פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 150
ד"ר גלעד חבצלת ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים. ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד. ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד. בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת: 2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית. 2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם. 1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון. 1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה. 1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה. השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת: 2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב. 2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice. 2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ. 2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע. 2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד. הבריאות בתל השומר. 2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז. להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור. 04-6404435
- פוקליןדויד 16/03/2017 | 22:17סליחה דוקטור על הבורות מה זאת אומרת במתכונת רפואית למה אתה מתכוון ? שלא משתמשים לרעה כביכול? מסניפים או מערבבים אלכוהול וכאלה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה אכן כן ד"ר בועז רפפורט 16/03/2017 | 22:31הוסף תגובה
- תשובת מומחה אכן כן
- פוקליןדויד 16/03/2017 | 20:49שלום דוקטור רציתי לשאול אם שותים 2 כדורים פוקלין xr 20 אחד בבוקר ואחד בערב יכול לגרום להתמכרות? איכשהו בכלל הפוקלין גןרם להתמכרות כלשהי והאם יש התמכרות פסיכולוגית או תלות פסיכולוגית שאי אפשר בלי זה שזה מה שאני מרגיש אני לוקח על בסיס יומי ולפעמים לוקח פעמיים ביום לא תמידהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה התמכרות ד"ר בועז רפפורט 16/03/2017 | 21:50שלום, לא מכיר התמכרות פיזית לתרופות האלה כל עוד לוקחים אותן במתכונת רפואית. בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה התמכרות
- אובד עצותetai1980 16/03/2017 | 12:49לד"ר שלום, התייעצתי איתך מספר פעמים בפורום פה באחרונה לגביי האטנט, והייתי אצל הנוירולוג עכשיו שרשום שהוא מתמחה בבעיות קשב וריכוז, בפעם השנייה כבר, והוא ראה אותי ופשוט רצה להתפתר ממני, הוא לא מבין כמה סובלים מפיטורים ובעיות בחיים אנשים שלא מטפלים בבעיות הקשב והריכוז שלהם וכמה סבל זה, אמרתי לו שהאטנט ה 30 מג כבר אני מרגיש שהגוף שלי התרגל לזה וזה כבר לא כל כך משפיע מכל הבחינות, אז הוא ישר אמר לי, תשמע אין יותר תרופות, אין לי מה להציע לך, והייתי בהלם, וגם בסוג של אכזבה ועצב, היכול להיות שרופא אומר אין מה לעשות יותר אין עוד תרופות? ניסיתי בעבר ריטלינים ואני לא איש של ריטלין, הוא הציע לי רק פוקלין, אבל אמרתי לו שלא כי זה בעצם ריטלין משופר ואני לא איש של ריטלינים מנסיון,אז ישר אמר, טוב להתראות ניסית כבר ואין יותר תרופות, אין מה לעשות, מה עושים ד"ר? אני יכול לשוחח איתך טלפונית? אולי לקבוע אצלך תור? אני מאוד מעוניין לפתור את בעיות הקשב וריכוז שלי, אני בן 36 וכל החיים אני סובל מזה, אני גם לא מחזיק בשום מקום עבודה, ועוד שאלה ד"ר, אני לוקח זריקת טסטוסטרון במרשם, טסטוסטרון אינטייט שהאנדוקרינולוג נתן לי במרשם, זה יכול להפריע לאטנט לפעול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה אובד עצות ד"ר בועז רפפורט 16/03/2017 | 21:48שלום, מצטער לשמוע על החוויות שלך. לגבי המשך הטיפול, לא הייתי שולל את הפוקלין , זה לא וורסיה של ריטלין אלא תרופה אחרת. ובכלל, במצבך הייתי "הופך כל אבן" כדי למצוא תרופה שתעזור לך להתרכז. לא מכיר קשר לטסטוסטרון. לגבי עזרה ממני, זה לא ענייו של שיחת טלפון אלא של הערכה מחודשת והמשך ההתערבות. זה מחייב אותך לעבור שוב אבחון במרפאתנו . לא בטוח שזה מה שאתה רוצה. בכל אופן תוכל לברר עוד פרטים במשרד.הוסף תגובה
- תשובת מומחה אובד עצות
- פוקליןדויד 14/03/2017 | 23:35שלום דוקטור בדקתי כמה שווה הפוקלין xr 20 בריטלין בסיסי (רגיל) והוא 40 מג בסיסי עכשיו השאלה שלי היא כזאת ה40 מג בסיסי זה מתחלק ב20 מג השפעה כל 4 שעות? בסהכ 40 ב8 שעות? סליחה על כל השאלות זה חשוב לי לדעת תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה המשך ד"ר בועז רפפורט 15/03/2017 | 08:12הפוקלין 20 XR, משפיע 8 שעות! הוא שווה ערך בעוצמתו לשני כדורי ריטלין קצר (20 מג'), המשפיע 4 שעות ועוד שני כדורי ריטלין קצר לעוד 4 שעות (סה"כ 40 מג' ריטלין ל 8 שעות) . או לחילופין , לריטלין 40 מג' LA (שגם הם 40 מג' ריטלין ל 8 שעות). זה החישוב שעושים. חשוב אבל לזכור שרפואה זה לא מתמטיקה, ובמציאות הדברים יכולים להרגיש אחרת. לכן עושים החלטות אבל בודקים אותן האם באמת ההשפעה היא כפי שציפינו. מאוד ממליץ לא לעשות את ההחלטות לבד אלא בליווי רופא המתמצא בתחום.הוסף תגובה
- תשובת מומחה המשך
- פוקוליןדויד 14/03/2017 | 17:24שלום דוקטור רציתי לדעת האם אפשר לשתות שני כדורים של פוקלין xr 20 ביום אחד בבוקר ואחד בערב זה מסוכן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- פוקליןדויד 14/03/2017 | 22:50תודה רבה לך דוקטור על העזרההוסף תגובה
- תשובת מומחה אכן כן ד"ר בועז רפפורט 14/03/2017 | 21:57הוסף תגובה
- תודה על התגובה המהירה מעריך את זהדויד 14/03/2017 | 20:42עוד משהו קטן 20 מיליגרם של פוקלין xr זה משתווה ל40 מיליגרם la?הוסף תגובה
- תשובת מומחה פוקלין ד"ר בועז רפפורט 14/03/2017 | 19:22שלום, ככלל אין לחת תרופות לריכוז בערב , זה ימנע את השינה בלילה. בודאי לא תרופה כמו פוקלין המשפיעה לפחות 8 שעות. אפשר כעיקרון לקחת פעמיים ביום רק בתנאי שמשך ההשפעה מאפשר שינה בשעות הרגילות. במקרה כזה לוקחים בשעות הצהרים את המנה השנייה , זאת בתנאי שהכדור של הבוקר כבר סיים את השפעתו. חשוב לתאם זאת עם הרופא שמנהל את הטיפול. בברכה,הוסף תגובה
- פוקלין
- תוספי תזונה וריטאליןדנה 14/03/2017 | 10:00בני בן ה 12 מאובחן עם adhd מגיל 10. החל בנטילת קונצרטה ולאחר מכן ריטאלין LA עם שיפור משמעותי ביכולת הריכוז והתפקודים הניהוליים אך לאחר כחודשיים של שימוש פיתח טולראנס והיה צורך להעלות מינון ....וכך הלאה לבסוף נאלצנו להפסיק שימוש בגלל תופעות לוואי (אבדן מוחלט של תיאבון, כאבי ראש ודכאון) שהלכו והחמירו עד להתקפי זעם אלימים (שלא היו מעולם לפני התחלת הטיפול) בשעות הריבאונד . האם ניתן לשלב טיפול במטילפנידאט (בוקר) ובחומצות אמינו כפקרורסורים לדופמין, סרוטונין ואצטיל כולין בשעות אחר הצהריים על מנת למנוע התפתחות טולרנס ולהקל על הריבאונד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה תוספי תזונה ד"ר בועז רפפורט 14/03/2017 | 10:09שלום, הדרך המקובלת ל"הילחם" בתגובת הריבאונד היא : 1. שינוי מינון התרופה. 2. הוספת עוד תכשיר קצר במינון נמוך , כשעה לפני הריבאונד . 3. החלפה לחומר פעיל אחר. במקרים יחסית קלים של ריבאונד , גם פעילות גופנית המכוונת לשעה הריבאונד , יכולה לעזור. אין לי ניסיון עם תוספי התזונה. בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה תוספי תזונה
- לא משפיע כלוםנופר 10/03/2017 | 14:40שלום,אני מקווה לקבל פה מענה, יש לי תור לנירולוג רק עוד חודשיים.. אובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז בגיל 15 מסוג adhd אבל המרכיב ההיפראקטיבי נמוך משמע add שום מינון ריטלין לא עוזר לי.. הגעתי עד la40 והמשכתי לקונצרטה 54 שום דבר לא עוזר ולא מרכז אותי. אני מתוסכלת מאוד,כי עכשיו אני כבר לא בבית הספר,עכשיו אני כבר לומדת במכללה. ממה זה יכול לנבוע? יש אנשים שכלום לא משפיע עליהם? האם קיימת תרופה מסוג אחר של מרכיבים שכן תפעל? אודה לתשובותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה לא משפיע כלום ד"ר בועז רפפורט 10/03/2017 | 16:42שלום, ישנם מקרים בהם קשה למצוא תרופה יעילה לריכוז, די נדיר. לא נראה לי שזה המצב איתך, המינונים שהזכרת הם לא סופיים , ניתן להעלותם ובנוסף יש עוד מגוון לא קטן של תרופות לריכוז שלא ניסית. לא אוכל לעזור לך מעבר לזה דרך הפורום. תצטרכי לעשות זאת מול הרופא שמנהל את הטיפול בך. אל תאבדי תקווה. בהצלחה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה לא משפיע כלום
- נובג'יל או סטרטרהאיציק 09/03/2017 | 13:05איזה מבין שתי התרופות עוזרת יותר להפרעת קשב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה נוביג'יל וסטרטרה ד"ר בועז רפפורט 09/03/2017 | 22:07שלום, הנוביג'יל אינו מוכר פורמאלית ל ADHD אלא להפרעות שינה למיניהן. הסטרטרה כן מוכרת ל ADHD. בפועל, שתיהן לא מאוד יעילות ויעזרו לפלח מאוד מסויים וקטן מהאנשים הזקוקים לתרופות לריכוז. בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה נוביג'יל וסטרטרה
- ויואנס שאלהקפיה 09/03/2017 | 08:12שלום, בני בו 11.5 החל לנטול ויואנס עבור קשב. נאמר לי שמבחינה ביולוגית יש איזשהו תהליך שגורם לצריכת מוגברת של פחמימות שקשור לויואנס... לא ממש הצלחתי להבין. אוכל בבקשה לקבל הסבר? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה ויואנס ד"ר בועז רפפורט 09/03/2017 | 09:03שלום, לא ידוע לי על צריכת פחמימות מוגברת עקב הטיפול בויואנס. בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה ויואנס
- חוות דעת על התרופה סטרטרהאור 08/03/2017 | 08:32רציתי לקבל חוות דעת על התרופה סטרטרה והיעלות שלה בטיפול בהפרעת קשבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה סטרטרה ד"ר בועז רפפורט 08/03/2017 | 11:57שלום, "על הנייר" התרופה טובה, בפועל אחוזי ההצלחה שלה מאוד נמוכים יחסית לתרופות הסטימולנטיות. בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה סטרטרה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
תרופות קשורות
- מבנדאזול (ורמוקס)
- בייביזים
מונחים קשורים
- אינקובטור
- אודם
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם