פורום כירורגית כלי דם - עמוד 62
-
מספר שאלות בבקשה..אנונימית 08/07/2020 | 15:36שלום רב, בת 30... אני לקראץ ניתוחון קטן בהרדמה מלאה... וביקשו ממני להביא אישור אנדוקריני בגלל פרולקטינומה זעירה בהיפופיזה... נשלחתי למעקב MRI מח. מצאו שם ממצא חדש... "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן בצד ימין פרונטלי. באבחנה מבדלת מיקרואנגיופתיים. לא נצפה בבדיקות קודמות" . האנדוקרינולוג הפנה אותי לנוירולוג.. הנוירולוג הפנה אותי ל CTA ראש וצוואר, בדיקות דם לקרישה ושומנים בדם, בדיקת הוחטר לב ולהמטולוג. עשיתי את בדיקות הדם של הקרישה והשומנים בדם ויצא תקין... קבעתי תור להמטולוג מומחה קרישה.. האם חשוב לעשות את הבדיקות האחרוצ (CTA והולטר לב) לפני הביקור אצל ההמטולוג? האם אני אוכל לבקש מההמטולוג להסתכל על דיסק ה- MRI? הנוירולוג לא הסתכל על הדיסק והייתי רוצה שרופא יסתכל לפני שאני ניגשת לעשות CTA... עשיתי CT ראש לפני שנתיים ואני מאוד חוששת מקרינה. ושאלה שלישית- האם החשד לבעית קרישה יכול להסביר פצע מניתוח פילונידלי שלא מתרפא כבר שנה וחצי? אני מועמדת לניתוח בשביל לסגור את הפצע הפתוח.. המנתח ביקש בירור אנדוקריני ולכן ביצעתי את ה MRI... הבאתי אישור ועכשיו הוא מבקש אישור נוירולוגי... הנוירולוג שולח להמטולוג... הגיוני לבקש כל כך הרבה בדיקות בשביל ניתוח שלא קשור לזה בשום צורה? המוקדים האלו התגלו במקרה, אם לא הייתי עושה MRI לא הייתי יודעת עליהם.... תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה!
אנונימית 09/07/2020 | 13:58תודה רבה על התשובה המפורטת! מאוד מעריכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מספר תשובות
ד"ר אסף לבנון 09/07/2020 | 11:24שלום אנונימית אקדים ואומר שאני בטוח ששאלותייך מטרידות אותך מאוד אך איני משוכנע שיש לי עבורן תשובות חד משמעיות. הנושא אינו בתחום כירורגית כלי דם שהוא התמחותי, אנסה עם זאת לנסות לעזור לך על סמך נסיוני כרופא המכיר היטב את מערכת הבריאות ועל סמך הגיוני הבריא (אני מקווה) בגדול אני חושב שנקלעת לסיטואציה לא מאוד נדירה אשר בה מתגלים ממצאים אקראיים בבדיקות הדמייה מתקדמות ואשר לעיתים יש להם חשיבות קלינית אך בהרבה מקרים הם ממצאים חסרי חשיבות אבל קשה למערכת הרפואית להתעלם מהם ואז נכנסים לסחרור של עוד ועוד בדיקות וברורים למרות שיתכן ואינם נחוצים כלל. אם התנאי לקבלת אישור הנוירולוג הוא ביצוע כל הברור הנרחב שהוא ביקש , לא נראה לי שיש לך כל כך ברירה אלא אם כן תשוחחי איתו והוא ישנה את דעתו- לא נראה לי כל כך סביר שיקרה. הנחת העבודה שלך שיתכן וניתן לראות בMRI דברים אותם ביקשו לראות בCTA אינה בהכרח נכונה- כל בדיקה טובה בהדמיית דברים מסויימים ואין חפיפה בין שתי הבדיקות מבחינת איכות הדמיית ממצאים שונים. את יכולה לבקש מההמטולוג שיסתכל על ה MRI אך לא נראה לי שהוא יעשה זאת- זה גם לא הגיוני שהוא יחווה את דעתו על בדיקה שלא הוא ביקש מה עוד שסביר להניח שאין לו מספיק נסיון כדי לחוות דעה על ממצאי MRI שכן הוא לא עושה זאת ביום-יום. החשש מהקרינה מובן אך למעשה מבוסס בעיקר בילדים קטנים ובנשים בהריון. לא נראה לי שיש קשר בין בעיית קרישה אפשרית (שטרם הוכחה כלל) לבין קושי בריפוי פצע מניתוח של PILONIDAL SINUS . לסיום- נקלעת לסיטואציה בעייתית בה ממצא אחד הוביל לשרשרת ברורים אשר לא ניתן לקבוע אם הם חיוניים או לא ורצון של המומחים המטפלים לא לפספס שום דבר בגלל עניינים מדיקו-לגאלים שכיום מנחים אותנו בהרבה מובנים. יש לך 2 אפשרויות לדעתי: 1. לזרום ולבצע את כל הבקשות- מצריך סבלנות רבה ויתכן ויתגלה בו ממצא רפואי מהותי 2. לבצע את ההליך הניתוחי במקום אחר ולקוות שיהיו פחות קפדניים לגבי הברור הנחוץ לפני ניתוח. מקווה שהבהרתי את התמונה ולא סיבכתי אותה יותר.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
-
זרימה הפוכה בעורק החוליות השמאלירוני 30/06/2020 | 12:54שלום דוקטור, אני סובל מזרימה הפוכה בעורק החוליות. בבדיקת CT אנגיו: "העורק התת בריחי השמאלי מוצר במוצאו במידה קשה כ-95%. מדובר בהיצרות קצרה" כל שאר הבדיקה - תקינה. האם ממצא זה דורש טיפול, או שאפשר לחיות עם זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך 4
ד"ר אסף לבנון 01/07/2020 | 16:38בהחלט ניתן לפתוח בצינטור- זו הגישה המקובלת. אם אתה לא יכול לקבל אספירין בשל רגישות יש לקחת plavix במקוםהוסף תגובה
-
תגובה
רוני 01/07/2020 | 16:00תודה על התשובה המפורטת. האם אפשר לפתוח את הסתימה, למשל ע"י צינתור? מכיוון שאני אלרגי לאספירין (מקבל פריחה בכל הגוף), האם יש משהו אחר שאני יכול לקחת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך 3
ד"ר אסף לבנון 01/07/2020 | 15:03העורק שבו ישש זרימה הפוכה הוא עורק שמזרים דם למח, הוא יוצא מתוך העורק התת בריחי והזרימה בו מתהפכת כאשר לא מגיע ליד מספיק דם בגלל הצרות במוצא העורק התת בריחי המספק דם ליד. ההחלטה על צורך לטיפול הינה בהתאם לתלונות נלוות אשר יכולות להיות חולשה של היד/כאב במאמצים קלים או תלונות על סחרחורות- הרבה פחות שכיח. יש עוד התוויות לטיפול אך הן רלוונטיות יותר לחולים עם מחלת לב ואחר סוג מסוים של ניתוח מעקפים. בכל מקרה עצם העובדה שקיימת הפרעה בזרימת דם ליד מעידה על קיום טרשת עורקים שזו מחלה אשר גורמי הסיכון שלה הם: סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. לא צריך שיהיו כל גורמי הסיכון לעיתים יש רק חלק. בכל מקרה אם אתה לא מקבל אספירין אז צריך להתחיל וצריך לציין שמדידת לחץ דם אצלך ביד שמאל אינה אמינה ויש למדוד לחץ דם ביד ימין. כדי שהרופא המטפל שלך יתחיל לתת לך אספירין את היכול להראות לו תכתובת זו או לחלופין לפנות לכירורג כלי דם כדי שיבדוק אותך בצורה יסודית ויסכים עם דבריי או לא. אשמח לעזור אם תרצה אך רק אם אבדוק אותך. מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך 2
ד"ר אסף לבנון 30/06/2020 | 21:32אחזור אליך בבוקר עם תשובה מפורטת ככל האפשרהוסף תגובה
-
תשובות
רוני 30/06/2020 | 18:34שלום דוקטור, בעקבות התלונה על היד הופניתי למספר בדיקות, בינהן דופלר של עורקי הצוואר, שם התגלתה הזרימה ההפוכה.בעקבות זאת הפנה אותי רופא כלי דם לבדיקת סי טי. אין רקע של מחלות לבביות או מוחיות לא אצלי ולא במשפחתי. מלבד התרופות שציינתי, אני לוקח גם נקסיום ו-Omnic Ocas (לפרוסטטה). לא לוקח תרופות לדילול דם. גם לא אספירין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 30/06/2020 | 17:42עוד לא הבנתי מה היתה הסיבה לביצוע בדיקת הסיטי, האם זה בגלל תלונות היד או משהו אחר? בנוסף: האם יש רקע לבבי כלשהו- התקף לב בעבר? צינטור לב? רקע משפחתי של בעיות לב? האם יש עבר של ארוע מוחי קל או יותר מכך בעבר? האם מקבל עוד תרופות חוץ מלסכרת? האם מקבל אספירין?הוסף תגובה
-
תשובות
רוני 30/06/2020 | 17:30אני בן 65 סוכרת מאוזנת (Jardiance Duo וזריקת ויקטוזה) COPD קל (משאף Relvar) לא מעשן כבר יותר מ-40 שנה לפני מספר שנים הרגשתי תחושה מוזרה ביד שמאל. מעין חולשה ביד. כאילו שהיד לא מחוברת לגוף. תחושה זו חזרה על עצמה פעמיים-שלוש. כל פעם לשניות בודדות. מאז, כבר מספר שנים, היד בסדר. אוסיף שיש הפרש של 30 נקודות בלחץ הדם בין הידייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרימה הפוכה
ד"ר אסף לבנון 30/06/2020 | 13:05שלום רוני. לפני שאני עונה יש לי מספר שאלות: מה גילך? מה מחלות הרקע וטיפול תרופתי? האם מעשן? מה הסיבה לביצוע הבדיקה? האם יש תלונות כלשהן בתפקוד יד שמאל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך 4
-
ורידים בולטיםטל 20/05/2020 | 02:54בחודשיים האחרונים עשיתי פעילות גופנית קבועה ואינטנסיבית ורק עכשיו שמתי לב שפנים הזרועות שלי התמלאו בהרבה ורידים בולטים וזה ממש מתסכל ומלחיץ. יש מצב שזה כתוצאה הספורט מאומץ? ואיך אפשר,אם בכלל,להפטר ו/או להפחית את זה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 01/07/2020 | 14:38אני בכללי נגד התערבות פולשנית בורידי הידיים, עכישו אני מבין גם שיש בעיות רקע משמעותיות ועל כן זה מחזק את דעתי. אני חייב להדגיש שלא נח לי לתת עצה רפואית במקרה הזה ללא שאני רואה בעצמי על מה מדובר כך שהכל בערבון מוגבל במסגר מגבלות ייעוץ אינטרנטי.הוסף תגובה
-
טיפול בדליות ע"י זריקות קצף
סיגלית 30/06/2020 | 16:29הומלץ לי לטפל בדליות ע"י זריקות קצף,הטיפול המדובר מומלץ עקב בעיות רפואיות כמו סוכרת,סטנת בחב,וחלבון בשתן. הייתי רוצה לשמוע את חוו"ד כיוון שידוע שיש סיכון אמנם קטן, של תסחיף ריאתע. זקוקה נואשות לחיווי דעתך תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים בולטים
ד"ר אסף לבנון 20/05/2020 | 16:10שלום טל אני נתקל בשאלה זו בפעם הראשונה ואין לי תשובה חכמה עבורך , איני מכיר קשר בין פעילות גופנית מאומצת לבין הופעת ורידים, לא רואה סיבה להילחץ אך יכול להבין את ההרגשה עם התופעה מאוד מטרידה מבחינה אסטטית. אני מניח שהתופעה תחלוף מאליה אך גם אם לא לא רואה מקום להתערבות כלשהי כדי "להיפטר" מכך. אם קיים בטחון שיש קשר בין המאמץ להופעת הורידים (לי אין ביטחון בכך) אזי הדרך להפחית את התופעה, היא הפחתת המאמץ. כאמור - פעם ראשונה שאני נתקל בשאלה כזו- תשובתי היא על סמך הגיון ולא על סמך ידע רפואי קיים. מקווה שזה מספק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאבים בוריד ומסביב וקושי ביישור כתוצאה מב. דםיותם 13/06/2020 | 18:58שלום רב בן 30 , התאשפזתי עם חשש למיוזיטיס כ-8 ימים , היה קודי לקחת דמים ומאז יש לי כאבים חזקים בוריד ביישור וכיפוף מזה כשבועיים . Us שטחי ועמוק נמצא תקין . אני חושב שהמקום קשה יותר אך לא נפוח . למי פונים ? מה עושים בנדון ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבים באמה שמאל כתוצאה מבדיקת דם
יותם 19/06/2020 | 12:45תודה ד״ר אעשה זאת שבת מבורכתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 19/06/2020 | 12:34יתכן ומדובר בפגיעה עמבית למרות emg תקין. הרופאים שציינתי יכולים לבצע את האבחנה. בכל מקרה חשוב מאוד להפעיל את היד ולבצע תרגילים כדי שהיד לא תתקבע במנח אחד עקב הכאבים.הוסף תגובה
-
יותם 19/06/2020 | 11:48דר נכבד שלום רב עדיין כאבים באיזור של הוריד מטה , שם לב שכל הזמן מתפשטים למקומות שונים . Emg תקין , us שני אבצע בעוד מס ימים . מה הנוירולוג / אורתופד יעזרו בעניין אני קצת ספקטיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בוריד
ד"ר אסף לבנון 13/06/2020 | 21:40שלום יותם הכאב יכול להיות לדעתי משני מקורות: 1. דלקת שטחית בוריד כתוצאה מעירוי שהיה במקום או מדקירות חוזרות, בדיקת הus שללה זאת לפי המתואר אך מכיוון שהיא תלויית בודק יתכן ולא אובחנה. בכל מקרה אם זו האבחנה זה מצב שחולף לבד תוך מספר ימים ואם חל שיפור מיום ליום אפשר להירגע 2. סמוך לוריד נמצאים גם עצבים אשר יתכן ונפגעו במהלך הדיקורים- פחות סביר מאפשרות 1. גם זה משהו שהינו הפיך ואמור לחלוף. אם הכאבים לא חולפים יש לבדוק שוב את 2 האפשרויות: us חוזר ובדיקת נוירולוג או אורטפד כף יד.הוסף תגובה
-
-
דופלר עורקי צוואר- מימין הצרות עד %20דול 08/06/2020 | 11:44שלום אבי לאחר 2 אירועים מוחיים. קיבל תוצאות בדיקה של דופלר עורקי צוואר- מימין הצרות עד %20: עורק פנימי - הודגם רובד טרשתי קל בדופן הקדמית דיסטלית בעורק המצר את חלל העורק עד כ - %20. נוטל מדלל דם + כולסטרול. מה עושים במצב כזה? האם מסוכן? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 11/06/2020 | 10:36לאהוסף תגובה
-
דופלר עורקי צוואר- מימין הצרות עד %20
דול 11/06/2020 | 10:19תודה רבה על המענה! חוץ מאיזון גורמי סיכון, יש אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו? ו'להוריד' את 20% האחוזים הללו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
20%
ד"ר אסף לבנון 11/06/2020 | 10:11ההצרות היא ככל הנראה ביטוי של טרשת עורקים אך ברמה זו אין צורך בהתערבות כלשהי למעט- טפול בגורמי הסיכון- כולסטרול, סכרת, יל"ד ועישון . בנוסף יש לחזור על הבדיקה עוד 6 חודשים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
בדיקת PWVמישל 11/06/2020 | 08:17שלום, בבדיקת PWV שעשיתי התקבלו ערכים של 10.2 s/m ברגל ימין ו- 10.5 ברגל שמאל. אני בת 41, בריאה וללא מחלות רקע.(ABI 1.2 בצד ימין ו-1.2 בצד שמאל). האם תוצאה זו מחייבת בירור נוסף?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
PWV
ד"ר אסף לבנון 11/06/2020 | 10:25שלום מישל מה הסיבה שביצעת את הבדיקה? את יכולה לשלוח לי אותה שאראה בעצמי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
PWV
-
stasit dermatisרועי 10/06/2020 | 15:31שלום הייתי אצל רופא עור, ואובחן אצלי פצעים כתוצאה מכלי דם ברגליים התחתונות. יש לי 3 שאלות: 1)הרופא נתו לי מרשם למשחה בשם VENORUTON GEL הבעיה היא, שאי אפשר להשיג אותה במדינת ישראל. האם יש משחה חלופית? 2)הרופא המליץ לי להשתמש בגרבי לחץ אלסטיים מסוג sugvaris. הבעיה היא, שהגרביים האלו נחשבות להכי יקרות. האם יש סיבה שלוקחים דווקא את הגרביים הללו? 3)האם אתה ממליץ לי לעשות בדיקת דופלקס? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
STASIS DERMATITIS
ד"ר אסף לבנון 11/06/2020 | 10:24שלום רועי המשחה שקיבלת היא משחה לטיפול בבעיות ורידים, ככל הידוע לי, יעילותה אינה גבוהה. בכל מקרה אני חושב שלפני שמחליטים על טיפול כלשהו בבעיית ורידים יש להגיע לכירורג כלי דם לצורך ביצוע אבחנה והמלצה על טיפול. יש לבצע לפני הגעה לכירורג כלי דם בדיקת דופלקס ורידי רגליים- מערכת שטחית ועמוקה. לגבי הגרביים- ההבדל בין החברות השונות אינו משמעותי והוא בעיקר נובע מסוגי הבד בו משתמשים, יש אנשים שלא מסתדרים עם בד מסויים ואז מחליפים לחברה אחרת. אני מניח שקיבלת המלצה לSIGVARIS כי אלו המרשמים שהיו לאותו רופא. בכל מקרה אני חושב שהאבחנה וההחלטה על סוג הטיפול צריכה להיות במרפאת כלי דם. אשמח לעזור אם תרצה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
STASIS DERMATITIS
-
דופלקס צוואריתמר 08/06/2020 | 07:28היי דוקטור. אני תמר, בת 30. בריאה, ללא מחלות רקע ותרופות. לא מעשנת. לחץ דם תקין. לפני חצי שנה עברתי תאונת דרכים לא פשוטה שבה יצאה עליי גם כרית אוויר.- עשו לי במיון CT חזה גב צוואר וכשראו שיצא תקין שוחררתי הביתה עם כאבי שרירים שפחתו עם פיזיותרפיה. לפני חודש שתיתי המון אלכוהול בפעם הראשונה והשתכרתי עד שהקאתי שעתיים לאחר מכן. (לא שתיתי אף פעם לפני כן). מאותו רגע ששתיתי התחלתי לסבול מטינטון באוזניים. הטינטון התחיל יחד עם השתייה ולא פסק עד היום, חודש. הטינטון מתגבר ונעשה גבוה יותר כאשר אני עושה מתיחה צווארית אל הצד. נשלחתי על ידי נוירולוג לעשות בדיקת US דופלקס צווארי ולהלן התוצאות: צד שמאל: "במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי מעט מסו"ד אשר גורם להיצרות עד %20 תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף,הפנימי והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות" שאלות: 1. האם התוצאות האלה זה משהו שיצרה תאונת הדרכים או האלכוהול או שזה משהו שנפוץ ותקין לראות אצל אנשים בריאים וצעירים כמוני בלי קשר? 2. האם יש קשר בין התוצאות לבין טינטון או סימפטומים אחרים שיכולים להופיע? 3. בהתייחס אל תאור המקרה שלי בפסקא העליונה- לאילו בדיקות נוספות היית שולח כדי לבדוק איפה הבעיה? (טינטון אחרי אלכוהול\תאונת דרכים עם וויפלאש ומכה מכרית אוויר בפנים). שוב מציינת שאני בחורה בריאה ללא מחלות רקע במשפחה, לחץ דם תקין, לא מעשנת לא שותה ללא תרופות. תודה תמרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דופלקס צווארי
ד"ר אסף לבנון 11/06/2020 | 10:08שלום תמר אני מניח שלא ציינת את ממצאי העורק הימני כי הם היו תקינים? לשאלותייך: 1. איני חושב שיש קשר בין הממצאים לתאונה ו/או לאלכוהול, צריך לדעת שבדיקת הדופלקס היא בדיקה אשר הינה תלויית בודק ואינה מדוייקת לחלוטין, נראה לי שהממצא הוא ממצא אקראי אשר אם הוא נכון- הוא מעיד על קיום התחלה של טרשת עורקים- מחלה הגורמת להצרות הולכת ומתגברת של כלי דם ברחבי הגוף אשר גורמי הסיכון שלה הם- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. אם הבנתי נכון את לא מקבלת שום תרופות ולא מעשנת,אם יש למישהו מבני המשפחה בעיות כלי דם, יתכן וגורם הסיכון היחיד אצלך הוא זה. אני מציע לחזור על הבדיקה שוב - במכון אחר . 2. לא מכיר קשר בין ממצאי הבדיקה לטינטון, ברמת הצרות כזו קלה - לא היו אמורים להיות תלונות כלשהן אבל כפי שאמרתי יש צורך לחזור על הבדיקה גם כדי לאמת את הממצא וגם כדי לראות אם יש דינמיקה כלשהי. 3. ברור של טינטון נעשה במסגרת של מרפאת אף אוזן גרון מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס צווארי
-
נפיחות בשפה התחתונהדיקלה 06/06/2020 | 09:04שלום, באמצע הלילה הרגשתי שהשפה התחתונה שלי נפוחה. הזמנתי רופא והוא נתן לי כדור ז'ילרגי לפעם ביום. ממה נובעת התופעה? האם הנפיחות יורדת לבד? אודה לייעוץ תודה דיקלההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 06/06/2020 | 22:46נשמע שמדובר בתגובה אלרגיות, חפשי פורום של אלרגיההוסף תגובה
-
נפיחות בשפה התחתונה
דיקלנ 06/06/2020 | 10:07היה אצלי רופא אמר שזה בגלל כלי דם, לכן פניתי בפורום זה לאיזה פורום יכולה לפנות תודה דיקלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הנפיחות בשפה תחתונה
ד"ר אסף לבנון 06/06/2020 | 09:27שלום דיקלה לצערי הגעת לפורום הלא נכון. התופעה שאת מתארת אינה קשורה לכירורגיית כלי דםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
ניתוח מעקף עורק דם בברךרפול 31/05/2020 | 18:23האם יש צורך בסיטי לפני הניתוח או מספיק ממצאים של אולטרהסאונד ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח מעקף
ד"ר אסף לבנון 01/06/2020 | 06:05נא לפרט קצת על רקע רפואי,מחלות רקע וטיפול תרופתי , האם מעשן? ועל התלונות ברגלייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח מעקף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פלוטרס
- רטיניטיס פיגמנטוזה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- השתלת ריאות
- ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
- כולסטנול
- סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
- ריברוקסבאן (קסרלטו)
- אולמסארטאן
-
מונחים קשורים
- אצבע הדק
- אונה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה