פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 211
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
אבחון ילדה בת שלוש וחצימיטל 20/07/2013 | 23:31שלום ד"ר רפפורט, יש לי ילדה בת שלוש וחצי שעברה אבחון בריפוי ועיסוק עקב בעיות במוטוריקה גסה ובעיות של אי יוזמה לשחק עם ילדים אחרים. לפי האבחון בכלל נאמר שם שיש לה בעיות קוגנטיביות בקשב וריכוז, על סמך זה שהילדה לא הרימה את הקוביות שביקש, לא ציירה את מה שהוא אמר לה. הוא טען שהיא לא מבינה את מה שהוא ביקש ממנה ושהיא צריכה תיווך כל הזמן במשימות. הילדה שלי מאוד מופנמת וביישנית וצריכה אותי לתיווך כל הזמן מזרים. האם הוא לא הגזים ויכול להיות שפשוט היא לא הרגישה חופשייה לידו? האם הבעיה היא לא ריגשית התנהגותית? בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בת שלוש וחצי
דר' בועז רפפורט 23/07/2013 | 22:12גיל 3.5 ש' הינו גיל צעיר מאוד. ניתן לעשות אבחנה של הפרעת קשב וריכוז אבל זה לא פשוט. מרפה בעיסוק יכול לחשוד בהפרעת קשב אבל לא לאבחן אותה, בגלל כל אותם דברים שהזכרת ועוד דברים אחרים שצריכים להילקח בחשבון. לכן יש צורך באבחון רפואי מקיף במרפאה המתמחה בהפרעות קשב וריכוז.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בת שלוש וחצי
-
הגברת המינון של הסטרטרה גומרת לי להיות שקט דכאוני ועצבניעמית 24/07/2013 | 04:17שלום אני בן 16 וחצי שוקל 60 קילו, מגיל 13.5 בערך אני לוקח סטרטרה בגיל 15.5 התחלתי לקחת ביד עם התרופה לוסטרל בעקבות דכאון שנוצר מגימגום והלוסטרל העביר לי את הגמגום בכך שהשפיע לי על החרדה או משהו בסגנון, לקחתי אז 60 מ"ג סטרטרה ובשנה האחרונה עליתי 10 קילו מ50 ל60 קילו (מבחירה שלי לא השמנה) ובזמן האחרון התחלתי להרגיש שמתי שאני לוקח את הסטרטרה אני נהיה דכאוני ופחות רוצה לדבר עם החברה וגם כן חזר לי קצת הגמגום, הלכתי לפסיכיאטר שלי ואמרתי לו שאני רוצה להוריד את הסטרטרה ולהשאיר את הלוסטרל אבל הוא אמר בשום אופן שלא והעלה לי את המינון ל80 מ"ג ואמר שזה יפתור את הבעיה, לפני שהלכתי אליו היה חודש-חודשיים שלא לקחתי כל יום את הסטרטרה עקב זה שחשבתי שזה פוגע בי. בינתיים לקחתי כל יום בעקביות את ה60 מ"ג הישנים שלי עד שה80 הגיעו ושמתי לב שהגמגום נעלם כמעט והפסיקו לי הדכאונות וההרגשה שאני לא רוצה לדבר עם אנשים לפעמים. לפני כמה ימים הגיעו הכדורים ושמתי לב שביומויים האחרונים אני מתנהג בצורה רובוטית שקטה ועצבנית לסביבה זה בגלל המעבר ל80 מג סטרטרה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איזון תרופתי
דר' בועז רפפורט 28/07/2013 | 22:09שלום, לא כדאי לאזן את הטיפול שלך דרך האינטרנט בעזרת רופא שאינו מכיר אותך. לכן אתה צריך להפנות את השאלות האלה לרופא שמטפל בך לגופו של עיניין, יכול להיות שהדברים קשורים בהעלאת המינון , יחד עם זאת לסטרטרה צריך הרבה סבלנות ורק לאחר מספר שבועות רואים את האפקט הסופי שלה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איזון תרופתי
-
בבקשה עזרה בהכוונה תודה!!!!!דור 24/07/2013 | 04:04שלום שמי דרור בן 28 מהצפון טופל ברטלין 30 מג לטווח ארוך משמע הכדורים הינם בצורת קפסולות כתומות עכשיו אני עברתי הרבה בחיים והיו לי נעורים קשים ללא המודעות הרבה שיש לסמים היום אז היה לי שימוש בסמים כאלה ואחרים כיום אני נקי מהכול כבר 6 שנים ובעזרת ה אני לא יגע בשום סם שהוא כל חיי לעניין אני מטופל ברטלין ואני טכנאי מעבדה של סמארטפונים וללא הכדור לא הייתי חוזר לעבודה לאחר בעיות ריכוז שחזרו אליי בגדול מהילדות אובחנתי כסובל מADD ולכן התחלתי טיפול ברטלין אני חייב לומר שאני מופתע מיכולות הריכוז והסבלנות שהכדור הזה נותן אך יחד עימו יש חסרונות יש לי המון כאבי בטן קשים וערנות יתר ועוד כאלה תופעות שהן פחות בעיתיות ועוד אני סובל מטיק דיסאורדר והנויירולוגית אמרה לי שהרטלין עלול להחזיר את הטורט שירד לי משמעותית בכל אופן הטורט נשאר כמעט באותה רמה למזלי ולמיטב זיכרוני והבנתי העניין הוא ששמעתי על כדור אדרל שהוא היום במקום הראשון לבעיות קשב וריכוז ועם תופעות לוואי הרבה פחות קשות והוא מאוד פופולרי כיום בעולם אבל כאן יש לי בעיה ממש קשה ואני מבולבל ולא יודע מה לעשות כי דברתי עם פסיכאטר שלי שמטפל לי וטיפל בי עד לא מזמן והוא אמר לי לאחר נסיון שלי להיתנסות בכדור האדרל שבגלל שיש לי ברקורד דרג אביוז אז לעולם לא אוכל להתנסות בתרופה הזו אז אני פונה אליכם בבקשה ענקית בתקווה לקבל הכוונה מקצועית מה עליי לעשות בכדי לעבור לתקופה נסיונית באדרל או שזהוא לעולם לא אוכל אלא להסתמך על כל מיני תכשירים טבעיים שכבר ניסיתי את רובם כולל הקפסולות מהסופר פארם לקשב וריכוז החדשות וריכוזון וגן קונצרטה נעסיתי באופן פרטי ושם היו לי מאין תחושות רעות כגון בחילות סחרחורות מפחידות ולפעמים אי נוחות ועוד ועוד אשמח מאוד להכוונה מקצועית לאיש שיוכל לעזור לי או אך אוכל להתקדם ואולי זה בעצם יהיה הפתרון המוצלח ביותר בחיי לבעיות הריכזו שחזרו לי במימד ממש שונה משהיה בילדותי המון תודה לעוזריםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אדרל וריטלין
דר' בועז רפפורט 28/07/2013 | 22:06האינדיקציה למתן האדרל אינה שונה מזו לגבי הריטלין. כלומר מי שיכול לקחת ריטלין יכול לנסות גם את האדרל. כך שאם הרקע שלך בכל הקשור לסמים לא הפריע לנטילת הריטלין , יתכן וגם לא יהיה רלבנטי לאדרל. לכן מותר לנסות ולראות. דרך אגב חוץ מהאדרל יש עוד מספר אפשרויות, כך שבמידה ולא יתאים ישנן עוד תרופות שניתן להציע לך. עליך להיצמד לרופא המתמחה בתחום הקשב והריכוז במרפאה העוסקת בתחום זה וכך תדע שאתה מקבל את הטיפול המיטבי. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אדרל וריטלין
-
סטרטרהקרן 23/07/2013 | 17:46האם חוץ מסטרטרה יש עוד תרופות להפרעת קשב וריכוז למי שלוקה בדיכאון וחרדה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשב דיכאון וחרדה
דר' בועז רפפורט 28/07/2013 | 21:58למעשה כל התרופות לריכוז פתוחות בפנייך. העובדה שעלולות להחמיר דיכאון וחרדה עדיין לא אומרת שאכן זה מה שיקרה. ובכל מקרה כשמתחילים טיפול תרופתי צריכים להיות במעקב די צמוד. כך שאם את תהיי מהמיעוט שאכן התרופה שנבדקת תחמיר את המצב הרגשי, צריך לעצור את הטיפול ולהחליפו באחר. אם לא מוצאים אף תרופה יעילה לריכוז מבלי שמחמירה את הדיכאון או החרדה, ניתן לנקוט בשילוב תרופתי. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשב דיכאון וחרדה
-
קושי בקשבירון 22/07/2013 | 21:25לד"ר שלום, האם אתה יכול לשער מה יכולה להיות הסיבה לקושי בקשב למשל בקריאה, בהינתן שהאדם לא סובל מהפרעת קשב וריכוז נוירולוגית (ADD/ADHD) וגם לא מOCD (וגם לא מחרדות). תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קריאה
דר' בועז רפפורט 28/07/2013 | 21:56מכיון שהשאלה מנוסחת כקושי בקשב בקריאה ולא בקושי לראות את הנקרא או קושי לקרוא, הרי יש להעמיק את הבדיקה בנושא הקשב . מומלץ לפנות למרפאה המתמחה בתחום. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קריאה
-
האם בדיקת TOVA קבילה בבית המשפט ??איציק 20/07/2013 | 10:54אמרו לי שבדיקת TOVA אינה קבילה בבית משפט האם זה נכון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת TOVA
דר' בועז רפפורט 23/07/2013 | 22:14מדובר בבדיקה ממוחשבת, אשר לא מהווה אבחון ולכן גם לא אמורה להיות קבילה לא בבית משפט ולא ברפואה. הבדיקה יכולה להיות חלק מהאבחון הרפואי אבל לא להחליף אותו. לכן, אם רוצים ייעוץ משפטי , צריכים להתבסס על חוות דעת רפואית ולא להסתפק בבדיקת מחשב כזאת או אחרת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת TOVA
-
דפרכסןהדר 24/06/2013 | 23:53שלום, יש לי ילד בן 9, שנוירולוג המליץ לנו לתת לו דפרכסן, לאחר שריטלין 10 לא ממש עזר. מה זה בכלל התרופה הזו? האם נפוצה? מתי ובאיזה מקרים נהוג לתת טיפול מסוג זה? האם תרופה זו מוכרת בטיפול להפרעות קשב? ומהם תופעות הלוואי שלה.תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' בועז רפפורט 13/07/2013 | 23:16ישנם סוגים שונים של ריטלין, אחד מהם עשוי להתאים וישנן תרופות שאינן ריטלין, ניתן להשיגן ביבוא האישי: אדרל, פוקלין, ויואנס, סטרטרה.הוסף תגובה
-
דפרכסן
ניל 08/07/2013 | 22:55אם כך אלו עוד תרופות מוכרות ומיועדות לשיפור הריכוז, מלבד הריטלין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דפרקסן להפרעת קשב.
דר' בועז רפפורט 25/06/2013 | 17:46שלום, הדפרקסן הינה תרופה לדיכאון. לא הוכחה יעילותה להפרעת קשב וריכוז. היא יכולה להרגיע, למתן , אבל לא לרכז. אני יודע שישנם רופאים הממליצים על טיפול בכיוון זה אבל, לדעתי , כאשר ישנה אבחנה של הפרעת קשב וריכוז, יש לכוון תחילה את הטיפול באופן ממוקד להפרעה זו על ידי תרופות שהוכחו למטרה הזו. אם הריטלין לא משפיע, יש עוד תרופות המיועדות לשיפור הריכוז. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
הפרעת קשב גבוליתדנה 08/07/2013 | 14:53היי בני בן ה-8 עבר איבחון נורולוגי ואבחון MOXO האבחון הנורולוגי יצא תקין ואבחון הMOXO כל הקטגוריות יצאו מצוינות מעל הנורמה חוץ מהיפרקטיביות שיצאה נמוכה הרופא אמר שיש לו הפרעת קשב גבולית אבל הוא לא מיהר לטיפול תרופתי האם בכל זאת צריך טיפול תרופתי ? זה יכול להסתדר בלי??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחון
דר' בועז רפפורט 13/07/2013 | 23:26כעיקרון לא מטפלים בבדיקות אלא בילד. לכן ההחלטה על מצבו צריכה להיות קלינית ולא ממוחשבת. אם ההתרשמות היא שהפרעת הקשב מפריע כיום באופן גבולי , אפשר להסתפק בהדרכה הורית ולעקוב. מניסיוני, יש לה נטייה להחמיר . לכן המעקבים כל כך חשובים (לפחות פעמיים בשנה).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון
-
ריטלין s.rאהוד 13/06/2013 | 22:34שלום, מה זה הריטלין S.R, האם שונה מה-אל איי, כמה זמן משפיע? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' בועז רפפורט 13/07/2013 | 23:24האיזון התרופתי מחייב ליווי רפואי צמוד. מדווחים לרופא על התגובות והוא מחליט איך ממשיכים.הוסף תגובה
-
ריטלין s.r
אהוד 08/07/2013 | 23:00אז איך יודעים איזו תרופה מתאימה יותר (לילד בן 9)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' בועז רפפורט 22/06/2013 | 20:24תופעות הלואי הן זהות (על הנייר) , בפועל יתכן שלא. ה SR מתפרק באופן איטי על פני 8 שעות , ה LA מתפרק בשתי פזות , יותר מהירות, גם על פני 8 שעות.הוסף תגובה
-
ריטלין s.r
אהוד 13/06/2013 | 22:54במה שונה הפירוק שלהן? ואיזה תופעות לוואי יש ל- S.R שאין ל- אל אייהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין SR ו LA
דר' בועז רפפורט 13/06/2013 | 22:50תרופות דומות אך שונות. שתיהן מורכבות מאותו חומר פעיל, מתיל פנדט, שתיהן משפיעות כ- 8 שעות. הפירוק שלהן שונה בתוך ה 8 שעות . ה LA בדרך כלל יותר עדינה עם פחות תופעות לואי . אבל ה SR יותר זולה. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
תופעת לוואי של ויואנס ומידע נוסףנועה 07/07/2013 | 15:07שלום, בת 34, מאובחנת זה 10 שנים בהפרעת קשב. ריטלין ודומיו לא מתאימים לי (הפסיקו להשפיע ורק נותרו תופעות הלוואי); במשך שנתיים השתמשתי בסטרטרה, הגעתי למינון המקסימלי למשקלי (100 מג) ולא חשתי בשיפור רציני מספיק לעומת מצבי הרגיל. לפני כשבוע הפסיכיאטר רשם לי ויואנס, וכעת אני מנסה להתרגל אליו. לפי התוכנית שהוא קבע, התחלתי עם 30 מג, אחרי שלושה ימים עליתי ל50 ועוד יומיים אעלה ל 70 מג. האם יש דרך להוריד את לחץ הדם הגבוה שנוצר בגלל הכדור? (מבלי להשתמש בכדורים אחרים כדי לטפל בתופעת הלוואי הזו) מעבר לכך, מה אחוזי ההתמכרות לכדור הזה? אני שואלת מכיוון שאני חשה אופוריה, ממש מסתובבת מסטולה במשך כמה שעות עד שהרמה מתייצבת (גם במינון הנמוך של 30 מג); אחכ יש ירידה שמסתיימת בדאון, כולל זעם ושרירים עייפים, עקב השינוי שהכדור יוצר בחלוקת הדופמין בין המוח לשאר השימושים שלו בגוף. שאלה אחרונה - האם אתה מכיר כדור שמחקה את הפעילות הטבעית של מוח שאינו לוקה בהפרעת קשב? אף כדור שניסיתי לא מפעיל את המוח כפי שעובד אצל אדם רגיל, והציפייה שלי מכלי עזר כימי היא שאוכל לתפקד כאחד האדם, לאורך זמן, ללא תופעות לוואי כאופוריה/עודף מרץ/דאון/זעם/חולשה פיזית וללא השפעות בריאותיות שליליות לטווח הארוך. בתודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
דר' בועז רפפורט 13/07/2013 | 23:23מתנצל על העיכוב. התשובה ניתנה אבל כנראה עקב תקלה במערכת לא נשלחה. מניסיוני , הויואנס דורש תקופת הסתגלות של כמה שבועות. אם לחצי הדם ממשיכים להעלות בעקבות הטיפול, אני ממליץ להפסיקו (רק יש לוודא שאכן יש קשר בין הדברים ). ובכל מקרה לא צפוייה התמכרות, למרות ההרגשה שתיארת. לגבי תרופות אחרות שעשויות לעזור לך לתפקד קרוב יותר לנורמה, ישנן אפשרויות נוספות שלא ניסית כמו: פוקלין ואדרל. ישנה גם אפשרות לשלב בין תרופות. למשל , אם הסטרטרה נתנה מענה חיובי אך לא שלם, אפשר לשלב איתה במינון נמוך,את אחת התרופות האחרות.הוסף תגובה
-
אשמח להתייחסות לפנייתי
נועה 08/07/2013 | 19:07-הוסף תגובה
-
הערה: כמובן מתייעצת עם הפסיכיאטר שלי, פניתי לכאן לחוות דעת נוספת
נועה 07/07/2013 | 15:18-הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- פרצטמול (אקמול, דקסמול)
- נוסידקס
-
מונחים קשורים
- אינקובטור
- אבחנה מבדלת
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם