פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 62
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
יחס המרה בין אטנט וויואנסמעין 19/10/2020 | 23:59שלום רב. ביתי מטופלת בויואנס 50 מג והתוצאות טובות. כרגע נתקענו בלי כדורים (סיפור ארוך) אך ישלמו אטנט שליטה הבנתי הוא מאותה משפחה. כמה אטנט עלי לתת לה כדי לקבל אפקט דומה לזה של הויואנס? תודה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המרה בין ויואנס לאטנט
דר' אולגה קובלצ׳וק 20/10/2020 | 01:50כדאי להתחיל מ 20 מ״ג. אפשר לתת פעמיים ביום בהפרש של 5 ש׳ בערך (לדוגמה 7 ו12) את המתן השני מומלץ לקחת לפני 13:00.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המרה בין ויואנס לאטנט
-
גלעד- חובת איסור פרסום (לת)פורומים 14/10/2020 | 12:47גלעד, אנו מתייחסים לפורומים שלנו כזירה איכותית, אחראית ורצינית להעברת מידע בין רופאים לגולשים. חל איסור מוחלט לבצע פעילות תוכן מסחרית בפורומים. עליך להימנע מכך!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בעית זכרוןרוני 01/10/2020 | 13:53שלום, אני בת 34 ויש לי בעיות קשב וריכוז, ולקויות למידה. הבעיה העיקרית שמפריעה לי ביומיים היא שאם למשל אני קוראת חומר/ סיפור/ כתבה וכן קשה לי מאוד לשחזר אותו ולהשתמש בזכרון. ולאחר זמן אשכח אותו כאילו לא שמעתי עליו מעולם. אשמח באם יש טיפול/ אסטרטגיות לשיפור בעיות אלו.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיות זכרון
ד"ר גלעד חבצלת 14/10/2020 | 11:29בעיית זכרון היא חלק מהפרעת הריכוז שלך. מציע לקחת ריטלין או נגזרותיו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נא להפסיק לפרסם סטרטרה
ד"ר גלעד חבצלת 14/10/2020 | 11:27גלעד היקר! לא יודע מה המניע שלך אבל אתה מטעה את האנשים בכל מיני הסברים לא נכונים ולא קשורים. אני מבקש ממך לא לענות יותר או שאצטרך לחסום אותך.הוסף תגובה
-
סטרטרה
גלעד 12/10/2020 | 00:58בעיות בזכרון הקצר או בגישה לזכרון הארוך הן תוצאה של מחסור בתפקוד הכימי של המוליך העצבי נורה-אדרנלין. זה הכימיקל שאחראי על עירנות, עיבוד סנסורי, רגולציה ושליטה של רגשות ומחשבות, ותפקוד יותר תקין של הפרה-פרונטל-קורטקס. זה הכימיקל שהכי מבדיל בין אנשי adhd לאנשים עם מוח נורמלי. עבור זה נסי סטרטרה (לוקח לה כמה שבועות לעבוד).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות זכרון
-
ילד עם ADHA, כשיש רקע משפחתי פסיכוטי - מה ניתן לטפל?אני 26/08/2020 | 16:11שלום. ילד בן 9 עם בעיית היפראקטיביות קשה. אמו חולה בסכיזופרניה ולכן ריטלין ודומיו לא מתאימים לו - כי לא נותנים אותם למי שבמשפחתו יש היסטוריה פסיכוטית. היה ניסיון בריספרדל במינון נמוך - אבל זה לא כל כך עוזר.. השאלה: מה לדעתכם יכול להתאים לו? (אם בכלל..)? כי המצב שהוא לא לוקח טיפול ממשי נגד ההיפראקטיביות מאוד בעייתי , ומסב סבל רב לו עצמו ולסביבה.. מה עם סטרטרה או גואנפצין? תודה רבה!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשום אופן לא
ד"ר גלעד חבצלת 14/10/2020 | 11:12אתה צודק שסטרטרה מגבירה את הנוירואדרנלין כי היא S.N.RI אבל לילד הזה לא צריך להעלות את הנוירואדרנלין כי גם כך הוא היפראקטיבי מאד. לפיכך אני מציע לתת לו סטימולנט כמו ריטלין קונצרטה או ריטלין LA . לא מכיר הוראת נגד לתת אותם בשל בעייה משפחתית של סכיזופרניה.הוסף תגובה
-
ד״ר, אתה פשוט טועה
גלעד 12/10/2020 | 01:08אינני נציג של יצרני הסטרטרה, אבל מנסיוני היא עובדת וחבל שאתה מטעה אנשים. סטרטרה מובילה להגברת הפעילות של נורה-אדרנלין, הכימיקל שאחראי על עירנות ורגולציה. יש נטייה שגויה לחשוב שזה ״הפרעת קשב וריכוז״ שבמקרה מלווה להפרעות פסיכוטיות ״, בעוד שבמציאות זו יותר בעית *רגולציה* (דר ראסל ברקלי הגדול הקדיש את הקריירה שלו לדקות הזו). אין ברקס, יש אינפולסיביות, אין שליטה על הרגשות (פחד או כעס) ולכן יש חרדות, מחשבות אובססיביות ועוד. לכן במקרה זה המוליך העצבי שיעזור זה נורה-פינפרין/אדרנלין, כלומר סטרטרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין עם סיפור משפחתי לסכיזופרניה
ד"ר גלעד חבצלת 07/09/2020 | 09:21הילד לדעתי צריך לעבור אבחון מסודר אצל פסיכיאטר ילדים. במידה ואין לו מאפיינים פסיכוטיים ומדובר רק בהפרעת קשב וריכוז לא צריכה להיות מניעה לתת לו סטימולנטים מסוג ריטלין. סטרטרה לא תעזור להרגעה שלו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בשום אופן לא
-
דכאונות וחרדותיעקב 07/09/2020 | 22:47שלום ד"ר, בן 22, שוקל 70, סטודנט. מגיל קטן אובחנתי עם קשב וריכוז. טופלתי ברטלין, קונצרטה, פוקלין, ועכשיו באטנט 20 מג. עברתי את כולם בשל בעיות חוזרות ונשנות של דכאונות, חרדות, לחצים ועייפות יתר. יש עוד מה לנסות? או להשלים עם המצב? מה אתה אומר על סטרטרה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
סטרטרה
גלעד 12/10/2020 | 01:01ויואנס תעצים לו את החרדות גם כן. הוא שייך לקבוצת האנשים עם מוטציה גנטית שמגיבה לא טוב לדופמין, ומכאן מפחיתה את רמת הפעילות בפרה-פרונטלית-קורטקס, ומכאן להפחתת הרגולציה במחשבות והרגשות ומכאן לחרדות. הוא צריך לנסות סטרטרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר גלעד חבצלת 01/10/2020 | 09:51אני מציע שתנסה vyvance . זו קפסולה שפועלת ל12 שעות ויתכן ויש לה פחות תופעות לואי. תתחיל עם 30 מ"ג לשבוע ואחרי כן תעלה ל 50 מ"ג ותראה מה עם ההשפעה. סטרטרה פחות פועלת על בעיית קשב.הוסף תגובה
-
דכאונות וחרדות
יעקב 21/09/2020 | 21:53שלום דר' תודה על המענה. אני בטוח שזה קשור לתרופות. ניסתי כמה פעמים להפסיק עם הטיפולים כדי לבדוק את ההשפעות, הדיכאונות והחרדה עברו כמעט לגמרי. בשנה האחרונה חזרתי לטיפולים עקב שחרורי מהצבא וחזרה ללימודים אקדמאים. במשך 3 השנים של השירות הצבאי לא חוויתי כמעט בכלל חרדה או דיכאון. ברור לי שהגורם העיקרי אם לא היחיד לדיכאון ולחרדה זה הטפולים. רק לאחרונה שחזרתי לטיפולים חזרו הבעיות. מה אתה חושב שכדאי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דכאון וחרדה בקשר עם תרופות סטימולנטיות.
ד"ר גלעד חבצלת 21/09/2020 | 13:45יעקב שלום! האם אתה בטוח שהדכאון והחרדה קשורים לתרופות? אולי צריך לבדוק האם זה מצב נפשי שיש לך גם מבלי התרופות? אני מציע להפסיק את התרופות ולנסות חודש ללא תרופות. כמו כן כדאי לפנות לאבחון מסודר בבריאות הנפש.הוסף תגובה
-
סטרטרה
-
תרופות ותחוריםאנונימי 12/10/2016 | 15:14שלום דוקטור האם שמעת על קשר או שיש בזה הגיון בין רטלין ותחורים?בגוגל לא מצאתי מילה על זה (אבל מצאתי את הפורום המעניין שלך זה יכול להיות קשור או סתם צרוף מקרים כואב מאוד? תוד ה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לדעתי אין קשר
מוקי 08/10/2020 | 16:54אני לוקח קונצרטה 36 מ״ל בכל יום . ולהפך אצלי הקונצרטה משחררת הכל ומוציאה הכל . ללא טחורים וללא כאבים .הוסף תגובה
-
כל כך נכון
משתמש בריטלין 01/02/2019 | 00:31זה גורם לטחורים מחרידים. כדאי שיכנס לרשימת תופעות לוואיהוסף תגובה
-
ריטלין = שלשולים
צרכן ריטלין 07/11/2018 | 21:03גם לי זה גורם לשילשולים, וגם לאחותי זה גורם לשילשולים, וגם לכל האנשים שאני מכיר שמשתמשים בריטלין זה בהתחלה גרם להם לעשות הרבה יותר צואה מבדרך כלל, ועל הדרך מוריד את התאבון משמעותית. וכן, ריטלין גרם גם לי לטחורים, וזה בגלל שהריטלין גורם ליותר צואה, שבעצם אומר יותר זמן בשירותים, מה שמעודד טחורים באופן משמעותי וישיר, זה תופעת לוואי ידועה בקרב המשתמשים, לא אחדים ממיליונים, אלא מיליונים ממיליונים.הוסף תגובה
-
ברטלין שאצלי(3סוגים שונים) זה לא מופיע כדווח
סכ 23/09/2018 | 13:13אלא כתופעות לוואי. מאחר ואני לא מדווחת,אני מניחה שיש עוד אלפים שלא מדווחים.אז זה לא אחד ממליונים.יכולת מספרית מוזרה יש לך בהסקת מסקנות... וכן. הרעיון זה להחלים מכל מה שקרה(לוקח כבר כמה שבועות), ואז לבדוק מול הרופאה אפשרויות לסוג נוסף. אחרי ה3 שכבר נוסוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי שדווחו
ד"ר גלעד חבצלת 23/09/2018 | 13:09עיינתי בעלון לצרכן של רפנידאט (ריטאלין שלחברת דקסל). עצירות ושלשול אכן מופיעה תחת תופעות לוואי שדווחו. כאשר מופיעה בעלון לצרכן תופעת לואי תחת הכותרת "תופעות לוואי ש/דווחו " זה אומר שמישהו מתוך המליונים שנוטלים את התרופה דיווח על כך. לעתים קרובות מדובר בתופעה שאינה קשורה לתרופה. בכל אופן אני ממליץ לך שאם ריטלין גורם לך לעצירות פשוט תחליף אותו לסוג אחר של סטימולנט כמו למשל אטנט.הוסף תגובה
-
תעביר/י מייל או ואטסאפ ואשלח לך צילום
סכ 23/09/2018 | 12:29של עלון התרופות של 3 סוגים שונים של רטלין בהם הראשון שמופיע הינו "בעיות בעיכול. עצירות או שילשולים"הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לואי לתרופות סטימולנטיות
ד"ר גלעד חבצלת 23/09/2018 | 12:24לארונה הרציתי לפורום רופאי ילדים על נושא "הטיפול התרופתי בהפרעת קשב וריכוז" על סמך מאמרים רבים ועדכניים. עצירות לא מוזכרת כלל בשום מקום. להלן הרשימה העדכנית של תופעות הלוואי: ת.ל שכיחות: חוסר תיאבון, כאב ראש, כאב בטן, הפרעות שינה , עצבנות, שינויים במצב הרוח. ת.ל נדירות: האצה בקצב הלב, עלייה בלחץ הדם, סחרחורת, פגיעה בכלי דם פריפריים, סימפטומים פסיכוטיים. פה יבש בחילה והקאות גם יכולים להופיע בהתחלה אך לא עצירות .הוסף תגובה
-
בתופעות הלוואי כתוב בהבלטה עצירות
סכ 23/09/2018 | 11:34אז אלתקשקש. עוד כתוב שכמיבש פה זה מעבש גם יציאות. לא רק שמלבד רטלין אנשים צעירים לא לוקחים כלתרופה נוספת, עם הפסקתהרטלין הופסקה גם העצירות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם ריטלין גורם לעצירות?
ד"ר גלעד חבצלת 23/09/2018 | 11:32מצטרף לדעתו של ד"ר רפפורט. עצירות אינה נחשבת לתופעת לואי ידועה של ריטלין או סטימולנטים אחרים. מי שכן גורם לעצירות הם משככי כאבים מסוג אופיאטים כמו קודאין או פרקוסט. תבדקו אם אינכם לוקחים במקרה גם תרופה ממשפחה זו.הוסף תגובה
-
גם אצלי זועה.אני עם משלשלים 20שנה
סכ 13/09/2018 | 17:51וברגע שהתחלתי עם רטלין,למרות שאין עצירות ממש התחילו טחורים מחרידים. מחפשת חומר בנושא ואין...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין וטחורים
ד"ר בועז רפפורט 12/10/2016 | 16:51שלום, לא ידוע לי על קשר ישיר . קשר עקיף יכול להיות דרך המנגנון של ירידה בתיאבון הגורמת לעצירות, העצירות יכולה בהחלט לעודד את הטחורים. שנה טובה ,הוסף תגובה
-
לדעתי אין קשר
-
רטלין LA ולחץ דםאלכס 04/10/2020 | 13:31היי לאחרונה התחלתי טיפול של LA 50מג יכולה להיות לו השפעה על הלחץ דם שלי ? יש לציין שיש לי לחץ דם גבוהה אשר מטופל בכדורים בן 24 משקל 90הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
המשך
אלכס 04/10/2020 | 13:36באופן כללי הלחץ דם שלי סביב 130/80 במדידות במהלך היום duplex 10/160 דיזותיאזיד 12.5MG במידה וזה יכול להשפיע יש טיפול אחר לבעיות קשב שפחות פוגע בלחץ הדם ?הוסף תגובה
-
המשך
-
פוקלין מינון מקסימאלירויטל 25/09/2020 | 19:20רציתי לדעת מהו המינון המקסימאלי שניתן לקחת ביום של פוקלין xr ? אני לוקחת 40 מ"ג, האם אפשר לקחת יותר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תופעות לוואי
רויטל 03/10/2020 | 19:58אם אני לוקחת יותר מהמינון המקסימאלי באישור הרופא המטפל אני יכולה לסבול יותר מתופעות לוואי? המינון הגבוה יכול להיות מסוכן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון מקסימלי של פוקלין
ד"ר גלעד חבצלת 01/10/2020 | 10:46המינון המקסימלי של פוקלין XR הוא 30 מ"ג. כך שאת לוקחת מעל המינון המקסימלי.הוסף תגובה
-
עוד שאלה דחופה...
רויטל 27/09/2020 | 11:37אני לוקחת פוקלין xr 40 מ"ג כבר 3 ימים ואני סובלת מכאבי בטן ונפיחות. האם יש קשר להעלאת המינון? והאם זו תופעה שתחלוף עם התרגלות הגוף למינון החדש?הוסף תגובה
-
תופעות לוואי
-
ויואנסמאמו 08/09/2020 | 15:58שלום, ילדי בן 10 מקבל כדור ויואנס ליום. לאחרונה התנהגותית המצב מחמיר מה שקורה אחרי סיום הלימודים ובזמן שהשפעת הכדור כבר פגה , האם יש כדור לטווח ארוך יותר או שיש צורך בכדור נוסף?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ויואנס
מאמו 01/10/2020 | 17:04אכן המינון היה נמוך מידי מול הרופא הועלה המינון ל50 מג משקלו 30 קג נראה שקיים שיפור תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
ד"ר גלעד חבצלת 21/09/2020 | 13:52ויואנס נחשב לכדור ארוך טווח ופועל בדרך כלל ל12 שעות. לא מכיר כדור לטווח יותר ארוך ואין צורך לטווח כל כך ארוך. מציע לבדוק אם המינון של הויואנס מתאים לילדך. אולי המינון נמוך מדי.הוסף תגובה
-
ויואנס
-
אטנט מס ימים ויום אחר רטלין.....מותר?? (לת)רביד 01/10/2020 | 11:45אטנט ורטלין לסרוגין מותר 10מג שניהםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- בייביזים
- נוסידקס
-
מונחים קשורים
- אבחנה מבדלת
- אבחון (דיאגנוזה)
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם