פורום פסיכיאטריה - עמוד 1399
-
השפעת עייפות כתוצאה מדפלפטירון 18/04/2011 | 06:09שלום רב, אם הרופא רשם דפלפט 600 מ"ג בבוקר ו600 מ"ג בערב. מצב המטופל יציב מזה 12 שנה הגדרת המחלה הפרעה סכיזואפקטיבית עם פעמים מצב פסיכוטי בהפרש של שנתיים. האם כיום ניתו להוריד את המינון של הדפלט, האם כדי לבקש זאת מהרופא ? האם יש תופא של התרופות האלה שמרדימות קצת ? ונותנות פחות שמחה ? אודה לך מאוד על התיחסותיך לשאלות, חג פסח שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השפעת עייפות כתוצאה מדפלפט
דר' קרני רובין 26/04/2011 | 17:58לירון שלום, אין טעם להוריד את מינון הדפלפט, כי הטיפול יהיה כמו להיות חצי בהריון. אין ספק שצריך לדבר עם הרופא ולהסביר כי התרופה גורמת למטופל מצב של עייפות ושהוא רדום. ניתן להחליף את התרופה או בליתיום, או באביליפיי, אך זה צריך להיעשות בפיקוח של רופא. הדפלפט בהחלט יכולה לגרום לעייפות ורדימות, אני בספק שהיא גורמת לפחות שמחה, וייתכן שהמצב הרגשי הוא תוצאה של דיכאון קל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השפעת עייפות כתוצאה מדפלפט
-
דיכאוןcoral 05/04/2011 | 22:23שלום, אני בת 18 וסובלת מדיכאון שהולך ומחמיר... אני מטופלת ע"י פסיכיאטרית בצבא שנותנת לי קלונקס (0.5 מ"ג) וריספרדל (1 מ"ג). רציתי לדעת: 1) על ההשפעות של הכדורים האלו ואם הם באמת עוזרים.. כי אני לא מרגישה בשינוי בינתיים. ובכלל, האם הכדורים מתאימים למצב של דיכאון? האם הם מזיקים? 2) מה הסיכויים שגם הילדים שלי יסבלו מדיכאון? 3) ידוע לך אם בעתיד זה יפריע לי באימוץ ילדים? שכן... הכל כתוב בתיק האישי שלי. תודה רבה מראש.... קורלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובה לתגובה
דר' קרני רובין 26/04/2011 | 17:45לקורל שלום, בתגובה למה שנכתב אליך על ידי א', איני יכולה שלא להסכים עם הפיסקה הראשונה שבדברים שכתבה, ובמיוחד עם המלצתה לא למהר ולהדביק לעצמך תוויות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
היי קורל
א 15/04/2011 | 13:02היי קורל, אני לא יודעת אם תקראי את זה, אבל קראתי את ההודעות שלך וחשוב לי להזהיר אותך מלהדביק לעצמך כל מיני "תוויות" שיכולות להיות מאוד לא נכונות, כמו שאמרה בעצם ד"ר רובין. אנחנו חיים בעידן שבו כל אחד יכול לגלוש באינטרנט ולמצוא לעצמו מחלת נפש שהוא מתאים לרוב הסימפטומים שלה, ובכלל, בתקופה הזו, ה"פסיכיאטרית", יש אווירה שמאוד עוזרת לחשוב שיש לך "בעיה נפשית" חמורה (יש גם פסיכיאטרים עם יד מאוד קלה על ההדק מבחינת אבחונים ומתן תרופות) בשעה שהרבה פעמים פשוט אין לך: יכול להיות שאת בתקופה מאוד קשה בגלל הצבא (גם אני נכנסתי לדכאון בצבא), יכול להיות שאת רגישה מאוד וצריכה להבין איך להתייחס לעצמך טוב יותר. אני מכירה מקרוב את הדברים שאת מתארת, אבל בבקשה קחי בחשבון שיש הרבה אנשים שמרגישים "נגועים" כל חייהם, לפעמים כי קשה להן למצוא הבנה במשפחה, לפעמים כי האופי שלהם קצת רגיש מדי או קצת שונה מהסביבה שלהם - אפשר לטפל בזה, אל תמהרי להחליט שאת סובלת ממחלת נפש! הניסוחים שלך בכלל לא נשמעים כאלה. אני מכירה פסיכיאטרים לא מספיק טובים שאיבחנו אנשים בבעיות שאין להם - רק בגלל שהם היו בתקופה קשה, סבלו מקשיים במשפחה ועם ההורים וכו' - ועכשיו הם בעצמם בטוחים שהם בעייתיים וחייבים טיפול תרופתי רציני. זה הרבה פעמים פשוט לא נכון. אם תרצי להתכתב איתי ולדבר עוד אני אשמח, תגיבי להודעה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:14לקורל שלום, זה שיש לך תופעות לוואי כבר על מינון נמוך, מדבר נגד זה שיש לך סכיזופרניה. גם דרך חשיבתך והתבטאותך אינם תואמים תהליך סכיזופרני. האם יש מישהו במשפחה שהוא סובל מסכיזופרניה? מה כוונתך כשאת אומרת שתמיד הרגשת נגועה? איני סבורה שהתיק שלך יכול ליצור בעיה באימוץ. מכל מקום, תמיד אפשר להילחם עבורך, כל עוד לא תסבלי מסכיזפרניה, וכאמור - אני מרימה על האבחנה הרבה סימני שאלה, תוך ההסתייגות שלא דיברתי איתך ולא פגשתי אותך פנים אל פנים. אני מכל מקום הייתי מנסה כדורים נוגדי דיכאון ועולה בזהירות במינון. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון
Coral 07/04/2011 | 23:07תודה על התשובה שלך, זה חשוב לי :) למרות המינון הנמוך של הכדורים, יש לי את רוב תופעות הלוואי שמקשות עליי ביום יום, במיוחד עכשיו שאני במסגרת של הצבא. קראתי עליהם מלא ולפי מה שהבנתי זה מתאים לביטויים של מאניה וסכיזופרניה. הדיכאון התחיל חצי שנה לפני הצבא. כל פעם לתקופה של 3 שבועות. כרגע זהו מצב של פעם ככה ופעם ככה.. לגבי הפסיכיאטרית.. היא חושבת שיש לי סיפטומים של סכיזופרניה שבעקבותיו בא הדיכאון. כרגע היא לא סגורה על המצב. אדבר איתה לגבי החלפת כדורים. תמיד הרגשתי נגועה. אף אחד במשפחה לא סובל מדיכאון. ובכללי, אימוץ זה דבר טוב. הפחד הוא- שיסתכלו לי בתיק האישי ויראו שאני בטיפול פסיכיאטרי ושאני על כדורים ולא יאפשרו לי לאמץ. זה יהרוס לי את החיים ואז.. לדיכאון יהיה סיבה וזה לא יהיה סתם משו שנופל עליי בלי סיבה כלשהי. חג שמח :))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון
דר' קרני רובין 06/04/2011 | 15:52לקורל שלום, 1. לגבי השפעת הכדורים שאת מקבלת, ריספרידל הינו אנטי פסיכוטי מהדור החדש במינון נמוך (ואת מקבלת מינון נמוך). הוא כדור מרגיע. קלונקס הינו כדור הרגעה. אף אחד מהם איננו כדור נוגד דיכאון. האם ייתכן כי הפסיכיאטרית איננה סבורה שאת בדיכאון? יש תרופות נוגדות דיכאון רבות, יש קבוצה הנקראת SSRI's הכוללת: פרוזאק, פאבוקסיל, סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס ולוסטרל. יש להם גנריקות, שעל חלקן יש הרבה תלונות. הקבוצה השנייה היא של ה-SNRI's ובכללם: אפקסור (וויאפקס), סימבלטה ואיקסל. 2. במהלך החיים 20% מהאוכלוסיה יסבלו מדיכאון, זו מכת המאה. גל ראשון של דיכאון אינו אומר, לדעתי, דבר על מידת התורשתיות של הדיכאון. האם יש מישהו במשפחה שסובל מדיכאון? 3. לא ברור לי מדוע את רצה ישר לאימוץ ילדים (מתוך המחשבה שאת "נגועה" ועדיף שלא תלדי ילדים?). למיטב ידיעתי, דיכאון אינו מהווה עילה למנוע אימוץ של ילד. וודאי לא דיכאון שאירע בצבא. יחד עם זאת, אני סבורה שאין סיבה בעולם שלא תלדי ילדים, ועם חום ואהבה שיגדלו להיות אנשים שמחים. במידה ואת זקוקה לעזרה, את יכולה להתקשר אליי לנייד: 050-3242021. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה לתגובה
-
האם חוויתי התקף חרדה?לימור 07/04/2011 | 11:36שלום, אני בת 28, חצי שנה אחרי לידה שניה. לפני כחודש וחצי התחלתי ליטול רסיטל 20 מ"ג עקב לחץ ומתח. בשבועיים האחרונים העליתי את המינון ל-40 מ"ג. הכדורים לא משפיעים ואני אחליף אותם בקרוב (בהתייעצות עם רופא, כמובן). לפני כשבוע בשעות הערב המאוחרות חוויתי כאבים עזים בשן, כאבים חדים ופתאומיים שנראו לי מוזרים ומפחידים כי חוויתי בעבר כאבי שיניים וזה לא היה דומה לזה. התקשרתי לרופא שיניים שפועל 24 שעות והודעתי שאני מגיעה. בדרך לשם (בעלי נהג) התחלתי לחשוש שאולי מדובר בהתקף לב מאחר שהכאבים היו עזים ומוזרים ומאחר שקראתי בעבר שכאבי שיניים יכולים להעיד על התקף לב. הרגשתי גלי חום והתחלתי להזיע מה שהגביר את תחושת הלחץ שלי. כמו כן הרגשתי שידי הימנית כבדה וחסרת תחושה וחשתי עקצוצים בשתי כפות הידיים שלי. ביקשתי מבעלי שיסע לבית חולים כי כנראה יש לי משהו חמור . איכשהו השתלטתי על עצמי ולא נסענו לבי"ח. נסענו לרופא שיניים שאבחן 3 חורים בצד שכאב לי. לאחר טיפול השיניים לא הרגשתי עוד כאבים. ולשאלותיי: האם חוויתי התקף חרדה? אני יודעת שהתקפי חרדה מתפתחים כתוצאה מסחרחורת, האם יש מצבים שזה מתפתח כתוצאה מכאב שיניים מפחיד או משהו דומה לזה? האם העובדה שעכשיו אין לי כאבי שיניים מעיד שבאמת אין לי בעיות בלב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקף חרדה, לא התקף לב
דר' קרני רובין 07/04/2011 | 19:26ללימור שלום, התקפי חרדה אינם מתפתחים מסחרחורות, אלא ממחשבות כמו זו שהייתה לך: "אולי זה התקף לב?", או שהם יכולים להתפתח גם מכעס שלא הוצא החוצה (מדובר בהפרשת אדרנלין, במנגנון טבעי שנקרא מנגנון הבריחה או התקיפה שמאפיין את כל בעלי החיים ואותנו בכללם). מאחר והמנגנון זהה גם לפחד "אולי יש לי התקף לב?" וגם לכעס, גם הסימנים זהים ולעיתים אנשים חרדתיים מתקשים להבדיל בין כעס לחרדה. כן, חווית התקף חרדה כתוצאה מהכאבים בשיניים שהחלטת שהם מטיב שונה, ומרגע שעבר לך בראש שיש לך התקף לב הופיעו גם כל הסימפטומים הנלווים. יצויין כי בגיל 28 קרוב לוודאי שעדיין את פורייה, ועל פי רוב כל זמן שיש מחזור חודשי אין התקפי לב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקף חרדה, לא התקף לב
-
לבטא את העצמייב1984 20/04/2011 | 16:12צוהריים טובים האם את יכולה להגיד לי צריך ללמוד לבטא את העצמי מבחינת רגשות כעס או שימחה בעת שאני לוקח פרוזק שמונים מ"ג כל יום חג שמח תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון גבוהה של פרוזאק
דר' קרני רובין 24/04/2011 | 02:43אז מדוע את מקבלת מינון כה גבוהה? בדרך כלל זה מינון שמשתמשים בו ל-OCD. להפרעות קשב עדיף RUTALIN עך צורותיו השונות. לחרדה מספיק בדרך כלל 40 מ"ג. כך גם לדיכאון וניתן לשלב את שניהם. בלי פרטים יותר מלאים קשה ליעץ מעבר לכך. לדעתי עליך ךהתיעץ שוב עם הפסיכיאטר המטפל או לפנות ליעוץ נוסף לקבלת חוות דעת נוספת עם כל ההיסטוריה התרופתית שלך. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון גבוהה של פרוזאק
דר' קרני רובין 24/04/2011 | 02:35הוסף תגובה
-
זהו שלא
יב 1984 21/04/2011 | 08:02אני סובל מבעית קשב וריכוז וגם פחדים וגם אם דיכאונותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביטוי רגשות תוך טיפול במינון גבוה של פרוזק
דר' קרני רובין 21/04/2011 | 02:04ליב1984 שלום וחג שמח, הבעיה עליה אתה מתלונן שכיחהבמינונים גבוהים של פרוזאק. אני מבינה מהמינון שאתה סובל מ-OCD. האם הושג שיפור? האם השיפור התייצב מעט? אם כן הייתי מתייעצת עם הפסיכיאטר על אפשרות של הורדה מאוד איטית של המינון, כמו ב-20 מ"ג תחילה ולחכות חודשיים ובאם אין החרפה שוב אך הפעם ב-10 מ"ג ולחכות חודשיים ואם אין החרפה בעוד 10 מ"ג. ירידה מסוג זה מאפשרת עליה מידית למינון שלפני אם חלה החרפה. בנוסף הייתי משלבת טיפול התנהגותי קוגניטיבי שגם הוא עוזר בהתמודדות עם סימפטומים קלים. בתקוה שהייתי לך לעזר ובברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון גבוהה של פרוזאק
-
ריטלין15/04/2011 | 14:21שלום רב, בני בן 4, אומץ בגיל שנה. אובחן כבעל איחור התפתחות רב תחומי, התנהגות אסוציאטיבית לעיתים לא תואמת והפרעות קשב וריכוז. עברנו אבחונים במכון להתפתחות הילד, וועדה מיוחדת של פורום רופאים בבית חולים והומלץ לנו להתחיל במתן ריטלין. למרות גילו הצעיר אנו נוטים לחשוב שהטיפול חיוני כי אנו רואים כמה קשה לו. ההמלצה היא להתחיל בריטלין 5 mg חצי כדור ביום למשך שבוע ובהמשך לתת concerta 18mg. שמעתי שיש תרופה בשם סירוטה שעדיפה לילדים צעירים על פני הריטלין אך אינה כלולה בסל התרופות. ברצוני לשמוע את חוות דעתך, האם אתה ממליץ על מתן ריטלין וקונצרטה לילד בן 4 לאור תוצאות האבחון? האם יש עדיפות לסירוטה או כל תרופה אחרת אפילו אם אינה כלולה בסל הבריאות? מודה לך מראש על תשובתך, סוף שבוע נעים (-:הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה על תגובתך (-:
21/04/2011 | 20:36הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בילד עם הפרעות קשב
דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:52שלום וחג שמח, אינני פסיכיאטר של הילד ולכן אינני מטפלת בילדים בגיל הרך. עליך לפנות להתיעצות עם פסיכיאטר של הילד. בנוסף אולי כדאי להתיעץ עם מרכזים שנתמחיםבנושא כמו זה שיש בשערי צדק בירושלים שבראשו עומדת פרופ' ורדה גרוס. ככלל לדעתי עדיף לנסות תחילה את הריטלין שזו תרופה מוכרת יותר. צריך לזכור שאין תרופה ללא תופעות לואי. התגובות הן מאוד אינדבידואליות, אך העצה שקבלת על פניה נשמעת לי הגיונית. יחד עם זאת ראוי שתתיעצי כאמור. בברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תיקון
20/04/2011 | 12:30סליחה, שם התרופה עליה אני שואלת הוא סטרטה ולא סירוטה. בתודה מראש (-:הוסף תגובה
-
תודה על תגובתך (-:
-
שילוב של תרופות ועדיין ההטבה היא מועטה!ליאת 12/04/2011 | 21:35שלום ד"ר קרני אני מאובחנת עם דיכאון,משנת 1992.היו לי תקופות שונות של ירידה משמעותית בתיפקוד,הייתי מצליחה להתרומם,אפילו ללא כדורים,לאחר חצי שנה או שנה ויותר.(ההטבה לא הייתה מושלמת) במשך השנים,קיבלתי פרוזק. סרוקסט.ההטבה הייתה חלקית! לפני שנה,קיבלתי פריזמה60 מ"ג ופלוטין20 מ"ג+ריטלין60 מ"ג SR לאחר המינון הזה שוב נכנסתי לדכאון עמוק! לפני3-4 חודשים הרופא הוסיף לי וייפקס,היום אני מקבלת 225 מ"ג,נוסף לטיפול הפריזמה,פלוטין וריטלין. אני רוצה לאמר שיש לי שיפור,במצבי,אך עדיין מרגישה דיכדוך,מועקה,עייפות,קשה לי לעשות דברים! כמו כן אני מאובחנת בפיברומיאלגיה קשה,מעוניינים לתת לי ליריקה. שאלתי האם שילוב תרופות אלו,טוב עבור הדיכאון מימנו אני סובלת?(הרוקח בקו"פח,כל הזמן מפחיד אותי שזה שילוב לא טוב) למה עם כמות כל כך גדולה,אין הטבה משמעותית במצבי? למרות שאם ניתן להשוות בין מצבי לפני שלושה חודשים,מצב של דיכאון קשה,ללא תיפקוד,רק שינה,ללא כוח לתקשר,או לעשות פעולות מינימליות! היום אני עושה הרבה יותר דברים,לא ישנה כל הזמן,אך עדיין הרבה פעולות קשות לי. תודה לכל תשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך לתשבתי
דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:14לליאת שלום וחג שמח, עדיין איני מבינה את השילוב שאת מקבלת. נראה לי כי יש מקרים שכדאי לקבל חוות דעת נוספת (פסיכיאטרית) לגבי הטיפול המומלץ. לאור הרמות הגבוהות של הורמון הפרהתירואיד בשילוב עם הכאבים המפושטים - האם נשללה פרהתירואיד אדנומה? האם בנוסף לכך נעשתה בדיקה של צפיפות העצם בכדי לשלול התחלה של אוסטיאופורוזיס. על פניו נראה לי שיש לשלול דברים אלו לפני שמדברים על פיברומיאלגיה, אבחנה אשר הדעות עליה חלוקות. יתרה מכך גם חוסר בויטמין D תורם ויתכן אף גורם לדיכאון ואותו דבר נכון לגבי חוסר בויטמין B12. לדעתי יש הכרח לשיתוף פעולה בין האנדוקרינולוג לבין הפסיכיאטר כי יש כנראה שילוב של מספר גורמים אשר תורמים למצבך. אני מקוה שאני לא הכבדתי עליך יותר מדי עם כל הנ"ל, אך אני מאמינה כי חולה חייב קודם כל להבין ואז להחלןיט כיצד רצונו להתמודד. אשמח להמשיך ולעמוד לרשותך. בברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לתשבתי
דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:14לליאת שלום וחג שמח, עדיין איני מבינה את השילוב שאת מקבלת. נראה לי כי יש מקרים שכדאי לקבל חוות דעת נוספת (פסיכיאטרית) לגבי הטיפול המומלץ. לאור הרמות הגבוהות של הורמון הפרהתירואיד בשילוב עם הכאבים המפושטים - האם נשללה פרהתירואיד אדנומה? האם בנוסף לכך נעשתה בדיקה של צפיפות העצם בכדי לשלול התחלה של אוסטיאופורוזיס. על פניו נראה לי שיש לשלול דברים אלו לפני שמדברים על פיברומיאלגיה, אבחנה אשר הדעות עליה חלוקות. יתרה מכך גם חוסר בויטמין D תורם ויתכן אף גורם לדיכאון ואותו דבר נכון לגבי חוסר בויטמין B12. לדעתי יש הכרח לשיתוף פעולה בין האנדוקרינולוג לבין הפסיכיאטר כי יש כנראה שילוב של מספר גורמים אשר תורמים למצבך. אני מקוה שאני לא הכבדתי עליך יותר מדי עם כל הנ"ל, אך אני מאמינה כי חולה חייב קודם כל להבין ואז להחלןיט כיצד רצונו להתמודד. אשמח להמשיך ולעמוד לרשותך. בברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
המשך לשאלתי...
ליאת 13/04/2011 | 21:10ד"ר קרני תודה לתשובתך! גילי 49 בקרוב. אכן פריזמה ופלוטין אותה תרופה,אני אמורה לקבל 80 מ"ג(נראה לי שהשילוב לעזור לי כספית) התרופות שאני אכן מקבלת.... וויפאקס225 מ"ג 80 מ"ג ריטלין SR פרוזאק 80 מ"ג השיקול לתת לירקא,היה בגלל שהסימבלטה דומה לוויפקס,הרופא חושב שלא כדאי לגעת בוייפקס,גם שמנתי בגלל הסרוקסט.הוויפאקס חדש עבורי(שלושה חודשים) בבדיקות לפני 3 שנים הB12 היה ברמה של 111 מקבלת זריקות. ויטמין D היה לאחרונה ברמה של 4.7 נותנים לי טיפות ויטמין D 4000 יחב"ל ליום לאחרונה אני במעקב של אנדוקרינולוג,בגלל ויטמין D ,גם הפראטירואיד גבוה. לאמר את האמת אני דיי מיואשת,מרוב כאבים,עייפות,קושי,בכל דבר, נוסף לזה החרדות! הרבה פעמים נראה לי שבגלל ההבחנות שיש לי,הדיכאון והפיברומיאלגיה.לא ממש מתייחסים למה שעובר עלי!!!! תודה לך ד"ר קרני חג שמחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב של תרופת אם והגנריקה שלה
דר' קרני רובין 13/04/2011 | 13:14לליאת שלום, קודם כל, בת כמה את? שנית, האם נבדקה פעילות בלוטת התריס? אני מתכוונת לבדיקה מלאה של TSH, FT4,FT3 או T3. במיוחד חשוב הרמה של ה-T3/FT3 מאחר והרבה פעמים ניתן להוסיף T3 כמתגבר לנוגדי הדיכאון. לא ברור לי הרעיון של לתת פריזמה ופלוטין. שניהם הם אותה תרופה. במילים אחרות, לפני שנה קיבלת 80 מ"ג של פרוזאק. אשר לטיפולך כיום, האם את מקבלת 80 מ"ג פרוזאק (60+20) ו-225 מ"ג וויאפקס? אם כן, נראה לי שהרוקח צודק. אשר לפיברומיאלגיה, הייתי ממליצה על סימבלטה במקום הפרוזק, הוויאפקס והליריקה, ייתכן שיחד עם T3 (תלוי ברמתו בדם). כמו כן, לדעתי יש מקום לבדוק שקיעת דם, רמה של ANA, נוגדנים נגד DNA, נגד ריבוזומים וכן רמות של פקטור C3. בקיצור, בדיקות לאפשרות של מחלה אוטואימונית. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לתשבתי
-
גמילה?הילה 07/04/2011 | 16:07שלום. אני לוקחת קלונקס 2mg ליום כשנה כבר. לפני כחודש הפסקתי ליטול אותם ולאחר כשבוע התחלתי להרגיש חולשה מוקצנת ומעין חוסר איזון ועייפות. בדיקות רפואיות נמצאו תקינות. לפני כשבוע חזרתי לקלונקס ועדיין מרגישה כנ"ל. האם ייתכן שאלו תופעות מהתרופה? הפסיכיאטר שלי לא מסכים שישנן תופעות לוואי,אבל ממאמרים שקראתי הבנתי שקיימות תופעות לוואי. מהי דעתך בבקשה? ואם אכן זה יכול להיות,אז האם כמה זמן לאחר חזרה לתרופה זה אמור לעבור? בבקשה רק אל תגידי לי להתייעץ עם הפסיכיאטר שלי. אני רק רוצה את חוות דעתך... תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
הילה 07/04/2011 | 19:34פשוט תודה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקה פתאומית של קלונקס
דר' קרני רובין 07/04/2011 | 19:31להילה שלום, 1. מדובר בקלונקס 2 גרם ולא 2 מ"ג. 2. אף פעם לא נכון לרדת מכדור המשפיע על מערכת העצבים המרכזית בבת אחת. 3. תופעות לוואי מופיעות על פי רוב מיידית, ובכללן יכול להופיע אפילו פירכוס כאשר יורדים בבית אחת. 4. אני בספק שהתופעות הן כתוצאה מהפסקה פתאומית של הקלונקס, וזאת מאחר והופיעו שבוע אחרי ההפסקה והם עדיין נמשכים לאחר שחידשת את הטיפול. הייתי בודקת גורמים רפואיים שיכולים לגרום לעייפות, כמו הפסקות נשימה בזמן שינה, תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר בויטמין B12, אנמיה ועוד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה
-
ערעור על פרופיל נפשי אודה לתשובתכםh 10/04/2011 | 12:30שלום לכם הסיפור שלי הוא: היה לי פרופיל 82, אלא שעקב סיבות משפחתיות שאין המקום כאן לפרט עשיתי פטור נפשי פיקטיבי ( =הלכתי לפסיכיאטר אזרחי וסיפרתי "סיפורים" וביקשתי מרשם לתרופות ש"יקלו עלי את ה"חרדות הקשות" וכו', ושלחתי את המרשם לצבא וקיבלתי פטור) ממש טרם הגיוס. לאחר מכן ניסתי תקופה ארוכה שיקבלו אותי לבדיקות חוזרות, בצירוף חוו":ד מפסיכיאטר הקובע שאין לי שום בעיה, לבסוף נעתרו וערכו לי בדיקות חוזרות, אלא שלהפתעתי לא מחקו לי את הסעיף הנפשי, אלא רק העלו את הפרופיל הנפשי מ-21 ל- 45 - למרות שהחוו"ד של הפסיכיאטר שהבאתי קבעה שאין לי שום בעיה. הנימוק שכתב הקב"ן לקביעתו היה "מאפייני חרדתיות קלה, ואולי מרכיבי אישיות בלתי בשלים, אך לא ברמה המצדיקה פטור". מייד הודעתי ללשכה"ג שאני מבקש לערער ולהציג חוו"ד השוללת את האמור (כי אין לי שום בעיה, כפי שגם כתב הפסיכאטר האזרחי שאליו נגשתי לצורך הגשת החוו"ד) השאלה שלי: א. האם יש סיכוי שיעלו לי שוב את הפרופיל? ואם כן - האם יש מצב שיעלו אותו מעבר לדרגה אחת, או שלא מעלים בפעם אחת יותר מדרגה אחתצ (כלומר מ-45 ל-64 ולא יותר)? ב. במידה ואני ניגש לקבל חוו"ד האם מספיק חוו"ד הכוללת רק את הממצאים (=כמו: "אין לו את הבעיה הנטענת)" ללא המלצה ישירה ביחס לפרופיל המתאים לדעת הפסיכיאטר - או שצריך להגי"ש חוו"ד הכוללת המלצה ישירה בנוגע לפרופיל ? (אני אסביר למה אני שואל שאלה זו: כי פסיכיאטר במסגרת קופ"ח לא יכול לכתוב המלצה בקשר להעלאת פרופיל, אלא רק את הממצאים הבריאותיים, ובכדי לקבל חוו"ד הכוללת גם המלצה ישירה בנוגע לפרופיל אני אצטרך ללכת לפסיכיאטר פרטי שעלותו גבוהה ללא השוואה.. ולכן אני שואל את זה..) תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה לתגובה
דר' קרני רובין 13/04/2011 | 13:01שלום, לדעתי, יש הבדל בין חוות דעת למשרד הביטחון על נכות, לבין חוות דעת לשלטונות הצבא בעת שירות. אני בדרך כלל נוהגת לא לכתוב את הפרופיל, אלא סוג של הגדרה מילולית של המצב התפקודי. ייתכן ויש אחרים שכן כותבים שזה מתאים לפרופיל כך וכך. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה. רק אסביר שוב את שאלתי השניה, ואודה לתשובתך!:
אני 12/04/2011 | 23:45ובכן: האם מספיק להגיש חוו"ד המתיחסת רק למצבי הבריאותי - ושאינה כוללת התיחסות לנושא הפרופיל , או שרצוי שהפסיכיאטר יכתוב גם המלצה ישירה על הפרופיל המתאים לדעתו? (אני שואל את זה בגלל שחוו"ד המתייחבת רק למצבי, ללא התיחסות לשאלת הפרופיל הצבאי הנגזר מכך - היא הרבה יותר זולה..) מקווה שהובנתי כעת.. תודה!הוסף תגובה
-
*המתייחסת
אני 12/04/2011 | 23:45הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערעור על פרופיל נפשי
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:41לH שלום, א. סביר להניח שאם יעלו לך את הפרופיל, יעלו אותו ל-64 ולא ליותר. ב. יעיל יותר להגיש חוות דעת כוללת, מעבר ל"אין לו את הבעיה הנטענת". בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לתגובה
-
שאלה למחריב 1984 12/04/2011 | 19:03ערב טוב אני כל יום מקבל פרזוק שמונים מליגרים ומחר יש לי תור לפסיכיאטרית אחד התופעות לואי היא חסימת רגשות והיתבתאות שלהם ואני הייתי רוצה לדעת האם מחר אני לא יקח את כדורים האם 24 ש יספיק הראוש להשתחרר מתופעה או הרי אני לוקח אותמ בבוקר הפגישה היא בערב תודה מראושהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אוקי תודה על
יב1984 13/04/2011 | 11:47התשובה ד"ר קרניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מהירות התפנות הפרוזאק מהדם
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 20:29ליב' 1984 שלום, זמן מחצית החיים (הזמן שלוקח לרמת התרופה בדם לרדת לחצי) של הפרוזאק הוא עשרה ימים, כלומר, אם אתה לא תיקח את התרופות מחר בבוקר הדבר כמעט ולא ישנה את רמתו בדם ולכן לא ישנה את תחושתך בערב. אני מבינה לפי המינון שאתה סובל מ-OCD. ייתכן וניתן לנסות לרדת ל-3 כדורים. אני המלצתי לחולה שסובל כמוך תוך טיפול ב-60 מ"ג לרדת ל-50 מ"ג למשך חודשיים ואם לא יחול שינוי לרעה, לרדת ל-40 מ"ג לאחר מכן. בירידה הדרגתית כזו של 10 מ"ג, ניתן למצוא את המינון שבו יש מספיק תרופה והתחושה של הקהות הזאת על פי רוב חולפת. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אוקי תודה על
-
צירקדיןמירה 08/04/2011 | 21:33האם אפשר להשתמש בצירקדין עבור אדם בן 92 עם תקציב נמוך רק 4 פעמים בשבוע ולא כל יום? בתודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
צירקדין
מירה 12/04/2011 | 20:06תודה רבה לדר קרני.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צירקדין
דר' קרני רובין 12/04/2011 | 16:23למירה שלום, בעיקרון, ניתן לתת רק 4 ימים, אבל אינני סבורה שזה ייתן את רצף השינה הרצוי. עדיף לדעתי לתת חודשיים כן - חודשיים לא, ולא לעשות הפסקות באמצע השבוע. כך, לפחות, תושג איכות שינה יותר טובה שתרד מעט בחודשיים שאת לא נותנת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
צירקדין
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיזופוניה
- קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פסיכותרפיה
- גמילה מעישון
-
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- פלופנאזין
-
מונחים קשורים
- ער"ן
- רפורמת הקנאביס
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם