פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 253
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
בעיות קשב וריכוז כשריטלין לא משפיעאלעד 28/09/2011 | 13:51שלום, אובחנתי לפני יותר משבועיים אצל פסיכיאטר שמתמחה בהפרעות קשב וריכוז. בפגישתנו, הוא אמר שיש לי בעיה "נדירה" שבה הריכוז שלי (דרגה 1 מתוך 5) מושפע מאד מהפרעות הקשב שלי (דרגה 2-3 מתוך 5). הוא המליץ לי לטפל בבעיה דרך תרופות של ריכוז, כלומר ריטלין. בשבועיים שבהם אני לוקח ריטלין (כרגע 10 מ"ג) לא הרגשתי בשום שינוי במצבי. אני מאד מתוסכל מאחר שאני חייב את הריכוז שלי לעבודה, לתחביבים שלי (בין היתר ריקוד, שבו אני יוצא על בסיס קבוע מהקצב) ולחיי האישיים. מה הלאה? אילו אפשרויות עומדות בפניי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התאמת מינון
דר' בועז רפפורט 01/10/2011 | 18:15נושא התאמת המינון בתחילת הטיפול חשב ביותר, ישנן עוד לא מעט אפשרויות . לא מדובר במצב כן/לא אלא בהתאמה של המינון הנכון והתכשיר הנכון לכל אדם . מדובר בהתאמה אישית אשר דורשת ניהול רפואי צמוד וסבלנות של המטופל. לכן מומלץ לחזור לפסיכיאטר ולדווח לו .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התאמת מינון
-
שינוי פתאומי בהשפעת קונצרטהשרון 25/09/2011 | 20:58ערב טוב ושנה טובה בני בן ה 7.5 התחיל בטיפול בקונצרטה 18 במאי ובאוגוסט עקב עייפות עבר לקונצרטה 27. בכל התקופה בה נטל קונצרטה התגובות היו מצויונות וכמעט ללא תופעות לוואי. היום פתאום לאחר כשעה מלקיחת הכדור חשתי שמשהו לא עובד ובמהלך כל היום הילד חווה עצבות ועצבנות שנעלמה בתום ההשפעה. אני מעט מוטרדת האם יכול להיות מקרה חד פעמי? האם להמשיך בטיפול? חבל לי לשנות תרופה כי עד היום היה ממש מצויין תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי בהשפעת התרופה.
דר' בועז רפפורט 01/10/2011 | 18:12חשוב להיות עם אצבע על הדופק ולוודא שהתרופה ממשיכה להשפיע. חשוב גם לוודא שההשפעה מספיק ידידותית לילד. לא הייתי מחליט החלטות לפי אירוע חד פעמי אבל אם היעדר ההשפעה חוזר על עצמו למשך מספר ימים כדאי לקבוע תור לבדיקת מעקב אצל הרופא שאחראי על הטיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי בהשפעת התרופה.
-
מינון ריטלין25/09/2011 | 11:54ביתי נוטלת LA30 כשנתיים. לאחרונה חזרו תופעות של חוסר ריכוז. האם במשקלה הנוכחי 37 ק"ג יש להגדיל את המינון לLA40 ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי מינוני ריטלין
דר' בועז רפפורט 01/10/2011 | 17:44משרד הבריאות ממליץ על לפחות שתי בדיקות מעקב בשנה. אחת הסיבות היא לערוך בקרה על פעילות התרופה ולעדכן את מינונים (לעיתים גם את התכשיר עצמו) מומלץ מאוד להקפיד על בדיקות המעקב אצל הרופא באבחון את הילד. לגבי הגדלת המינון מ 30 ל 40 מג', נשמע הגיוני אבל לא מומלץ לשנות לבד אלא בליווי רפואי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי מינוני ריטלין
-
דחוףטלי 21/08/2010 | 23:11בני בן העשר אובחן כ-ADHD אצל נוירולוג מוסמך. ניסינו לתת לו רטאלין/סטרטרה,אך התופעות לוואי(דיכאון,אפאטיה) גרמו לי להפסיק זאת. פנינו לפסיכיאטר,שאמר שקודם יש לייצבו רגשית ורק אח"כ לטפל בהפרעת הקשב והריכוז שלו. כרגע הוא מקבל "ריספונד",ב-1 מ"ג הוא עדין משתגע ומציק,ובמינון 2-הוא נעשה מוחד ומדוכה. הד"ר הוסיף לו PRI7M4,נגד חרדות. האם לדעתך כל זה יעזור לו להתרכז בכיתה?הרי הוא סובל מכל תסמיני ה-ADHD,מתי זה יטופל אצלו? אשמח לשמוע חוות דעתך. תודה, האםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הייתי שמחה לדעת מה קורה איתו היום
גיתית 01/10/2011 | 15:41בני בעקבות אירוע גם משתמש בתרופות האלה, מבחינה רגשית התייצב אך כרגע אנחנו מוסיפים את הסטרסה.הוסף תגובה
-
01/10/2011 | 15:40בני בעקבות אירוע גם משתמש בתרופות האלה, מבחינה רגשית התייצב אך כרגע אנחנו מוסיפים את הסטרסה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וריכוז מורכבת
דר' בועז רפפורט 05/09/2010 | 08:28שלום, כאשר המצב מורכב , צודק הפסיכיאטר שהוא מעוניין לייצב תחילה את המצב הרגשי. אולי עכשיו , לאחר השיפור ובעזרת ההגנה התרופתית הקיימת, ניתן לבדוק שוב את התגובה לטיפול המיועד להפרעת קשב . לגבי הייעוץ הטלפוני, שנינו מבינים שלבן שלך מגיע יותר מייעוץ טלפוני ואני מציע לך להישאר במעקב פסיכיאטרי, עם מתן מענה גם לבעיות הריכוז.הוסף תגובה
-
המשך "דחוף"
טלי 29/08/2010 | 10:15תודה,תודה לך על תשובתך. אכן,הריספונד שינה מאד את המצב,הוא לוקח זאת כבר חודשיים,ובסך הכל אין מה להשוות לקודם.עכשיו נוסף גם הפריזמה,5%. ןכפי שאמרתי,קשה לילד מאד בלימודים,מדוכה ומרגיש טיפש. האם עלייי לרדת מהפסיכיאטר ולעבור לטיפול רק בADHD? ניסינו את הרטאלין, לסוגיו, הילד ממש השתגע ו/או נכנס לדיכאון ובכיות. ניסינו את הסטרטרה,גם כאן תגובתו היתה לרעה. לכן הפסיכיאטר אמר שיש לו בעיה רגשית(רואים זאת) וקודם נטפל בזה. הילד עדין סובל כי הוא בבעיית קשב וריכוז קשה,האם לנסות את הנוירופידבק כטיפול משלים לפסיכיאטרי,או לעזוב את התרופות הפסיכיאטריות לגמרי?!(לפני התרופות הילד היה "משוגע" מתסכול,התנהג באלימות כלפי כולם) מוכנה לייעוץ טלפוני בתשלום.תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בחרדות ובהפרעת הקשב
דר' בועז רפפורט 28/08/2010 | 11:58שלום טלי, אכן מדובר במצב מורכב . בודאי לא מקרה שניתן לתת עצות דרך הפורום. לכן אומר שני דברים כלליים: 1. התרופות הפסיכיאטריות אמורות לתת מענה לייצוב הרגשי תוך שבועות ספורים ולכן במידה וזה לא קורה צריך לבדוק שוב את הטיפול. ולא לתת לחודשים לעבור. 2. מנסיוני, כל עוד לא נותנים מענה גם להפרעת הקשב , קשה לקדם את המצבהוסף תגובה
-
-
המרה של קuנסרטה לריטליןיצחק 05/09/2011 | 20:54שלום , אני מקבל קונסרטה 72 מ"ג וזה עוזר לי מאוד ,אבל מכאיב לי בכיס, שמעתי שהריטלין זול יותר משמעותית, אולי תוכל לעזור לי ,ולהמיר לי את הקונסרטה לריטלין בהיבט של מינון שווה ערך ושעות לקיחה כמו כן האם ההבדל בין ריטליןרגיל ל- LA,xr מלבד שהשחרור הוא מושהה כלומר מאפשר טווח ארוך יותר. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המרה של קונצרטה 72 מג'
דר' בועז רפפורט 24/09/2011 | 22:28איני יכול לטפל בך אישית דרך הפורום. לכן אומר באופן כללי : המינון המקביל לקונצרטה 72 מג' : ריטלין 10 ג' במנון 2 כדורים למנה. משפיע 4 שעות. ניתן לקחת עד 3 פעמים ביום (בהפרשים של לפחות 4 שעות בין המנות). ריטלין 40 מג' LA, כדור למנה פעם ביום . משפיע 8 שעות ריטלין 20 מג' SR שני כדורים למנה. פעם ביום. משפיע 8 שעות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המרה של קונצרטה 72 מג'
-
מינון ריטליןרינה 06/12/2010 | 01:15שלום , בני ילד בן 9 ,שוקל 23 קילוגרם , לאחר שאובחן הומלץ לנו לתת לו 12.5 מ"ג ( כדור ורבע )ריטלין . מאחר והוא לומד במסגרת מפוצלת ( הפסקת צהריים ארוכה) הומלץ לתת לו את המנה הנ"ל פעמיים ביום ,לפני לימודי הבוקר ,ולפני לימודי הצהריים . שאלתי האם המינון תקין ? בבית המרקחת התפלאו על המינון ואמרו שלא שמעו על כזה דבר ? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רטלין 20 SR
דר' בועז רפפורט 24/09/2011 | 22:13אינני יכול להמליץ לך על טיפו דרך הפורום. לכן אומר באופן כללי , ההמינון התואם לקונצרטה 72 מג', זה שני כדורים 20 SR.הוסף תגובה
-
מינון רטלין 20 מ"ג SR
אסתר 08/09/2011 | 02:14אני אובחנתי בADHD . אני בת, 37, משקל 58,לוקחת רטלין 20 מ"ג SRאני מרגישה שהוא לא משפיע כמו קונצרטה 54+18 (שהורכב ע"י פסיכאטר). האם מינון הרטלין נמוך ביחס למשקל שלי ? ואם כן, מה המינון המתאים לי ביום ? אני סטודנטיתהוסף תגובה
-
08/09/2011 | 02:13אני אובחנתי בADHD . אני בת, 37, משקל 58,לוקחת רטלין 20 מ"ג SRאני מרגישה שהוא לא משפיע כמו קונצרטה 54+18 (שהורכב ע"י פסיכאטר). האם מינון הרטלין נמוך ביחס למשקל שלי ? ואם כן, מה המינון המתאים לי ביום ? אני סטודנטיתהוסף תגובה
-
מינון רטלין 20 מ"ג SR
אסתר 21/07/2011 | 00:17אני אובחנתי בADHD . אני בת, 37, משקל 58,לוקחת רטלין 20 מ"ג SRאני מרגישה שהוא לא משפיע כמו קונצרטה 54+18 (שהורכב ע"י פסיכאטר). האם מינון הרטלין נמוך ביחס למשקל שלי ? ואם כן, מה המינון המתאים לי ביום ? אני סטודנטית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון ריטלין
דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 19:19שלום, המינון חוקי. הייתי מתחיל במינון יותר נמוךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רטלין 20 SR
-
קונצטרה 54איריס 11/09/2011 | 11:48הבן שלי בן 10 מטופל בקונצרטה 54 - לצערי ללא הועיל האם הגיוני שתרופה כל כך חזקה לא תשפיעה עליו בבית הספר אחרי שעה הוא מאבד את הסבלנות לשבת האם יש משהוא חלופי שיכול לעזור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קונצרטה 54
דר' בועז רפפורט 24/09/2011 | 22:10המשקל יכול לקבוע אם המינון חזק מידי או לא. בכל אופן, ודאי שישנן עוד אפשרויות תרופתיות גם בקופת חולים וגם ביבוא אישי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קונצרטה 54
-
קונצטרהיב 1984 26/07/2011 | 15:15צוהריים טובים ד"ר לפני כמה זמן אני הייתי רופא והוא נתן קונצטרה 96 מ"ג ואני שוקל מאה פלוס על דעת העצמי ניסתי 54*2 טיפה והמינון המומלץ ואני הרגשתי יותר מרוכז האם זה יכוליות בגלל המינונ לא מתאים למשקלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרופות ובית ספר
דר' בועז רפפורט 24/09/2011 | 22:07בעיניי זה לא לגטימי שבית הספר יתערב בנושא הטיפול התרופתי. במידה ולילד יש קשיים עליכם לחזור לנוירולוג. ההחלטה הינה רפואית ולא חינוכית.הוסף תגובה
-
קונצרטה
סיגל 12/09/2011 | 09:50שלום, הבן שלי בן 12.וחצי לפני שנה לקחנו קונצרטה 27 מ'ג הפסקנו לאחר חודש בגלל תופעות לווי קשות מאוד , בית הספר לוחץ עלינו להתחיל לקחת שוב מיכיוון שהוא לא מרוכז וכול דבר קטן מסיח את דעתו , אני פוחדת ששוב התופעות יחזרו מה לעשות הנורולוג ממליץ לחזור ולנסות שוב,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון קונצרטה
דר' בועז רפפורט 09/08/2011 | 19:11קשה להתאים טיפול תרופתי לשיפור הריכוז רק על פי המשקל. כל אדם עם התגובתיות שלו לטיפול. המינון שהזכרת הינו גבוה מהמינון המאושר באופן אוטומטי (90 מג'), ניתן לטפל במינון זה בתנאי שאין תופעות לואי אך יש צורך באישור מיוחד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות ובית ספר
-
ריספרדלאיילה 13/09/2011 | 17:30שלום רב! בתי בת 5 וחצי ומאובחנת מגיל 3 וחצי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות. הנוירולוגית שלה שוללת התחלת טיפול בריטרלין ומעוניינת להתחיל טיפול בריספרדל. אני ובעלי מתנגדים בתוקף לתרופה זו (מיועדת לחולי סכיזופרניה) מה עלינו לעשות והאם אנו יכולים לדרוש שינתן לילדה אך ורק ריטלין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריספרדל
דר' בועז רפפורט 24/09/2011 | 22:00יתכן והנוירולוגית חוששת להתחיל ריטלין המאושרת רק לאחר גיל 6 ש'. במקרה כזה ישנה תרופה ביבוא אישי הנקראת אדרל המאושרת מגיל 3 ש'. ריספרדל אינה מוכרת כתרופה להפרעת קשב וריכוז.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריספרדל
-
עזרה בפיענוח בדיקת eegjudi 19/09/2011 | 19:46ממצאים חריגים: לאורך התרשים נראתה האטה לסרוגין, בתחום הטטא ביטמפורלית וטמפורלית שמאלית.ההאטה לוותה לעתים בגלים חדים באזור הטמפורלי השמאלי, אך לא נראתה פעילות אפילפטית חד משמעית. סיכום: זהו תרשים eeg חורג מהתקין בשל ההאטה לסרוגין הבולטת בעיקר באזור הטמפורלי השמאלי ומלווה לעתים בגלים חדים.פעילות זו מצביעה על הפרעה תפקודית באזור זה ויכולה לרמוז על קיום נטיה לאקסיטביליות יתר אם הדבר מתאים מבחינת התמונה הקלינית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת EEG
דר' בועז רפפורט 24/09/2011 | 21:57שאלתך הינה מעבר לספקטרום של פורום זה. עליך לפנות לתחום של נוירולוגיית ילדים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת EEG
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- סימתיקון (סימיקול, גזיםX)
- מבנדאזול (ורמוקס)
-
מונחים קשורים
- אדמדמת
- אינקובטור
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם