פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 175
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
בן 7 מתעורר בלילותיניב 13/10/2015 | 21:20בני בן 7 מקבל אדרל 10 מייל לאחרונה הוא מתעורר בלילה עם הזיות שהוא שומיע שיש רעש בבית ושואל אותי למה אני צועק .אתמול הוא התעורר עם פרצוף מבוהל סמתי לו יד על הלב והרגשתי שהלב דופק ממש מהר הוא שתה מים ונרגע קצת עליתי לישון איתו הוא מילמל כמה דברים ונרדם בבוקר הוא לא זכר כלום .האם יש טיפול חלופי לבעיות כשב וריכוז שיעזור לו בלימודיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעות שינה וריטלין
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:39שלום, התופעה המתוארת מתאימה להגדרה של ביעותי לילה. האם זה בכלל קשור לאדרל (או לריטלין LA כפי שמופיע בשאלה השנייה) , בכלל לא בטוח. הדרך לוודא זאת היא לראות אם התופעה קיימת בימים ללא התרופה. במידה וכן, אין למעשה טיפול. צריכים להרגיע את הילד ולחזור לישון. בבוקר הוא לא זוכר את אשר אירע. אם יש הוכחה מובהקת שהתופעה מתרחשת רק בימים שמטופל תרופתית, אני ממליץ להחליף את הטיפול לתכשיר אחר. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות שינה וריטלין
-
הפרעת קשב וריכוז ורגישות לרעששרה 08/10/2015 | 14:57לבני יש הפרעת קשב וריכוז. שמתי לב שמפריעים לו צלילים מסויימים . האם יש קשר בין השניים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וקשיי ויסות
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:33בהחלט, לבעלי הפרעת קשב וריכוז ישנם קשיי ויסות בתחומים חיים שונים, כולל בתחום הוויסות התחושתי . בתוכו , רגישות יתר לרעשים בכלל או לרעשים ספציפיים הינה שכיחה. ממליץ לעשות לו גם בדיקת שמיעה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וקשיי ויסות
-
ריטלין והפרעות קצב לבl.t 05/10/2015 | 13:53שלום רציתי לקבל את חוות דעתך. בת 31, מאובחנת כסובלת מהפרעת קשב. רציתי לדעת מה לדעתך צריך לעשות במידה והריטלין גורם לי להפרעות קצב לב? כלומר במשך כל השפעת הריטלין, הדופק לא יורד מ 130+פעימות לב מוקדמות. בנוסף יש גם לחץ בחזה שמתלווה לזה. עם הפסקת התרופה הפרעת הקצב נעלמת לגמרי. בירור לבבי הכולל אק"ג ואקו לב תקינים. מעולם לא היו לי הפרעות קצב לב ופעימות לב מוקדמות. האם עליי להפסיק את הטיפול בריטלין ולנסות אלטרנטיבות (כמו אדרל- אבל יקר!) או שאפשר להמשיך לקחת ריטלין? האם אולי אפשר לשלב את הריטלין עם חוסמי בטא בכדי למנוע את הפרעת הקצב? אשמח לחוות דעתך כי הרופא שלי די מבולבל והשאיר את הבחירה בידי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין והלב
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:24שלום, התרופות הסטימולנטיות עלולות להמריץ את הלב. זה לא מסכן אותו (אם הוא בריא ביסודו) אבל בהחלט לא נעים ומומלץ לשנות את הטיפול. השינוי יכול להיות בהפחתת המינון או במעבר לתכשיר ריטליני אחר (העובדה שתכשיר אחד עשה זאת לא מחייבת את השני), או להחליף חומר פעיל (כמו אדרל שהזכרת, אבל יש עוד) . אני ממש לא חושב שזאת החלטה שלך , אלא של רופא שמומחה בתחום. ולכן ממליץ שתחפשי כזה כדי לנהל את הטיפול. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין והלב
-
לב והפרעת קשבצוקי 04/10/2015 | 06:03אני נוטל ריטלין LA שישים מ"ג ליום. לאחרונה עברתי בדיקת מאמץ + אקו לב ובסיכום ייעוץ נכתב "אי ספיקה מיטרלית קלה". האם ישנה סכנה בהמשך נטילת ריטלין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין ולב
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:19שלום, כידוע , יש דברים שלא משחקים איתם, כמו עם הלב. אני ממליץ שתקבל אישור מקרדיולוג להמשך הטיפול , חשוב לפנות לקרדיולוג שמודע להפרעת הקשב , זאת כדי שלא יפסול מהר מידי את הטיפול. נתתי בתשובה לשאלה אחרת (כמה תשובות קודם)פרטים של דר' אברהם לורבר . בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין ולב
-
לב והפרעת קשבלב 30/09/2015 | 23:15שלום רב, האם ניתן לעזור לחולי לב עם הפרעת קשב? האם לחולי לב אסור לקבל טיפול תרופתי? או שאסור להם להשתמש בריטלין אבל תרופות אחרות הן בטוחות עבורם? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חולי לב וטיפול לקשב
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:14שלום , לכל התרופות לריכוז ישנן אותם גורמי סיכון, כולל לגבי הלב. כלומר אם אחת אסורה כולן אסורות. אני ממליץ להגיע לקרדיולוג שגם מודע להפרעת הקשב כדי שלא ימהר לפסול את הטיפול. אפשר לפנות לדר' אברהם לורבר , יש לו קליניקה בנשר, שליד חיפה. הוא עובד כקרדיולוג ילדים במכבי ומקבלים החזרים מהמושלם במידה ושייכים לקופה אחרת וכקרדיולוג מבוגרים (לא בטוח לגבי ההחזרים במקרה זה). בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חולי לב וטיפול לקשב
-
תופעות לוואי לא צפויות לריטליןבטי 30/09/2015 | 17:21שלום ד"ר רפפורט, בני נוטל ריטלין מזה מספר חודשים ועם הזמן החלו מספר תופעות לא מוסברות כגון כאבים בצד ומצמוץ בלתי נשלט. האם אלו הן תופעות לוואי ידועות של התרופה? אודה לך מאוד על תשובה כי אנחנו מודאגים. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעות לואי לריטלין
ד"ר בועז רפפורט 17/10/2015 | 20:11שלום, איני יודע לגבי הכאבים בצד, אבל המצמוצים בהחלט יכולים להיות תופעת לואי לריטלין (טיקים). חשוב לדווח לרופא שמנהל את הטיפול. הוא יאמת שאכן מדובר בטיקים וישקול את הפסקת הטיפול כדי לוודא שזה קשור לתרופה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לואי לריטלין
-
בעיות שינה. אצל בני בן ה 7 (לת)יניב 12/10/2015 | 14:15בני בן 7 מקבל LA10 לאחרונה הוא מתעורר בלילה עם הזיות שהוא שומיע שיש רעש בבית ושואל אותי למה אני צועק .אתמול הוא התעורר עם פרצוף מבוהל סמתי לו יד על הלב והרגשתי שהלב דופק ממש מהר הוא שתה מים ונרגע קצת עליתי לישון איתו הוא מילמל כמה דברים ונרדם בבוקר הוא לא זכר כלום .האם יש טיפול חלופי לבעיות כשב וריכוז שיעזור לו בלימודיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מבקש עזרה עם ADDמבקש עזרה 15/09/2015 | 20:46ד"ר נכבד - שנה טובה! אני בן 40. במשך 3 שנים ניסיתי לטפל בדיכאון. כל התרופות שניסיתי לא הועילו או שהיו בעלות אותן תופעות לוואי קשות ביותר שלא הצלחתי לסבול. ניסיתי 14 תרופות וכן שילובים. לאחרונה הומלץ לי לנסות תרופה חדשה - Brintelix (בעזרת טופס 29). ולשאלתי - לפני כחודש וחצי פניתי לראשונה לטיפול תרופתי ב ADD שאני סובל ממנה. גיליתי שיש לי מאפיינים רבים הקשורים בעניין - קושי גדול במיקוד, בריכוז ובקריאה ובמיוחד בקשב לאורך זמן בשל מחשבות נודדות, קושי בהתארגנות, יכולת זיכרון נמוכה ומאפיינים "קלאסיים" נוספים. הרופא גם טען שיתכן וההפרעה קשורה לדיכאון, לערך העצמי הנמוך, לקושי במערכות יחסים(!), בפרפקציוניזם ובעוד קשיים שלי (לא הסביר וגם לא הבנתי את הקשרים). אחרי נסיון בריטלין 30LA ללא כל השפעה הומלץ לי על 60LA. הטיפול ב 60LA הוביל לירידה מבורכת בתיאבון (BMI 36) אבל לא להשפעה על הסימפטומים. אני לוקח 60 כל יום. האם כדאי להגדיל את המינון? לעבור לריטלין רגיל לא LA (מינון?), לנסות קונצרטה (מינון?)? או תרופה אחרת? מה דעתך הצעד הבא? והאם כדאי להפסיק אם אתחיל ברינטליקס? לא יודע אם זה קשור אבל אציין רק שתחת הריטלין 60, כמה פעמים בודדות בלבד, הרגשתי רגעים קטנים של שיפור ניכר במצב הרוח. תודה ושנה טובה!!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קשב וריכוז
רונית 25/09/2015 | 22:42אני אישית רשמתי את הבן שלי לאנטגו מהסיבה הפשוטה שנימאס לי בתור אמא לתת לבן שלי רעל (רטלין) אני מאמינה וכך גם המחקרים תומכים בעובדה שרטלין הוא לא בריא ואימון נכון של המוח עושה את העבודה הבריאה ביותר והתוצאה הטובה ביותר אני אישית מאוד מאוד מרוצה מהתוצאות ומהמשוב שהבן שלי מעיד כשהוא מנסה להתרכז בכיתה זה הפתרון האמיתי לבעיית הקשב וריכוז כאשר תנסו תבינו http://aff.trustmedia.co.il/ref/49dox9yx4e/085aa653.htmlהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשב ודיכאון
ד"ר בועז רפפורט 19/09/2015 | 13:48שמח על התקווה, עכשיו גם צריך לממש אותה. התרופות לריכוז בהחלט יכולות להפחית את התיאבון מבלי להיות יעילות לקשב ולכן צריכים לנהל את הטיפול ולהגיע לאיזון המתאים לכל אחד. יחד עם זאת , אני לא הולך לעשות זאת מבלי שאני מכיר אותך. מטרת הפורום היא לתת עוד כיווני מחשבה או לתת ביטחון בכיוונים הקיימים אבל לא להחליף טיפול של רופא. שנה טובההוסף תגובה
-
המשך בבקשה
מבקש עזרה 16/09/2015 | 22:36ד"ר נכבד ויקר! אינך מבין מה תשובתך עשתה לי. הכניסה בי מחדש את רוח התקווה! אני רוצה להאמין שרגעי ההקלה והשיפור במצב הרוח קשורים לטיפול בריטלין (הלוואי שהיו ממשיכים). שאלתי הנוספת היא כפולה בבקשה - 1. האם יכול להיות מצב שהריטלין משפיע על התיאבון (כלומר יש לו איזה אפקט ותופעת לוואי שהיא, אגב, מבורכת) אבל לא משפיע על הADD? 2. ובכל זאת, מנסיונך הרב, ובאופן "יבש", על הנייר: אחרי 60LA מה היית מנסה - להעלות ל 70LA או 80LA? לעבור לריטלין רגיל (4 שעות)? או תרופה אחרת? ממש אודה לעצתך! ושנה טובה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב ודיכאון
ד"ר בועז רפפורט 15/09/2015 | 21:58שלום, הקשר בין שני הדברים ידוע וגם לא נדיר. לכן הכיוון של טיפול בהפרעת הקשב (בהנחה שאובחנה) הינו צעד בכיוון הנכון. לגבי מינונים ותכשירים , זאת עליך לעשות עם הרופא שמנהל את הטיפול. אומר רק שאתה יכול לקחת מינונים יותר גבוהים וניתן להציע לך עוד תכשירים כמו שבעצמך הזכרת ועוד תרופות הבנויות על חומרים פעילים אחרים שמיועדים לקשב. שווה להתעקש ולמצוא את התרופה הנכונה לקשב , היא בהחלט עשוייה לעזור ולהוציא אותך מהדיכאון. בהצלחה ושנה טובה,הוסף תגובה
-
קשב וריכוז
-
ריטליןניר 14/09/2015 | 16:25יש לי ילדה בת 11 וחצי והיום התחלנו לתת לה 30 מ"ג ריטלין. היא אחרי שעתיים נרדמה למשך שעתיים וחצי.האם זה אומר שזה לא מתאים לה או מינון גבוה או נמוך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קשב וריכוז
רונית 25/09/2015 | 22:42אני אישית רשמתי את הבן שלי לאנטגו מהסיבה הפשוטה שנימאס לי בתור אמא לתת לבן שלי רעל (רטלין) אני מאמינה וכך גם המחקרים תומכים בעובדה שרטלין הוא לא בריא ואימון נכון של המוח עושה את העבודה הבריאה ביותר והתוצאה הטובה ביותר אני אישית מאוד מאוד מרוצה מהתוצאות ומהמשוב שהבן שלי מעיד כשהוא מנסה להתרכז בכיתה זה הפתרון האמיתי לבעיית הקשב וריכוז כאשר תנסו תבינו http://aff.trustmedia.co.il/ref/49dox9yx4e/085aa653.htmlהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לואי
ד"ר בועז רפפורט 15/09/2015 | 21:43שלום, הריטלין אמורה לעורר ולא להרדים אך לעיתים אנחנו רואים תגובות הפוכות לתרופות. המינון אינו נמוך, בודאי לא כמינון התחלתי לכן לא הייתי מעלה אותו, אולי ההיפך. בכל מקרה מכיון שאני מבין שמדובר בתגובה ראשונית בלבד , מומלץ לנסות עוד כמה פעמים, ואולי לדחות את הנסיונות לחופש הקרוב. שנה טובההוסף תגובה
-
קשב וריכוז
-
הצורך באבחון למבוגרשלום 17/09/2015 | 00:44שלום! התחלתי טיפול תרופתי רק בעקבות פגישה עם נוירולוג קופ"ח שדי שכנעתי אותו שאני סובל מ ADHD (זה לא היה קשה). אינני איש מקצוע אבל מקריאה רבה ותסכול גדול, אני בהחלט סבור שאני סובל מההפרעה וסבלתי ממנה כל השנים. מדוע לדעתך (והאם) יש צורך באבחון מקיף יותר? נוירולוג איננו מוסמך מספיק? הוא לא הגוף הרפואי שבקיא בתרופות ויכול להוות גורם העוקב אחרי התהליך עד התאמת תרופה ומינון? ויש סיכון בטיפול תרופתי למי שלא אובחן כ ADHD? אני לא ממש בנוי לתהליך ארוך של אבחון ובדיקות, ואני ממש צריך עזרה מידית ומישהו שיעזור למצוא את התרופה והמינון הנכונים (אני לקראת תחילת לימודים מחדש). ולא פחות חשוב - לצערי אני לא יכול להתחיל תהליך באופן פרטי! חבל שאין גורם מתמחה בקופת החולים. מה אתה חושב על כל זה? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קשב וריכוז
רונית 25/09/2015 | 22:41אני אישית רשמתי את הבן שלי לאנטגו מהסיבה הפשוטה שנימאס לי בתור אמא לתת לבן שלי רעל (רטלין) אני מאמינה וכך גם המחקרים תומכים בעובדה שרטלין הוא לא בריא ואימון נכון של המוח עושה את העבודה הבריאה ביותר והתוצאה הטובה ביותר אני אישית מאוד מאוד מרוצה מהתוצאות ומהמשוב שהבן שלי מעיד כשהוא מנסה להתרכז בכיתה זה הפתרון האמיתי לבעיית הקשב וריכוז כאשר תנסו תבינו http://aff.trustmedia.co.il/ref/49dox9yx4e/085aa653.htmlהוסף תגובה
-
אבחון וטיפול - המשך
שלום 19/09/2015 | 17:43ד"ר רפפורט שנה טובה! תודה על תשובתך! אני ממש אשמח אם תוכל להמשיך לסייע לי: # האם יש סכנה בטיפול תרופתי ל ADHD בלי אבחון מסודר? האם, נניח והייתי מקבל טיפול תרופתי ואני כלל לא סובל מ ADHD (אני דווקא חושב שכן אבל ללא אבחון מסודר), הניסיון למצוא תרופה היה יכול להזיק לי? # אני מבין שהתחום (כשמדברים על רופאים המתמחים ומתעניינים ב ADHD או מרפאות ייעודיות) נמצא בעולם הרפואה הפרטית. האמנם? אין מומחים כאלו ברפואה הציבורית או בקופות החולים? רופא המשפחה שלי הפנה אותי רק לנוירולוג ואני לא לגמרי מרגיש שאני "בידיים טובות". # אני מבין מקריאת דבריך ומתשובות ושאלות של אחרים, שכדאי להשקיע ולפגוש רופא מומחה שילווה אותי. אבל כיצד אפשר להגיע למומחים כאלו? האם אפשר לפגוש אותך? זה יהיה נפלא! ממתין בקוצר רוח לתשובותיך. גמר חתימה טובה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון וטיפול
ד"ר בועז רפפורט 19/09/2015 | 14:04פורמאלית, נוירולוג בהחלט הינו דיסיפלינה נכונה . יחד עם זאת זה לא רק עניין של התואר או ההתמחות אלא של גם של המוטיבציה האישית ותחומי העניין של הרופא הספציפי. מניסיוני , הרבה רופאים מטפלים בתחום הזה אבל אין הרבה רופאים שמתעניינים ספציפית בהפרעת הקשב וריכוז. כך שאם הגעת לרופא כזה תפיק יותר מהתהליך אם לא, הגעה למרפאה פרטית שעוסקת בכך נותנת סיכוי גבוה יותר כדי להבין את רוחב ועומק ההתמודדות ולקבל לא רק מענה תרופתי מדוייק אלא עוד דברים שקשורים בהתנהלות עם הפרעת הקשב (למשל אימון אישי המתמחה בתחום זה). לכן, בעיקר כשממהרים , לא כדאי לקצר את התהליכים, זה בסוף לוקח יותר זמן.... שנה טובההוסף תגובה
-
קשב וריכוז
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- מבנדאזול (ורמוקס)
- פרצטמול (אקמול, דקסמול)
-
מונחים קשורים
- אדמדמת
- אבחון (דיאגנוזה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם