פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 189
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
אישור לריטליןח.נ. 12/07/2011 | 15:09קיבלתי מרשם לריטלין SR בעקבות בעיה של תשישות (אולי CFS). הוגשה בקשה לאישור מנהל המרפאה והוא לא אישר. (כתב שהבקשה לא עומדת בקריטריונים) א. האם המשמעות של זה שאיני יכול לקבל את התרופה, או שאיני זכאי למימון? ב. מה אפשר לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כל נושא הבירוקרטיה של התרופות בקופות חולים
ד"ר בועז רפפורט 21/08/2014 | 23:21מצטער, אני לא הכתובת לכךהוסף תגובה
-
מה ההיגיון?
ערן 21/08/2014 | 00:28מה הסמכות של קופת החולים לקבוע הנחיה כזאת? האם יש טעם לערער על ההחלטה ואם כן אז מה אני יכול לטעון בערעור כך שיהיה סיכוי שיתקבל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אישורים
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2014 | 22:50מדובר בהנחיות פנימיות של קופות החולים ולא ב"חוקים" כך שלצערי לא אוכל להיכנס לכך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סל תרופות
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2014 | 22:49אני גם לא תמיד מבין את השיקולים. הם בוודאי לא רפואיים.הוסף תגובה
-
כללית לא מוכנים לאפשר לי קניית ריטלין 20 מ"ג במחיר מסובסד
ערן 19/08/2014 | 09:20שלום לאחרונה אובחנתי כ- ADD על ידי נוירולוג. הוא נתן לי מרשם לריטלין 20 מ"ג sr. כשניסיתי לרכוש את התרופה בבית מרקחת של הכללית נאמר לי שאוכל רק בפרטי. לאחר שפניתי בבקשה, דרך המרפאה, לגוף שנקרא ה"מנהלת" בקשתי נדחתה כי לדבריהם הם מאשרים רק למי שאובחן מתחת לגיל 18. לא מצאתי שום חוק כזה במשרד הבריאות. וכששאלתי חבר שמצבו דומה לשלי אבל חבר "מכבי" הוא אמר לי שאישרו לו בלי בעיה. מה החוק בעניין הזה? ערןהוסף תגובה
-
אישורי ריטלין לפי הקופה
לילך ש 03/08/2011 | 17:47שלום רב! אני מטופלת בריטלין שחרור מושהה 20 מ"גSR.משנולדתי היתי בקופתחולים כללית עד לפני כשנתיים בגלל שלא מאושר הריטלין 20 מ"ג על חשבון הכללית,הריטלין 10 מג כן מאושר, היום אני מטופלת במכבי ושם כן מאושר גם ה10 מ"ג וגם ה20 מ"ג בעלות של תרופה שבסל,וזה למי שעבר את גיל 18.לצערי ואינני מבינה זאת מדוע?הוסף תגובה
-
המשך
דר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 14/07/2011 | 15:50(Chronic fatigue syndrome (CFS, אינה מוכרת כאבחנה המהווה אינדיקציה למתן ריטלין. ישנן שתי אבחנות המאפשרות זאת: 1. הפרעת קשב ריכוז 2. נרקולפסיה, הינה מחלה בה קיימת נטייה קיצונית להירדם בזמן פעילות מונוטונית. בברכה,הוסף תגובה
-
דר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 14/07/2011 | 15:49(Chronic fatigue syndrome (CFS, אינה מוכרת כאבחנה המהווה אינדיקציה למתן ריטלין. ישנן שתי אבחנות המאפשרות זאת: 1. הפרעת קשב ריכוז 2. נרקולפסיה, הינה מחלה בה קיימת נטייה קיצונית להירדם בזמן פעילות מונוטונית. בברכה,הוסף תגובה
-
אין אבחנה, התרופה נתנה באבחנה אחרת - CFS
ח.נ. 14/07/2011 | 15:29האם אין אפשרות כלל לקבל ריטלין ללא אבחנת ADHD?הוסף תגובה
-
אישור לריטלין
דר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 13/07/2011 | 17:19שלום, במידה ואובחנת עם הפרעת קשב וריכוז ADHD הינך רשאי להתחיל טיפול בריטלין ללא אישורים מיוחדים. יתכן שלא אובחנת באבחנה זו ולכן אין אינדיקציה לטיפול בריטלין. לכן, או שצריך לשנות את האבחנה כדי שתוכל לקבל ריטלין או שצריך להמליץ לך על תרופה אחרת בהתאם לאבחנה הנכונה שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כל נושא הבירוקרטיה של התרופות בקופות חולים
-
סרגל כלים חדש להקראת ויקיפדיה. (לת)עלמהרידר 19/08/2014 | 14:10סרגל כלים חדש להקראת ויקיפדיה. בעקבות תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג-2013, העלנו לאויר, ללא תשלום, פתרון נגישות לאתר ויקיפדיה. עלמהפדיה הוא סרגל כלים חינמי מבית עלמגו, המאפשר לשמוע בקול כל תוכן באתר ויקיפדיה בעברית. מרגע התקנת הסרגל, כל שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר ויקיפדיה בעברית, לסמן את התוכן המבוקש עם העכבר, וללחוץ על הכפתור המופיע אוטומטית ליד הטקסט המסומן. עלמהפדיה יכול לעזור ללקויי למידה, למתקשים בקריאה, לילדים וכד'. הסרגל מותאם לדפדפן כרום. להורדה חינם http://www.almapedia.comהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אבחון קשב וריכוזאדם 16/08/2014 | 21:19אם מאבחנים מישו עם בעיות ריכוז אבל מאבחנים גם חרדות דכאון ואובססיביות מה יהיה הצעד הראשון לטפל בבעיות הנפשיות או לתת לו ריטלין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשיים נילווים
ד"ר בועז רפפורט 16/08/2014 | 23:39לרוב האנשים עם הפרעת קשב וריכוז ישנם קשיים נלווים. בתוכם החרדה והדיכאון נמצאים בשיעור גבוה. אם אפשר להתחיל את הטיפול ישירות להפרעת הקשב זה תמיד עדיף בעיניי. אבל זאת ההחלטה הקלינית של הרופא אם החרדה או הדיכאון הינם ברמה הדורשת התערבות מוקדמת. כל מקרה לגופו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשיים נילווים
-
קונצרטהבינה 13/08/2014 | 21:55בני בן ה 8 וחצי החל לקחת קונצרטה 18 מ״ג לפני מספר ימים. לוקח את התרופה בבוקר והוא ממש נינוח ומרוכז בשעות הבוקר והצהריים. אבל אחהצ הוא עצבני וחסר מנוחה. האם זה קשור למינון ? האם צריך להוסיף או להוריד מינון? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניהול טיפול
ד"ר בועז רפפורט 16/08/2014 | 23:35אני מניח שהדברים בהחלט קשורים לתרופה . אולי למינון ואולי לתכשיר . בכל אופן אני לא חושב שזה רעיון טוב לנהל את הטיפול באינטרנט . מומלץ לחזור לרופא שמנהל את הטיפול בילד. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניהול טיפול
-
האם יש תרופה להפרעת קשב וריכוזיונה 22/02/2014 | 21:20שלא מגבירה את הocd אצל מי שסובל מ ocd, ריטלין מגביר אצלי את הocd, והבנתי שגם אדרל, ואדרונקס ניסיתי אבל לא עזר לי לריכוז.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וכפייתיות
ד"ר בועז רפפורט 12/08/2014 | 11:18העובדה שחלק מהתרופות המעוררות הגבירו לך את הכפייתיות עדיין לא אומרת שגם השאר תעשינה את זה. ולכן מומלץ לנסות. אפשרות אחרת היא - סטרטרה. היחידה שלא מוגדרת כתרופה מעוררת ולא תגביר כפייתיות (לכאורה דומה לאדרונקס אבל שלא כמו האדרונקס מוכרת לטיפול ב ADHD). אפשרות אחרת היא לשלב שתי תרופות, אחת לקשב ואחת לכפייתיות. בהצלחה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות
ד"ר בועז רפפורט 12/08/2014 | 11:01אני היקרה, את צריכה לבטוח ברופא שאבחן אותך ולעקוב אחר המלצותיו. בברכה,הוסף תגובה
-
יש אפשרות
אני 12/08/2014 | 01:13שאם ה ssri עוזר לקשב וריכוז במידה שיש גם חרדה ודכאון נלווה, שאין adhd והבעיה העיקרית היא חרדה ודכאון שפוגעות בריכוז ויש טעות באבחון? במידה ורטלין לא עוזר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
SSRI
ד"ר בועז רפפורט 15/03/2014 | 12:07זה נכון, אבל רק לפעמים. עדיין הן אינן מוכרות או מומלצות באופן רשמי לטיפול ב ADHDהוסף תגובה
-
וולבוטרין
אני 01/03/2014 | 19:04ויש רופאים שטוענים שלפעמים גם תרופות ה ssri מאוד משפרות את הריכוזהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 28/02/2014 | 23:33הסטרטרה מוכרת כתרופה ל ADHD ואילו האדרונקס לא. וזה לא מקרי. האדרונקס לא מצליחה לשפר את הריכוז עצמו. ההבדל במחירים נובע מהסטטוסים השונים של התרופה בארץ, הסטרטרה הינה ביבוא אישי והאדרונקס מוכרת בסל התרופות בארץ. בכל מקרה אני ממליץ לא לוותר על התרופות מקו ראשון תחילה , התרופות הסטימולנטיות אשר פועלות בעיקר על הדופמין.הוסף תגובה
-
אדרונקס וסטרטרה
אני 28/02/2014 | 22:17שניהם עובדות על אותו מנגנון מעלות את הרמה של הנוראדרנלין במוח מה ההבדל ששווה לשלם על אחת 600 שקל ביבוא אישי ועל אחת כמה עשרות שקלים בקופת חולים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וכפייתיות
ד"ר בועז רפפורט 23/02/2014 | 09:08השילוב של שתי התופעות בהחלט שכיח. זהו מעגל שלילי כי האחד מגביר את השני. רצוי לטפל תחילה בהפרעת הקשב זה ממתן את הצורך בהפעלת הכפייתיות. יחד עם זאת, התרופות לריכוז עלולות אכן מידי פעם להגביר את הכפייתיות כתופעת לואי. העובדה שתרופה מסויימת עשתה זאת עדיין לא פוסלת את כל השאר. אדרונקס לא מוכר רשמית כטיפול לריכוז. מבין התרופות לריכוז , סטרטרה היא היחידה שלא מגבירה כפייתיות. ובכל מקרה אני ממליץ לא להתייאש מתרופות הקו הראשון אשר בחלקן הוזכרו בשאלה. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וכפייתיות
-
פחד מרטליןנועה 05/08/2014 | 19:29ביתי בת שש וחצי,עולה לכיתה א,הובחנה כילדה עם בעיות קשב וריכוז,הומלץ לנו על רטלין אך אני מאוד חוששת , רטלין הוא חומר כימי, סם שממכר, גורם לחוסר תאבון, דיכאון,דפיקות לב מהירות וכו׳ - אין לי אומץ לתת לבת שלי את הכדור, מה אעשה??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פחד מריטלין
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2014 | 19:51הפחד מהריטלין טבעי, בכלל לפחד מתרופות זה טבעי. יחד עם זאת צריך באותה מידה לעסוק מהפחד מלא לטפל . מהפרעת הקשב והריכוז עצמה. לכן , חשוב שיהיה לכם רופא שאתם מאמינים בו ותוכלו לשאוב ממנו ביטחון שיוביל אתכם בבטחה. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פחד מריטלין
-
טיפול תרופתישירן 05/08/2014 | 13:32שלום רב, שמי שירן ואני אובחנתי עי פסיכטאר פרטי כסובלת מדיכאון וחרדות ולאחרונה אובחנתי גם כסובלת מהפרעה וקשב עי ידי אותו הפסיכאטר. אני נוטלת כיום ציפרלקס. רציתי לדעת האם קיים כדור שהוא מטפל גם בדכאונות ובחרדות וגם בהפרעות קשב. אני קיבלתי ממנו שם של הכדור וולבטרין או זולבטרין משו כזה. האם זה יעיל ואפקטיבי? האם נכון שהוא הביא לי כדור זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדות והפרעות קשב
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2014 | 17:08שלום. הוולבוטרין אינה מוכרת על ידי ה FDA להפרעת קשב וריכוז. כך שיתכן ןתעזור לך יותר לייצוב מצב הרוח ופחות לריכוז עצמו. מניסיוני , מאוד משתלם לייצב תחילה את הריכוז , דבר שעוזר גם לייצוב מצב הרוח. יחד עם זאת לרופאים שונים ניסיון שונה ודרכי טיפול מועדפות שונות. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות והפרעות קשב
-
ספורט לקשב וריכוזדניאל 30/07/2014 | 20:51לכבוד הד"ר שלום רב אני בן 18 וסובל מקשב וריכוז אבל אני לא הימפראקטיבי ורציתי לשאול על איזה ספורט הייתה ממליץ לי?? ואיזה עוד דרכים יש לך להציע לי להתמודד עם הבעיה בתודה מראש דניאלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ספורט
ד"ר בועז רפפורט 30/07/2014 | 21:23אכן הרבה אנשים מדווחים שעיסוק בספורט עוזר להם עם תסמיני ה ADHD. לא חייבים להיות היפראקטיביים בשביל זה. סוג הספורט לדעתי אינו חשוב. חשוב שתוכל להתמיד בו שתהנה ממנו. שכן, אם ישעמם אותך לא תחזיק מעמד. הנושא התרופתי כמובן גם צריך לעמוד על הפרק ! גם האימון האישי הנועד לפתח את המודעות להפרעת קשב וריכוז ADHD COACHING, יכול בהחלט לעזור . בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ספורט
-
דאון מריטליןאמי ר דרורי 28/07/2014 | 14:05שאלתי היא כזאת: לאחר לקיחת ריטלין מופיע אצלי תופעה של ריבאונד לאחר כמה שעות והרגשה של דאון. המליצו לי על לקיחת סרוקוול בזמן הריבאונד או קלונקס. האם זה נכון לדעתך? כמו כן אשמח להמלצה לתרופה אחרת "שמורידה" את ההשפעה של הריטלין. בברכה אמיר דרורי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובת ריבאונד
ד"ר בועז רפפורט 30/07/2014 | 21:20אכן לעיתים יציאת התרופה מהגוף גורמת לשיבושים, תופעה הנקראת ריבאונד. פעילות גופנית מוכוונת לשעה זאת עשוייה לעזור. אם מדובר בתופעת לואי משמעותית נהוג להחליף את התכשיר (ככל שהתכשיר ארוך יותר יש פחות ריבאונדים) ולא להוסיף תרופת הרגעה כפי ששאלת. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובת ריבאונד
-
עזרה בעבודה סמנריונית (לת)לורן 11/07/2014 | 09:04שלום לכל משתתפי הפורום, אני סטודנטית בתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. אני עורכת מחקר על השפעותיהם של הפרעות קשב וריכוז בקרב סטודנטים. אשמח מאוד באם הסטודנטים ביניכם ימלאו את השאלון ( שאורך כחמש דקות). כמובן שהשאלון אנונימי לחלוטין. זה יעזור לי מאוד וממש אודה לכם על כך! מצרפת את הלינק: https://qtrial2014.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6Lo5UtlB2TtmECx תודה וסופ"ש בטוח ונעים לכולם!! :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
- סימתיקון (סימיקול, גזיםX)
-
מונחים קשורים
- אדנ-
- אדמת
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם