פורום כירורגית כלי דם - עמוד 51
-
שאלה לקראת ניתוח בכף הרגלאיציק 03/07/2021 | 22:12שלום, לאחרונה הלכתי לאורטופוד בגלל נפיחות בגב כף הרגל. לאחר אבחון של גנגליון, בUS התגלה חשד לTHROMBOTIC VARICOSE VAIN. הוחלט שדרוש לנתח. האם ניתוח הוא משהו שיכול להיעשות על ידי אורטופד, או שעליי לבקש כירורג כלי דם? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח בכף רגל
ד"ר אסף לבנון 03/07/2021 | 23:04שלום איציק אם בבדיקת הדמייה התגלה ממצא הקשור בבעיית כלי דם. מי שצריך להחליט על צורך בניתוח ולבצע במידה וכן , זה כירורג כלי דם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח בכף רגל
-
תוצאות דופלר צוואריאראלה 11/06/2021 | 02:41שלום רב, בבדיקה נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים בקורטיס הפנימי מצד ימין עם זרימת דם תקינה. מה היא המשמעות? תודה, אראלה כץהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בדיקת דופלר
Erella katz 28/06/2021 | 14:33תודה רבה על המענה. אשלים כי אין סיפור משפחתי לבבי, לא מעשנת, לא שותה ולא מפצחת גרעינים. תודה על מענה מרגיע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום מאוחר
ד"ר אסף לבנון 28/06/2021 | 14:25שלום אריאלה ראשית צר לי על העיכוב במענה. ממה שאני מבין מדברייך אין לך גורמי סיכון לטרשת עורקים אם כי לא שאלתי על עישון ועל רקע משפחתי של טרשת עורקים. בכל מקרה הממצאים מעידים על קיום טרשת ברמה שאינה גורמת להצרות של כלי הדם והפרעה בזרימת הדם. מצב זה מצריך איזון קפדני של גורמי סיכון אפשריים אך לא מאובחנים- יתר לחץ דם, סכרת, הפרעת שומנים. מעקב ע"י בדיקה חוזרת עוד 6-12 חודשים ובנוסף הערכה של רופא מטפל לגבי צורך במתן אספירין למניעה.הוסף תגובה
-
בדיקת דופלר
אראלה 11/06/2021 | 15:53אוסיף כי נוטלת מזה 10 שנים 75מג אפקסור. פרט לכך ללא כל תרופה. לפני שבועיים עברתי לייזר לאיחוי קרעים ברשתית העין השמאלית (הגידול היה בימנית). ועוד משהו, בימים האחרונים דימום מהנרתיק ובus רחם שרירנית וציסטה בשחלה ימין. נראה לי לא רלוונטי אבל פורסת כאן את כל משנתי.הוסף תגובה
-
בדיקת דופלר
אראלה 11/06/2021 | 15:47בהמשך, אני בת 51.7 בבדיקת עיניים לאחר הסרת גיגול שפיר מהרשתית, נראה היצרות בכלי דם והומלץ בירור כלילי. לכן נשלחתי, בין השאר לבדיקה זו. ברקע גם אנטי ccp חיובי ותאים לבנים נמוכים מהנורמה מזה כשנה. דגימת מח עצם תקינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס
ד"ר אסף לבנון 11/06/2021 | 09:45לפני שאני עונה צריך פרטים על הנבדק גיל מין מחלקות רקע טיפול תרופתי מדוע נעשתה הבדיקה?הוסף תגובה
-
בדיקת דופלר
-
וריקוצלה שאין לה פתרוןbz1977 15/06/2021 | 22:29שלום אני בן 43 וסובל מזה 27 שנה מכאבים ואי נוחות באגן ביחד עם ליבידו נמוך. גילו אצלי וריקוצלה באשך השמאלי 4.5 מ"מ ניסו לבצע אמבוליזציה אך הפעולה הופסקה באמצע מכיוון שהרדיולוג לא ראה זרימה דרך הוריד העוקף . אחרי זה פניתי לאורולוג נאמר לי שלא ניתן לבצע ניתוח מכיוון שאין פגיעה בפוריות. האם יש פתרון לוריקוצלה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
וריקוצלה
ד"ר אסף לבנון 28/06/2021 | 14:18שלום BZ ראשית צר לי על העיכוב במענה. שנית- הגעת לפורום לא נכון, הטיפול בוריקוצלה הוא בתחום האורולוגיה. אם ניגשת לאורולוג אחד ותשובתו לא סיפקה אותך- גש לשני, רק קח בחשבון שאם חוות דעת 2 הרופאים לא תהיה זהה יתכן ותרצה גם חוות דעת שלישית וכן הלאה. בשורה התחתונה - דבר עם מישהו שאתה סומך עליו ובקש תשובות לכל שאלותייך. תוך כדי כתיבה אני תמהה: האם עשו לך הדמייה של הבטן כגון CT ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וריקוצלה
-
אי נוחות עד כאב חזק מתחת.לצלע שמאלנגה 18/06/2021 | 09:43שלום. בת 40. מזה שנה יש לי מידי פעם כאב/אי נוחות מתחת לצלע שמאל ממש באיזור סוף הצלע התחתונה. אי נעימות תופיע בתנוחה מסויימת..וכאב חד יופיע במאמץ כמו ריצה. באיזור יש כמו בליטה.בבדיקת רופא משפחה הופנתי לצילום חזה שיצא תקין..לדבריו יכול לנבוע ממקור קרדיווסקולרי אך לא פירט והפנה לבדיקות דם. אשמח לקבל קצת רקע על מה יכול להיות מקור הבליטה והכאב. יכול חו"ח להעיד על גידול ממאיר או סרטן כלשהו? ברור לי שהפורום אינו מאבחן. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב
ד"ר אסף לבנון 28/06/2021 | 14:12שלום נוגה ראשית צר לי על העיכוב במענה. שנית, שוב צר לי אך לא הגעת לפורום המתאים ולמען האמת ללא בדיקתך קשה לחשוב על כיוון לברור אפשרי ולא יהיה חכם לתת רישמה של אפשרויות הגורמים לתלונות שלך. אם קיימת שאלה על אפשרות חס וחלילה של גידול- יש לבצע הדמייה של האזור הבעייתי ע"י US , CT או MRI לשיקול הרופא הבודק. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
-
DVT שלא עבר רקלניזציה טובה שוק רגל שמאלחן 20/06/2021 | 22:29היי עברתי כתוצאה מפציעה אירוע DVT שלא עבר רקלניזציה והפך כרוני. הקריש דם היה לאורך הפופליטיאלי ובאחד מה-PTV . אין לי בעית קרישיות ובדיקות הקרישיות תקינות. כיום לאחר שלוש שנים אני סובל מכאבים עזים שמתחילים מאיזור ירך שמאל למעלה באיזור הישבן ועש למטה. מדוע הכאבים באיזור הירך כאשר הפציעה מתחת לברך. כמובן שיש גם באיזור הברך והשוק. מדוע האבים גם בשכיבה ? ומדוע גם בשכיבה כאשר נוצר באיזור הירך הקרוב לישבן כאב אני גם מקבל נפיחות של ורידים, תבליט ורידי בולט בורידי השור ובורידים ליד הברך? חשבתי שבשכיבה לא אמור להיווצר כאב או תבליט ורידי בולט. כמו כן פעמיים כאשר הורדתי מינון קסרלטו מ-20 לעשר היתה החמרה במצב ה-DVT . לדוגמה בתחילה היה קריש דם רק ב-PTV אחד לאחר הורדת מינון נוצר גם בשני. מדוע למרות רקלניזציה חלקית בפופליטיאלי הזרימה שם מאוד איטית. מדוע ישיבה עושה כאבים כה עזים ויוצרת תבליט ורידי בולט , דליות והרגשת שריפה חזקה ברגל? אגב איזה בדיקת דופלר בודקת אי ספיקה ורידית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
DVT
ד"ר אסף לבנון 28/06/2021 | 13:54שלום חן ראשית צר לי על העיכוב במענה. וכעת לשאלותייך - הכאבים אותם אתה מתאר בירך שמאל ובאזור ישבן נשמעים שאים קשורים לDVT , יתכן בהחלט שקיימת בעייה אחרת- נשמע כמו בעייה אורטופדית וזו הסיבה ככל הנראה לכך שהכאב קיים בשכיבה. התבלטות הורידים בשכיבה היא תופעה שקשה לי להסביר בלי לבדוק אותך, מה עוד שכתבת בהמשך שדווקא בישיבה יש בלט ורידים, אז מתי זה קורה יותר? רה קנליזציה חלקית משמעותה שיש זרימת דם בוריד דרך "תעלות" שנוצרו בתוך הקריש ומאפשרות את זרימת הדם . עצם העובדה שהוריד עדיין עם קריש דם בתוכו - גם אם הוא לא גורם לחסימה מלאה- מסבירה את הזרימה האיטית. בדיקת הדופלר שבודקת אי ספיקה ורידית היא דופלקס ורידי רגליים - מערכת שטחית ועמוקה. לסיכום- אני חושב שכדאי שתיבדק ע"י כירורג כלי דם כדי להחליט מה עושים הלאה. אשמח לעזור אם תרצה- בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
DVT
-
נפיחות בשוק רגל שמאלמירה 27/06/2021 | 02:45הי, אני נמצאת כרגע בארה״ב. אתמול באופן פתאומי התנפחה לי שוק רגל שמאל, בלי כאבים אבל תחושת אי נוחות. ללא תופעות נוספות. מחשש לכריש דם נסעתי למיון. שם נעשה לי דופלר שהיה תקין. לא נעשו בדיקות דם, ולא שום בדיקות אחרת למעט לחץ דם חום וסטורציה שהיו תקינים. (לחץ דם היה גבוה מלחץ) שוחררתי בידיעה שאין לי כריש דם אך אין לי מושג מה כן.... בינתיים הנפיחות ירדה,,, מדי פעם מרגישה אי נוחות. כאילו הרגל מושכת... עברו מאז 24 שעות. האם אתה מציע לעשות עוד בדיקות? חוזרת לארץ בעוד / תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 28/06/2021 | 13:44אסכם את שיחתנו הטלפונית לטובת מי שעוכב אחר המהלך כאן ציינת שהנפיחות היא בשוק בלבד והיא חולפת וחוזרת לסרוגין. בנוסף אמרת שבמיון עשו בדיקת דופלקס אשר שללה פקקת בורידים עמוקים ושחררו אותך . חשוב לציין שהדרך לשלול DVT בצורה הטובה ביותר היא גם לקחת בדיקת דם שנקראת D-DIMER אם גם היא וגם הדופלקס תקינים- הסכוי לפקקת (DVT) הוא נמוך מאוד, אם הממצאים אינם חד משמעיים רצוי לחזור על הבדיקות לאחר מספר ימים ואם קיימת מגמה של החמרה להתחיל טיפול. המחמירים- אני ביניהם מתחילים טיפול אם יש ספק עד לגמר הברור. ההשלכות של DVT לא מאובחן עלולות להיות מסכנות חיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 27/06/2021 | 06:18הטלפון שלי 0508258582. יכולה להתקשר עד שעה 7 בבוקר שעון ישראל, אחר כך להשאיר לי סמס ואחזור כשאתפנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות.
ד"ר אסף לבנון 27/06/2021 | 05:40שלום מירה. אני מעדיף לדבר טלפונית. שלחי לי הודעת ווטסאפ ואחזור אלייך ברגע שאוכלהוסף תגובה
-
נפיחות בשוק רגל שמאל
מירה 27/06/2021 | 02:56בת 62הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
-
דופלר צווארי - לחוצה מאוד מהתוצאות. תודה מראש על התשובהצופית 08/06/2021 | 19:50ערב טוב להלן תוצאות בדיקת דופלרמצד ימין- ביפורקציה בגובה רגיל. עורק משותף- לא ניראתה הפרעה המודינמית. עורק חיצוני- נראו פלאקים מסוידים במוצא העורק , ללא הפרעה המודינמית עורק פנימי – נראו פלאקים מסוידים במוצא העורק המצרים את חלל העורק בכ40-20% עורק חוליות- כיוון וזרימה תקינים. מצד שמאל - ביפורקציה בגובה רגיל. עורק משותף- לא ניראתה הפרעה המודינמית. עורק חיצוני- נראו פלאקים מסוידים במוצא העורק הגורמים להיצרות של כ20-10% עורק פנימי – נראו פלאקים מעטים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית . עורק חוליות- כיוון וזרימה תקינים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תודה על הפרגון
ד"ר אסף לבנון 11/06/2021 | 09:46בהצלחההוסף תגובה
-
תשובות לשאלות
צופית 10/06/2021 | 22:40המון תודה. ממש לא מובן מאליו , ההתעניינות והרצינות. לפני שנה וחצי עשיתי את הבדיקה בשל כאבי ראש וסיבובי ראש. התוצאות דומותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 19:42הממצאים מעידים על קיום טרשת עורקים אך לא ברמה שצריכה התערבות אלא מעקב בלבד על ידי בדיקת דופלקס חוזרת עוד שנה. יש מקום לשקול התחלת טיפול אספירין למניעה. מדוע בוצעה הבדיקה מלכתחילה?הוסף תגובה
-
תשובות לשאלות
צופית 10/06/2021 | 13:531. לא מעשנת 2. לחץ דם מאוזן - ירדתי מ3 כדורים לכדור אחד 3. כולסטרול- לןוקחת סטטיינים 4. בשנה האחרונה ירדתי 13 קילו. נשארו לי עוד כ 7-8 כדי להגיע ליעדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 12:02שלום צופית כמה שאלות לפני שאני מתייחס לממצאי הבדיקה: 1. מה מחלות הרקע שלך 2. איזה טיפול תרופתי קבלת 3. האם מעשנת?הוסף תגובה
-
תוספת
צופית 08/06/2021 | 19:53בת 64.5הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה על הפרגון
-
עמידה לאחר ניתוח לפתיחת חסימה עורקיתאבי 08/06/2021 | 22:30שלום רב! עברתי ניתוח לפתיחת חסימה עורקית, שכלל שימוש במספר סטנטים וצנתור. כרגע ממתינים לראות אם בעקבות הניתוח, העורק שמעל הברך יעודד זרימת דם מתחת לברך ולכף הרגל. אני מטופל כרגע במדללי דם. האם מומלץ לנסות ולעמוד על הרגל (ואולי לנסות וללכת מעט), או שעדיף לשכב ככל האפשר עד למועד הביקורת בעוד שבועיים? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עמידה לאחר ניתוח
אבי 11/06/2021 | 00:12תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 19:40אין מניעה מעמידה והליכה, אל תאתגר את עצמך יותר מדי בנסיון לראות כבר עכשיו מה תוצאת הטיפול . תן לגוף לנוח קצתהוסף תגובה
-
עמידה לאחר ניתוח
אבי 10/06/2021 | 15:18תודה רבה על התשובה! אני בן 80, לאחר שבצים ודמם מוחי, לא מעשן. עברתי ניתוח ארוך ומשולב עם צנתור והתקנת מספר סטנטים ברגלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עמידה לאחר ניתוח
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 12:08שלום אבי לא הבנתי אם עברת ניתוח או צינטור, אולי פעולה משולבת? בכל מקרה הייתי שמח לדעת לפני שאתה עונה כמה פרטים: גיל מחלות רקע טיפול תרופתי האם מעשןהוסף תגובה
-
עמידה לאחר ניתוח
-
טרגמינל נויורולוגיהדיקלה אוחיון 10/06/2021 | 15:54שלום רב, בעלי עבר 2 ניתוחי טרגמינל, צד ימין, לפני שנה. לפני כמה ימים התחילו לו את אותם סימפטומים בצד שמאל!! האם ייתכן הדבר??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טריגמינל
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 19:38שלום דיקלה, נושא זה אינו בתחום עיסוקי יש לפנות למי שיבחן ו/או מי שניתח בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טריגמינל
-
כאבי רגליים בזמן הליכהאני 09/06/2021 | 18:21שלום אני בת 69, כל חיי צועדת מרחקים בהליכה נמרצת. בשנים האחרונות הגו שלי התקלקל ואף מומחה לא מוצא פתרון. עלי לציין שאובחנה אצלי דלקת מפרקים פסוריאטית ואני נוטלת XAJANS(טיפול ביולוגי), שעצר את הפסוריאזיס. כאבים עדיין יש מדי פעם באברים שונים. אבל כאבי הרגליים בהליכה פשוט עצרו את חיי. בהתחלה זה היה לפעמים, בעליות בעיקר, אבל כשהתעקשתי להמשיך הצלחתי לצעוד הרבה. היום אני במצב שאחרי כמה צעדים מתחילים כאבים חזקים(לאורך הירכיים והשוקיים) ששום מנוחה לא עוזרת להמשך הליכה. נבדקתי ע"י כמה מומחי גב, 1 טען שיש היצרות מלאה של ע"ש, 2 ענו שיש הצירות קלה ואחרונה טענה שאין היצרות בכלל ושלחו אותי לכירורג כלי דם. עשו לי דופלר כלי דם רגליים ואמרו שאין משהו שיסביר כאבי רגליים בהליכה. הלכתי לרופא כאב ששלח אותי לסי.טי אגן, ונאמר לי שכאבי הרגליים בהליכה לא מוסברים ע"י אף אחת מהבדיקות(אםאר.איי אגן, דופלר כלי דם, סי.טי ע"ש, צילום ע"ש) אין לי יותר למי לפנות במקצועות הרפואה!!!! יש לך הארה עבורי? תודה מצרפת דופלר להלן ממצאי בדיקת דופלר עורקי גפייהתחתונות: סיבת הפניה : כאבי רגליים בזמן הליכה בסריקת דופלר הודגמו תרשימי זרימה, לחצי סגמנטרייאינדקס זרוע/קרסול . ימי- אינדקס זרוע/קרסול במנוחה 69 אי- עדות להפרעה חסימתית . ימי- אינדקס זרוע/קרסול במאמ/ 61 הפרעה בינונית באספקת הדלרגל . שמאל אינדקס זרוע/קרסול במנוחה58 הפרעה קלה באספקת הדלרגל . שמאל אינדקס זרוע/קרסול במאמ/ 67הפרעה קלה באספקת הדלרגל .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי רגליים בזמן הליכה
אני 10/06/2021 | 15:28תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי רגליים
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 14:50בדיקת הדופלר ששלחת לי אכן אינה מראה בעיית כלי דם המסבירה את תלונותייך. על פי תאור הכאבים אכן נראה שהמקור הוא אורטופדי ואני חושב שזה הכיוון שצריך להעמיק בו את הברור. מציע לך לחזור לאורטופד שאיבחן הצרות קשה ולקבל ממנו המלצה לטיפול, את יכולה לעמת אותו עם חוות הדעת הסותרות שקיבלת על צילומי הסיטי ולבקש לקבל ממנו תשובה על פשר הסתירות האלו. אם הוא ישכנע אותך בצדקת אבחנתו ותחושי בטחון באינטראקציה ביניכם אזי הייתי ממשיך לפי המלצותיו. אפשרות נוספת- לחפש מי נחשב ל"אלוף הארץ" בתחום ולקבל חוות דעת ממנו. אני מודע לכך שהגישות השונות ולעיתים מנוגדות, גורמות לתחושת חוסר בטחון אך כמו שכבר הבנת- רפואה אינה מדע מדוייק. בשורה התחתונה את צריכה למצוא מישהו מהרופאים שכבר ראית או מישהו נוסף שאת חשה שאת סומכת על דבריו ושיש לך בטחון בטיפול שהוא מציע לך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
באבי רגליים בזמן הליכה
אני 10/06/2021 | 13:06שלחתי למייל לבקשתך. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי רגליים
ד"ר אסף לבנון 10/06/2021 | 12:06אנא רשמי מה מחלות הרקע וממה הטיפול התרופתי שאת מקבלת בקביעות ושלחי לי בבקשה סריקה של תשובת דופלר עורקי הרגליים למייל asaflev67@gmail.com לאחר ששלחת כתבי לכאן ונמשיך את הדיוןהוסף תגובה
-
כאבי רגליים בזמן הליכה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- חסימה מלאה של כלי דם
- עצירות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת אילאום
- ניתוח בקע, הרניה, קילה
-
בדיקות קשורות
- פקטור קרישה 10
- חלבון C
-
תרופות קשורות
- אולמסארטאן
- אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
- אספסיס
- אצירת שתן
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה