באחד מפרקי העבודה עלינו למצוא מאמר על טיפול חדשני לטורט. נשמח אם תוכל לעזור לנו במציאת מאמר חדשני ומעניין. תודה מראש, עפריפתח בחלון חדש-
איילת
איילת 30/07/2022 | 11:47האם מגובר בתסמונת טורט? -
טיקים
איילת 24/07/2022 | 19:20שלום לבני בן ה6.5 התחיל באופן פתאומי טיקים בעיניים ובפה. הטיקים התחילו לאחר יומיים של חום,כמוהן שטיפלנו בחום באמצעות אקמול.הטיקים מיפיעים בכל מהלך היום ובכל יום. בני מטופל באנטביוטיקה כבר שבוע וחצי ואיני רואה שיפור.יש לציין שבני עשה חיסון צהבת לפני 3 שבועות.האם יש סיכוי שהטיקים יעלמו לחלוטין? -
תשובת מומחה טורט
ד"ר שי מרקו 07/10/2015 | 16:00הכי פשוט זה לנבור בעמותות העולמיות של תסמונת זו זוהי מטרת העבודה- לדעת לחפש. אם תיתקעו ותירצו יותר דגשים או הכוונה, אנסה לעזור
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים