לפני שנה וחצי, כשראיתי בצד הבטן קימור קטן, נגשתי לכירורג בקופה לברר מה זה , הוא איבחן בקע מיפשעתי קטן בצד אחד,, הבקע לא הציק לי עד שבסוף שנה שעברה התחלתי להרגיש בכל פעם שהרמתי משהו כבד, צריבה באותו צד שהייתה חולפת אחריי יום , יומיים, אז נגשתי למרפאת בית החולים והכירורג סיכם שיש בקע בצד אחד,שהניתוח אם יהיה יהיה בחתך רגיל צד אחד,
לא חשבתי כלל על ניתוח, ועבר זמן נוסף, כשלאחרונה זה הציק לי יותר, וראיתי גם קימור קטנטן בצד השני , חזרתי למרפאה הכירורגית, נבדקתי, הרופא סיכם שממליץ על ניתוח לפרוסקופי, לתיקון צד הבקע עם אופציה לבדוק גם את הצד השני, כי לדעתו יש שם חולשה. התלבטתי התלבטתי והחלטתי על ניתוח,
הסכמתי לגשת לניתוח, ונותחתי בחודש יוני השנה, הם ניתחו גם את הצד השני, שצוין שיש שם חולשה, 4 ימים לאחר הניתוח התחלתי להרגיש צריבה אפילו יותר חזקה כמו שהייתה לפני, אך הפעם נון סטופ שלא מפסיקה, ובנוסף הרגשה מאוד לא נוחה בבטן בכלל, כאילו ספר מונח לי על הבטן ודוחס אותה פנימה,כשאני יושב מרגיש כאילו הבטן עולה לי לסרעפת,במקביל הופיעה בצד שהיה הבקע מין בליטה חדה מתחת לעור, אחרי שבוע מהניתוח הוציאו לי את הסיכות החיצוניות, ואז הערתי לרופא איך אני מרגיש והוא ענה שככה זה שבוע אחריי ניתוח,אחרי שהתחושות לא היפסיקו, אחרי חודש ניגשתי למרפאה בבית החולים לברר, למה אני מרגיש כך ומהי הבליטה הזו, הרופא שהיה שם אמר שהבליטה היא כנראה נעץ שמשמש לקיבוע הרשת, ולחכות עוד חודשיים, אם התחושות לא יעברו ,לחזור אליהם,
עבר זמן וזה לא הישתפר, רופא המישפחה וכירורג הקופה שלחו אותי להדמיות, שלא הצביעו על בעיה באחד מאיברי הבטן, עבר עוד זמן וזה לא עובר לי. לאחרונה כירורג הקופה אמר לי כך: מה שאני מרגיש , הצריבה ואי הנוחות זה יכול להיות מהרשתות הגדולות ששמו לי, שתגובת הגוף עלולה להיות כזו, ואין מה לעשות, אמר שאת הרשתות אי אפשר להוציא, ואם כבר אז זה ניתוח גדול שיכול להזיק, ואני עלול להרגיש יותר גרוע ממה שאני מרגיש עכשיו, כך אמר. ומה שהכי גרוע היה לי לשמוע ממנו זה שהתחושות עלולות להשאר לכל החיים, ! אמר שחבל שהם לא מסבירים לפני, שעלולים להרגיש כך אחרי ניתוח כזה, ונשאר לו רק להצטער שאני סובל,הוא מפנה אותי חזרה אליהם, למרפאת כאב ולמירפאה הכירורגית, שלהם, שהם יתמודדו עם זה, כדבריו.
אני סובל מאוד יום יום ומיצטער מרות שהלכתי לניתוח הזה, אני אפילו כבר חושש לחזור לשם אחרי מה שקרה, אני אמור לקבוע תורים למרפאות האלה שם,
איכות החיים שלי נפלה, ואני מדוכא מאוד, סובל המון מהבטן,רגע רגע, תארו לכם צריבה לא נעימה כזו ותחושה מאוד לא טובה של אי נוחות קשה בתוך הבטן, קשה לי לחיות נורמלי עם דבר זוועתי כזה, אין לי מושג האם הייתה פדיחה בניתוח או שהגוף שלי מגיב ככה, רק בגל מיקרה מה עושים? האם הייתה כאן רשלנות?
בוקר למחרת הניתוח ,לפני ששוחררתי, בביקור הרופאים, הגיע קבוצה לחדר שכללה, את האח של המחלקה, רופא בכיר,וקבוצת סטאז'רים
האח הסיר את הפד שכיסה את הסיכות ליד הטבור, ולחץ לי על הבטן מספר לחיצות בכל צד. וביקש מסטאז'ר לעשות כמוהו,
הרופא הבכיר הגיב, " הבטן רגישה יום אחרי הניתוח", "ואגיד לכם אחר כך, למה אצלו [אצלי ] "זה כן" ואצלו [ אצל המנותח השני בחדר] זה לא" על מה דיבר ולמה היתכוון לאלוהים הפיתרונים
אני נלחצתי מהלחיצות האלה, כי הכל שם היה טרי בסך הכל יום אחרי ניתוח, אז בישביל מה ללחוץ?
מתוך סקרנות שאלתי את המנותח השני בחדר שעבר ניתוח זהה, האם גם לו לחצו על הבטן, והוא ענה לי ש לא!
שאלתי עוד מנוח בחדר אחר שגם הוא עבר באותו בוקר אותו ניתוח, וגם הוא אמר לי שלא לחצו לו על הבטן
אם כך, מה קרה כאן, הייתי מטרה ללימוד?
האם אולי זה קשור לתחושות שפוקדות אותי עד עכשיו?
האם זה בסדר ותקין לפי מה שידוע לכם?