פורום יישור שיניים - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
רסן לשיניים
עמית 23/11/2020 | 19:06שלום, אני בן 16 ומטופל כבר מעל שנתיים בגשר/רסן לילה, בשל לסת עליונה בולטת(overbite) רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע אליו. קודם כל, אני מפחד שהרסן יגרום גם ללסת התחתונה שלי להפסיק לגדול, האם דבר כזה עלול לקרות? כרגע הפער בגדלים בין הלסתות יוצר מראה של סנטר מעט שקוע וקו לסת חלש, ומאוד הייתי רוצה לקדם בצורה כלשהי את הגדילה של הלסת התחתונה בשביל לצמצם את הפער בגדלים, איך ניתן לעשות דבר כזה, אם ניתן? וכמה זמן יש לשים ביממה את הרסן על מנת לראות תוצאות? תודה והמשך שבוע טוב.פתח בחלון חדש-
רסן לשיניים
ששי 23/11/2020 | 20:41עמית שלום בגיל 16 יש מעט מאד גדילה בלסתות ורב השינוי האורתודונטי הוא דנטלי [- של השיניים]. ניתן לנסות גומיות בין לסתיות. הרסן לא מעכב את גדילת הלסת התחתונה. בברכה ששי צדוק -
רסן לשיניים
עמית 23/11/2020 | 19:13רק רוצה להוסיף שאלה, אני יודע שרוב הגדילה של הלסתות מתבצעת בגילאים יותר מוקדמים, אך האם בגילי(16) יש עוד משהו שאוכל לעשות על מנת לצמצם את הפער בין הלסתות?
-
-
יישור שיניים בשיטת אינויזילין
מיתר 13/11/2020 | 23:17שלום דוקטור, אני בת 26, התחלתי טיפול בשיטת אינויזיליין ויש לי מספר שאלות.. התחלתי את הטיפול בגלל שן אחת קדמית(בין ה2 האמצעיות לניב) בלסת העליונה שנמצאת ממש אחורה- ובגלל זה נוצר לי גם סגר לא נכון.. עכשיו השאלות שלי הן כאלה.. 1) לפני תחילת הטיפול נמצאו בצילום 4 שיני בינה כלואות (אחת תחתונה שכבר התחילה לבצבץ) הומלץ לי לעקור את כולן, אך האורטודנט אמר שהכי קריטי לפני הטיפול זאת רק שן אחת ואת השאר אפשר לישות בכל שלב גם תוך כדי תהליך היישור או לאחריו- וזה מה שעשינו.. האם זה נכון? או שיכול להיות שהעקירות בהמשך ישנו את מבנה השיניים ויהרסו את היישור? 2) לפני תחילת הטיפול לא דובר איתי על גומיות או על בורג- ועכשיו ציינו את זה בפניי, אשמח לדעת על זה יותר פרטים- בשביל מה זה נועד? האם זה כואב? 3) נאמר לי שיישור שיהיים בשיטה הזאת יכול אפילו לקצר את התהליך.. האם זה נכון? ורלוונטי גם במקרה שהוא יחסית ״קשה״ (השם ממש אחורה)? 4)אני קוראת פה הרבה על קיבועים לאחר יישור שיניים- נשארים עם זה לכל החיים? איך זה עובד? לא רואים את זה? אשמח לתשובות בתודה ☺️פתח בחלון חדש-
תודה רבה על המענה המהיר
מיתר 14/11/2020 | 16:48מעריכה! -
אינביזאליין
ששי 14/11/2020 | 05:48מיתר שלום, פכמים רבות ניתן לעקור את שיני הבינה אחרי סיום הטיפול האורתודונטי. אם נאמר לך לעקור שן מסויימת ואילו את השאר בהמשך, אני מניח שהרופא התייחס לכך. גומיות נדרשות בחלק מטיפולי אינביזאליין, תבקשי מהרופא המטפל להסביר לך לשם מה הן נחוצות במקרה שלך. אני לא יכול לדעת מבלי לדעת מה הבעיה. קיבוע מומלץ לכל החיים. הוא לא מפריע או מציק. מכיוון שכל החיים ישנם שינויים בגוף שלנו, כולל במשנן, מומלץ שלא להסירו. בברכה דר' ששי צדוק
-
-
לסת גבוהה יותר מלפני הגשר
גאסי 29/10/2020 | 20:34שלום דר'. כתבתי לפני יומיים פה למטה הודעה ארוכה. אנסה לקצר, אני מרגישה שהלסת התארכה לי והסגירה שלי גבוהה מידי בנוסף הפה נהיה עצוב בסגירה שאני סוגרת תפה והפנים נראות עצובות.. האם ניתן לתקן דבר כזה? אני כבר אחרי צילום פנורמי והאורתודנט אמר שעוד קצת ומורידים לי תגשר אבל אני לא מרוצה :(. תודה מראש על תשובתךפתח בחלון חדש-
לסת גבוהה
ששי 31/10/2020 | 07:50גאסי שלום, אין באפשרותי לעזור לך. אי אפשר לייעץ מבלי להשוות צילומים למצב ההתחלתי . כדאי שתפני לבדיקה עם הצילומים הראשונים , אצל אורתודונט מומחה. בברכה דר' ששי צדוק
-
-
הבקעת שן
בר 28/10/2020 | 13:21היי, בתהליך יישור שיניים שאני עובר הוחלט למשוך שן יותר החוצה (השן שבין הניב לבין השיניים האמצעיות). עשינו זאת באמצעות גומיה. השן אכן יצאה למקום.. אבל כאשר הסרנו את הגומיות היא חוזרת חזרה פנימה.. מה ניתן לעשות איזה פתרונות יש ואיך עושים שזה יהיה קבועפתח בחלון חדש-
הבקעת שן
ששי 28/10/2020 | 20:48בר שלום, ניתן לשים קיבוע ובנוסף פלטה
-
-
יישור שיניים מגיל 32 וחצי (היום אני כבר בת 34 וחודש) (לת)
גאסי 28/10/2020 | 20:21שלום ד"ר. אני כבר שנה וחצי עם גשר, מגיל 32 וחצי. ואני חושבת שפעם אחת כבר כתבתי פה שאלה, אני כבר כמעט לקראת הורדת הגשר. אני מרגישה שהיו לי פנים עגולות ועכשיו בגלל שהשיניים כנראה התיישרו אז הלסת השתנתה והפנים נהיו מוארכות הפה נכנס פנימה. ודווקא עשיתי אצל פרופסור מאוד מקצועי שכולם המליצו לי עליו, הוא באמת מומחה ומעולה. אבל אני זו שלא מרוצה מהסגירה של הפה, אני איפשהו מתחרטת שעשיתי את היישור שיניים הזה כי המצב לפני לא היה כל כך קריטי. ואני מרגישה שאכן השיניים התיישרו, אבל הלסת שלי מעט התארכה, וכל היופי של הפנים שלי הלך לאיבוד, גם הפה שלי כשאני סוגרת אותו האף שלי יורד יותר למטה ונראה יותר ארוך. וזו הרגשה לא טובה. מרגישה שממש התכערתי לצערי מתהליך שציפיתי לצאת ממנו בדיוק הפוך. אני מרגישה שהלסת נהייתה יותר גבוהה והסגירה של השיניים כאילו הן על עקבים, סגירה של הפה יותר גבוהה. והתחושה הזו לא נעימה לי בכלל. השאלה מה ניתן לעשות במצב כזה? הרי אף אחד לא יחזיר לי את המצב הקודם, השיניים טיפה יצאו החוצה לא הרבה- מעט, ואולי זה כן היה יותר מתאים למבנה הפנים שלי, ולא כמו עכשיו שהסנטר נראה ארוך והאף נראה ארוך והלסת נראית מוארכת. מה אפשר לעשות? כשאמרתי לפרופסור את זה אמר לי שממש לא, והשיניים נראות טוב, ודווקא לא הכניס אותם כל כך פנימה.. אני בשורה התחתונה לא מרוצה. מה עושים במצב כזה? :( כנראה שיורידו לי את הגשר בחודשיים הקרובים. אבל כפי שאמרתי אני מרגישה לא מרוצה)פתח בחלון חדש -
יישור שיניים בעקבות בקיעת שן בינה
דיקלה 27/10/2020 | 15:02יש לי שן בינה שבקעה והיא דוחפת שתי שיניים קדמיות שקצת מתעקמות בגללה. אני עוקרת אותה עוד שבועיים. האם לאחר העקירה השיניים יחזרו למקומן? או שאני אאלץ לעבור יישור שיניים על אף שהשיניים די ישרות?פתח בחלון חדש-
יישור שיניים בעקבות בקיעת שן בינה
ששי 27/10/2020 | 17:59דיקלה שלום עקירת שן הבינה יכולה להפחית במידה מסויימת את הלחץ , אבל ברב המקרים תידרש התערבות אורתודונטית. בברכה דר' ששי צדוק
-
-
גשר שקוף
גלית 19/10/2020 | 19:41היי דר'. אני נמצאת כבר שנה בטיפול גשר שקוף, שאמור לטפל בצפיפות ללא עקירה (שיוף), דרך קופת חולים. הבעיה שלי היא שכבר במשך חצי שנה הרופא שלי מביא אותי לביקורת ותו לא. לא מחליף ולא מוסיף. המטרה הייתה להביא קדימה שן שקועה לאחור על ידי קפיץ שירחיק את השיניים מסביב,ורק אז לשים קוביה. הבעיה היא שחודשיים אחרי שהוא שם לי את הקפיץ הוא כבר לא הפעיל שום לחץ, ושום שינוי לא נראה לעין והרופא עדיין מתעקש שהקפיץ עוד עובד ושאין מה להחליף. האם באמת אין מה לעשות? אין דרך לזרז תהליך? לשים קפיץ מתוח יותר? בגלל חוסר בהבהירות והשקיפות של הרופא הזה אני לא מבינה האם יש לי עסק עם שרלטן או שהכל קשורה.... אשמח לדעתך. ואני בת 26פתח בחלון חדש-
גשר שקוף
ששי 20/10/2020 | 04:58גלית שלום אין לי אפשרות לענות על שאלתך מכיוון שאני לא יכול לדעת אם הקפיץ פעיל או לא. מציע שתפני למנהל המרפאה לברור. בהצלחה
-
-
גומיות יישור שיניים (לת)
קרין 20/10/2020 | 01:36שלום רב, יש לי גשר כבר שנה וחצי. בחצי שנה האחרונות האורטודנט בקש ממני לשים גומיות רק בצד אחד- צד שמואל.(הקפדתי ושמתי את הגומיות באופן רציף 24/7). לא נפגשתי איתו חודשיים ברציפות בגלל המצב וכשהגעתי אליו הוא החליט שאין צורך בגומיות יותר. כשהגעתי הביתה ראיתי שיש לי חשיפת חניכיים בצד ימין (מה שלא היה לי מעולם). רציתי לדעת האם יש קשר לזה ששמנו רק בצד אחד ולמשך הזמן(חודשיים) ? והאם יש עדיין אפשרות לתקן?? תודה מראשפתח בחלון חדש -
יישור שיניים
דנה 14/10/2020 | 20:24שלום, אני בת 32, אני באמצע של הליך יישור שיניים עם סמכים, שתי השיניים הקדמיות העליונות היו צפופות, שן אחת עלתה טיפה על השנייה לאחר שהופרדו יצא ששן אחת ארוכה מהשניה באמצע הליך היישור האורתודנט החליט ליישף את השן הארוכה יותר וגם שייף את שתי השיניים הקטנות ליד האם זה הליך מקובל לשייף? האם יכול לפגוע בשן? אציין כי השיוף לא יצא מדוייק ואני לא מרוצה אבל מפחדת לשייף עוד כמו כן, אם היה נותן להגיע לקו ישר בין השיניים עם הסמכים להרים/ להוריד שן ולהמנע משיוף? בתודה מראשפתח בחלון חדש-
יישור שיניים
ששי 15/10/2020 | 05:44דנה שלום, מקובל לבצע שיוף מאורך השן במידה ורוצים שגובה החניכיים יהיה זהה וכשלא ניתן להשיגו בצורה מיטבית ע"י הארכת כותרת. השיוף מבוצע בדר"כ בשלבים האחרונים של הטיפול. בברכה דר' ששי צדוק
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים