פורום אולטרסאונד - הריון ולידה - עמוד 113
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סקירת מערכות מאוחרת
5555 16/12/2012 | 15:49שלום, הריון ראשון שבוע 22+4 מדדים תקינים ותואמים לשבוע פחות או יותר רק מדד אחד מטריד אותי 22 מ"מ -cereb מתאים לשבוע 20+5 היקף ראש HC-מתאים לשבוע 21+5 ע"פ הרופא הבדיקה תקינה אך האם סטייה כזאת היא חריגה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אורך צרבלום
דר' רפאל בולדס 17/12/2012 | 10:13בגיל הריון זה אורך הצרבלום וגיל ההריון תואמים ממליץ מעקב גדילה ומדידה חוזרת של הצרבלום בעוד שבועיים פני לרופא מטפל להמשך מעקב ד"ר בולדס
-
-
האם מומלץ ליטול הורמונים בגיל המעבר?
תיקה 14/12/2012 | 19:00שלום,אנוכי בת 46 המחזור הפסיק לי כבר בגיל 40. אני מרגישה מעולה ,מצב רוח טוב ,ערכים בגדר הנורמל,לא מעשנת ,רזה ומשתדלת לאכול בריא הדבר היחידי שלא עושה זה ספורט.שאלתי היא,האם אני צריכה לקבל הורמונים בכדי למנוע בעיות בעתיד? אני מציינת שבעבר ניסיתי פעמיים לשתות כדור הורמונלי במטרה להחזיר את המחזור והתעלפתי לאחר שנטלתי אותו.מאז לא קיבלתי שום טיפול.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הורמונים בגיל המעבר
דר' רפאל בולדס 16/12/2012 | 12:18יש להפנות שאלה זו לפורום נשים
-
-
אגן כליות מורחב
רינה 15/12/2012 | 11:26אני בשבוע 16+4 ,עשיתי שקיפות עורפית הכל היה בסדר גמור,בסקירה המוקדמת הוא המליץ על מעקב על אגן כליות הוא ראה שאחד יותר גדול מהשני 2.4 ו 2.8 , הלכתי לרופאת נשים שלי אחכ למעקב,אמרה שזה תסמין לתסמונת דאון, ולחכות לחלבון וכדאי ללכת לייעוץ גנטי ולחשוב על בדיקת מי שפיר. מאז אני כל הזמן חושבת על זה מנסה להיות חיובית כי כל הבדיקות היו תקינות עד עכשיו. מה זה אומר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אגן כליה מורחב
דר' רפאל בולדס 16/12/2012 | 12:17רינה שלום , ברוב העבודות הרחבה חריגה של אגני כליה מוגדרת( בין השבועות 14-19) מעל 4 מ"מ פני לרופא מטפל להמשך מעקב והערכה בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
עצמות ארוכות
אליסה 13/12/2012 | 21:58אני בשבוע 35 בהערכת משקלנאמר לי שהעצמות הארוכות קצרות ומתאימות לאחוזון 30 לאחר שבוע וחצי אושפזתי בבית חולים בגלל צירים מוקדמים ושם נערכה בדיקה חוזרת ושוב נאמר לי שהעצמות הארוכות קצרות ומתאימות לאחוזון 5 וקיים חשש לגמדות וננסות בהמלצת רופא הנשים שלי נשלחתי לבדיקה חוזרת... ושוב אותה התשובה הייתי בשבוע 33 והעצמות מתאימות לשבוע29 נשלחתי ליעוץ גנטי ושם המליצו על מיי שפייר אני ייבצע את הבדיקה שאני יהיה כבר בשבוע 35+3 חשוב לי לציין שגם בהריון קודם היה את אותו החשש העובר התאים לאחוזון 25 מיי שפיר יצא תקין ונולדה ילדה בריאה... רציתי לדעת האם אחוזון 5 באמת מראה על גמדות? האם כדאי לבצע את המיי שפיר?(הרי אני יכולה ללדת לפני שיגיעו התשובות) מה הסיכוי שהכל זה סתם טעות כמו בהריון הקודם?? אני בלחץ נוראי!!! אשמח לקבל את דעתך בנושאפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עצמות ארוכות
דר' רפאל בולדס 16/12/2012 | 12:09אליסיה שלום כאשר אורך העצמות קטן מאחוזון 5 יש צורך בביצוע ברור מקיף כולל יעוץ גנטי למי שפיר פני לרופא מטפל להמשך ברור ד"ר בולדס
-
-
שק הריון
רחלי 13/12/2012 | 14:10שלום ! רציתי לשאול אני ממש בתחילת הריון שבוע6 בערך אולי קצת יותר ואתמול נבדקתי והרופא אמרה לי שיש לי שק הריון גדול אבל הוא ריק מה עושים ? האם היו מצבים שמאוחר יותר התפתח משהו?וגם שאני מרגישה כאבים חזקים בגב תחתון .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שק הריון ללא קוטב עוברי
דר' רפאל בולדס 16/12/2012 | 11:49רחלי שלום, בשבוע זה יש לראות שק חלמון שהינו חלק עוברי ואכן בבדיקתך לא ניצפה שק חלמון או קוטב עוברי .לכן אני מניח כי הבדיקה לא תקינה. ניתן לעקוב אחר עקומת HCG בדם (עליה של כ70% ב48 ש). ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד שבוע. פני לרופא מטפל להמשך ברור וטיפול ד"ר בולדס
-
-
הפלה- ציטוטק או גרידה?
ק 10/12/2012 | 19:17היי ד"ר, אני בת 36 ועברתי 2 ניתוחים קיסריים( לפני כן לא היו לי כלל בעיות או הפלות) לפני חודשיים וחצי עברתי הפלה בוששת בשבוע ה11(הדופק פסק בשבוע ה9) ועברתי גרידה. לאחר חודשיים נכנסתי שוב להריון (אחרי המחזור הראשון) בדיקות בטא שעשיתי העלו כי הבטא לא עולה בצורה תקינה( אחרי שהייתה הכפלה הבטא הפסיקה להכפיל את עצמה בערך 1600 וממשיכה לטפס למעלה לאט לאט). בשבוע ה5+4 נצפה שק הריוני בגודל 8 מ"מ. היום(שבוע 6+3- לאחר שבוע כמעט) נבדקתי ונאמר לי שככל הנראה ההריון אינו תקין- נצפה שק הריוני בגודל 9.8 מ"מ ללא עובר. הרופאה נתנה לי 3 ברירות- א. לחכות שיפול לבד ב. ציטוטק ג. גרידה. הרופאה לא אמרה לי מה כדאי ובחרתי בציטוטק אבל אני לא בטוחה. מה אתה ממליץ? מה עדיף לעשות במצבי? שאלה נוספת: הרופאה אמרה שההפלות הן כנראה בגלל הגיל, זה נכון? יש מצב שיעשו לי ברור הפלות לאחר 2 הפלות ולא 3?( לאבא שלי הייתה בעיית קרישיות קשה-עבר ניתוחים בקרוטיד ובורידים ברגליים, אבל הוא נפטר ואין לי מושג מה היה לו-ניסיתי לחפש מידע על זה ואין). מצד שני יש לי 2 ילדים ולא היו לי בעיות עד עכשיו. ואולי יש לי הדבקויות אחרי הקיסריים? אני די מיואשת מכל המצב הזה ): תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפלה ציטוטק או גרידה
דר' רפאל בולדס 13/12/2012 | 08:57ממליץ להתייעץ עם מחלקת נשים בו את אמורה לעבור את הפסקת הריון בהתאם לבדיקה ,נתוני העבר והמעבדה . יוחלט על דרך הטיפול. לאור סיפור משפחתי וגילך יש מקום לברור הפלות חוזרות כולל ברור המטולוגי . פני לרופא מטפל להמשך ברור וטיפול
-
-
טיסה לחו"ל בזמן ההיריון..
iriti 06/12/2012 | 10:06היי בעלי ואני רוצים לטוס לשבועיים לאיטליה בקרוב ואני תוהה אם זה בכלל אפשרי. אני לא בשלב בהיריון בו אסור לי לטוס אבל אני מפחדת לטוס ושיקרה לי משהו ומה? אני אקח איתי את כל הספר בדיקות שיש לי? מה עושים? פשוט סומכים על המזל?.. מה דעתכן?פתח בחלון חדש-
היי חמודה..
רחלי28 09/12/2012 | 16:03תראי, אני טסתי בעבר ולא קרה לי כלום. אבל כן שמעתי על לא מעט מקרים, לפני שאת מאבדת את השאלה לטובת פורום היריון ולידה תני לי לספר לך על כרטיס מעקב היריון שבדיוק קראתי עליו במאקו. (כנסי לשם אם את רוצה, זה בטח עוד במדור של לידה והיריון..) זה כרטיס בשם my fem card שהוא בעיקרון מעקב היריון פרטי כזה.. ואיך שזה קשור אליך - הוא דו לשוני. שווה לך לבדוק שם ולבדוק איפה מנפיקים כזה.. שתהיה טיסה נעימה ולידה קלה! -
תשובת מומחה טיסה לחו"ל
דר' רפאל בולדס 06/12/2012 | 11:15יש להפנות שאלה זו לפורום הריון ולידה באתר זה, ולרופא מטפל בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
הידרואורטר בילטראלי
דבורה 06/12/2012 | 21:27אני בהריון בשבוע ה33 עשיתי אולטרא סאונד רגיל הכול תקין ב"ה חוץ מזה שכתוב "נצפה הידרואורטר בילטראלי ימין 7.3 שמאל 7.2 מה המשמעות האם זה מסוכן ומה יש לעשותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הידרואורטר בעובר
דר' רפאל בולדס 09/12/2012 | 09:46דבורה שלום , הממצא יכול להעיד על בעיה של חסימה בדרכי השתן או רפלוקס של דרכי השתן, יש צורך בסקירה מכוונת של דרכי השתן ובהתאם המשך ברור כולל יעוץ גנטי,יעוץ אורולוג/נפרולוג ילדים אקולב עובר ומעקב , פני לרופא מטפל להמשך ברור והערכה . בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
הפלה
דנה 07/12/2012 | 17:16ערב טוב ד"ר, אני בהריון ונראה לי שהוא הולך להסתיים... בשבוע ה5+0 בצעתי בדיקת בטא: ויצא 830 אחרי 48 שעות: 1651 אחרי 96 שעות: 1962 - לאחר יום נצפה ברחם שק הריון 8מ"מ אחרי 72 שעות:2575 אני מבינה שהערכים ממש לא תקינים וההריון לא תקין לצערי. אני גם מבינה שבגלל שהבטא עולה לא תהיה הפלה טבעית... מתי אני יכולה לבקש גרידה? האם יש סיכוי שההריון יהיה תקין? תודה מראש ותודה על הסבלנותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפלה, רמות HCG לא תקינות
דר' רפאל בולדס 09/12/2012 | 09:42דנה שלום , קצב עליה תקין של HCG בדם היינו עליה של כ- 70% ב48 ש.כאשר הרמות לא תקינות עם ממצאי US מתאימים מניחים כי ההריון לא תקין.מקובל היום לבצע הפסקת הריון בגיל זה של ההריון ע"י טיפול תרופתי ולא בהכרח בגרידה. פני לרופא מטפל להמשך טיפול . בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
לב העובר
שירן 06/12/2012 | 12:05שלום רב, אני נמצאת בשבוע 16 להריון. ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה וביצעתי סקירת מערכות מוקדמת שרובה יצאה תקינה. הרופא ביקש ממני לבצע סקירה מכוונת ללב כוון שהוא חושש שהלב נוטה מעט שמאלה. אמר ששאר הפרמטרים בלב תקינים לחלוטין. מאז אני מאוד מודאגת והייתי שמחה לדעת מה זה אומר לב נוטה מעט שמאלה?? האם זה דבר מסוכן?? ומתי אמורים לבצע את הסקירה המכוונת? אודה לתשובתך בהקדם.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לב העובר
דר' רפאל בולדס 09/12/2012 | 09:27שירן שלום, לב העובר נוטה תמיד שמאלה בזוית של כ 45(20+/-)מעלות מקו האמצע סטיית יתר שמאלה יכולה להיות ממצא תקין הנובע ממנח עובר היוצר רושם לבודק כי כי הלב נוטה מעבר לתקין.אך יתכן ממצא לבבי או ממצא ראתי הדוחק את הלב ,לכן דרושה סקירה מכוונת וביצוע אקולב עובר כבר משבוע 18-19 פני לרופא מטפל להמשך ברור והערכה . בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים