פורום פסיכיאטריה - עמוד 1424
-
אבחון נוסףיעקב 16/12/2010 | 08:33יש לי ילד בן 16.5 שהיה מאושפז מס פעמים בהדרכת הילד בנהריה בגלל בעיות התנהגות לפני 3 שנים איצמו נפטרה הילד לומד בבית ספר רגיל עם ילדים שחלקם למדו איתו עוד ביסודי הוא לוקח תרופות ונמצא במעקב של 5 דקות פעם בחודש הילד אובחן כלוקה בזואפקטיפית כך הרופא כתב אמי חש שהילד נער בעצם מתפקד היטב בוגר אחראי וקסום השאלה האם ניתן לאבחן Aוב את מצבו נכון לעכשיו הוא אינו מוכר ביטוח לאומי ורוצה להשתלב בחיים כמו כולם למרות הכל האם זה בר ביצוע ואיפה ניתן לעשות יעקב אגב הילד מתקשה ליצור קשרים חברותים מאז מות אימו חסר לו בטחון בכוחותיו ויכולתו יעקבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ייעוץ חוזר
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:43ליעקב שלום, ניתן לבקש ייעוץ של רופא פרטי או ניתן לבקש ייעוץ נוסף במרכז רפואי אחר. אני לא יודעת לאיזה קופ"ח אתה שייך, אבל אפשר למשל לפנות למרכז כמו שניידר, רמב"ם או תל השומר ולבקש ייעוץ פסיכיאטרי על ידי פסיכיאטר של הילד והמתבגר. כמו שכתבתי, העלות של הדבר תחול עליך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שאלת המשך
יעקב 19/12/2010 | 20:45שמחתי לשמע שניתן לעבור אבחון נוסף שודאי ישקף את הדברים החיובים שלחו בחייו לאורך השנים אל מי עלי לפנות ומהו הנול הנהוכ במקרים אלה בתודה יעקבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון נוסף
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:16ליעקב שלום, כמובן שניתן לעשות אבחון נוסף. על פי חוק זכויות החולה, כל אדם זכאי לאבחון נוסף אך העלות של זה חלה עליו או על המשפחה. אין ספק שלאבד אם בגיל כל כך צעיר זה אירוע טראומטי ויש מקום לטיפול פסיכולוגי בכדי לעבד את האבל ולהקל עליו. כדאי למצוא מטפל שמצוי בנושא של אבל במתבגרים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ייעוץ חוזר
-
בונסירין. מי שיכול לעזור..אשמחאפי 15/12/2010 | 15:59עקב דכאון אני נוטלת ויאפקס במינון 225 מ"ג ליום. ובשל קושי רב להרדם בלילה אני נוטלת סטילנוקס או לוריוון. כעת הרופא שינה לי את כדור השינה לבונסירין. שאלתי היא האם הכדור מוכר למישהו כעוזר להרדם ותוך כמה זמן חלה השפעת מרגע נטילתו. אשמח לקבל תשובה בהקדם.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה לבונסרין
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:38לאפי שלום, ככלל, אסור להפסיק בבת אחת כדורים הפועלים על מערכת העצבים. לגבי הפסקת הוויאפקס והחלפתו בבונסרין, תיתכן נסיגה במצב הדכאוני. אנא התייעצי עם הרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה לד"ר קרני רובין/בונסירין
אפי 19/12/2010 | 11:11ראשית שמחתי לקבלת את תגובתך, ולהבין ממנה שבונסירין יכולה לבוא במקום תרופות השינה והדכאון. שאלתי מיום נטילת הבונסירין בלילה, האם אני רשאית להפסיק את הויפקס+סטילנוקב/לוריוואן לשינה או בהדרגה וכיצד לרדת במינון...עד לנטילת הבונסירין בלבד?הוסף תגובה
-
תגובה לד"ר קרני רובין/בונסירין
אפי 19/12/2010 | 11:10ראשית שמחתי לקבלת את תגובתך, ולהבין ממנה שבונסירין יכולה לבוא במקום תרופות השינה והדכאון. שאלתי מיום נטילת הבונסירין בלילה, האם אני רשאית להפסיק את הויפקס+סטילנוקב/לוריוואן לשינה או בהדרגה וכיצד לרדת במינון...עד לנטילת הבונסירין בלבד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בונסרין כתרופת שינה
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:29לאפי שלום, בונסרין זו תרופה נוגדת דיכאון אשר מאוד מרדימה תוך כחצי שעה, האפקט שונה מאשר זה של תרופות שינה. יחד עם זאת, תרופה זו מגבירה מאוד את התיאבון ולכן יש בה את סכנת ההשמנה. יצויין כי יש מלטונין ארוך פעולה שנקרא Circadin אשר עוזר בהירדמות מיידית ולשנת לילה עמוקה. ה- Circadin 2 mg שלוקחים אותו שעה עד שעתיים לפני השינה. בדרך כלל, לאחר שבוע, השינה משתפרת מאוד. ניתן לקחת את התרופה לתקופה קצרה או לתקופה ממושכת. תרופה זו עשויה גם בהמשך לעזור להיגמל מהסטילנוקס והלוריוואן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לבונסרין
-
דיכאון עמיד ופיברומיאלגיהגלית 16/12/2010 | 13:36שלום דר' יקרה. אני סובלת מדיכאון עמיד שהוחמר לאחרונה והתווספה לו פיברומיאלגיה.אני ממש טוטאל לוסט. הרופא החליף לי את הסימבלתה 30 מג'(5חודשים של שימוש) בנורטילין בעליה הדרגתית. בנוסף אני נוטלת כמייצב לדיכאון העמיד 200 מג' למיקטל 0.5 קלונקס לחרדה ו100 מג' טרזודיל בלילה לשינה. חשוב לי מאוד לצאת מהדיכאון שלפי הבנתי הביא לפיברומיאלגיה. כמו כן הרופא אמר שהנורטילין יותר יעיל מהאלטרולט והסימבלתה. החשש שלי הוא תופעות הלוואי וכמות הכדורים שאצטרך לקבל בהמשך מאחר שאצטרך לקחת כמות רבה של 25 מג' בכל פעם. בשלב הזה אני סובלת מטישטוש,ירידה בשמיעה,בעיות בעיבוד נתונים,בלבול,שכחה,חוסר ריכוז והבנה.אני עושה טעויות במטלות פשוטות אפילו לא מצליחה לבטא את עצמי,נתקעת במילים ואני אדם אחר לחלוטין מבחינה קוגנטיבית,הכל מאוד איטי . קיים. מהאדם השנון והחד נהייתי ממש עילגת,לא מצליחה להעביר מסרים בסגנון שלי. פשוט מישהו אחר. מבחינת כאבי שרירים של הפיברו הסימבלתה החלישה את הכאב ב-30 מג' ולא הרגשתי צורך לעלות מאחר ולא רציתי לסבול מתופעות הלוואי. הפסיכ' שלי מאמין שהפיברו נובע מהדיכאון ותעבור עם טיפול ראוי אך לפי מאמרים ולפי דר' בוסקילה זה משהו שלא מחייב לקרות ביחד ויש לחיות איתו,להקל על הכאב ולדעת למתן את הקצב מה דעת הרופא על ההחלפה? כיום כשבוע עם נטילת נורטלין 25 מג' פעמיים ביום ועם הפסקת הסימבלתה. השינה התחילה להתקצר ויש לי יקיצה מוקדמת.(גם ככה יש לי בעיות שינה שלא נפתרו רק ע"י הטרזודיל והקלונקס) יש לי יובש נוראי בפה ,בגרון וטעם חמוץ בפה וריח מאוד רע מהפה,פשוט לא מסוגלת לחיות עם זה..ולא יודעת מה לעשות זה מאוד מפריע. דבר שני יש לי טשטוש ראיה,מרגישה מוזר מין פעימות כאלה מאחורי הראש, התחלתי להרגיש קצת יותר מרץ(שזה בסדר) ואפילו עצבנית לפעמים(לפני כן הייתי מאוד רגועה ואדישה) אני לא מאמינה שבעיות אלה יחלפו....אני מכירה את עצמי מאוד כי החלפתי בחיי מס' כדורים ולא היו לי קשיי הסתגלות וחייתי בסדר עם תופעות הלוואי. דבר אחרון דר' אני רוצה להכנס להריון ומאוד פוחדת מכל הקוקטיל הזה. בבקשה עני לי אם אפשר בפירוט כי אני מרגישה שהסתבכתי יותר מידי. תודה אל הכלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ייעוץ לגבי תרופות בזמן הריון
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:36לגלית שלום, בהריון ניתן ליטול סימבלטה, קלונקס, למיקטל עד 200 מ"ג. לגבי טרזודיל, אני לא בדיוק יודעת אך אני תמיד בודקת את הדברים במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי אשר מספק מידע בנוגע לסיכון למומים כתוצאה מנטילת תרופה מסוימת בזמן ההריון: 02-6243663 או 02-6243669. אשר למידע על סימבלטה, איני מסכימה עם הנאמר. יש מקרים שבהם רק כאשר מגיעים ל120 מ"ג רואים שיפור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה דר' יקרה-אם אפשר עוד קצת
גלית 18/12/2010 | 19:28ממש תודה על התגובה המהירה! תפקוד בלוטת התריס תקינה.לא חליתי בלופוס או במחלת הנשיקה. כל מה שקורה לי הינו בעקבות הדיכאון. לא יודעת למה הרופא החליט להעביר אותי לנורטילין אולי יכול להיות שלא הגבתי בעבר לSSRI ו- SNRI.ואז קיבלתי למיקטל.(אמרתי בנוגע להריון והוא אמר שקודם כל חשוב שאני אתייצב ואחלים וזה מה שחשוב עכשיו)(נאמר לי כי ניתן לקחת רק 60 מג' סימבלתה לפיברו ומעבר לזה אין יעילות- בדוק ומנוסה) אבל בהריון הבנתי שאסור קלונקס וטרזודיל לא? ולמיקטל מותר? והקוקטל עם הסימבלתה מותר? מאוד מדאיג אותי. למרות הכל יש כמה דברים חיוביים שמראים שהכדור עזר אבל גם אני מאוד עצבנית,הלבידו גובר ויש לי מרץ ויציאות תקינות (עם סימבלתה היתה לי עצירות נוראית).זה מזכיר לי סוג של היפומאניה.פשוט אני לא סובלת את הטעם בפה ממש מגעיל ובעיית היקיצה המוקדמת. כמו כן כל פעם שמזיזה את הראש יש לי בחילה וסחרחורת.כאילו משהו תפוס לי מאחור. אבל אני לא ממש יודעת אם זה גמילה מהסמבלתה והקליטה של הנורטילין באותו הזמן...קשה לי לשים את האצבע בדיוק איפה אני עומדת בנטילה. אני נוטלת אומגה 3 צמחי פעמיים ביום וגם צמחי מרפא להרגעה ואיזון. יש לי תור בעוד שבועיים...וזה במסגרת ביה"ח ציבורי. לכן לא יכולה לבדוק לפני כן ואשמח מאוד לכל תשובה שתוכלי במסגרת זו לתת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון עמיד ופיברומיאלגיה
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 16:56לגלית שלום, איני יכולה להגיד על הטיפול שאת מקבלת. על כך תתייעצי עם הרופא המטפל. ככלל, במיוחד מאחר ואת רוצה להיכנס להריון, אני הייתי: 1. מחזירה אותך לסימבלטה ומעלה את המינון בהדרגה אפילו עד 120 מ"ג. מותר לקחת סימבלטה בהריון. 2. אני ממליצה כי ישלחו לך בדיקות ראומטיות ובכללן ANA. לדעתי, יש מקום לחזור על בדיקות אלה מדי 6-12 חודשים מאחר ולפעמים הסימן המקדים הוא דיכאון עמיד ורק אח"כ הבדיקות נעשות חיוביות. הסיבה שאני ממליצה על כך היא ש-15% מהחולות המאובחנות בפיברומיאלגיה, מסתבר בהמשך כי הן סובלות ממחלה אוטו-אימונית. 3. חשוב לדעת מה תפקוד בלוטת התריס שלך ובמיוחד מה רמת ה-T3. לעיתים הוספה של T3 מסייעת בתגבור ההשפעה של הסימבלטה. 4. חשוב לדעתי שתוסיפי גם אומגה 3. הטיפול באומגה 3 בהחלט עשוי לסייע גם להתפתחות עובר בעתיד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ייעוץ לגבי תרופות בזמן הריון
-
חוות דעת נוספתעדינה 16/12/2010 | 20:48אני אישה בת 56 ויש לי בעיות שינה קלות שבאות והולכות כבר כמה שנים. לקחתי כל מיני כדורים בעבר חלקם יותר טובים וחלקם פחות. עכשיו הרופא שלי נתן לי מרשם לכדור שנקרא אמביאן CR ורציתי לשמוע חוות דעת נוספת לגביי הכדור. נאמר לי שהוא מאפשר תפקוד מלא ובהירות ביום שלמחרת- וזה חשוב לי מאוד! תודה ולילה טוב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לקיחת כדורי שינה לאורך זמן
דר' קרני רובין 23/12/2010 | 21:26לעדינה שלום, תמיד, כאשר מפסיקים לקחת כדורי שינה לאחר תקופה של לקיחה רצופה שלהם, יש לילה או מספר לילות של קושי להירדם, או שינה פחות עמוקה או שניהם. אך אם מוכנים לסבול זאת, אין בכך בעיה. הבעיה נוצרת רק כאשר לא מוכנים לעבור את התקופה הזו ולכן ממשיכים ליטול כדורי שינה. לגבי הצירקדין שהמלצתי עליו, בעיה זו כמעט ואינה קיימת ומכאן היתרון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה על ההיענות
עדינה 20/12/2010 | 19:46נאמר לי לא לקחת את התרופה בכל יום אלא רק במקרי הצורך. ורציתי לדעת אם אני אוכל לקחת את התרופה ברצף של כמה שבועות, בתקופה לחוצה או שמא זה יזיק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אמביאן CR
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 16:37לעדינה שלום, האמביאן CR הינה תרופת שינה המורכבת מ-2 שכבות. הראשונה עוזרת בהירדמות מיידית והשניה שהיא עם שחרור מושהה עוזרת לישון במשך 7-8 שעות ולקום לתפקוד מלא ביום הבא. יצויין כי יש מלטונין ארוך פעולה שנקרא Circadin אשר עוזר בהירדמות מיידית ולשנת לילה עמוקה. ה- Circadin 2 mg הינו מלטונין ארוך פעולה שלוקחים אותו שעה עד שעתיים לפני השינה. בדרך כלל, לאחר שבוע השינה משתפרת מאוד. ניתן לקחת את התרופה לתקופה קצרה או לתקופה ממושכת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לקיחת כדורי שינה לאורך זמן
-
משך הטיפול בסיפרלקסנננננ 17/12/2010 | 00:59אני מטופלת בסיפרלקס קרוב ל-7 שנים (בעקבות טראומה מתאונת דרכים), שמנתי המון (כ-20 ק"ג) מאז ההתחלה, אך ברור לי שהתרופה עוזרת למצבי הדכאון והחרדה ששלטו בי בעבר. האם זה אומר שאני "מחוברת" לתרופה הנ"ל עד 120???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משך הטיפול בציפרלקס
דר' קרני רובין 19/12/2010 | 03:17נכון אשמח תמיד להיות לך לעזרהוסף תגובה
-
משך הטיפול בסיפרלקס
נננננ 18/12/2010 | 18:35תודה רבה על התשובה המפורטת, אני מבינה שעלי לבקר אצל הפסיכיאטר ע"מ לבחון מעשית את המלצותייך, בברכה, נננהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משך הטיפול בציפרלקס
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 16:19לננננ שלום, 1.פעמים רבות כאשר יש מתחילים לסבול מדיכאון וחרדות, קשה מאוד להפסיק את הטיפול מבלי שהחרדות והדיכאון יחזרו. מקובל להניח כי במידה ומדובר בגל דכאוני ראשון, ניתן לעשות ניסיון להפסיק את הטיפול התרופתי בהדרגה. במידה ויש סיפור משפחתי, כאשר מופיע גל שני לא מפסיקים את הטיפול וכאשר מופיע גל שלישי גם אם אין סיפור משפחתי לא מפסיקים את הטיפול. 2. חשוב לעבור תוך כדי הטיפול התרופתי גם טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אשר יכול לסייע בניסיון להפסקת טיפול תרופתי. 3. לגבי ההשמנה, אין ספק שלעלות 20 קילו זה חמור. האם בדקו אצלך את תפקוד בלוטת התריס? כל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות מעט את התפקוד של בלוטת התריס ואם זו מגמגמת עוד קודם אז מקבלים היפו טירואידיזם או היפו טירטאידיזם סמוי ואז קשה מאוד או כמעט לא ניתן לרדת במשקל. 4. ניתן לעבור מציפרמיל לפרוזאק (פלוטין, שהוא לא גורם להשמנה). כמו כן, הסימבלטה שלא בסל להתוויה שלך (אני מקווה שזה ישתנה) מאוד יעילה כטיפול נוגד דיכאון וכטיפול נוגד חרדה ואינה גורמת להשמנה. 5. חשוב שתעשי דיאטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משך הטיפול בציפרלקס
-
אבחנה מבדלת בין מאניה-דיפרסיה לחוסר איזון בבלוטת התריסטלי 14/12/2010 | 02:20שלום, אחי אובחן ע"י 3 פסיכיאטרים שונים כסובל ממאניה-דיפרסיה לפני כחודש. ב-4 השנים האחרונות הוא מטופל באלטרוקסין בעקבות חוסר איזון בבלוטת התריס שהתגלה אצלו (בתחילה היה מדובר ביתר פעילות, לאחר מכן בתת פעילות וחוזר חלילה). הוא שב וטוען שלדעתו מדובר בחוסר האיזון שאחראי לסימפטומים שהפסיכיאטרים מכנים כסימפטומים של מאניה-דיפרסיה. הבדיקות העכשוויות של תפקוד הבלוטה אכן הראו תת פעילות. אני מרגישה אובדת עצות. מצד אחד, אני יודעת שיכול להיות שהוא בהכחשה של הבעיה הנפשית. מצד שני, יכול להיות שהוא צודק ושהאבחון לא נכון? חשוב לציין כי בעת מתן האבחון הפסיכיאטרית הצבאית לא קיבלה את נתוני הבדיקות של תפקודי הבלוטה. האם קיימת אבחנה מבדלת בין שתי התופעות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחנה מבדלת בין מאניה-דיפרסיה לחוסר איזון בבלוטת התריס
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 18:01לטלי שלום, בלוטת התריס או יציאה מאיזון של תפקוד בלוטת התריס מחקה תופעות שונות ובכללן מצבים מאניין ומצבים דיפרסיביים. בדרך כלל, מאניה יכולה להתפרץ במצב של פעילות יתר של הבלוטה אך יש מקרים בהם פעילות יתר יכולה לגרום לדיכאון. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום לדיכאון. לא ניתן להוציא מדיכאון במידה ויש תת פעילות של בלוטת התריס. במצב של דיכאון עם תת פעילות של בלוטת התריס חייבים לתת בו זמנית גם נוגד דיכאון וגם טירואיד (אלטרוקסין או אף טוב יותר T3). בדרך כלל, תת פעילות ויתר פעילות של בלוטת התריס לא יגרמו להתפרצות של מאניה דיפרסיה אלא אם יש רקע גנטי. מצבים מתחלפים של תת פעילות עם יתר פעילות של בלוטת התריס מופיעים במחלה אוטו-אימונית של בלוטת התריס הנקראת האשימוטו. במצבים אלה, פיתרון יכול להיות הרס של הבלוטה ואיזון על ידי טירואיד חיצוני. אני מוכרחה להעיד שמנסיוני האנדוקרינולוגים לא מתלהבים מהרעיון. התפרצות של מאניה-דיפרסיה ותהא הסיבה אשר תהא בדרך כלל משנה את האיזון ואין ברירה אלא לטפל גם בהפרעה. אני מקווה שעזרתי לך בתשובתי, בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנה מבדלת בין מאניה-דיפרסיה לחוסר איזון בבלוטת התריס
-
-
תשובת מומחה
קלופיקסול
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:53לדליה שלום, קלופיקסול הינה תרופה ניאורולפטית (אנטי-פסיכוטית) מהדור הישן. ככזו, יש לה תופעות לוואי אקסטרה-פירמידליות הכוללות הפרעות שונות הקשורות במערכת התנועה ובשרירי הגוף: התכווצות פתאומית של שרירי הצוואר, לסת או הלשון הנוטה להופיע בתחילת הטיפול, נוקשות שרירים המורגשת בייחוד בזמן תנועה, תחושה של אי שקט פנימי, חוסר יכולת לשבת במקום, וצורך להזיז כל הזמן את הרגליים, עוויתות בלתי רצוניות בשרירים שסביב אזור הפה, במרבית מתופעות לוואי אלו ניתן לטפל תרופתית לפי המלצת הרופא המטפל. ישנוניות יתר עלולה להופיע, לכן מומלץ ליטול את רוב המינון היומי, בהתייעצות עם המטפל, בשעות הערב. הישנוניות לרוב חולפת מעצמה בהמשך הטיפול. עליה במשקל – ניתן להתמודד עם בעיה זאת בעזרת הרגלי אכילה ופעילות גופנית סדירים. טשטוש ראיה, יובש בפה, עצירות או לעיתים יותר רחוקות שלשול והקאות. להקלת היובש בפה ניתן להסתייע בהרטבת הפה או במציצת סוכריות ללא סוכר. הפרעות בקצב הלב. קושי בתפקוד המיני (כגון: הפרעות בהשגת זקפה אצל גברים, שיוניים בדחף מיני אצל נשים). סחרחורת בקימה ממצב שכיבה. הפרשת חלב בעיקר אצל נשים. תופעה נדירה, אך מחייבת טיפול מיידי: חום גבוה, נוקשות שרירים, הזעה מרובה ובלבול. תופעות הלוואי שהוזכרו למעט תופעות הלוואי האקסטרה-פירמדיליות, מופיעות רק במיעוט מן החולים. רוב תופעות הלוואי חולפות עם המשך בטיפול או בעת הפסקת התרופה. אין סכנת התמכרות לקלופיקסול. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קלופיקסול
-
השפעת סוליאןעומרי 15/12/2010 | 13:10לפני כשנתיים לקיתי במשבר פסיכוטי כתוצאה מטראומה ומאז אני מטופל בתרופות מסוגים שונים. בחודשים האחרונים טופלתי בסוליאן 400 מ"ג. עקב תופעות לוואי שלא הסכמתי לספוג ומתוך הבנה ברורה שהמשבר מאחורי, הפסקתי לפני כחודשיים בערך את הטיפול התרופתי על דעת עצמי. לאחרונה הבחנתי שאני מזמזם ללא הרף וכן מקיש באצבעותי בהתאם לקצב, ממש באופן קבוע בלי יכולת לשלוט על עצמי. האם ייתכן שהדבר נובע מתופעת לוואי של הפסקת הטיפול בתרופה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השפעת סוליאן
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:45לעומרי שלום, התופעה שאתה מתאר נשמעת כהפרעה כפייתית. מאחר ואין לי מידע מה היה המשבר הפסיכוטי עליו אתה מדבר, קשה לחבר בין הדברים. ייתכן כי הפסקה הסוליאן חשפה הפרעה כפייתית מאחר והאפקט המרגיע שלה נעלם. ללא מידע נוסף, איני יכולה לסייע לך מעבר לכך. לדעתי עליך לפנות לפסיכיאטר להתייעצות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השפעת סוליאן
-
הוריםאפי 16/12/2010 | 04:12אני ילידת 68 אבא נפטר, גרה עם אמא שלי ולאחרונה הבנתי שאמא שלי היא זאת שהרסה לי את החיים. החיים איתה היו תמיד מלווים בעימותים קולניים וכשהייתי צריכה משהו ממנה, הייתי חייבת להתאמץ לשכנע אותה. האישה הזאת בחיים לא הגנה עליי אם פיזית ואם מלולית, תמיד חייבת להוציא החוצה את השלילי שבי. יש לי דוגמאות, בגיל הטיפשעשרה במקום לטפח אותי הזניחה אותי ואז הסתובבתי עם שערות בפנים בגלל הקורטיזון שאני נוטלת יומיום באופן קבוע. שלא נדבר על הבטחון העצמי שלי שהיא הצליחה להוריד אותו, את לא יודעת, יכולה וכו. נתנה גושפנקא לאחי ולגיסתי לזלזל בי. היא פשוט נתנה לאנשים לחשוב שאני פסיכית, משוגעת, לא נורמלית ויש הוכחות בשטח. במקום להיות איתי היא נגדי, מה עשיתי לה? אתמול זה התפרץ הפכתי לה את הסלון כי היא הפכה לי את החדר כמובן שקראה לי משוגעת, חולת נפש וישר התקשרה לאחי שהוא מאור עינייה וכל מה שהוא אומר זה קדוש. אין לי ילדים, אבל היא סבתא נהדרת לנכדים שלה. עוד משהו כל פעם כשהייתה רואה אותי הייתה מספרת לי על המצב הכלכלי שלה, כאילו ששלי יותר טוב. יש לי בעייה ברגל ואני מקבלת נכות כללית מן הסתם. אתמול היא בקשה מאחי לסגור בינינו את הדלתות עם מסמרים, כדי שלא אוכל לבוא אליה, לקחתי יוזמה וסגרתי בעצמי. נמאס לי מנאנשים הקרובים והרחוקים ששמים אותי בתוך מסגרות שחושבים שהם יודעים עליי הכל. זהו בינתיים אף על פי שיש עוד כמה דברים. מה אני יכולה לעשות, לשיקום התדמית שלי, החיים שלי? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הורים
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 17:22לאפי שלום, ככלל, בגיל מסוים יש מקום להתנתקות מההורים ואת וודאי הגעת לגיל הזה ולכן אולי הפיצוץ שהיה הוא לטובה. אני ממליצה כי תעזרי בטיפול פסיכולוגי שיעזרו לך לשקם את תדמיתך ולמצוא דרך חדשה. איני יודעת באיזה קופ"ח את, אך כבר כיום יש פסיכולוגים של קופות החולים. אני תקווה כי בקרוב יעבור כבר סוף סוף חוק הרפורמה בפסיכיאטריה אשר ישפר אפשרויות אלה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הורים
-
מאניה דיפרסיהעדי 16/12/2010 | 16:21שלום, אביו של חבר שלי חולה במאניה דיפרסיה. האם קיים סיכוי שהמחלה תעבור אל ילדינו בתורשה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תורשה של מאניה דיפרסיה
דר' קרני רובין 17/12/2010 | 16:45לעדי שלום, מאניה דיפרסיה היא מחלה עם מרכיב גנטי. הסיכוי של אדם ממוצע לחלות בה הוא כ- 1.5%. למי שיש הורה אחד חולה, סיכוייו של הבן חלות עולים לכ- 10%. סיכוייו של ילד של הורה שלא חלה אך סבו היה חולה הם כמעט כמו הסיכויים של כל אחד באוכלוסיה לחלות ( כ-3%). אני ממליצה כי תפנו לייעוץ גנטי כדי לקבל תשובות מדויקות יותר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תורשה של מאניה דיפרסיה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיזופוניה
- הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- תרופות נוגדות דיכאון
- גמילה מעישון
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- פלופנאזין
-
מונחים קשורים
- שמן ריק סימפסון
- ער"ן
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם