פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 178
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
אין מי שידריך אותנולילך 30/04/2015 | 09:02שלום, בני בן 8.5 עבר מריטלין 10 מג לla20 מג כדי שיכסה לו את כל יום הלימודים. זה עבד יפה חודשיים ופתאום שומעים שוב תלונות שהחל מהשעה 11 הילד מתחיל להפריע. מה לעשות? הנוירולוג ממש לא זמין. בנוסף, אולי משהו שאנחנו עושים אינו נכון. האם לכמות האוכל לפני הכדור משפיעה ?(רבע פיתה/קרואסון) האם מתיקות המזון משפיעה? אני מפרקת את הכדור ושמה בתוך כפית של מעדן. אולי זה לא בסדר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מעקב אחר הטיפול
ד"ר בועז רפפורט 08/05/2015 | 23:26שלום, לא זה לא קשור אליכם, התרופות לריכוז משנות את אופיין והשפעתן על ציר הזמן ואתם צריכים למצוא רופא שכן ילווה אתכם. לגופו של עניין, הריטלין LA אמור לעבוד בשתי פאזות, כל אחת של 4 שעות . נראה שבמקרה שלכם הוא מצליח להשפיע רק בפאזה הראשונה . נהוג להמליץ במצב זה על העלאת המינון. מניסיוני האישי זה לא עוזר וצריך להחליף תרופה. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב אחר הטיפול
-
אשמח להתייעצותסיון 25/06/2015 | 08:42ילד בן כמעט 4 עם הפרעת קשב ועיכוב שפתי מקבל טיפולים אצל קלינאית ואצל מרפאה בעיסוק בנוסף הולך לרכיבה ושחיה טיפולית. הכל על בסיס שבועי. האם יכול לקרות מצב שזה יהיה לו עמוס מידי וישיג את התוצאה ההפוכה בסופו של דבר. לא נראה שהוא ״סובל״ מזה שהשבוע מלאהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פעילויות רבות
ד"ר בועז רפפורט 11/07/2015 | 12:16רבים מההורים לוקחים את הילדים שלהם , עם הפרעת הקשב, לטיפולים רבים, הבעיה היא שלהפרעת הקשב יש שני טיפולים שהוכחו: 1. הדרכה הורית ! עדיף שתשלחו את עצמכם להדרכה ולא את הילד לטיפול 2. טיפול תרופתי! חשוב להבין שאבחנה בגיל כה צעיר , במיוחד שכבר מזהים עיכוב התפתחותי מנבאת הפרעה קשה יותר. ללא טיפול תרופתי היכולת שלו להפיק באמת מהטיפולים , מוגבלת (גם אם לא נראה סובל מהם) , הוא פשוט מתקשה להפיק . יש טיפול תרופתי שמאושר גם לגיל הזה (אני יודע שאתם מוכנים לעשות הכל כדי להימנע מכך, אבל צריך לדעת את העובדות) כך שהתשובה צריכה להיגזר מאבחון רחב שלו ומעקב כל כמה חודשים, האם אתם והגננת מתנהלים איתו נכון, האם סוגר או פותח פערים, האם מתנהג נכון עם הילדים והמבוגרים סביבו, האם מצבו הרגשי יציב או שישנן התפרצויות וכו', יש הרבה שאלות שאתם צריכים ללמוד לשאול , במקום לחשוב לאיזה עוד טיפול לשלוח אותו. מקווה שזה קצת "מדליק את האור" על השאלות שצריכות להנחות אותכם. חשוב להגיע למרפאה שמתמחה בתחום ולקבל ליווי! בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעילויות רבות
-
צרבת מריטליןאדם 07/06/2015 | 22:31צרבת מריטלין מה הפתרון ? האם סטרטרה או כדור אחר לא גורם לצרבתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צרבת
ד"ר בועז רפפורט 11/07/2015 | 12:08אני לא מתווכל עם עובדות! אני אישית לא נתקלתי בצרבת כתופעת לואי לריטלין , גם לא ראיתי שזה כתוב באופן פורמאלי. כך שאין לי גם רעיון חוץ מאשר להחליף לתרופה שלא עושה לך את זה.הוסף תגובה
-
המשך לצרבת
אדם 11/06/2015 | 17:06תודה לתשובתך מעניין ש8 רוקחים אמרו במפורש שצרבת מריטלין שכיחה מאד וכן רופאים נורולוגים ומשתמשים מחפש רופא מומחה לתחום הקשב שייעזור לי למצא פתרון לנושא הצרבת מדגיש שהפסקת הריטלין מפסיקה לחלוטין את הצרבת אולי תוספים כגון כורכום בסירופ או משקמי ריריות סותרי חומצה או מחזקי שריר השסתום תודה אם תוכל למצא פתרון אשמח תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צרבת
ד"ר בועז רפפורט 11/06/2015 | 13:40באופ אישי לא נתקלתי בזה עד היום, כך שלא אוכל לדבר מניסיוניהוסף תגובה
-
צרבת מריטלין
אדם 11/06/2015 | 11:48מנסיונך עם מטופלים שהיו להם תופעות לוואי דומות צרבות רק בזמן לקיחת ריטלין האם אדרל יכל להתאים? או פוקלין? כשאני מפסיק לקחת ריטלין הצרבת בוושט נעלמת יתכן שמשפיע על שסתום הוושט או מעלה את החומציות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צרבת מריטלין
ד"ר בועז רפפורט 11/06/2015 | 10:33שלום, לא זכור לי שמתוארת תופעת לואי כזאת באופן פורמאלי. ממליץ לראות איך אוכל בכלל משפיע או סוגי אוכל מסויימים משפיעים על התופעה. כלומר תקפיד לאכול סביב נטילת התרופה ותראה האם זה משפיע , לפעמים גם תלוי מה אוכלים. בכל מקרה, לא הייתי עובר לסטרטרה בהכרח אפשר גם לנסות סוג אחר של ריטלין או קונצרטה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צרבת
-
התייבשות בפה כתוצאה מריטליןנועה 29/06/2015 | 09:48היי, הפה שלי נוטה להתייבש מהריטלין באופן קיצוני שממש שורף לי בגרון. אני ניגשת למבחן פסיכומטרי השבוע וההתייבשות ממש מפריעה לי לעשות את המבחן ב100. משהו ממש מוזר ששמתי לב אליו זה שבסימולציות של המבחן שעשיתי בצהריים, מ2 וחצי עד 6 בערב, הפה שלי כמעט ולא התייבש. אבל כשעשיתי את המבחן ב9 וחצי בבוקר עד 1, הפה שלי ממש ממש התייבש והקשה עליי. המבחן שלי בשעה 9 וחצי ולכן אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את ההתייבשות הזו. חשוב לציין שאני לא שותה במהלך המבחן כי אין הפסקות ואני מעדיפה לא לצאת לשירותים, אז שתיית מים היא לא פיתרון.. אשמח אם תעזרו לי.. (בת 22 לוקחת 10 מ"ג)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התייבשות בשעות שונות
ד"ר בועז רפפורט 11/07/2015 | 12:04שלום, אין לי רעיון חכם להסביר את ההבדל הכה גדול בהשפעת הריטלין בשעות השונות. מכיון שמעבר לפסיכומטרי גם תצטרכי להתרכז בלימודים עצמם, הייתי מחפש תרופה שלא גורמת לך לתופעת הלואי הזאת. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התייבשות בשעות שונות
-
אדרל וריטליןאילן 10/07/2015 | 20:00אהלן אני מטופל בסימבלטה +בריטלין/קונצרטה שנתיים בשנה האחרונה עקב ירידה בהשפעה ותופעות לוואיהרופא המליצה על אדרל פעם ביום ואז העלתה לפעמיים אז השאלה שלי קניתי אדרל ב16 לחודש היום ה10 ונגמר לי כי היה לי מרשם פעם ביום ועכשיו אושר לי פעמיים ביום עם מרשם ל10 לחודש האם אפשר לקנות אדרל 6 ימים לפני הקניה האחרונה ואם כרגע נגמר לי האדרל ואני בתקופת מבחנים זה בסדר שאני משתמש בריטלין עד שאקנה שוב ? האם בעצם אפשר לקחת אדרל ביום אחד וריטלין ביום אחר? בנושא המינון קראתי שאדרל צריך לקחת חצי מהמינון של ריטלין זה נכון? כי אני מרגיש ש20 מ״ג ריטלין לא כזה משפיע ואפילו מעייףהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
ד"ר בועז רפפורט 11/07/2015 | 12:02שלום, לגבי המרשם שנגמר, במידה ואכן יש אישור ומרשם לכמות גדולה יותר הרוקח אמור להשלים את החסר. לגבי מעבר בין אדרל וריטלין , כעיקרון אין בעיה. לגבי המשוואה ביניהם, כן האדרל יותר חזק אבל לא הייתי ממליץ לעבוד עם משוואות מתמטיות אלא מתייעץ עם הרופא שאחראי על הטיפול בך. בהצלחה במבחניםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
-
מודפינילקונצרט-מן 28/06/2015 | 23:11האם ניתן לרשום מודפיניל למטופל עם ADHD שמטופל כמה שנים טובות בקונצרטה 81 מ"ג שתופעות הלוואי מפריעות לו בהתנהלות נורמטיבית יומיומית חברתית/רומנטית? מה יהיה יחס ההמרה הנכון מקונצרטה 81 מ"ג למודפיניל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מלאי תרופתי
ד"ר בועז רפפורט 11/07/2015 | 11:58לאחרונה נכנסה הפוקלין XR לקופות החולים (חוץ מלכללית, איתה עדיין יש תהליך שלא נגמר), כך שהמחיר נמוך יותר והמלאי זמין יותר. הויואנס קיימת בלאומית ולאחרונה גם במכבי. עדיין צריך המלצה של מומחה בתחום אבל הכל יותר פשוט וזול. המאוחדת הכניסה את האדרל (שוב , ללא צורך באישורים ובמחיר מוזל ) בהצלחה,הוסף תגובה
-
עוד אופציות..
קונצרט-מן 29/06/2015 | 15:46בעבר ליווה אותי פסיכיאטר וניסינו גם ריטאלין (שלא הגבתי אליו טוב) עד שהגענו למינון הנוכחי של הקונצרטה. שאר התרופות שקיימות כרגע בארץ שאני יודע עליהן, הן תרופות שלא נמצאות בבתי מרקחת רגילים ולא תמיד זמינות כמו אדראל/פוקאלין/ויוואנס (חלקם גם עם מחירים מופקעים). כמו כן אני זקוק לתרופה שתהיה זמינה תמיד כיוון שאני זקוק זאת ללימודים וקורה לא פעם שיש מחסור בתרופות האלה. מה שמפריע לי ביותר זה הפרעות ליבידו.. האם יש תרופות ל ADHD מלבד קונצרטה/ריטלין שנמכרות בבתי מרחקת רגילים ולא דורשות את התהליך המיוחד של אישורים ממשרד הבריאות וכו'?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודפיניל
ד"ר בועז רפפורט 29/06/2015 | 09:41מודפיניל (פרוביגיל), אינו טיפול מאושר באופן פורמאלי להפרעת קשב וריכוז , יש עוד לא מעט תרופות שכן מאושרות לכך. לכן לא הייתי ממליץ לעבור מקונצרטה למודפיניל. כמו כן , לא ידוע לי יחס המרה ביניהן . והכי חשוב למצוא רופא שילווה אותך בתחום זה. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מלאי תרופתי
-
provigil תואר ראשון והפרעת קשב וריכוזסטודנט 21/05/2013 | 23:58אני בשנות העשרים לחי ועושה תואר במדעים באוניברסיטה.. יש לי הפרעת קשב וריכוז ובנוסף מדובר בתואר לא פשוט בכלל אם כי אני מרגיש שבסה"כ אני מבין את החומר הנלמד בצורה טובה מאוד אם כי יש לי קושי להתמיד עם המטלות הרבות שבאות עם התואר (עבודות, שיעורי בית, מבחנים, שינון משפטים וכו) ההתנסות שלי עם רטלין לא הייתה כל כך טובה עד היום ולאור העומס של הלימודים חשבתי שאולי לנסות משהו אחר.. שמעתי דברים ממש טובים על provigil/Modafinil בנוגע להפרעות קשב ולמידה אינטנסיבית למבחנים.. האם זה כדאי? האם נותנים מרשם לתרופה זו לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז? אם כן, מהו תהליך קבלת המרשם? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
Provigil adhd
אבי 23/06/2015 | 10:36פסיכיאטר יכול לתת לך מרשם לתרופה Provigil, אם הוא חושב שזה יכול להתאים לך. ואם יש לך מושלם בקופת חולים אז יעלה לך באזור ה-130₪ אחרי 50% הנחה, לקופסה של 30 כדורים עם 100 מ"ג חומר פעיל. צריך אישור מעבדת שינה אם תרצה את ההנחה הגדולה לשלם רק 15% מהמחיר המלא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוביג'יל
דר' בועז רפפורט 22/05/2013 | 08:34אכן הפרוביגיל הינה תרופה מעוררת אך אינה מוכרת באופן פורמאלי לטיפול ב ADHDאני ממליץ לך תחילה לעבור אבחון במרפאה המתמחה בנושא. אם אכן תמצא הפרעת קשב וריכוז ADHD, ויוחלט על טיפול תרופתי והריטלין לא יתאים (על כל אפשרויותיו השונות) ותרופות אחרות המאושרות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז, גם כן לא יעזרו (מצב יחסית נדיר), אפשר לחשוב על תרופות שלא אושרו לכך , כמו הפרוביגיל.הוסף תגובה
-
Provigil adhd
-
מחפש עזרה דחוף! (לת)דניאל 21/06/2015 | 12:32צהריים טובים מחפש את שלומי פונדק מטפל ב ADHD אשמח להכוונה כי מ GOOGLE לא מצאתי כלום! תודה!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מבקש עזרה באופן די דחוף, בבקשהאיתי 17/06/2015 | 02:03שלום, אני בן 30, סובל מהפרעות קשב די חמורות למעשה מאז ומתמיד, כשהבעיה החריפה בגיל העשרה והמשיכה להחמיר גם בשנות ה-20. כמובן שהיו לכך השלכות חמורות על הלימודים והציונים בתקופת הבי"ס (נשרתי מהתיכון כבר בכיתה י'), וכמו כן גם על מהלך החיים בכל השנים שלאחר מכן. למעשה נתרעתי מלימודים מכל סוג שהם, לרבות לימודים לרישיון נהיגה. למעשה זה המצב עד היום. לפני 3 שנים עברתי אבחון BRC שתוצאותיו אכן איששו את קיומן של הפרעות הקשב והריכוז. למעשה רק לפני מספר חודשים ניגשתי לרופא המשפחה כדי לקבל הפניה למבחן טובה ומרשם ל10 כדורי ריטלין 10 מ"ג (רגיל), לצורך הבחינה. עוד לפני שניגשתי למבחן רציתי להתנסות בכדור אחד, כדי לראות אם בכלל יש לו השפעה כלשהי על הבעיה. הכדור לא עשה כלום, וכמעט ולא הרגשתי בהבדל. תופעות רצויות ולא רצויות כלל לא הופיעו. תוך כדי טווח ההשפעה של הכדור לקחתי חצי כדור נוסף, ז"א 15 מ"ג, שגם לא עשו ממש הבדל. הבנתי שהכדור פשוט לא פועל והחלטתי לא לגשת למבחן, והעניין די נתקע ונעצר אז. לאחרונה החלטתי להתניע את העניין מחדש כדי לנסות להתקדם ובכל זאת לשאוף ללימודים או לרישיון נהיגה לכל הפחות, וניגשתי לפסכיאטרית שאני מטופל אצלה בשלוש השנים האחרונות אך בביקורים לעיתים די רחוקות (סובל מדיכאון שמקורו בעיקר ריגשי ונסיבתי, פחות כימי), וביקשתי ממנה שנתמקד מעתה בבעיית הריכוז. הבהרתי לה שהבעיה היא כרונית בכל שעות היום ומשבשת לי את חיי היום יום ואת החיים בכלל, ושרוב חיי אני "מעופף", ובמקרים מסויימים חווה ניתוקים מהמציאות לפרקי זמן מסויימים (כמו למשל למשוך מזומן מהבנקט ולקחת חזרה את הכרטיס ולשכוח את הכסף בכספומט, או לשכוח שיש מעלית בבניין שאני מתגורר בו כשאני לא רוצה\יכול מסיבות מסויימות לעלות במדרגות). ציינתי גם שהניסיון בריטלין 10/15 מ"ג לא הניב שום תוצאות והיא לבסוף החליטה שאנסה קונצרטה 36 מ"ג. וכאן הבעיה: לפני כשבוע כשניסיתי את הקונצטרה 36 מ"ג (את הכדור נטלתי בשעה 13:30), בשעתיים הראשונות הרגשתי בשיפור מאוד מינורי ביכולת הריכוז ובשיפור ניכר יותר בחדות הראיה, אך ההרגשה הפיזית הכללית החמירה וכבר החל מהשעה השלישית התחלתי להרגיש בחולשה נוראית, שהמשיכה להתגבר. בכל יתר זמן ההשפעה הרגשתי בחולשה חריפה באופן כזה שהיה לי מאוד קשה לעמוד או לבצע כל פעילות פיזית כמעט מכל סוג שהיא. נוסף על כך חשתי בכאב ראש חזק ומעט כאבי בטן, וכמו כן חוסר תיאבון, אבל אלו תופעות לוואי שכבר ידעתי שהן די שכיחות וחולפות בדר"כ עם המשך השימוש בתרופה. יש לציין שה"חדות" המסויימת בראיה נמשכה לכל אורך שעות ההשפעה, כשבאותו לילה לא הצלחתי להירדם, לא לפני כמעט 4 שעות של נסיונות נואשים. את הכדור כמובן לקחתי ביום שבו אני לא עובד. החלטתי כמובן לא לחזור ולהשתמש שוב באותו כדור ומינון, ולחזור לפסיכיאטרית. מחיפושים באינטרנט הבנתי שכנראה מדובר בתת מינון, ודיווחתי לפסיכיאטרית על התופעות והיא ביקשה לנסות ליטול הפעם 2 כדורים, כלומר 2X36. בדיוק היום ניסיתי ולקחתי מנה כפולה (שעה 11:30), ההשפעה בשעות הראשונות הייתה די זהה לזו בשבוע שעבר שבו לקחתי כדור אחד. אלא שככל שחלפו השעות שוב הגעתי לאותו מצב כמו בשבוע שעבר ואפילו לגרוע מכך. שוב חולשה נוראית שהשביתה אותי לכל היום (למעשה לא יכולתי לעשות דבר מלבד ישיבה מול המחשב ונסיונות לקרוא ולהתרכז בדברים, וכל זאת די בקושי), מלווה בכאב ראש חזק והפעם כאבי בטן עם בחילה. הבחילה נמשכה יחסית לזמן קצר. גם הפעם היה שיפור זעום ביכולת הריכוז, אם כי למרות כל העייפות ותחושת ה"זומבי" הצלחתי להתרכז באופן סביר בכתיבה, כמו של ההודעה הארוכה הזו למשל. רוב התופעות הנ"ל נמשכו גם לאחר 12 שעות מרגע נטילת התרופה. בשורה התחתונה אני מבקש לשאול (בנוסף להתייעצות מול הרופאה כמובן, לפני שאני חוזר אליה עם משוב), בהתאם לתופעות שתיארתי, האם מדובר בתת מינון או במינון יתר? נתונים פיזיולוגיים: משקל גוף כ-85 ק"ג לערך, גובה 1.80. גילי כאמור, 30. ידוע לי שרופאים רבים מסתייגים מהתאמת מינון ע"פ נתונים אלו, ממה שאני מבין כך גם הרופאה שלי. מבקש בכל אופן לקבל חוות דעת נוספת וכיוון בנוגע למינון (אם מדובר במינון יתר או בתת מינון) בהתייחס לתופעות שציינתי שהופיעו במהלך הפעמיים בהם התנסתי בתרופה (קונצטרה 36, ו-72 בפעם השניה, היום), בניסיון הכושל והחד פעמי בריטלין 10-15 מ"ג ואולי גם ע"פ הנתונים של משקל הגוף וכו'. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2015 | 14:11שלום, מצד אח אתה מדווח על בלבול רב התפקודך וחוסר יציבות רגשית (שהכל בהחלט לנבוע מהפרעת הקשב עצמה), מצד שני אתה מנסה לנהל את הטיפול שלך , לעשות ניסיונות , להחליט לאיזה טסטים ללכת ולהתייעץ באינטרנט לפני שאתה מגיע לרופאה שאמורה לנהל את הטיפול שלך. אני חושב שאתה צריך להאמין ברופא/ה שאתה בוחר ולנהוג על פי ההמלצות ולחזור ולהתייעץ במידה וההמלצות לא מספיק יעילות. במידה ואינך מוצא מענה כזה בטיפול הקיים, תחפש מרפאה רב תחומית המתמחה בהפרעת קשב וריכוז. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי
-
נטילת ויואנס באופן לא רציף והשפעותקרן 13/06/2015 | 12:35שלום רב, אני נוטלת ויואנס 30 מג מדי כמה שבועות, למספרי ימים (הכנת עבודות ומבחנים). שמתי לב שמספר ימים לאחר מכן, אני עייפה בצורה קיצונית, עם חולשת שרירים, מסוגלת לישון ממש יומיים רצוף. זה קרה לי גם עם אדרל וריטלין. יכול להיות שזה בגלל הנטילה האקראית? אולי עדיף לצרוך את הטיפול באופן רצוף, יחסית? תודה;-)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אופן הנטילה
ד"ר בועז רפפורט 13/06/2015 | 14:52שלום, אכן ישנם מקרים בהם הגוף לא אוהב את ההתחלות וההפסקות ומעדיף לקיחה רצופה. זה נראה שכך זה גם אצלך. תבדקי שבועיים רצוף ותראי אם אכן התופעות נמנעות בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אופן הנטילה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
- בייביזים
-
מונחים קשורים
- אדמת
- אבחנה מבדלת
רופאים בתחום
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם