פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 72
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
קשבאריאלה 2 25/03/2020 | 14:42בני בן 21.בילדות קיבל קונצרטה. פנינו לרופא משפחה לחידוש ושאל מה רוצים? ויונס? קונצרטה? מה נחשב פחות תופעות לוואי? יש לציין כי בגיל 12 היה אירוע אפילפטי. אך תודה לאל חלף(אירוע חד פעמי) שקרה לפני הטיפול לקשב.(כך שלא קשור) אחרי שהחלים לקח קונצרטה. כעת ללא אירועים . מה מומלץ יותר מבחינת תופעות לוואי קונצרטה או ויונס? תודה רבה. מודעת כי זה לא תחליף לפנייה לרופאהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קונצרטה או ויואנס תופעות לוואי
ד"ר גלעד חבצלת 28/03/2020 | 13:11תופעות הלוואי קיימות ב2 התכשירים. בארץ החיים קלים הקופות לא מאשרות ישר ויואנס ולכן חייבים להתחיל קודם בקונצרטה. זו תרופה מעולה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קונצרטה או ויואנס תופעות לוואי
-
מינון אטנטגל 23/03/2020 | 19:23ד״ר שלום. אני בת 27 לומדת למבחנים כל היום ואמורה להספיק מסה של חומר ביום. נוטלת ציפרלקס 20 מג, הייתי לוקחת בשנה האחרונה ויואנס 50 מג, אותו הפסקתי כי היו לי דפיקות לב. קונצרטה כל מינון לא עוזר לי ואני נרדמת. אטנט 10 מ״ג לא משפיע מעל שעה גג לכן נטלתי 3 כדורים ביום ואז הרופאה הביאה לי אטנט xr במינון של 10 מג שגם הוא לבד לא משפיע לכן לקחתי ממנו 2 כדורים בימים האחרונים. אני מתוסכלת ולא יודעת איזה כדור ואיזה מינון עלי לקחת בכדי לצלוח את הבחינה. אני בפיגור נוראי בחומר הלימוד וזה עוד יותר משפיע עלי. אשמח לעזרתך, האם לבקש מרשם לאטנט רגיל מינון גבוה יותר או משהו אחר? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר גלעד חבצלת 28/03/2020 | 13:08כפי שציינתי כדאי קודם לקחת אטנט 20 מ"ג לשבוע ולבדוק את ההשפעה. לא מציע לקחת 3 פעמים ביום כי אז לא תוכלי לישון בלילה. תיקחי פעמיים בהפרש 5 שעות וזה יספיק לך לכ 10 עד 12 שעות לימוד שזה יפה מאד.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
גל 24/03/2020 | 18:46תודה רבה על המענה המהיר! אבקש מרשם כמו שאמרת, אבל לא עדיף לבקש מרשם של 30 מג כבר מראש? הרי גם ככה אני צריכה מינון גבוה שישפיע עלי כל היום. ועוד שאלה. כמה אפשר לקחת ביום מינון אטנט? תודה רבה !!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 24/03/2020 | 18:31שלום! מציע לך לבקש אטנט 20 מ"ג פעמיים ביום בהפרש 5 שעות . אם לא עוזר תעלי לאטנט 30 מ"ג פעמיים ביום. ותשמרי גם זמן לשינה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
סטרטרהיוסף 23/03/2020 | 16:31אני מעוניין לדעת שזה שאני מרגיש שבועים לאחר לקיחת סטרטרה , את קצה צלעות החזה בשני הצדדים בימין קצת יותר זה אומר משהו ואם כן מה זה אומר תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות בצלעות
ד"ר גלעד חבצלת 24/03/2020 | 18:26אין קשר בין סטרטרה להרגשה שאתה מספר . אם אתה גם משתעל יכול להיות שמתחילה דלקת ריאות . מציע להיבדק על ידי רופא משפחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות בצלעות
-
הפרעות תפקודיות במערכת הלסת - Temporomandibularיאיר 21/03/2020 | 14:11אני מטופל בויואנס מספר שבועות. המינון שלי הוא 70 אך התחלתי ב 50 ולאחר מכן התקדמתי ל 70. במשך מספר ימים שצרכתי 70, ביום בהיר אחד, אתמול, לפתע החלו לי תופעות לוואי מאוד מוזרות. *באותו יום צרכתי גם כן וי-דלגין (אותו חומר פעיל של אופטלגין) מכיוון שהיו לי כאבים מסויימים. התייעצתי קודם לכן עם מוקד חירום אם ניתן לשלב בין השניים ונאמר לי שכן. אז לסיכום: צרכתי ויואנס 70 ב9 בבוקר, וי-דלגין ב 12 בצהריים והתופעות לוואי הבאות הופיעו סביבות 4 בצהריים: עיניים אדומות, טשטוש ראייה קל. כשעתיים עד 3 לאחר מכן, כבר לא יכלתי להסתכל על אור באופן ישיר וריבוי דמעות עם irritation מוגבר של העיניים באופן שווה כאשר 2 העיניים היו אדומות יתר על המידה (bloodshot eyes) ניגשתי לביקור רופא ומיד הפנו אותו לבית החולים למרפאת עיניים. במהלך הנסיעה למרפאת העיניים החלו כאבי לסת בינוניים. לאחר סיום הטיפול בבית החולים בהקשר של העיניים בלבד, קיבלתי מספר תרופות שהקלו על התופעה ואכן המצב יותר טוב. עם זאת, במהלך הלילה כאבי הלסת התפתחו לחמורים מאוד. תופעה שלא חוויתי מעולם. מחיפוש קצר מסתמן שיש תופעה שנקראת TMD שאכן מקושרת עם תרופות ADHD במינון גבוה. תופעה לא נפוצה שניתן למצוא את הקשר כאן: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5534274/ פסקה ראשונה ב Introdutction. הייתי עד כה אצל מספר רופאים, ביקור רופא - מרל"מ - מיון ואף אחד לא ידע לתת תשובה לתסמינים האלו. אני רק מניח שאחד מכם, הנוירולוגים המומחים ידע להזדהות עם מה שאני כותב עכשיו. מה עליי לעשות במצב שכזה? אני מבין שנדרשת בדיקה מעמיקה ובירור נוסף אך יקל עליי להבין מה עליי לעשות לנוכח התסמינים שאני חווה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשר בין תרופות לADHD ל TMD
ד"ר גלעד חבצלת 24/03/2020 | 18:21יאיר היקר! סיכום המאמר ששלחת מראה את הקשר הרופף בין ריטלין לתופעת דלקת מפרק הלסת . אך הויואנס שאתה קיבלת היא תרופה שונה . בכל מקרה לא חשוב מי אשם , מציע לגשת לכירורג פה ולסת ולבדוק את התופעה. בדרך כלל עוברת עם תכשירי נוגדי דלקת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשר בין תרופות לADHD ל TMD
-
חלוקת מינון ויואנסאבי 16/03/2020 | 20:33שלום, אני נוטל 30 מ"ג ויואנס. הרופא הציע לרכוש 70 מ"ג ולחלק לחצי כדי לחסוך בעלויות. עירבבתי טוב טוב בבקבוק עם סימון מ"ל. ערבבתי ב 400 מ"ל טוב טוב ושתיתי 200 מ"ל (חצי). במשך היום הרגשתי שמשהו שונה ולא הייתה השפעה מלאה כמו מבליעת כפסולה של 30 מ"ג בשלמותה. אני חושב שזו הייתה טעות לחלק והיה צריך להשאר עם 30 מ"ג וכשלא עובד כבר לעבור ל 50. האם כדאי להמשיך ליטול כפסולות שלמות של 30 במקום לחלק כפסולה של 70 כאשר ברור שלא מקבלים כנראה חלוקה זהה וכנראה גם השפעה שונה? ואם בכל זאת אפשר לחלק - איך עושים את זה במדוייק? תודה,אבי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חלוקת מינון ויואנס על ידי המסה .
ד"ר גלעד חבצלת 20/03/2020 | 12:36בעיקרון מותר לעשות את מה שהרופא הציע , אבל מה עם החצי השני? אם תשמור אותו התרופה תתקלקל . אני מציע פשוט לעבור לקפסולה של 50 מ"ג פעם ביום ולא להסתבך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חלוקת מינון ויואנס על ידי המסה .
-
בקשה לחוות דעת בקשר לריטליןשחר 16/03/2020 | 12:50בני בן 11 עבר אבחון מוקסו ולפיו לילד יש בעיות קשב וריכוז.בעיות קשב וריכוז אובחנו כבר מגיל הגן.על סמך האבחון נוירולוג המליץ על טיפול בריטלין.חשוב לציין שציוניו בבית הספר הם 85 ומעלה.התנהגותו בשיפור ניכר.מבחינה חברתית מקובל ע"י חבריו.חשוב לציין שילד אינו מוכן לקחת רטלין כי אין בו צורך.האם בכזאת קלות ממליצים על טיפול תרופתי שלא כצורך????הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב ומנת משכל
ד"ר גלעד חבצלת 20/03/2020 | 12:31ילד עם הפרעת קשב אינו בהכרח טיפש. יש גם גאונים עם הפרעת קשב. אם הוא מוציא ציונים טובים בלי ריטלין זה לא אומר שהוא ימשיך להוציא ציונים כאלו בחטיבה ובתיכון כאשר עומס השעורים יגבר. לכן יש לשקול לתת לו בכל זאת את הכדור. מצד שני מבחן מוקסו לא מספיק לאבחון וצריך לעשות עוד דברים באבחון כמו בדיקה גופנית ראיון ומענה לשאלונים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב ומנת משכל
-
בעית קשבאיתי 12/03/2020 | 18:13שלום רב , אני בן 32 ברקע עם מחלת קרהון 17 שנה על ציפרלקס 10 mg כמעט שנתיים, בעקבות פאינקה והתקף חרדה חזק מאוד שעברתי אחרי אירוע של סבא שלי שנפטר לפני כשנתיים. בעקבות שלקחתי 8 -9 טיפות קנביס עם ריכוז THC גבוהה מאוד ( מסתבר ) שגרמו לי מאז לחרדות במקומות מרובי אדם או צפופים, היום אני מזהה את זה וזה רק הפזקים רחוקים מאוד , אך אני מאובחן כ OCD אצל פסיכולוג קליני עם הפרעה כפיתית מזה כ חצי שנה. לפי שיטת הזיהוי אני קלטתי שיש בי את כל הפרמטרים להפרעת קשב ולא ההיפרטיוביות.. ניסתי אטנד דרך גיסי 20mg שכבר הרגשתי שאני קורס.. פעמים או שלוש וזה עזר לי בצורה מדהימה. קראתי ואני מבין את ההשלכות ואת התופעות ההתמכרות הגדולות שיש בזה. ובכל זאת, ברוב הדברים היום יש התמכרות בפרט בסוכר. הסיפטומים שלי הם להלן : 1. שוכח כל דבר אפשרי בכל מקום 2. לא מסיים דברים עד הסוף. 3.לא מצליח להקשיב לשיחה אם היא לא בעלת נושא שמעניין אותי. 5.חוסר שקט בגוף פנימי 6.אימפוליסביות בקבלת החלטות 7.קושי בלסיים ספר או בכלל משהו עש הסוף. 8.קשי שינה הגעתי לפסיכיאטר דרך הקופה.והוא רצה לזרוק אותי החוצה שבקשתי הבחנה להפרעת קשב, הוא טען : שאני סובל מהפרעת חרדה, קרהון ובמיוחד בגלל שה הטנד זה סם אז הוא מסרב בתוקף לדון בנושא ואפילו התבאס להביא לי הפנייה למכון קשב . שאלתי אותו מה הוא ממליץ כי קשה לי להתמודד עם כל זה למרות שהכח סבל הגדול שלי , יש ימים שהמשקל כגדול עלי ואם אני אצרוך אז כמו תמיד זה במינון לפי הצורך , התשובה שלו היא : שימוש בדרופים או משהו זה לא תקין וזה סם זה יעשה לך טוב אבל אתה תתמכר.. לא נסתי להכנס איתו לשיחה כי הבנתי שהוא נגד ולכן אני מביא ויודע את ההשלכות ומודע גם לשימוש שלי בזה בימים שאני כבר לא מצליח להתמודד ובבמקום שהסביבה הקרובה תסבול את המצבי רוח שלי אני מעדיף להתאפס עם כדור או משהו . אני רחוק מאדם שיצרוך כדורים סתם כך וכדורים באופן קבוע . הציפרלקס לקח שנה לשכנע אותי לקחת . לסיכום אמרתי לו מה אתה ממליץ אם כך יש לי עצבים בגוף ואני לא מצליח אפילו לסיים מדיטאציה אז להרגע כבר אין לי זמן ודרך ואני אדם נורא עקשן: הפסיכאטר אמר לי שזה לאנשים שאין להם בגרות ( כמוני ) אבל לא הגיוני שיש לך עסק ואתה משלם מיסמים ומשכורות ( נו אז מה ) זה לא מתאים למי שיש הפרעת קשב רשמתי את כל זה כדי לנסות להבהיר את הרקע עד כמה שניתן .ובאמת שאין לי מושג.ואגב הוא אמר לי להחליף את הכדור של ציפרלקס 10 מג ב ויפקס 150מג מה אני עושה המלצה . המון תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רופא קשב
ד"ר גלעד חבצלת 20/03/2020 | 12:14גם נוירולוג יכול לטפל בהפרעת קשב כמובן.הוסף תגובה
-
רופא קשב
איתי 14/03/2020 | 19:56יכול להיות גם נירולוג ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב בעיות פסיכיאטריות וקשביות
ד"ר גלעד חבצלת 14/03/2020 | 11:19ב40 אחוז מהמבוגרים עם הפרעת קשב קיימות גם חרדה ודיכאון . גם OCD בהחלט שכיח . מציע לך לעשות אבחון מסודר לבעיית קשב אצל פסיכיאטר או רופא קשב .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רופא קשב
-
ויואנס ואטנט xrעינב 12/03/2020 | 13:16ד״ר שלום. אני לומדת למבחנים במשך כל שעות היממה ונוטלת 50 מ״ג ויואנס בבוקר. הפסיכיאטרית הביאה לי מרשם לאטנט 10 מ״ג xr וקניתי אותו כי הרגשתי שהויואנס לא משפיע עליי כמו פעם. אבל עם הכדור של האטנט אין שום השפעה. רציתי לדעת איזה מינון ניתן לקחת ויואנס ביום? והאם אפשר לשלב ויואנס עם אטנט xr. אודה לך על התייחסותך!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ויואנס ואטנט XR
ד"ר גלעד חבצלת 14/03/2020 | 12:51לדעתי, יש להעלות תחילה את הטיפול של הויואנס לקפסולה של 70 מ"ג לפני שעוברים לאטנט XR . אין הצדקה לערבב בין שני הכדורים ואין צורך. במידה ןמינון של ויואנס 70 מ"ג לא יעזור תעברי לאטנט XR.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס ואטנט XR
-
התחלת טיפול בהפרעות קשבמתלבט 09/03/2020 | 17:18שלום לכם, האם אפשרי להתחיל טיפול ולא בריטלין רגיל אלא בטיפולים המתקדמים יותר? או שכולם מתחילים מהריטלין הקלאסי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התחלת טיפול לקשב לא בריטלין רגיל
ד"ר גלעד חבצלת 14/03/2020 | 12:46בהחלט! אפשר להתחיל טיפול בקונצרטה שהוא טיפול לטווח ארוךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התחלת טיפול לקשב לא בריטלין רגיל
-
נטילת אטנטשלי 06/03/2020 | 14:43הי שלום. אובחנתי אצל פסיכיאטר אחרי מבחן brc,עם הפרעות קשב, אורגני ורגשי. התחלתי בטיפול של אטנט 10מ"ל, בהתחלה התופעות לוואי היו נוראיות(התחלתי לפני שבועיים וחצי)עכשיו הם הרבה פחות אך לפעמים מגביר לי הרגשה של מתח בגוף. כיום אחרי נטילה של שבועיים וחצי ברצף ההשפעה כבר לא כמו שהיתה בהתחלה. האם לדעתך יש צורך בהעלאת המינון?או לנסות תרופה אחרת? בעבר לקחתי כדור של ריטלין אחד וזה עשה אותי ממש עפיפון. האטנט ממש גרם לי לפוקוס במקביל לפעמים לעלייה במתח. כרגע הור משפיע עלי 3 שעות וגם הפוקוס לא כמו בהתחלה. אשמח להתייעצות הפסיכיאטר לא יודע מה להגיד לי ולא רוצה לנסות אולי xrהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 14/03/2020 | 11:10היי! העלאת האטנט למינון של 20 מ"ג יכולה להתבצע על ידי רופא המשפחה שלךהוסף תגובה
-
נוטלת אטנט
שלי 11/03/2020 | 13:08היי אני נוטלת אטנט לא ריטלין . הרופא לא רצה להחליף לי..וביקש בשביל החלפה להגיע אליו לפגישה מסודרת כאשר היתי אצחו פעמיים בחודש האחרון.הפגישה אצלו היא עלות של 1000 שקלים . מי יכול להחליף לי או לתת לי מינון גבוהה יותר? יש ל כרגע חבילה של 10 מ"ג תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אטנט המשך
ד"ר גלעד חבצלת 11/03/2020 | 11:14היי! תקחי ריטלין LA 20 בבוקר . זמן הפעילות שלו 6 שעות. אם את לומדת רק בערב תקחי שעה לפני הלימודים. במידה ויש לך יום ארוך תקחי בבוקר ב07:00 ואחרי כן ב-11:00 . במידה ואין מספיק השפעה ל20 אפשר להעלות לקפסולה של 30 מ"ג וגם לקפסולה של 40 מ"ג. גם אז קפסולה אחת ביום קצר ו2 קפסולות ביום ארוך.הוסף תגובה
-
אטנט המשך
שלי 10/03/2020 | 12:55היי אמרתם לי להעלות את הכמות מ 10 ל 20 כי 10 כבר לא ממש משפיע. האם לקחת 20 בכמה בבוקר ואחרי כמה שעות עוד 20? או לקחת 10 ואחרי כמה שעות עוד 10 נוסף?לא הבנתי. אמרתם לי פעמיים ביום בפרש של כמה שעות. אז מה הכוונה של הכמויות? ועד מתי מומלץ לקחת את השני? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 06/03/2020 | 19:41בדרך כלל מתחילים אטנט במבוגרים במינון של 10 מ"ג כמו שנתנו לך. במידה ואין השפעה מספיקה, כמו שאת מדווחת, מעלים את המינון ל אטנט 20 מ"ג. במידה ואת לומדת כל היום תקחי פעמיים בהפרש של 5 שעות .הוסף תגובה
-
שלי
שלי 06/03/2020 | 14:45שכחתי לצין שאני סטודנטית,הלימודים בשעות הערב. ולפני מבחנים לומדת ימים שלמים ..בנוסף לוקחת ביום יום עזר לי מבחינת ריכוז ורוגעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אטנט
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- מבנדאזול (ורמוקס)
- סימתיקון (סימיקול, גזיםX)
-
מונחים קשורים
- אינקובטור
- אדמדמת
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם