פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 89
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
תופעות לוואי? (לת)מזל 09/05/2019 | 21:24היי, אחרי לקיחת פוקליןXR בארבע שעות אני מרגישה עיפות וצורך לישון למרות שלא מצליחה לישון. העיפות היא מה שמפריע לי (עיפות בשרירים שחולפת אחרי שהשפעת התרופה חולפת). למה זה? הרי התרופה אמורה לעבוד ל8-12 שעות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ויואנס 50 או 70?ניר 06/05/2019 | 18:21היי, רציתי לשאול שאלה - אני בן 38, 1.70, משקל 67 וסובל מהפרעת קשב וריכוז עוד מילדות שמתבטאת המון בהיפראקטיביות ובאימפולסיביות בצורה משמעותית. ניסיון העבר שלי עם ריטלין לצערי הוא לא טוב, ניסיתי את כל סוגיו (למעט קונצרטה) והם גרמו לי תופעות לוואי קשות (כאב בטן, כאב ראש, וגם ל"ריבאונד". מה שדי גרם לי לוותר... לפני כמה זמן ניסיתי את הויואנס 70 מ"ג, שאמנם הרגיש לי כאילו אני מביט על עצמי מלמעלה, כאילו זה חזק מדי אך מעולם לא הרגשתי טוב יותר (למעט חוסר שינה ותיאבון, שאני מבין שזהו משהו שכיח.) כיום התחלתי טיפול בכדורים של ויואנס, אבל רק 50 מ"ג רק כי הייתה לי הרגשה שהכדור אולי חזק לי מדי, ואני יכול לומר שפרט לערנות מוגברת אני לא מרגיש שינוי משמעותי. אני אמנם יכול לשבת יותר רגוע מבדרך כלל אבל אני לא מרגיש הבדל משמעותי בריכוז ובמיוחד לא בקשב. השאלה שלי היא האם כדאי לעלות את המינון, והאם 50 זה מספיק לי? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ויואנס
דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 | 16:57שלום לא אוכל לתת לך המלצות בנוגע לטיפול בלי שבדקתי ואבחנתי אותך. אם ויואנס 70 מ״ג גרם לך להרגשה כאילו אתה מביט על עצמך מלמעלה, ממליצה לך לפנות לרופא שלך לפני שאתה מעלה את המינון. כי זה נשמע כמו תיאור של מצב דיסוציאטיבי/דהריאליזציה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
-
תוקף מרשם לשבתגלי 08/05/2019 | 12:09אם תוקף המרשם הוא ליום שבת האם אפשר לקבל את הריטלין ביום שישי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוקף מרשם לריטלין
דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 | 16:50שלום, אני בספק, אבל ממליצה להתקשר לבית המרקחתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוקף מרשם לריטלין
-
התלבטות לחזור מויואנס 70 לקונצרטהרן 01/05/2019 | 14:51לאחרונה פיתחתי עמידות לויואנס 1. האם הפסקה של כמה ימים יכול לעזור בהפחתת העמידות? 2. שמתי לב שאם אני ישן ב 18:00 עד 0:00 ולוקח את הויואנס פעם אחת ביממה ב 0:00 אז כן הוא משפיע עלי לטובה.. (כולם בבית ישנים ואנ רגוע ושליו) השאלה האם יש בעיה לקחת את זה בחלק מהשבוע בלילה ובכל מקרה פעם אחת ביממה. 3. הייתי אצל הנויורולוג הוא מתנגד בכל תוקף לויואנס 80 (לא שמע על דבר כזה) במידה ואני בוחר לנסות קונצרטה שב 2017 ניסיתי אותה ללא הצלחה בכלל מ 36 עד מינון 81.. (בעבר היה עד 72 מותר והוא אישר עוד טיפת חריגה) מה המינון המומלץ לי להתחיל בו? קיבלתי המלצה להתחיל ב 54 לי 10 ימים וזה מרגיש לי נמוך. והבעיה שצריך לחכות כל פעם 10 ימים עד שאוכל להוסיף ל 72, 81 ועד 90 אני בן 35, ללא מחלות רקע משקל 65 קג, גובה 1.64 בתודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ויואנס
דר' אולגה קובלצ׳וק 05/05/2019 | 22:59שלום הפורום לא מיועד למתן המלצות לגבי טיפול תרופתי ולא לגבי מינונים. מתן המלצות רפואיות דורש בדיקה ואבחון. בלי שבדקתי אותך, אין לי דרך לדעת האם אתה סובל מהפרעת קשב וריכוז, מה השפעה של התרופות עליך והאם פוקלין או כל תרופה אחרת ממה שאתה נוטל מתאימות עבורך. טיפול עצמי לא מומלץ בהחלט ואף עלול להיות מסוכן. ״חיזוק״ של תרופות סטימולנטיות עם קפה כפי שתיארת עלול להיות מסוכן מאוד. ממליצה להיות במעקב של רופא ולפעול לפי ההמלצות שלו לגבי טיפול תרופתי.הוסף תגובה
-
ושילוב הקפאין הוא עם ניטור של הל"ד והדופק
רן 04/05/2019 | 15:44אחרי שתיית הקפאין: ל"ד סיסטולי 110-120 דיאסטולי 80-90 דופק 85-96 בתודה מראש.הוסף תגובה
-
הויואנס 70 כבר לא משפיע, שאלה פוקלין xr
רן 04/05/2019 | 14:54לא מצליח ללמוד איתו בכלל, התחלתי לקחת שעה אחריו כפית נס קפה בכוס חד פעמי ואז ההשפעה ממש טובה הבעיה שמצריך תחזוקה כל שעתיים מה עם הפוקולין xr אם פיתחתי עמידות לויואנס 70 וקונצרטה 81 שלא לא השפיע עלי מה המינון המומלץ להתחיל בו ושאני אמור בערך להגיע אליו? אני בן 35 , 1.64, משקל 65 קג ללא מחלות רקע. ומה המחיר שלו בכללית מושלם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 | 02:27שלום מינון מקסימלי המותר של ויואנס - 70 מ״ג ביום יש ליטול בבוקר פעם ביום, פועל ל10 עד 12 שעות אין לקחת בשעות הלילה. אם תיטול בלילה אתה תגרום לשיבוש של מעגל ושינה ועלול להביא להחמרה של קשב וריכוז ועוד למרות ש70 מ״ג ויואנס מקביל פחות או יותר ל108 מ״ג קונצרטה, טיטרציה הדרגתית תאפשר להגיע למינון מינימאלי היעיל ולהמנע מתופעות לוואי.הוסף תגובה
-
האם יש נוירולוג שאישר לאחרים ויואנס 80?
רן 01/05/2019 | 16:11או שיש מישהו פה שאישרו לו ויואנס 80 מג? אם כן אשמח שתשאירו לי פרטים שלו אני מעפולה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
-
חרדה וריטליןקובי 28/01/2014 | 12:12שלום רב, האם כדורים אנטי חרדתיים ממשפחת הטריציקליים יעילים יחד עם ריטלין?אני מתכוון לכך שאם זה מוריד את החרדה שהריטלין גורם אבל אולי זה באותו הזמן גם פוגע במה שהריטלין אמור לעשות ודיי לא מרגישים שיפור בקשב וריכוז.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מ
GDI 04/05/2019 | 12:14https://www.infomed.co.ilהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב ריטלין עם תרופות אחרות
דר' בועז רפפורט 01/02/2014 | 21:34כעיקרון הריטלין אינו סותר את רוב התרופות. גם לא את הטריציקליות. יחד עם זאת חשוב שלכל תרופה תיהיה אינדיקציה ברורה. לא ממליץ לקחת תרופה אנטי חרדתית כדי להקטין את החרדות שיוצר הריטלין. אם זה המצב , ממליץ לעבור לתרופה אחרת לריכוז , כזאת שלא גורמת לך חרדות.הוסף תגובה
-
מ
-
-
תשובת מומחה
ויואנס
דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 | 17:54לא אוכל לתת לך תשובה בלי שאבחנתי אותך ובדקתי. ממליצה להפנות את השאלה לרופא המטפל בךהוסף תגובה
-
ויואנס
גילי 02/05/2019 | 16:48אם השתמשתי בקונצרטה 36 המעבר הוא קיצוני מידי? אני בן 50 משקל 90 קילוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 | 16:45שלום מדובר בחומר שונה. קונצרטה שייך לקבוצה של מתילפנידאט ואילו ויואנס הופך בגוף לאחד מאמפיטמינים. לכן לא ניתן לעשות הקבלה מדוייקת אלא הערכה והתאמת המינון על ידי רופא המטפל. בגדול מדובר בסביבות 72 מ״ג קונצרטה. אבל כפי שאמרתי תלוי בכל אחד, דורש התאמה. יש להוועץ ברופא. מתחילים במינון נמוך יותר לבדוק תופעות לוואי ותגובה ומעלים עד שמשיגים את האפקט הרצוי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
-
עמידות לויואנס והחלפת לקונצטרה לפני חידוש מרשםרן 23/04/2019 | 18:59שלום אני מטופל כרונית בויואנס 70 והוא מספיק לי כ 5 שעות אם קיבלתי מרשם ב ב 3.4.19 ניתן להחליף לקונצרטה 72 ב 25.4.19? או הרוקח יסרב עד 3.5.19? בתודה מראש וחג שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלפת ויואנס לקונצרטה
דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 | 02:31למיטב ידיעתי מחשבי סופרפארם מחוברים היום לכל הקופות. לא חושבת שימכרו לך לפני סיום המרשםהוסף תגובה
-
הקשר לאותה שאלה
רן 24/04/2019 | 09:49במרפאה שלי לא יתחשבו בעמידות בגלל שרשום להם שבאותו לקחת ויואנס האם אפשר לקחת את המרשם 10ימים קונצטרה של הנוירולוג לסופר-פארם ושם יאשרו לי או שגם שם המחשב מחובר למרפאה שלי כללית? בתודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת ויואנס לקונצרטה
-
הפרעות קשבגבי 26/04/2019 | 02:11שלום. אובחנתי לפני כעשר שנים עם add. בזמן זה לא הביאו לי טיפול תרופתי. היום אני בת 26 לומדת לתואר ראשון. לקחתי רטלין la במינון של 20. לא הרגשתי שזה משפיע עליי. בטח שלא גורם לי לשבת ולהתרכז. החלפתי לקוצנטה 54 ושוב, לא מרגישה כלום. יכול להיות שלא אבחנו לי טוב את ה add. כלומר שאין לי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וריכוז
דר' אולגה קובלצ׳וק 28/04/2019 | 08:58שלום יכולות להיות כמה סיבות, מלבד טעות באבחנה. ממליצה לפנות לרופא כדי להתאים תרופה ומינון שמתאימים לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת קשב וריכוז
-
עזרה בזיהוי הבעיה וטיפולבנימין 17/04/2019 | 21:14היי😊, הגיע הרגע שאנסה להיעזר בכוח האינטרנטי. הסיפור שלי הוא כזה: החל מגיל 13 הופיעו לראשונה בעיניי צפי הfloaters (הפרשות בזגוגית העין הנראות כמו חיידקים שצפים בחלל העין) לאחר בדיקה מול רופא נאמר שהכל תקין. עם השנים התווספו חרדות קלות, בעיות קשב וריכוז, הסחות דעת (מרגיש כמו ADHD) המלווים בכאבים בצד השמאלי של הראש. לאחר שהתלוננתי לרופא המשפחה על אותם תסמינים (בגיל 16) הופניתי לנוירולוג שהמליץ לנטול כדורי הרגעה בעלי השפעה על הסרוטונין- החלפתי אחד אחרי השני (סה"כ ארבע סוגים) לאחר תקופה קצרה החלטתי שהכדורים לא עוזרים, והפסקתי לנטול. כיום אני בגיל 22 וע"פ כל הבדיקות הדם והקרדיולוגיה מסתמן שהכל תקין ואין חריגים. אך מדוע אני כותב זאת? עד היום הייני סובל לעיתים קרובות מאותם תסמינים: כמות הfloaters בעיניים רק עולה, כאשר אני מנסה ללמוד או לחשוב חוט המחשבה נקטע, קושי בזיכרון (לדוגמא: ייקח לי המון זמן אם בכלל לזכור מילה חדשה באנגלית, או מושג חדש- זו אחת הסיבות שמכבידות עלי ללמוד אנגלית). עם זאת יש גם ימים טובים שהכל מרגיש מעולה, פתאום הfloaters לא מורגשים (אולי כי המוח לא מיחס להם חשיבות)- אך כל הטוב הזה נגמר מהר וחוזר על עצמו לעיתים רחוקות ביחס לתחושה הרעה (אולי מרגיש ככה כי הטוב תמיד עובר מהר). כצעיר בן 23 לאחר שירות קרבי בצה"ל (שגם שם סבלתי וכמעט נטשתי עקב אותם בעיות) אני מחפש את הפתרון. הפתרון שיוכל להעניק לי חופשיות לכבוש כל מטרה. יש בי רצון עמוק אך הוא מיד נקטע כאשר התחושה העפלה חוזרת. כשאני מסתכל עכשיו אחורה ומנסה "לנתח" את המצב- אני מבחין שהסיטואציות מחזוריות- חוזרות על עצמן בצורה עקבית ולכן בטוח שמדובר בבעיה רפואית ולא נפשית. איני בעל ידע רפואי, אך יש את ד"ר גוגל😊.. לכן היום הגעתי להחלטה שאם אין לי, מי לי? – והגיע הזמן לחפש פתרון לבד. הגיע הזמן לסכם: 1) הדופק שלי במצב מנוחה: 70-80, במצב הליכה: 120-150, ובמאמץ גופני: 150-200. 2) floaters שרק הולכים ומתרבים עם השנים. 3) זיכרון מאכזב. 4) בעיות ריכוז והסחת דעת בעת פעולה קוגניטיבית. 5) כאבי ראש בצד השמאלי, עיניים אדומות, עייפות (למרות שישנתי 8-9 שעות בלילה) מה שגורם לי לא לעמוד במשימות ולהתייאש נורא מהר. השערתי שמדובר בבעיות נירולוגיות, קצת חקרתי על טיפולים כמו תאי לחץ או חברה בשם Amen בארה"ב שמציעה מיפוי המוח בqEEG וטיפול טבעי על סמך התוצאות- מדובר בטיפולים לא מסובסדים ויקרים שמבחינתי אקח כברירית המחדל. אין לי רופאים במשפחה או אנשים מהתחום שאני יכול לקבל מהם דעה אובייקטיבית. ואנסה את מזלי כאן:) אשמח לכל דעה, המלצה מה עלי לעשות, מאיפה להתחיל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Floaters
דר' אולגה קובלצ׳וק 23/04/2019 | 17:31שלום בניימין קודם כל אני ממליצה לך לפנות לרופא פסיכיאטר כדי לעבור אבחון, כדי לבדוק אם הכן מדובר בחרדה ולא בעיה אחרת. הרופא גם יתן המלצות לגבי טיפול המתאים עבורך, אם זה טיפול תרופתי, פסיכותרפיה או שילוב בין השניים. CBT זה רק אחד הדרכים שקיימים לטפל בבעיה ויתכן ולא מתאים או לא מספיק במקרה שלך. תאורטית זה טיפול שיכול לעזור לחרדה בהקשר של floaters ואני שמעתי על מקרים שבהם עזר.הוסף תגובה
-
בהמשך לתגובתך
בנימין 18/04/2019 | 12:45היי ד"ר קובלצ'וק, תודה על התגובה המהירה. נוטה להסכים עם דברייך, וכבר אסביר למה. לפני כן נושא הfloaters- אחת לחצי שנה אני מבצע בדיקה אצל רופא העיניים- שמבחינתו מאז ומתמיד הכל תקין ויש להתמודד איתם. *הערה: ישנו טיפול כירוגי בין היחידים בעולם שננמצא בארה"ב ובמהלך ניתוח קצר מוחדרים שני מחטים קטנים ששואבים את הfloaters ומוחלפים בנוזל זגוגית נקי. (רופאי העיניים נוטים משום מה לא להסכים לניתוח כזה בגלל הסיכון). נושא החרדה- זו הסיבה שאני מסכים. לדעתי מעגל החרדה בשילוב הfloaters גורם לשאר התסמינים שבגללם אני נאלץ לעזוב הכל וללכת לישון. (גם לאחר שישנתי 8-10 שעות בלילה) אשמח קצת להבין ממך יותר בקצרה מהו טיפול פסיכותרפיה וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT- והאם שמעת על מקרים דומים שאכן הטיפול עזר? תודה מראש! בנימיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצמים צפים בעין, floaters
דר' אולגה קובלצ׳וק 17/04/2019 | 23:49שלום תופעת של עצמים או גופיפים הצפים בעיניים, זאת תופעה די שכיחה. במיעוט המקרים מדובר בהופעה פיתאומית חדה של עצמים צפים ואז זאת עלולה להיות תופעה מאוד מסוכנת הדורשת טיפול מיידי והיא נקראית היפרדות הרשתית. ובמרבית המקרים מדובר בתופעה שפירה. קודם כל אני ממליצה לעבור בירור רפואי על ידי רופא עיניים, רופא משפחה, רופא נוירולוג. אחרי שנשללו בעיות רפואיות, מדובר קרוב לוודאי בתופעה שכיחה יחסית שקיימת למעשה אצל כולם במידה זו או אחרת ונובעת מכך שישנם סיבים של קולגן וחומצה היאלורונית בתוך נוזל זגוגית שממלא את גלגל העין. כאשר אלה נמצאים בשדה הראיה, נראה אותם, במיוחד עם נסתכל לשמים מול השמש. הזגוגית הופכת להיות צמיגה יותר עם הגיל ולכן כמות הfloaters עולה עם הגיל. רוב האנשים לא שמים לב לגופיפים הצפים או שהם לא מפריעים. אנשים מסויימים יותר רגישים ואפילו עלולים לפתח חרדה בגלל הגופיפים הצפים. ומצד שני, אנשים עם נטיה לחרדות עלולים לשים לב יותר לתופעת הגופיפים הצפים. למעשה נוצר ״מעגל חרדה״: עצם החרדה גורמת למיקוד קשב מוגבר בגוף בכלל ובגופיפים הצפים בפרט ואז הגופיפים מגבירים את החרדה ואת תחושת הסטרס וחוזר חלילה. מצב של חרדה פוגע ביכולות קוגניטיביות כולל זיכרון, ריכוז, קשב. ויכול גם לגרום לכאבי ראש. אחד הדרכים היעילות לטיפול בחרדה הקשורה בגופיפים הצפים, פרט לתרופות, זה פסיכותרפיה, ביחוד טיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT. במידה וכמות הגופיפים הצפים חריגה יחסית, ישנם כם טיפולים כירורגיים. ממליצה לפנות לרופא עיניים כגי לבדוק זאת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Floaters
-
דלקות גידים וריטליןדפנה 22/04/2019 | 20:19שלום, אני בת 16.5, מטופלת בריטלין בחצי שנה האחרונה. לאחר שחוויתי תופעת לוואי מריטליו sr החלפתי לריטלין la 30 מ״ג. בשלושת השבועות האחרונים אני חווה דלקות גידים ממושכות באמה, שלא עוברות. שמתי לב לאחונה שכשאני לוקחת ריטלין מתחיל לכאוב לי. מה גם שלכל אורך הטיפול תמיד הרגשתי קור בגפיים תחת השפעה ריטלין, והעור שלי נהיה שקוף יותר, זה לא הדאיג אותי עד לאחרונה. ישנו סיכוי שהריטלין גורם לדלקות בגידים/נפיחויות באמות הידיים/ איזושהי תופעה דומה? תודה רבה, דפנה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקות בגידים וריטלין
דר' אולגה קובלצ׳וק 23/04/2019 | 16:45שלום ריטלין עלול לגרום לתופעת לוואי של קור בגפיים (כולל תופעה המקראת רנוֹ) וגם לכאבים במפרקים. ממליצה לפנות לרופא המטפל כדי לבדוק אם מדובר בתופעות לוואי או סיבה אחרת לתלונות שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקות בגידים וריטלין
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- צפלקסין (צפורל, צפוויט)
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
-
מונחים קשורים
- אבחנה מבדלת
- אדמת
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם