פורום פסיכיאטריה - עמוד 1402
-
ריטלין והשפעה על השינהירון 31/03/2011 | 03:04היי, ההשפעה של ריטלין (אצל מבוגרים) על השינה לגרום נדודי שינה יכולה להתמשך גם אחרי שהשפעת הכדור פגה? למשל ריטלין רגיל שמשפיע ל4 שעות אם לוקחים בשעה 18 בערב יכול לגרום לנדודי שינה גם לאחר השעה 22 בערב? (למשל גם ב23 ו24 לא יהיה אפשר לישון?) תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין והשפעה על השינה
דר' קרני רובין 31/03/2011 | 18:05לירון שלום, ריטלין שנלקח בשעה 18:00 בערב עיקר השפעתו פגה עד 22:00, ואולם היעלמות הריטלין מהדם היא בצורת עקומת גאוס, ולכן בהחלט ייתכן שיש עדיין מספיק ריטלין שיפריע לישון. אני ממליצה לך לא לקחת ריטלין אחרי 16:00 או 17:00, תלוי בשעה שאתה הולך לישון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין והשפעה על השינה
-
איך עוזרים לבן לאזור כוחות, להאמין בעצמו להשיג שינוי.הורים מודאגים 28/03/2011 | 03:54שלום רב - ד"ר. - הבן שלנו בן 22, נראה שסובל מהפרעה כל שהיא. למד במסגרת לחינוך מיוחד, סיים 12 ש"ל בהצלחה, סיים שירות צבאי לאחר 20 (~) חודש בשל קושי נפשי. - קשה לי לומר בדיוק אבל נראה שיש מגוון תסמינים והיבטים נפשיים ורגשיים יחד(?) - * אולי מדובר בהפרעת אישיות קלה. * אולי מדובר בהפרעה התנהגותית . * אולי מדובר בהפרעת חרדה או דכאון. * אולי מדובר בהפרעה במצב הרוח . * ואולי בהפרעת הסתגלות . - * ואולי יש עוד היבטים - ואולי זה לא התסמינים הנ"ל. - * ברגע אחד מאדם שמח הוא הופך לאדם מר. * הבן חסר מוטיבציה, לא עובד ולא לומד. * נראה מנותק מהמציאות, לא מצליח להיות ממוקד. * קיימת התנהגות של הפרת כללים וחוסר שליטה : - הוא משקר הרבה (כל הזמן) גונב (בקטן) גם מהמשפחה. * משוטט שעות בחוסר מאס, מפזר הבטחות ולא מצליח לממש. - חשוב לציין שהוא לא אלים ולא תוקפני, מנומס, חברותי מאוד, ללא עבר פלילי, ומנופח בחוש הומור . נדגיש שלמיטב ידיעתנו הבן לא משתמש בסמים,. - * איך עוזרים לבן לאזור כוחות, להאמין בעצמו, להשיג שינוי. * איך מתחילים איתו בברור, מי הגורם המתאים יותר לאור הנסיבות. * איזה טיפול נכון בשלב זה לבן, שיחות, תרופתי, אשפוז ? - אני מבקשת לקבל את הכוונתך והמלצתך . כל מידע נוסף בנושא הנ"ל התקבל בברכה. - בתודה מראש בברכההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מבדקים והמשך טיפול בריטלין
דר' קרני רובין 31/03/2011 | 17:33להורים מודאגים שלום, לפסיכולוגיים שיקומיים יש יותר גישה וידע על המערכות השיקומיות השונות. הם אמורים לערוך בדיקות שיראו גם את מקור הפגיעה. מעבר לכך, צריך לשאול פסיכולוג שיקומי מה ההבדל בינו לבין פסיכולוג קליני. אין לי ספק שהפסקת הריטלין הביאה להחמרה שאתם רואים. פסיכיאטרים של המבוגר ונוירולוגיים שעוסקים בהפרעות קשב ולמידה יכולים לרשום מרשם והמלצה להמשך הטיפול, ולאחר איזון יכול רופא המשפחה להמשיך לתת את המרשמים. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ד"ר, רב תודות. ובהמשך לשאלתך+
הורים מודאגים 31/03/2011 | 03:44ד"ר שלום רב אנו גרים באיזור הצפון - והיפה של הגליל. - *האם יש הבדל בין איבחון אצל פסיכולוג קליני / לפסיכולוג שיקומי . *האם פסיכולוג שיקומי מתמחה גם במתן שירותי אבחון ויעוץ תעסוקתי. *מה מרכיבי האבחון אותו בודק הפסיכולוג השיקומי במהלך האיבחון. - * ד"ר, בתקופת הלימודים במסגרת החינוך המיוחד הבן היה נוטל ריטלין מרגע סיום הלימודים ועד היום הבן לא נטל ריטלין - האם לדעתך יכול להיות קשר והשפעה על מצבו, במידה וכן, מה המלצתך . - * מה הפרוצדורה היום כשהבן בן -22 כדי ששוב יאשרו לו ריטלין או תרופה אחרת דומה ? - בתודה והערכה רבה בברכה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת
דר' קרני רובין 30/03/2011 | 13:24להורים המודאגים שלום, אבחונים כאלה נעשים לדעתי רק במסגרת הפרטית, או על ידי פסיכולוגים שיקומיים, שהם אלו שמתמחים באבחונים מסוג זה. באיזה אזור אתם גרים? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ד"ר תודה ענקית. בבקשה שאלה נוספת
הורים מודאגים 30/03/2011 | 03:49שלום רב, ד"ר. בהמשך לתשובתך (ציטוט) "לדעתי,צריך לעשות קודם כל איבחון של מצבו ולאחר מכן לנסות למצוא עבורו מסגרת שיקומית..." > השאלה, למי פונים לצורך איבחון, *מי הגורם המוסמך לכך *מאיזה תחום מומחיות כדאי שיהיה המאבחן? > במקרה שלנו עם הבן, האם עדיף לפנות למרכז רפואי או מרפאה ספציפית או לקליניקה פרטית (מה השיקולים ? >דבר נוסף, ואני ממש מתנצל. אבל לא הצלחתי להבין באיזה שלב נכנס לתמונה הפסיכולוג שיקומי? -------------------------------- ד"ר. תודה גדולה על התייחסותך הרצינית. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיקום
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 20:15להורים המודאגים שלום, מאוד קשה לתת תשובה מבלי לראות את הנער המתבגר, ואולם נראה לי שהקשיים היום הם מאותה סיבה שהוא נזקק בעבר לחינוך מיוחד. לדעתי, צריך לעשות קודם כל איבחון של מצבו ולאחר מכן לנסות למצוא עבורו מסגרת שיקומית דרך הביטוח הלאומי, דוגמת "כפר אונים" בכפר סבא לצורך תכנית שיקום חברתית ומקצועית או שיקום על פי הנדרש לו. יצויין כי ההכוונה נעשית על ידי פסיכולוגיים שיקומיים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מבדקים והמשך טיפול בריטלין
-
שאלה חוזרת27/03/2011 | 23:31השאלה שלי נמצאת בעמוד הקודם תחת הנושא ציפרלקס. לבקשתך אחזור על השאלה.אני לוקח 4 שנים ציפרלקס 10 מג, לאחר דיכאון חריף שנמשך 4 חודשים . היום מצבי טוב. היו לי שני אירועים נוספים של דיכאון בשנים 1969 1998 פחות חריפים. התגברתי עליהם ללא תרופות. במאזן של עלות מול תועלת האם יש מקום לשקול הפסקת לקיחת הכדורים. נ.ב אני בן 60.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה על התשובה וכול טוב לך
יוסי 29/03/2011 | 23:24הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם להפסיק טיפול לאחר גל שלישי של דיכאון
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 19:26שלום, אין וויכוח שהרווחים בין הדכאונות הם מאוד גדולים. יחד עם זאת, ההמלצות של טובי המומחים הן: 1. בגל דיכאוני ראשון יש מקום לנסות ולהפסיק בהדרגה את הטיפול. 2. במידה ויש במשפחה חולה הסובל/ת מהפרעה דכאונית מז'ורית, אחרי גל שני רצוי להמשיך בטיפול ללא שינוי. במידה ואין קרוב משפחה כזה, ניתן לעשות ניסיון להפסיק את הטיפול. 3. בגל השלישי מומלץ להמשיך בטיפול בין אם יש קרוב משפחה ובין אם אין. בדרך כלל, גלים דכאוניים עם הזמן נעשים קשים יותר, משכם מתארך והרווח בין הגלים הולך ומתקצר. לאור האמור, הייתי נמנעת מלהפסיק את הטיפול. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על התשובה וכול טוב לך
-
תופעות לוואי של וולבוטריןעמיר 26/02/2011 | 11:06שלום ד"ר, שמי עמיר ואני בן 51. מזה כשנה אני נוטל 300 מ"ג וולבוטרין ו 0.5 מ"ג קלונקס ביום, עקב דיכאון מתמשך (דיסתימיה מאובחנת). בשנים האחרונות ניסיתי תרופות רבות מכל משפחות התרופות הידועות-ללא הועיל.לשימחתי, הוולבוטרין בצירוף הקלונקס עושים את העבודה וסוף סוף מצאתי שקט מן הדכאון. הבעיה היא שאני סובל מתופעת לוואי די מציקה והיא אצירת שתן, דחיפות גדולה במתן שתן והכי מציק - כאבים ממוקדים בבסיס הפין (החיבור בין הפין לאשכים). ע"מ להיות בטוח שהוולבוטרין הוא הגורם, הפסקתי למספר ימים והכאבים חלפו. הקטנת מינון ל 150 מ"ג לא עזרה. שאלותי היא: האם ניתן להקל על הכאבים האלו בדרך כלשהי ? כאמור מעבר לתרופה אחרת אינה פתרון טוב כי ניסיתי כבר המון תרופות שלא עזרו או לא התאימו. בברכה, עמירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות אדרנרגית
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 21:32לעמרי שלום, בבדיקה במאגרי המידע של החברה המייצרת את הוולבוטרין ובמנועי חיפוש לא העלתה שמוכרת תופעה זו מוולבוטרין. אני מתרשמת כי בנוסף לאיקסל ולאדרונקס, אשר להן השפעה אדרנרגית חזקה, יש לפעמים רגישות יותר גבוהה מהרגיל להשפעה האדרנרגית של תרופות שלהן אפקט אדרנרגי חלש יותר (וולבוטרין, אפקסור, סימבלטה). לא ידועה לי דרך להתגבר על התופעה. קיימת אפשרות לנסות מינון נמוך של אביליפיי, אשר לו אפקט אנטי דכאוני, וכן לנסות למיקטל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי של וולבוטרין
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 17:46לעמיר שלום, אצירת שתן הינה נדירה ביותר, אבל מי שנופל בתוך האחוזים הנדירים - אצלו זה 100 אחוז. אשר לדחיפות במתן השתן, כדאי לבדוק אם אין לך זיהום בדרכי השתן, אך כן ידוע על ריבוי במתן השתן. לגבי הכאב בבסיס הפין, הפנינו את השאלה לחברה מאחר והתופעה בתרופה זו איננה ידועה לי וכך גם הפיתרון. הבטיחו לבדוק זאת בחברה. ידוע לי כי התרופה איקסל עושה כאבי אשכים ל-7% מהגברים, ובמקרים אלה אין ברירה אלה להחליף את התרופה. ברגע שאשמע מהחברה, אודיע לך מה הם ממליצים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות אדרנרגית
-
וולבטריןמיקה 29/03/2011 | 01:08האם טעם לא טוב בפה יכול להיות כתובצאה מלקיחת וולבטרין? אם כן האם תופעת לוואי זאת אמורה לחלוף ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טעם לא טוב
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 21:23למיקה שלום, לא מצאתי סימוכין ל"טעם לא טוב" מוולבוטרין. וולבוטרין יכול לגרום ליובש בפה, וייתכן שזה גורם אצלך לטעם לא טוב. ביקשתי מהחברה לבדוק האם יש איזשהם דיווחים בנושא. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טעם לא טוב
-
סרטוניןרבקה 29/03/2011 | 07:30איזו בדיקה רופא פסיכיאטר מבצע עמ"נ לגלות שאכן מטופל/פציאנט סובל מחוסר סרטונין ואם אכן חסר לו האם ניצן להשלים באופן טבעיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סרטונין
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 21:21לרבקה שלום, לא מבצעים בדיקות כאלה, המדובר הוא בעצם בסרטונין בתוך המוח. כמובן שלא עושים ביופסיה של המוח. ניתן לבדוק סרטונין בנוזל השדרה. מעבר לכך שזו בדיקה לא נעימה, היא לא תמיד מעידה על מה שמתרחש במוח. מה כוונתך לגבי "טיפול טבעי"? יש מקרים שמטפלים בחומצת האמינו טריפטופן ולא בתרופות. אני חושב שכדי לענות לך באופן יותר יסודי את צריכה להסביר מה הבעיה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרטונין
-
תרופותשאלה דחופה !!!SABA MOMO 24/03/2011 | 16:48לפני כשנה וחצי אישתי עברה TIA אסימטריה בפניםהיתה בטיפול ולאחרונה ניתנו לה תרופות כמו אלטרול, אלפילד סרנדה טבע פירין סינבקור ומצבה בכי רע היא ממש בדאון עם סחרחורות אינה מסוגלת לעבוד בקושי לקום בבוקר מצב נפשי ירוד ללא חשק לחיים ממש בלחץ ד"ר אולי יש לך תשובה עם ייעוץ ? מה עושים כשהמצב נמשך כבר חודשים ,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 20:23לסבא מומו שלום, שמחתי לשמוע שהוטב לך. אשר לאשתך, הייתי מפנה אותה למרפאה לאבחון אינטגרטיבי, כלומר אבחון שלוקח גורמים רבים בחשבון דוגמת האבחון שנעשה במרפאת מרחב בת"א ובירושלים או במקומות אחרים שאינם מוכרים לי. מחד, נראה לי כי מאחר והטיפול הנוכחי בדיכאון אינו עוזר לה יש מקום להחליפו. מאידך, לאור העובדה שעברה TIA ושהיא סובלת מסחרחורות, מטופלת נגד היפרליפידמיה, יש צורך לבדוק האם היא מאוזנת דיה הן מבחינת לחץ הדם והן מבחינת הגנה מפני אירוע מוחי וכו'. בברכה, דר' קרני רובין בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אלטרול סרנדה אלפיליד
28/03/2011 | 11:11כן כן היא מקבלת כרגע היא עברה ל2 אלטרול ו1 סרנדה ו1 אלפיליד כבר שחצי שנה היא חשבה שיוטב מצבה יש לה סחרחורות וחוסר איזון ומצב רוח גרוע חוזרת על דברים 20 פעם כל דבר וחסרת סבלנות יש לה פטיל קצר, אני מקווה שאצלי יהיה בסדר קבלתי סוף סוף אישור לקנביס ואתחיל לקבל בימים הקרובים בתקווה שהקנביס יפחית כאבים ואלי יפחית כמות הזריקות והכדורים שאני מקבל שאלתי את עו"ד שלי בהקשר אלייך אם אוכל לבוא לבדיקה למרפאה ולקבל חוות דעת הוא ציין שכרגע אין צורך לפי האישורים מבית החולים אברבנל אבל במקרה שיהיה צורך בעוד כחודש אזי נפנה אלייך בדחיפות , חן חן לך על תשומת הלב ותודה מכל הלב !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 20:10לסבא מומו שלום, הצטערתי לשמוע על כך שאשתך סבלה מ-TIA ויש לה א סימטריה בפנים. לגופו של עניין, לא ברור לי האם אשתך מקבלת בו זמנית אלטרול, אלפרוליד וסרנדה? יתרה מכך, בכלל לא כתבת את המינונים, וכמה זמן היא מקבלת את הטיפול הזה? (היתר לא קשור לטיפול בדיכאון). אעיר רק שלפעמים החלפת הגנריקה כמו מסרנדה לסרטרלין יכולה לשפר את המצב. דרך אגב, מה שלומך? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
-
מה זה יכול להיות?מיכל 28/03/2011 | 01:30ד"ר שלום יש לי סיפור לא פשוט, אני מקווה שתצליחי לעקוב. אני אחות לגדולה לילדה מדהימה בת 17, אני כבר לא גרה בבית אבל אני רואה את הקשיים שאיתם היא מתמודדת. גם כשאני גרתי בבית היו לי קשיים נוראים עם אימא שלנו, ריבים על סדר, על שעות חזרה, על משקל, המון המון לחץ מצידה ל"נורמות חברתיות", בעוד שהיא כלל לא כזו - מטיפה לרזון וטיפוח הגוף, אך בעצמה כלל לא שומרת על דברים אלה. מטיפה לחיסכון וליעילות - אך היא בעצמה לא בבית אף פעם כדי ללמד אותנו במה מדובר. תמיד היה מצדה לחץ היסטרי, שלווה בכך שהיא עובדת בחו"ל כל הזמן ובבית אחת לחודש ליום - יומיים. היא ממש סוג דל רודנית ועם כל האהבה כלפיה קשה לראות איך כולם נופלים לרגליה או עומדים דום למשמע הוראותיה. כשאני הייתי בתקופת התיכון (שיא הלחץ מבחינת אמא שלי!!!) עברתי מחוץ לבית לכמה חודשים מרוב שלא עמדתי בלחצים. אני לא יכולה לראות את מה שהיא עושה לאחותי, אני חושבת שהיא בן אדם כל כך חזק שהחזיק מעמד כל השנים ועמד על שלו תמיד אך לאחרונה היא פשוט לא מצליחה יותר. היא מספרת לי שהיא רואה איך אמא שלנו צורחת על אחותנו הקטנה ביותר על כמה שהיא לא מוצלחת ופשוט ופשוט מתנה תנאים לא פיירים ולא הגיוניים בבית שהוא כולו שלה ולא של אף אחד אחר. תמיד הילדים בבית הזה גדלו בידיעה ששום דבר לא שלהם ושהם יותר ממוזמנים לעזוב אחרי הצבא. אחותי התחילה להישבר כשהיא לא עמדה יותר במה שהיא ראתה שאמא שלנו עשתה לאחותנו הקטנה ביותר, לאימא יש יכולת לתסכל גם את הבן אדם הכי עקשני בעולם. בכל מקרה השאלה קשורה למה שקורה לאחותי. סליחה שהרקע היה ארוך, אך הכרחי. אני מרגישה שאני מאבדת אותה. היא מדחיקה כל דבר רע בחיים ומבלה כל יום כאילו הוא יומה האחרון - יוצאת עם כולם, נהנית, שמחה, שותה, רוקדת, אוכלת. אך זה כאילו שהיא לא מוכנה לקבל שום דבר רע. לדוגמה: משהו רע בחדשות - מעבירה ערוץ. כואב לה משהו/מאוד מאוד מאוד חולה - נכנסת להתקלח ואומרת שהיא בסדר. היא לא מקבלת שום דבר רע, שוב, כאילו היא חייבת להיות מאושרת כל הזמן שהיא לא עם אימא שלנו. הבעיה היא כאשר אימא שלנו מתערבת, ואז אני לא יודעת אם צריך לפנות את אחותי לבית חולים או לא. לדוגמה, אם אחותי תחזור הביתה ותגלה שאימא שלנו הוציאה לה את כל הבגדים מהארון לרצפה רק בגלל שהוא לא היה מסודר (היא עושה את זה הרבה... אין פרטיות / רכוש פרטי בבית) אז היא פשוט תתחיל לבכות בלי סוף, תתלבש ותצא לרוץ במשך שעה בכל השכונה. היא לא תעצור במשך שעה ותרוץ עד שהכאבים יכניעו אותה, פעם היא הייתה שותקת ומסדרת הכל ומטיפה לאמא שלי (לא שזה עוזר). השיא הוא שהיא פשוט מתחילה להתנשף בלי סוף כשאימא שלי מעירה לה משהו, לוקחת לה משהו, נבזית אליה כרגיל. היא פשוט לא היא יותר, זה כאילו שיש גבול לסיבולת ובמקום לעוף מהבית כמו שאני עשיתי היא מדחיקה כל רע עד שמדובר באמא שלי. נורא מוזר לי, אני מפחדת שהיא נכנסת להתקפי דיכאון או בי פולרית. היא תמיד הייתה רזה אבך עכשיו השינויים במשקל שלה דרסטיים. היא מסוגלת לא לאכול שבוע אבל שמשהו עם אמא שלי יגרום לה להתקפי בולמוס כמו לגמור מגש פיצה שלם לבד. סליחה על האורך, אבל דבר אחד אחרון. היא חיה על חשבון עצמה בגיל 17. ההורים שלנו (אבא ככה בגלל שהוא מקשיב לאימא) לא נותנים לנו דמי כיס, אם נבקש נהיה חייבים להחזיר וכל היתקלות באמא שלי / להיות חייבים לה פשוט גורמים לאחותי להרגיש שהיא לא שולטת בחעצמאות שלה, שבגלל אימא שלנו כל כך חשובה לה. נוצר מצב שהכסף כל כך חשוב לאחותי, שהיא תהיה מוכנה ללכת בטרמפים לכל מקום מאשר לשלם אוטובוס או חס וחלילה לבקש מההורים שיקחו אותה. הכסף הפך למטרה מס' 1 בחיים שלה. היא לא אותו בן אדם. אני מצטערת על האורך, אך אני עבודה לגמרי ואין מה שיעזור לנו - בייחוד לא משפחה מיכלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Complex Post Traumatic Stress Disorder
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 19:59למיכל שלום רב, הצטערתי לקרוא על סבלכן. לדעתי, יש צורך לערב את הרווחה, שכן מדובר בקטינות אשר עוברות התעללות ממושכת. בקורבנות של טראומות חוזרות ובמיוחד כאשר הקורבנות חוו את הטראומות בילדותם, התוצאה של הטראומטיזציה החוזרת ונשנית, הינה קשה והרסנית. התסמונת הנוצרת נקראת Complex Post Traumatic Stress Disorder. הקורבנות של הטראומה מתמשכת עלולים לפתח תבניות התמודדות לא אדפטיביות ודפנסיביות, אשר כוללות צורות מסוימות של דיסוציאציה, סומטיזציה, חוסר תפקוד מיני, התנהגות של הרס עצמי, חוסר עקביות רגשית, שינויים בתפקודי האישיות, תחושת זהות שונה, שינויים במבנה העצמי ובמערכת האמונות והערכים. ההרס נגרם בגלל הפציעה הפסיכולוגית המתפתחת כתוצאה מהטראומות החוזרות, כאשר הקורבן הינו ללא יכולת שליטה והמלטות מהתפקיד הזה של הקורבן . תסמונת זו, שכאמור מתפתחת כתוצאה מטראומה מתמשכת וגורמת לשורה של תסמינים גופניים, נפשיים וסוציאליים ייחודיים - קשה יותר, ככל שהטראומה מתחילה בגיל צעיר יותר, מתמשכת זמן ארוך יותר ובמיוחד כאשר מדובר בטראומה מהורה. כתוצאה מטראומות אלה היכולת של הילד לווסת את העוררות - נפגעת. הדבר פוגם ביכולתו לעבד ולעשות אינטגרציה וקטגוריזציה של המתרחש ולווסת תהליכים פנימיים. אם הסטרס מתמשך, הילד נכנס למצב דיסוציאטיבי, מצב שמונע ממנו לתכנן תכניות לפעולה וגורם לתחושה של אין אונים. כאשר יש טראומה בתוך המשפחה, הילד שתלוי בהורה, מקבל זאת כמשבר של נאמנות וכאשמתו הוא ומארגן את התנהגותו בכדי לשרוד בתוך המשפחה. ההתארגנות הזאת מונעת מהילד מלבטא את מה שהוא חווה וגורמת לו להמשיך ולשמור על הסוד. ההתנהגויות הלא אדפטיביות של הילד או הנער, עשויות לגרום לדחייה ולנטישה. בורות בעניין זה עשויה לגרום לסטיגמטיזציה של הילד בגלל התנהגויותיו אשר בשבילו הן עניין של הישרדות . הפתרון המקצועי במצב של טראומות חוזרות, היא להוציא את הקורבן מהבית ואף אם דרוש, תחת צו. בניגוד לכך, נטישה של הקורבן והפקרתו במצוקה שכזו מביאה בהכרח לתוצאות הרסניות. כאשר קורבן כזה, שעובר טראומות באופן כרוני, נותר ללא כל תמיכה - הוא משתמש במנגנוני ההגנה שלו עם חסרים ברגשות וביכולת הוויסות העצמי. קורבן זה יפתח חוסר אמון וחשדנות ותהיה לו בעיה ביצירת יחסים אינטימיים והרבה פעמים הדבר גורם לבידוד חברתי, היפראמנזיה, אמנזיה, סיוטים מאירועים מסוימים, בעיות בבית הספר, קשיים בוויסות הריכוז ובתחושת הזמן והמרחב. בדרך כלל ילד זה לא יהיה מחובר לרגשותיו ולא יהיה מסוגל להביע רגשות. על פי רוב הוא יפעל במקום לדון בצרכים שלו . בכדי למנוע המשך נזקים, במיוחד לקטנה, חשוב ליידע את הרווחה אשר יש בידיה את הכלים והאפשרות להוציא ילד כזה מהבית. אני מקווה שההסבר המפורט יעזור לך. אם יש לך שאלות, אשמח לענות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Complex Post Traumatic Stress Disorder
-
נשכחתייוסי 27/03/2011 | 20:21ב-20/03/11 16;18 שאלתי שאלה וכנראה נשכחתי נ.ב ענו על שאלות מ-24/03/11 .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 19:37ליוסי שלום, השבתי לך תחת הכותרת "האם להפסיק טיפול לאחר גל שלישי של דיכאון". בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שאלה חוזרת
יוסי 27/03/2011 | 23:46לדר קרני הנושא שאלה חוזרת זאת השאלה שלי פשוט לא רשמתי את שמי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איבדתי
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 21:19ליוסי שלום, אין לי מושג על איזו שאלה אתה מדבר, ואני לא מצליחה למצוא אותה. עזור לי, ושלח לי אותה שוב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
-
תופעות גמילה קשות ויאפקסדור 26/03/2011 | 21:59שלום אני בן 21 וחצי סובל מPTSD והשתחררתי לפני כחודשיים, במשך חצי שנה לקחת מינון של ויאפקס של 187.5 מ"ג עקב תופעות קשות של הPTSD ולאחר השחרור הורידו לי את המינון ל75 מ"ג ביום...לפני שלושה ימים הפסקתי לקחתי את הכדורים ואני סובל מתופעות לוואי קשות של רעידות הרגשה של הרדמות בשפתיים צפצופים באוזניים תחשות של שוק חשמלי בפנים ואני כבר לא יודע מה לעשות כדי להפסיק את זה. מה אפשר לעשות עם זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/03/2011 | 19:34לדור שלום, הטיפול הפסיכולוגי ב-PTSD הינו קשה מאחר ויש צורך בחשיפה חוזרת לאותם זכרונות של דברים שגרמו ל-PTSD ולכן אני לא בטוחה שזה הזמן להפסיק את הכדורים. אציין כי קיימים פרוטוקולים של טיפול התנהגותי קוגניטיבי ספציפי לטיפול ב-PTSD. יש מרכזים שמתמחים בטיפולים אלה, כמו בהדסה ובתל השומר. טיפול פסיכותרפי דינמי תמיד עוזר, אבל לאו דווקא ל-PTSD. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תופעות גמילה קשות ויאפקס
דור 27/03/2011 | 23:44הורדת המינון היא לפי בקשתי,כל עוד אני על ויאפקס החיים יחסית רגילים ,אני כל כך הרבה זמן על כדורים כאלו או אחרים שאני לא זוכר כמעט מה היה לפני הפציעה,אבל הרצון שלי לא להיות על כדורים לכל החיים אני בן 21 וחצי בסה"כ ומעוניין לטוס לתקופה ארוכה כמו רוב הלוחמים המשוחררים ואני לא רוצה להיות כבול לכדורים. אבל איפשהו קיים הפחד להפסיק והחזרה לתופעות המקוריות כי התקופה שלפני הגילוי והתקופה שבין הפלוטין על שלל מינוניו לויאפקס הייתה מאד קשה וגם ההתחלה של הויאפקס הייתה מלווה בכ20/30 מ"ג אסיוואל ליום משום שקסאנקס ולוריוון פשוט לא עשו את העבודה בכמויות התקפי החרדה שעברתי. בנוסף אני אתחיל השבוע ברצינות טיפול פסיכולוגי בבית חולים מהפנייה של משרד הביטחון משום שאני חייב עזרה לצד הפסקת הכדורים..כי כשבנאדם נמצא בתקופה רעה של הפוסט טראומה זה גורר את כל המשפחה לתוך המצב בין אם רוצים בכך או לא. ואני לא מוכן שזה ייקרה שוב תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות גמילה קשות ויאפקס
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 21:17לדור שלום, קודם כל 2 שאלות: האם הורדת המינון של הוויאפקס נבעה מכך שה-PTSD חלף? או מכך שהוא לא הגיב לוויאפקס? לגבי התופעות שתיארת, אכן בהורדה חדה של וויאפקס יש תיאורים מהסוג הזה אשר יכולים להימשך שבוע-שבועיים. אחת הדרכים להימנע מכך או להקטין את תופעות הלוואי, היא הורדה הדרגתית יותר, כלומר להוריד מ75 ל37.5 מ"ג ורק אז להפסיק. ייתכן שמתן בנזודיאזפינים מהסוג של קסנקס או לוריבן יכולים להקטין מעט את תופעות הלוואי. אני תמיד תוהה האם אין בתופעות הלוואי הללו מעין חזרה על התופעות המקוריות. צר לי שאני לא יודעת לעזור לך מעבר לכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיזופוניה
- הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול EMDR
- גמילה מעישון
-
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
- סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- פלופנאזין
-
מונחים קשורים
- אפזיה
- אקופרקסיה (פעולת הדהוד)
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם