פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 264
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
הפרעת קשב בגיל 3527/02/2011 | 12:17שלום כיצד ניתן לדעת אם אני סובלת מהפרעת קשב? אני מאוד לא רגוה, צריכה להיות בפעולה לכ הזמן "קוצים בישבן" כאשר דברים לא מעניינים אותי אני לא מסוגלת להתרכז, נוטה לתוקפנות, עושה טעויות בעבודה הנובעות מחוסר תשימת לב ולא מטמטום... האם כל אלו מצדיקים ללכת לאבחון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גיל 35
דר' בועז רפפורט 05/03/2011 | 13:46שלום , את בחורה צעירה שצריכה אבחון להפרעת קשב בהקדם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיל 35
-
מבחן טובהדפנה 26/02/2011 | 16:39ערכנו לבן שלנו מבחן טובה ללא ריטלין והתוצאה לADHD היתה +1.76. האם יש טעם לערוך לו בדיקה נוספת עם ריטלין? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת TOVA
דר' בועז רפפורט 26/02/2011 | 22:41בדיקת TOVA , כמו כל בדיקה ממוחשבת אחרת אינה הכלי העיקרי לאבחון של הפרעת קשב וריכוז. מדובר באבחון רפואי קליני שצריך להיות מנוהל על ידי רופא המתמחה בתחום. לגופו של עניין, מכיון שהציון הראשוני שהילד קיבל, גבוה לא נהוג לחזור עם ריטלין (זאת למרות שתיאורטית , עם ריטלין הציון יכול להיות עוד יותר גבוה). אצלי במרפאה איני נוהג לתת ריטלין במהלך האבחון. לסיכום, יש מקום לאבחון קליני מלא. אם לא תמצאו עזרה, אשמח לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת TOVA
-
הרדמות כהפרעת קשב?25/02/2011 | 01:03יש לי בעייה, אני נרדם בשיעורים. זה נשמע רגיל, כולם נרדמים בשיעורים פה ושם. לא ישנים מספיק בלילה, השיעור משעמם, ועוד אלף ואחת סיבות. אבל זה לא המצב. אני ארדם בשיעור לא משנה מה. גם אם אשן 24 שעות לפני. באוירה לימודית המוח שלי פשוט נכבה. נסיתי הכל. נסיתי לעמוד, לשטוף פנים, לשתות מים, לשתות קפה, ללכת, לקפוץ, שכיבות סמיכה, מסיכת אבכ (במסגרת הצבא), אגרופים מהבחור שלידי, נסיתי אפילו לעמוד מחוץ לכתה על מנת להטעות את המוח שלי שלא יחשוב שאני בשיעור. כלום לא עוזר. במקרה הכי טוב אני מתעורר למספר שניות ונרדם מיד. איך שהשיעור נגמר אני מתמלא עירנות. מנסה לעצום עיניים לנוח ולצבור קצת כוחות לקראת השיעור הבא אך ללא הצלחה, בעוד שכשהשיעור הבא מתחיל אני שוב נרדם. במהלך השיעור, בעודי רדום, **מתנהל לי בראש מאבק עיקש על לנסות להיות ער, ברמה שזה ממש מתיש**. הבעייה מתרחשת לא רק בשיעור רשמי בכתה אלא גם במצבים לימודיים פחות שגרתיים כמו דיון לימודי בקבוצה על כר דשא. זכור לי שבמהלך התיכון נרדמתי בכל השיעורים, אך אז לא יחסתי לכך חשיבות משום שלא נסיתי להיות ער. לבעייה התחלתי ליחס חשיבות במהלך 3 שנות השירות שלי, שהתאפיינו בחודשים רבים של שיעורים במהלך קורסים שונים, בהם ניתן לספור על יד אחת את השיעורים שהצלחתי להשאר ער מתחילתם ועד סופם. פניתי לפני שנה וחצי לנוירולוג שבדק אותי גופנית במקום והפנה אותי לבדיקות דם ומעבדת שינה. את מעבדת השינה לא עשיתי ושאר הבדיקות יצאו תקינות. באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד באוניברסיטה, ואני חושש מתגובת המרצים לבעייה ומכך שאצטייר כבחור זרקן ולא רציני. האם יש אפשרות שבעיית השינה שלי היא הפרעת קשב? ובין אם כן או לא, האם יש דרך לטפל בה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הירדמות
דר' בועז רפפורט 26/02/2011 | 22:36ישנם בהחלט אורות אדומים לקיומה של הפרעת קשב. במידה ואכן כך, תרופות מעוררות יכולות לעזור. ממליץ בחום להגיע לאבחון במרפאה המתמחה בתחום. אם לא תמצא, אשמח לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הירדמות
-
הפרעות קשב וריכוז לבני 60+Elisa Comag 14/02/2011 | 00:14אולי תוכל לתת לי עצה? (תודה מראש) כנרא שתמיד היית לי הפרעה כזו,אך לא ידעתי שזה יוצא דופן ושיש לה שם. ה-IQ גבוהה איזה את התוצאות.. אבל מסתבר שעם הגיל,המצב החמיר והיום,בגיל 65 כשה לי מאוד לנהל עסק קטן (אני יועצת ומנחה). אין לי בעיה בלעבוד ולעזור לאנשים,אך קשה לי לעסוק בפרסום ושיווק עצמי...הזמן בורח לי לפני שהספקתי לשלוח שתי הצעות או לרשום את עצמי ב2-3 מקומות לפרסום ולכן,הכנסותי הכספיות הן בהתאם לכך. זה מצטייר בעיני האנשים כאילו שאם אני לא מצליחה להתפרנס בגדול אז אני לא טובה במקצועי וזה ממש לא כך!! פניתי לרופא משפחה,לעזרה . הוא אמר לי שבגיל שלי אין דבר כזה "בעיות קשב וריכוז" ושאני צריכה פשוט לבדוק למה אני לא מרוכזת ולפתור את זה (!!!)----שלח אותי לבדוק את ה B12 -- ביררתי בקופת חולים כללית ומצאתי סוף סוף מרכז לאבחון וטיפול,אבל נאמר לי שלבני גילי זה עולה 1800 שח' איבחון ועוד 160 שח' בכל פגישת טיפול,שיכולות להימשך לאורך שנה...!!! היתכן? מדוע לצעירים זה זול בהרבה כל כך? ממש אין לי את כל הכסף הזה!! אז מה לעשות? קשה לי מאוד להתפרנס ככה וגם אין לי כדי לממן מזכירה! והתחזית מצטיירת כמחמירה עם הגיל...:-(הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב במבוגרים
דר' בועז רפפורט 19/02/2011 | 20:20הפרעת קשב יכולה להיות מאובחנת בכל גיל (החל מגיל 3 שנים) , לכן, אני מעודד אותך לפעול בכיוון. לגבי העלויות, אני מציע לך להתייחס לכך כאל השקעה ולא כאל הוצאה וכך יהיה לך יותר קל. אם אכן תפני למקום שמתמחה בנושא ותקבלי עזרה מתאימה, את תמצאי זאת כדבר משתלם גם מבחינה כלכלית. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב במבוגרים
-
טיפול בריטלין ואבחוןיניב תמרי 13/02/2011 | 20:58בועז שלום... אני בן 17 ולומד בכיתה יא' וכבר מספר פעמים מאז שנותיי כתלמיד המליצו לי על לקיחת ריטלין. בכל פעם שהציעו סירבתי אך עכשיו לפני הבגרויות אני שוקל אם לקחת ריטלין לפני מבחנים. האם הריטלין ישפיע לטווח הארוך,האם יכולים להיגרם נזקים כלשהם כתוצאה מלקיחת הריטלין? האם לקיחת הריטלין תעזור לי לשפר את ממוצע הציונים שלי? ובנוסף המליצו לי לעשות אבחון פסיכודידקטי האם אתה מכיר מרפאה בצפון אשר מקיימת אבחון זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין , אבחון פסיכו דידקטי
דר' בועז רפפורט 19/02/2011 | 20:16שלום, נושא הריטלין צריך להיות מנוהל על ידי רופא המתמחה בתחום. אבחון פסיכו דידקטי מבוצע על ידי פסיכולוג/ית . אם הטיפול התרופתי ינוהל בצורה מקצועית אתה לא צריך לחשוש ממנו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין , אבחון פסיכו דידקטי
-
שימוש ברטלין ושיפור קשרים חברתייםליליאן 13/02/2011 | 13:03ילדי בן 10.8 בכיתה ה' . השנה עקב הדרדרות בקשרים עם חבריו וירידה יחסית בלימודים מ90-100 ל73-90 . התחלנו בטיפול ריטלין 10 מג' .-שוקל 40 קג' גובה 119 סמ' . רוצה לשאול : כיצד פרט ל "להשקיט אותו " הטיפול אמור לעזור ? האם תופעת של בחילות וכאבי ראש שקוראת כנורמטיביות קשורות למינון ? האם מצופה שיחלוף ? לציין שהוא עד כה ילד חברותי שהיה בקשר עם בני כיתתו בשנה שעברה וכיום כמעט ולא, הפסקות משחק עם ילדי כיתות ב' +א' ., בטחונו הולך ויורד , חש דחוי אך מחוץ לבה'ס נימצא בקשר עם חברים לחוג ומחוץ ללימודים עדיין מתחבר די בקלות עם בני גילו . כיום נימצא בחוג שחיה והחל רכיבה טיפולית . עד לפני שנה היה בגודו שהופסק עקב שינו מגורים מחכה נואשות לתשובה כיצד לעזור ולתמוך בילד - אנו בקשר עם מנהל בה'ס ויועצת ואני נימצאת בהנהגת ההורים נ על מנת שאוכל להשגיח עליו מרחוק ....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב ומצב חברתי
דר' בועז רפפורט 19/02/2011 | 20:14המצב של ילדך מחייב התערבות רב תחומית על ידי "מנהל תיק" (CASE MANAGER). נושא האיזון התרופתי חשוב מאוד וצריך להשקיע מאמץ להביאו להשפעה הטובה ביותר (זה לא נועד להשקיט אותו אלא למקד אותו) אולם בנוסף למאמץ התרופתי , חשוב שאתם ההורים תקבלו הדרכה וגם הצוות החינוכי. ממליץ להימנע מהגישה "כל המרבה זה משובח" ולעשות דברים ממוקדים. לכן חשובה ההדרכה והליווי של איש מקצוע בתחום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב ומצב חברתי
-
שילוב בין ריטלין לאוקסיקונטיןמשה 16/02/2011 | 13:18אני משתמש באוקסיקונטין עקב מחלת קלסתר-הד-אייק. האם קיימת התנגשות בין הריטלין לאוקסיקוטין ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שילוב בין ריטלין לתרופות נרקוטיות אחרות
דר' בועז רפפורט 19/02/2011 | 20:08ממליץ לפנות לייעוץ הרפואי של נוברטיס, החברה שמייצרת את הריטלין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב בין ריטלין לתרופות נרקוטיות אחרות
-
קונצרטהירדן 16/02/2011 | 00:34שלום יש לי כמה שאלות 1.אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג בפני סטרס וחרדה קלים , חייב לציין שאני מרגיש טוב תודה לאל . אני ניסיתי כמה תכשירים של ריטלין על כל סוגיו (אני סובל מהפרעת קשב וריכוז),שאלתי היא מדוע יש בעלון הרפואי של הקונצרטה הימנעות מאנשים שסובלים מחרדה.? והאם מותר לי להשתמש בכדור? 2.האם המינון של 27 מ" קונצרטה יעיל למבוגרים ?. אני בן 26. או שעליי להעלות מינון ? 3.אם אני משתמש בקונצרטה 3 פעמים בשבוע , אני עלול להתמכר? ( אני מאוד חושש מזה) 4. לפעמים יש אפ אנד דאון ברמה של הריכוז והעירנות, ולפעמים יש לי דכדוך קל, מה עליי לעשות כדי שתהיינה השפעה טובה עליי? תודה רבה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדות וקשב
דר' בועז רפפורט 19/02/2011 | 20:05שלום, ניתן לקחת ריטלין או קונצרטה עם הלוסטרל וניתן לקחת במצב שישנה חרדה בהנחה שאינה במידה קיצונית, במיוחד שישנה הגנה של הלוסטרל. נושא המינון אישי ואינו ניתן לקביעה מראש לפי גיל או משקל. במידה ותיקח את המינונים שהרופא ממליץ , לא תתמכר. מכיון שההשפעה על הריכוז אינה עקבית , אני ממליץ לחזור לרופא ולהתייעץ בנושא המינוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות וקשב
-
אימון להצלחה (לת)צקי ישראלי 17/02/2011 | 20:19שלום רב, פרסמתי מאמר שלי חדש בנושא התמודדות עם הפרעות קשב וריכוז וcoaching מומלץ להכנס ולקרוא http://whyritalin.wordpress.com שיהיה לכולם יום טובהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
השפעה נמוכהאלעד 01/02/2011 | 03:58שלום דוקטור, אני סטודנט באוניברסיטה. לוקח ריטלין מהתיכון, בדרך כלל אני לוקח 9 כדורים של ריטלין רגיל(10 מ"ג) ביום אבל יש ימים שאני לוקח 12 או 15 כדורים.(3 כדורים כל 3 שעות).בעבר הייתי מרגיש את ההשפעה יותר חזקה אבל עכשיו אני מרגיש שההשפעה שלו ירדה וגם נמשכת פחות זמן. הבעיה שלי היא שיש לי מרשם ל 90 מ"ג ביום.והרופאים לא מוכנים לעלות לי את המינון. ניסיתי גם ריטלין LA ,SR וקונצרטה והרגשתי שזה משפיע עלי הרבה פחות חזק. אני שמעתי שמריחואנה במינונים קטנים יכול לעזור האם זה נכון? ואם כן האם אפשר להשתמש לא בצורה של עישון. שוקל 63 ק"ג 1.7 מ' תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
אלעד 14/02/2011 | 23:38תודה רבה. אני ניסיתי הרבה דברים טבעיים ולא הרגשתי שום השפעה. אני חשבתי שמי שענה לי קשור למרפאה והתכוונתי לקנות את זה. תודה חסכת לי כמה שקלים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פנייה פרטית
דר' בועז רפפורט 12/02/2011 | 16:40שלום, כתובת המרפאה: office@kesherclinic.comהוסף תגובה
-
איך אוכל לפנות אליך באופן פרטי
אורי 12/02/2011 | 16:35מה המייל שלך או הנייד המייל שלי הוא orev35@walla.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאורי
דר' בועז רפפורט 12/02/2011 | 16:17שלום, הפורום הינו פורום רפואי מקצועי לא אוכל לאפשר לגורמים פרטיים או מסחריים להציע את מרכולתם . אין לי התנגדות שתפנה אליי כדי להציע את הצעותיך אך, גם אם כוונותך טובות, לא אאפשר פנייה ישירה למטופלים הזקוקים לטיפול .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי, מריחואנה
דר' בועז רפפורט 12/02/2011 | 16:13שלום, לגבי מריחואנה. ראשית היא אינה חוקית כך שלא ניתן להמליץ עליה. שנית היא אינה פותרת את בעיות הריכוז עצמן. לגבי מינון הריטלין, אומנם הגעת למינון המקסימלי המותר והוא אינו מספיק לך. ישנן שתי אפשרויות : או לבקש אישור ממשרד הבריאות להעלות לך את המינון , או לנסות תכשירים אחרים (בארץ נמצאים ביבוא אישי) אשר מורכבים מחומרים אחרים ואולי יהיו יותר יעילים. בנוסף, אני לא מציע להיגרר אחרי כל מיני מציעי הצעות שנכנסים לפורום כדי להציע את מרכולתם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום,
דר' בועז רפפורט 12/02/2011 | 15:37הוסף תגובה
-
כנס אלעד
10/02/2011 | 11:39היי אלעד תראה השפעות ריטלין כיום מוכרות יותר גם לטווח הארוך אני קוראת הרבה על זה כי בעצמי חשבתי לקחת אבל החלטתי שאני רואה את כל החסרונות ממליצה לך לקרוא פה http://alexmaor.co.il/2010/11/15/adhd-absurd-disorder-hideous-drug/הוסף תגובה
-
זה המספר שלי וזה המייל שלי
אורי 09/02/2011 | 14:17orev35@walla.com 0546727427 אני ניסיתי וזה עזר לי ואני מכיר עוד חברה שזה עזר להםהוסף תגובה
-
תשובה
אורי 09/02/2011 | 14:15אני משתמש בויטליטי זה היה מועמד לפרס נובל בשנה שחלפההוסף תגובה
-
אורי 09/02/2011 | 14:14אז גם אל תתקרב למריחואנה זה מה שימיס לך את המוח אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך במייל מידע שיעזור לךהוסף תגובה
-
תגובה
09/02/2011 | 13:20אתה מפחיד אותי יותר. לא הבנתי למה ימס לי המוח. אני שאלתי אם אפשר להשתמש במריחואנה. אני בחיים לא נגעתי בזה ולא בשום סוג אחר של סמים. ניסיתי כל מיני דברים טבעיים (אומגה 3, ברמונט) היו עוד כמה אני לא זוכר. מה שאני כן זוכר שאף אחד מהם לא עשה לי כלום. במה אתה משתמש?הוסף תגובה
-
אלעד 09/02/2011 | 13:14אתה מפחיד אותי יותר. לא הבנתי ממה ימס לי המוח. אני שאלתי אם אפשר להשתמש במריחואנה. אני בחיים לא נגעתי בזה ולא בשום סוג אחר של סמים.הוסף תגובה
-
אלעד
אורי 09/02/2011 | 12:44אחשלי אתה מפחיד אותי כי בקצב הזה יימס לך המוח אני לוקח תוסף תזונה טבעי כבר חודש מה שזה עושה לי זה מפקס אותי ברמות אני יכול לקרוא ספר ולהינות ממנו דבר שקודם היה לי מאוד קשה אני מפוקס על דברים שאני עושה והרבה יותר קשה להסיח את דעתי בקיצור אלעד אם אתה לא רוצה להמיס לך את המוח או לקבל אלצהיימר או הפרעות פסיכוטיות אני ממליץ לך יותר מבחום לנסות משו טבעי ולא טבעי שמוכרים באיזה סמטה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
- צפלקסין (צפורל, צפוויט)
-
מונחים קשורים
- אבחנה מבדלת
- אדמדמת
רופאים בתחום
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם