פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 80
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
טיפול ברספרדל לילדה בת 6 הסובלת מODDדפנה 20/11/2019 | 14:20שלום, ביתי אובחנה ע"י נוירולוג ורופא התפחות כסובלת מODD והמליץ על טיפול של 0.5 מג ליום קראתי קצת על התרופה באינטרנט ואני ממש בדילמה האם להתחיל טיפול בתרופה. הקושי העיקרי עם בתי זה ההתנהלות השוטפת בבית , הויכוחים על כל דבר , לוקח בממוצע 45 דקות להתארגן בבוקר יש ויכוח על הבגדים , נעליים, גרביים ואפילו על איזה תחתונים היא תשים . ויכוח של צחצוח שיניים , על מה לשים לה בסנדביץ כל דבר היא מתווכחות . יש לה לפחות פעם ביום התקפי זעם שהיא צורחת ונהיית אלימה כלפיי וכלפיי האחים בבית. גם בבית הספר כבר מתחילת שנה היו מס מקרי אלימות שהיא היתה מעורבת בהם . מה האלטרנטיבה מעבר לטיפול תרופתי? מה עוד ניתן לעשות ? אני ממש אובדת עצותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בריספרדל לodd
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 13:29למעשה זו שאלה לעמיתתי לנהול הפורום דר אולגה. אני בכל זאת הייתי ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר לפני התחלת הטיפול .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בריספרדל לodd
-
הפרעת קשב וטיקיםחיה 19/11/2019 | 16:54הבן שלי בן 12 מאובחן כסובל מהפרעת קשב ויש לו גם טיקים קשים. מה התרופה המומלצת? האם יש סיכוי לטיפול הומאופטי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטימולנטים ותיקים
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 13:25אין הוראת נגד לטיפול בריטלין או דומיו במצב של טיקים. אם יש החמרה בטיקים בנוכחות התרופה כדאי להפסיק אותה. מציע להתחיל בריטלין רגיל במינון נמוך ולבחון את ההשפעההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטימולנטים ותיקים
-
הפרעות קשב וריכוז בהיריוןתמר 19/11/2019 | 10:50שלום, אני נוטלת אטנט 30 מ"ג פעמיים ביום בתקופת הלימודים. אני כעת מעוניינת להכנס להיריון והבנתי שאסור ליטול את התרופה בהיריון. האם יש פיתרון אחר? מה כן מותר לקחת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מה לקחת לריכוז בהריון
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 13:22ככלל הסטימולנטים אינם מומלצים למתן בהריון. התכשיר היחיד שאני יכול להמליץ ואינו מזיק בהריון הוא Zum. זהו בעצם תוסף מזון המכיל חומצות שומן שעוזרות לתפקוד המוח. זה כמובן לא יעיל כמו תרופות כגון ריטלין אטנט וכו...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה לקחת לריכוז בהריון
-
שאלה בקשר לתרופה שאינה מיוצרת בארץיערית 18/11/2019 | 21:36שלום קראתי המון על מוצר שנקרא "Aniractem" ואני שוקלת להזמין אותו ולנסות הוא יכול להיות יעיל לבעיה כמו שמספרים?הוא חוקי בארץ והאם חוקי להזמין אותו? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Aniracetam
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 13:18תודה יערית! איך אומרים: מכל תלמידי השכלתי. מודה שלא הכרתי את התרופה. מה שהספקתי לקרוא זה שהיא לא מאושרת בארהב. בארץ אינה מאושרת. כמו כן אין מספיק מחקרים על היעילות והבטיחות שלה. לכן אני מציע לא לצרוך אותה באופן פרטי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Aniracetam
-
אטנטעידו 17/11/2019 | 14:59שלום, אני בן 33 שוקל כ90 קילו, בעבר השתמשתי בריטלין קצר וארוך בכמות של 80 מ"ג יומי(LA40 וקצרים יחדיו), לאחר כשנה וחצי הופיעו תופעות לוואי של ריבאונד, עצבים ועברתי לקונצרטה. הקונצרטה לא עזרה ועשיתי בדיקה של טובה עם ריטלין קצר 30 מ"ג עושה עלי פלאים, אבל הריבאונד על הפנים והריטלין קצר בקושי מחזיק אותי שעתיים וחצי. עברתי לאטנט בהמלצת רופא, כעיקרון אין השוואה מיוחדת באטנט לריטלין אבל התחלתי עם 15 מ"ג אטנט(יש שאומרים שזה שווה ל30מ"ג ריטלין), היה נחמד אבל ההשפעה פגה לאחר שלוש שעות. ביצעתי טיטראציה ואני כרגע על 30מ"ג פעמיים ביום. כמה שאלות: 1. מה המינון היומי באישור רופא הגבוה ביותר לאטנט? אני יודע ש60 מ"ג אבל האם באישור רופא יש גם יותר? 2. הגיוני שכפי שאמרתי שריטלין קצר 30 מ"ג הוא הכמות שמצאו שעובדת עלי טובה שאטנט 15 מ"ג שהתחלתי איתו בקושי השפיע עד שהגעתי ל 30 מ"ג שהשפיע טוב ללא תופעות לוואי ומחזיק כ5-6 שעות? 3. יש מלא מחקרים שגם מראים את הצד האפל של אטנט או ריטלין, האם התרופות הללו פוגעות בנו לזמן הארוך? 4. אטנט XR בגירסה הישראלית, הבנתי שצריך לקחת פי 2 בכמות מהאטנט הרגיל, אז האם באטנט XR יש אישור לקחת 60 מ"ג? האם צריך אישור מיוחד? 5. מינון של אטנט רגיל יומי, כפי שאמרתי 30 מ"ג פעמיים ביום משפיע פלאים כרגע, כעיקרון מחזיק לי 5 וקצת שעות כל מנה ולא מפריע לי לשינה האטנט הרגיל, אם יש יום שאתה עובד שעות רבות, מה הכמות המקסימלית שלא מסכנת? 60 מ"ג? ובאישור רופא מיוחד? 6. פיתוח תלות בכדור, אני כרגע על 30 מ"ג ובינתיים פועל פלאים, האם הגוף מפתח הסתגלות בכמות? כשהתחלתי ריטלין, כשנה וחצי עבד פלאים ולא העליתי כזה מהר מינונים, אבל זה נראה שהגוף מפתח הסתגלות לאט לאט ולאחר שקראתי בהרבה פורומים בחו"ל יש אנשים שאומרים שאטנט עבד פלאים שנה עד שלוש ואז עברו לריטלין חזרה, האם זה ככה כל פעם ההחלפות הללו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינונים של אטנט ועוד
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 13:04אטנט כעקרון משפיע ל5-6 שעות. אטנט מכיל 4 סוגי אמפטמינים בטווחי פעילות שונים. בשל כך יש לו כנראה פחות תופעות לואי וגם פחות התמכרות. בעיקרון הגעת לכמות היומית המכסימלית של אטנט שהיא אכן 60 מג. אך כמומחים אנחנו תמיד יכולים לאשר מנה יותר גבוהה. לא מציע לך כעת לאטנט xr. יהיה לך קשה להגיע למינון הטוב לך. כעת יש לך את היתרון שאם אתה רותה לקחת רק לבוקר או רק לערב אתה יכול לעשות זאת בלי בעיה. באטנט ארוך הטווח לא תוכל לעשות זאתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינונים של אטנט ועוד
-
אטנטיוסף 10/11/2019 | 22:44אני מעוניין לדעת האם זה טבעי בתחילת טיפול עם אטנט לחוש גירוד והאם צריך לעשות מזה עסק כמו כן אני מרגיש שעיקר תחילת השפעתו הוא לאחר כשעה ובזמן זה אני חש מעין חשחוש של אלכוהול שבא לי לצחוק ולעשות שטויות האם אני צריך להתרגש מזה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלכוהול וסטילומנטים
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 12:33אלכוהול לא מומלץ בכלל במיוחד לא כדאי לצרוך תחת סטימולנטיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם לרסק את האטנט?
ד"ר גלעד חבצלת 21/11/2019 | 12:31לא מומלץ לרסק את האטנט ובטח לא להכניסו לנוזל. יש לשתות אותו שלם ומקסימום ניתן לחלק לחצי או לרבע.הוסף תגובה
-
עוד עטנט
יוסף 17/11/2019 | 19:20אני מעוניין לדעת האם יש ניגוד לקחת אלכוהול תחת השפעת אטנטהוסף תגובה
-
שוב אטנט
יוסף 17/11/2019 | 19:12אני מעוניין לדעת האם יש בעיה בשביל שבת לרסק את התרופה ולערבו במשקה לפני שבת האם הוא יהיה טוב ויעיל למחרת? 2. אני מעונייו לדעת היות והייתי מעוניין לנסות גם את הסטרטרה שאני מבין שהוא יותר טוב , אני מעוניין לדעת האם יהיה אפשרי בעיקרון לקחת בשלש שבועות עד שזה משפיע את האטנט כמובן שלמעשה אשאל גם את הרופאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בתחילת טיפול באטנט
ד"ר גלעד חבצלת 14/11/2019 | 15:04יכולים להיות כאבי בטן אך זה חולף אחרי מספר ימיםהוסף תגובה
-
אטנט
יוסף 12/11/2019 | 19:41האם בתחילת טיפול באטנט זה טבעי שיש כל מיני כאבים בגוף ברמה סבילההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אטנט וגירוד
ד"ר גלעד חבצלת 11/11/2019 | 17:29שלום! אין באמת קשר בין גרוד לאטנט וגם לא להרגשתך . תמשיך לקחת והכל יסתדר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלכוהול וסטילומנטים
-
טיפול בהפרעות קשב וריכוזעינת 14/11/2019 | 10:59שלום, אני בת 35 ואמורה להתחיל לימודים אקדמיים בקרוב. אני מתמודדת עם קשיי ריכוז ורוצה למצוא דרך להפחית אותם, כדי להקל על עצמי בלימודים. אני לא יכולה לקחת ריטלין כי אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות שמתנגשות והנוירולוג אמר שעדיף להימנע מכך. כמו כן הבנתי שיש טיפול בביופידבק אבל אפילו אחרי ההנחה של כללית פלטינום עדיין המחיר גבוה מדי עבורי. יש טיפול אחר שתוכלו להמליץ עליו? משהו שכלול בסל הבריאות, או אפילו בעלות פרטית אבל סבירה? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה לך
עינת 15/11/2019 | 09:22תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
ד"ר גלעד חבצלת 14/11/2019 | 15:45היי! אם את מעוניינת תכתבי לנו מה ההפרעה הפסיכיאטרית שלך ואיזה תרופות את מקבלת אבקש מדר אולגה שתנסה לעזור לך למשל סטרטרה טובה גם לדכאון וגם לקשבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות פסיכיאטריות וסטימולנטים
ד"ר גלעד חבצלת 14/11/2019 | 15:25שלום! לקיחת תרופה פסיכיאטרית אינה בהכרח סיבה לא לקחת תרופות להפרעת קשב. מציע להתייעץ עם פסיכיאטרהוסף תגובה
-
תודה לך
-
MOXOיגאל 14/11/2019 | 09:1814.11.2019 שלום רב , מבקש מאוד לקרוא היטב את כל הנכתב כאן , אני זקוק לסיוע ככל שרק ניתן . כל מה שנכתב הוא על דעת עצמי מאחר ואשתי מתנגדת בכל תוקף לפנות לגורמים מקצועיים פרטיים מתוך חשש לקבל תוצאות אבחון שממצאיו יעפילו על התחושה שלה שהכל בסדר ותקין עם הילד . לטענתה הילד זקוק רק לעזרה בלימודים ואין לו בעיה שמצריכה בדיקה וטיפול אישי פרטני או תרופתי . היא מאוד חרדתית כאשר המורה של הילד מתקשרת לשאול לשלומו עקב שלא הגיע לבית הספר בגלל שלא הרגיש בטוב , את החרדה הזאת היא מקרינה לא מעט פעמים גם על הילד כאשר היא משוחחת איתו ומסבירה לו ואף מזהירה אותו להתנהג יפה ולמלא אחר כל הכללים שנדרשים ממנו . אני מאידך מאוד מעוניין לקחת אותו לגורם מקצועי לבדוק אם יש לו בעיה כלשהי ובמידת הצורך לסייע ולחזק אותו . לאחרונה בגיל 13 לקחתי אותו לבדיקת MOXO שממצאיו מצורפים כאן בהמשך ולצערי אשתי לא מעוניינת בהמשך הבדיקה מול נוירולוג או פסיכיאטר ילדים . אשמח לקבל תגובות בעניין ככל שרק אפשר על התוצאות של הבדיקה אך קודם כל אכתוב קצת על רקע אודות הילד : הילד נולד בלידה רגילה . ללא בעיות מיוחדת . נשאר בגן חובה בגלל לקות שפתית . היה מטופל במשך שנה אצל קלינאית תקשורת . כיתה ג' שובץ בכיתה קטנה במסגרת חינוך מיוחד בתוך בית ספר רגיל . כיתה ה'- ו' עבר בית ספר לעיר אחרת בגלל שהמסגרת לחינוך מיוחד בישוב הופסקה . כיתה ז' - עבר לחטיבת ביניים לכיתה קטנה במסגרת חינוך מיוחד בתוך בית ספר רגיל . בכל כיתה צוות החינוכי של הילד מדווח על בעיה בקשר חברתי . בועדות השמה מדווחים שהילד מציק לילדים אחרים ולא לוקח אחריות , מוסח בקלות ולוקח לו זמן רב בביצוע משימות . בהסעה - מדווח שהילד מציק . בבית – האח הבכור בהפרש גיל של 4 שנים מרבה להאשים שהילד מציק לו , כמו כן גם המשתתפים בקבוצות משחקי מחשב בפורטנייט וגם במפגשים עם חברים בישוב אחרי הלימודים טוענים מידי פעם כלפיו שהוא מציק להם . הילד מרבה להתווכח ולהתעקש מאוד כאשר באים אליו בטענות התנהגותיות וקשה לו לקבל הערות כלפיו . הילד רגיש מאוד ולעיתים רחוקות אף מגיע למצב של בכי . סיכום בדיקת MOXO : נכנס לבדיקה בקלות, בשלב ההוראות התקשה להבין את שעליו לבצע ונדרש להסברים ולתרגולים נוספים. לאחר שהבין ותרגל בהצלחה החל. במהלך הבדיקה הביט אל המסך, אך הרבה לדבר ולשאול מתי נגמר. נדרש לתיווך, לעידוד ולחיזוקים על מנת להמשיך ולבצע את המשימה עד הסוף. לאורך שלבי המבדק החסיר הקשות על המטרה בעיקר בשלבים 2,3,6,8. כמו כן קצב עבודתו איטי והגיב באיחור בעת הופעת המטרה. בחלק השני של הבדיקה, לאחר נטילת הכדור, זכר את ההוראות והחל. בבדיקה זו אינו רגוע גם כן ומציין כל פעם באיזה שלב נמצא, מוסח ואינו ממוקד. לאורך שלבי המבדק החסיר הקשות על המטרה גם כן ואף יותר לעומת החלק הקודם. בנוסף, גם בבדיקה זו זמן התגובה למטרה איטי. חלק שני לאחר מתן 10 מ"ג Rephenidate, אינו תקין עפ"י מדדי הקשב והתזמון: מדד הקשב(A)- החמיר וכעת אינו תקין וחורג מהנורמה בדרגת חומרה 3. ציון תקן: 2.351- מדד התזמון(T)- נותר לא תקין וחורג מהנורמה בדרגת חומרה 4. ציון תקן: 3.402- מדד האימפולסיביות(I)- ירד וכעת תקין וממוצע ביחס לקבוצת הנורמה. ציון תקן: 0.168- מדד ההיפר-ריאקטיביות(H)- השתפר וכעת תקין וגבוה ביחס לקבוצת הנורמה. אשמח לכל תגובה או חוות דעת . תודה מראש .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חשד להפרעות קשב וריכוז
יגאל 14/11/2019 | 19:14תודה רבה האם במקרה הזה יש הבדל בין רופא נוירולוג ילדים לפסיכיאטר ילדים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חשד להפרעת קשב
ד"ר גלעד חבצלת 14/11/2019 | 15:21שלום! אין ספק שמדובר בילד עם בעיות קשב ואולי אף בעיות התנהגות. אני מתפלא שלא עבר אבחון עד כה. ממליץ מבחן פסיכודידקטי ובדיקת נוירלוגהוסף תגובה
-
חשד להפרעות קשב וריכוז
-
החמרת הסימפטומיםיעל 14/11/2019 | 11:08שלום רב, בני בן ה-14 (כיתה ט') החל ליטול ריטלין LA 40 מ"ג. בתום שבועיים של טיפול קיימת החמרה של הסימפטומים בשעות אחר הצהריים, לאחר שהשפעת התרופה פגה. מתבטא באימפולסיביות, הצקה לאחיו, דברת, צחוק בלתי נשלט. לעיתים זה נמשך כמה שעות. אשמח לחוות דעתכם. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריבאונד אחרי ירידת השפעת ריטלין lac
ד"ר גלעד חבצלת 14/11/2019 | 15:53היי ריטלין la עובד כ8 שעות. אם נוטלים אותו בשבע בבוקר השפעתו תרד בסביבות שלוש אחהצ. אפשר לעבור לקונצרטה ואז התרופה תשפיע למשך 12 שעות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריבאונד אחרי ירידת השפעת ריטלין lac
-
בדיקת eeg למטופל בקנצרטהאוסנת 14/11/2019 | 12:55שלום.אבקש לדעת מה אומרת התוצאה של eeg בעירנות.באזורים קדמיים של המוח פעילות בטא נמוכת מתח,באחוריים פעילות אלפא 10 מ/ש סדירה אשר נחסמת בעת פקיחת עיניים.בגירוי אור ונישום יתר-אותה פעילות רקע.תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Eeg
ד"ר גלעד חבצלת 14/11/2019 | 15:49אם הייתה בעייה כלשהיא היו כותב שיש חשד לפעילות מוחית אפילפטית. נראה שמדובר בתשובה תקינה אבל מומלץ להתייעץ עם נוירולוגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Eeg
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- פרצטמול (אקמול, דקסמול)
- נוסידקס
-
מונחים קשורים
- אינקובטור
- אדנ-
רופאים בתחום
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם