פורום מחלות שד וכירורגיה של השד

פפילומה אינטראדוקטלית (לת)
תום 09/04/2025 | 13:45בממוגרפית סקר נמצא ממצא BIRDAS 3 - הופנתי לביופסיה שבה ניתנה תשובה של פפילומה אינטראדוקטלית (על סמך דגימה בודדת עקב תקלה). הרופא הפנה עכשיו לממוגרפיה נוספת וMRI עם חומר ניגוד לבירור מעמיק. קראתי שישנה בדיקה של צילום צינורית החלב בשם DUCTOGRAPHIA שדווקא לא מומלצת באבחנה כזו כי במקרה של ממאירות הזרקת חומר הניגוד בלחץ גורמת לדחיפת תאים ממאירים למערכת הלימפתית. האם לאור זה גם עדיף להמנע מבדיקת ה MRI שגם בה משתמשים בחומר ניגוד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשכירורג שד
ומ 07/04/2025 | 10:00הי אני בת 35 אמא שלי חלתה בסרטן השד עשיתי בדיקה אולטראסאונד לפני 6 חודשים והיה ציסטה וקשירה Birads 2 ולכן ביקשו ממני לעשות עוד בדיקה חוזרת בעוד שישה חודשים של אולטרסאונד וכמובן עידכנתי רופא הכירורג בזה והוא ממש היה מוזר מזה שלמה לעשות עוד בדיקה האם זה בסדר או שיכול להיות משהו מדאיג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ציסטה בשד
ד"ר יסמין דגן 09/04/2025 | 10:13ציסטה בשד היא ממצא שכיח ובדרך כלל חסר משמעות. באופן כללי ציסטה היא כעין שקיק או כיס סגור בתוך הרקמה שבדרך כלל מלא נוזל. אין צורך לטפל בציסטה, אלא אם היא גדולה וכואבת. כאשר הנוזל בחלל הציסטה הוא צלול אין צורך במעקב ומדובר בממצא שפיר בעליל. ציסטה פשוטה באולטרסאונד שדיים מוגדרת כ BIRASD2 מה שאומר - שמדובר בממצא שפיר בעליל ואין מקום לדאגה. יתכן שההמלצה לבצע אולטרסאונד בעוד שישה חודשים קשורה בסיפור המשפחתי שלך ובמרקם שד צפוף.הוסף תגובה
בהקשר לשאלה הקודמת (לת)
שרה 03/04/2025 | 16:26אז השאלה שהיא היא כזאת מה הסיכוי או מתוך 100 מקרים שיש ממצא שמוגדר כציסטה עכורה בירדס 3 ישתנה לרעה? בתוך חצי שנה או בכלל? תודה על התייחסותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדשUS שדיים
דניאלה 02/04/2025 | 14:14שלום אינני רגועה. בת 40 ללא הריונות. בדיקת שד תמיד הייתה תקינה ופעם שניה שיוצא לי אותה תוצאה. הייתי עושה בדיקת כל שנה ועכשיו כל חצי שנה בגלל התוצאה. שד שמאל- בשעה 12 כ-1 סמ מפטמה מודגם גוש היפואקוגני מוגדר היטב 0.7 סמ יתכן דקט יחיד מובלט לא צלול. והודגמו ציסטות זעירות בהיקף השד. בבית שחי אין בלוטות מוגדלות BIRADS 2. בבדיקה לפני חצי שנה אותה תוצאה בדיוק והיה רשום בכלל BIRADS3 אם זו בדיוק אותה התשובה מדוע זה עכשיו בירדס2 ואז לפני חצי שנה בירדס 3? זו אולי טעות? אגב כל זה רשום בדיוק כמו הקודם כמו העתק הדבק. שאלה לגבי דוקט יחיד מובלט לא צלול: אני קצת חוששת. קראתי שדוקט זה בעצם צינורית חלב? שיש לי בתוכה גוש שאינו שפיר? אין צורך לעשות ביופסיה? אשמח לדעת מה זה בדיוק? וגם רשום "כנראה דוקט". ומה לגבי הציסטות בהיקף השד? ממה זה נוצר? לא יכול להיעלם? אגב שד ימין בירדס 2 רק ציסטות זעירות בהיקף השד ללא גושים סולידים ולא כלום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הבדל בין ממצא שהודגר BIRADS2 לממצא שהודגר BIRASDS3
ד"ר יסמין דגן 09/04/2025 | 10:01כאשר מגדירים באולטטרסאונד ממצא בשד BIRASD2 - מדובר בממצא שפיר במאה אחוז וללא צל של ספק - למשל ציסטה. כאשר מגדירים מאולטרסאונד ממצא בשד BIRASD3 המשמעות שמדובר בממצא בעל מאפיינים שפירים, אולם קיים ספק קטנטן ולכן מומלץ על מעקב סונוגרפי לצורך וידוא יציבות. ממצא שעבר ביופסיה ונמצא בודאות כשפיר או ממצא שהיה בעבר BIRADS3 אך לאחר מעקב סונוגרפי , לא השתנה כלל - מקבל וודאות שמדובר בממצא שפיר ללא צל של ספק ולכן הדירוג שלו משתנה ל BIRADS2/הוסף תגובה
תוצאות ממגורפיה
דידי 01/04/2025 | 21:40בסקירה של ממוגרפיה נמצא שד שמאל גושים ברקמה הרכב -גוש בגודל 17 מ"מ על 13מ"מ בצטרה אובלית עם גבולות מוגדרים היטב במיקום חיצוני עליון. ונרשם גם:ציסטה? הסתידויות -לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פיברוגחנדולרית -ארכיטקטטרה תקינה. צל העור והפטמה -תקין. צינורית ductsתקינה. רושם birads0. בסיכום נרשם: ממצא בשד שמאל כמתואר -ציסטה? עקב רקמת שד צפופה דרושה השלמה על ידי סונר טרם השלמת הבדיקה. אני מבינה,שצריך לעשות כעת אולטראסאונד אבל האם הגוש כפי שנרשם הסיכוי שנדובר בציסטה גבוה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה רקמה צפופה בממוגרפיה
ד"ר יסמין דגן 09/04/2025 | 09:45ממוגרפיה אינו אמצעי דימות מיטבי לאבחון ציסטות. אמצעי ההדמיה המדויק לאיבחון ציסטות הוא אולטרסאונד. בנוסף כאשר מרקם השד מאוד צפוף, רגישות הממוגפיה יורדת. מה שאומר שקשה לראות ממצאים ועלולים לפספס ולכן יש צורך להשלים את הבדיקה עם אוטרסאונד. בכל מקרה הסיכון שהגוש המוגדר יתגלה כציסטה באוטרסאונד הוא גבוה.הוסף תגובה
ממצאים לבת 20 מביופסיה שבוצעה בניתוח הקטנת חזה
רוני 26/03/2025 | 15:10שלום רב הגע התקבלו התוצאות הבאות: דוח Medica Lab Center: נמצא מוקד של Atypical Ductal Hyperplasia (ADH) ב-2 צינורות חלב, מתוך 8 מקטעים שנבדקו בצד ימין. רקמת שד שמאל תקינה, ללא ממצאים חריגים. לא צוינו פרטים לגבי מצב השוליים. ************ העברנו את הביופסיה לחווד של מעבדה נוספת: דוח פתולוגיה – מעבדת מכבי: נמצא מוקד קטן של ADH בצד ימין, ב-1 מתוך 8 מקטעים שנבדקו. בצד שמאל: רקמה תקינה, שינויים פיברוציסטיים לא מדאיגים. גם כאן – אין התייחסות למצב השוליים. הרופאה לכירורגיית שד אמרה שאין מה לדאוג ושנבוא בעוד כ 5 שנים לביקורת ************ איך אנחנו יודעים האם באמת אין מה לדאוג? והאם יש דרך לבדוק אם כל החלק הבעייתי הוסר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשבהמשך לתשובתך
רוני 01/04/2025 | 14:14תודה רבה. בהמשך לדברים שכתבת האם קיימת בדיקה כמו ממוגרפיה או MRI שדיים שיכולה לוודא באופן מוחלט יותר שהמוקד של ה-ADH הוסר במלואו ולא נשארה רקמה בעייתית? בדוח אין התייחסות למצב השוליים, ולכן חשוב לנו לוודא זאת. תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה Atypical ductal hyperplasia
ד"ר יסמין דגן 27/03/2025 | 12:29Atypical ductal hyperplasia (ADH) - הוא בעיקרון ממצא שפיר כשלעצמו, אך במידה ומתקבל בעת בייופסית מחט עלול להיות קצה קרחון של dcis - סרטן שד לא פולשני (בשלב מוקדם). לכן כאשר מתקבלת תשובה של ADH בביופסיית מחט , יש להתקדם לביופסיה כירורגית כדי שתהיה כמות רקמה מספקת לאבחנה מדוייקת. במקרה שתיארת התשובה הפתולוגית התקבלה לאחר הקטנת שדיים, מה שאומר שיש צספיק רקמה ואכן מדובר רק ב ADH שהוא ממצא שפיר ואכן אין מקום לדאגה.הוסף תגובה
בבקשה תתיחסי דוקטור
שרה 01/04/2025 | 14:06במידה והנוזל עדיין נראה עכור באולטרסנד אחרי 6 חודשים זה מעיד על משהו? וכמה זמן נהוג לעקוב אחרי ציסטה כזאת על מנת לווודא שאכן מדובר במממצא שפיר? והאם ציסטות כאלה נוטות להשתנות או שנשארות אותו הדבר? תודה על התייחסותך את מאוד מרגיעה אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ממצא באולטרסאונד birads3
ד"ר יסמין דגן 02/04/2025 | 14:16כל ממצא שהוגדר birads3 באולטרסאונד (בין אם גוש שפיר או ציסטה עכורה), המשמעות שמדובר בממצא שבסבירות גבוהה ביותר הינו שפיר וחסר משמעות. במידה ובאולטרסאונד לאחר 6 חודשים הממצא נותר ללא שינוי (הנוזל עדיין נראה עכור, אך הציסטה לא השתנתה כלל), זה מרגיע מאוד. אם יש שינוי לרעה, לדוגמא ממצא שגדל מחליטים לבצע ביופסיה. במידה וממצא ללא שינוי, יש רדיולוגים שיחליטו שלא צריך מעקב כלל ויש רדיולוגים שמעדיפים לבצע מעקב כל 6 חודשים לטווח כולל של שנתיים.הוסף תגובה
המשך לשאלות
שרה 31/03/2025 | 17:50מזה אומר ציסטה עם תוכן? זה אומר שזה נוזלי? כי כתוב בסיכום לא הודגם גוש מוצק כ 1 ס״מ מהפיטמה ציסטה עם תוכן 8 מ״מ רושם על ציסטה דלקתית ששאלתי אותה היא אמרה אין מחיצות או משהו מחשיד רק עכורה ודירגה 3 בירדס האם מדובר בציסטה ללא תוכן מוצק הכוונה נוזל? פשוט צריכה לחזור לביקורת בקרוב ומאוד חוששת כי אני ממשת ועדיין מרגישה את הגוש לפעמים מרגיש יותר גדול ולפעמים מרגיש יותר קטן אני ממש מפחדת ששאלתי אותה מה זה עכורה אמרה שנראה דלקתית אולי גם נוזל דמי אי אפשר לדעת אבל לא היה לי אודם או חום או אדום שום סימן של דלקת לכן גם לא קיבלתי אנטיביוטיקה את רואה מקרים כאלה הרבה? אני בת 32 רווקה ללא ילדים עד כמה זה מחשיד למשהו לא תקין? ומה קורה עם כל אלה שיש להם גם ציסטה עם תוכן מקרה כמו שלי מה בסוף יוצא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ציסטה עם תוכן
ד"ר יסמין דגן 01/04/2025 | 13:18ציסטה בשד היא ממצא שכיח ובדרך כלל חסר משמעות. באופן כללי ציסטה היא כעין שקיק או כיס סגור בתוך הרקמה שבדרך כלל מלא נוזל. אין צורך לטפל בציסטה, אלא אם היא גדולה וכואבת. כאשר הנוזל בחלל הציסטה הוא צלול אין צורך במעקב ומדובר בממצא שפיר בעליל. לעיתים הנוזל בחלל הציסטה עשוי להיות עכור. במידה ואין אודם על פני העור לא מדובר בדלקת ואין צורך באנטיביוטיקה. כאשר ההערכה הסונוגרפית היא כי הנוזל עכור מקובל לבצע מעקב. אך עדיין מדובר בממצא שכיח וברב המוחלט של המקרים שפיר.הוסף תגובה
המשך לשטלה
דלית השבוע 29/03/2025 | 23:29הרופא אמר שיכול להיות שפתאום לא יראו את הממצא וב mri אז לא יעשו ביופסיה ומנתקדם לניתוח אני בת 53 כבר ללא מחזור האם יש,קשר והאם הממצא יכול להיות קשור לצפיפות שד תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתודה רבה
דלית 31/03/2025 | 10:26תודה די הרגעת אותיהוסף תגובה
תשובת מומחה ביופסיה תחת mri
ד"ר יסמין דגן 31/03/2025 | 10:03בעת אבחנה של dcis, לעיתים משלימים בירור על ידי mri שדיים לצורך הגדרת היקף המחלה ושלילת ממצאים חשודים נוספים בשד. במידה ורמת הצפיפות שנראתה בממוגרפיה גבוהה, זו אחת ההתוויות להשלים mri. בדיקת mri היא בעלת רגישות גבוהה מאוד. אחת הבעיות של הבדיקה היא רמה גבוהה של ממצאים false positive - מה שאומר ממצאים שנראים חשודים, אך בסופו של דבר שפירים. מה שיכול להשפיע על תוצאת הבדיקה היא השפעות הורמונליות ומרקם השד (גם צפיפות). אכן יתכן מצב שבמעמד הביפסיה מוקד האדרה שהוגדר כחשוד בבדיקה הקודמת לא יראה וכאמור מצב זה הוא מרגיע.הוסף תגובה
כאבים בשני השדיים
שושי 30/03/2025 | 18:53אני בת 47 וקצת. מקבלת וסת סדירה פחות או יותר - בחודשיים האחרונים הוסת קצת משובשת. קיבלתי וסת בגיל 12 ומאז ומעולם כואבים לי השדיים כשבועיים לפני הוסת, אני מקבלת והכאבים והנפיחות בשדיים נעלמים. זה כבר החודש השני בו יש לי כאבים כרגיל לפני הוסת אך אחרי שאני מקבלת הכאבים בשדיים לא נעלמים ואף כואב יותר...בחודש שעבר קיבלתי פעמיים. והנה החודש שוב קרה..קיבלתי לפני 5 ימים והכאבים בשדיים לא נעלמים. בשני השדיים האם אפשר להניח שזה קשור להורמונים ולגיל המעבר ? (עשיתי בדיקה עם מצלמה לתוך הרחם + ביופסיה והכל יצא תקין מבחינת הרחם) אציין גם שעשיתי לפני חצי שנה ביקורת שנתית אצל כירורג שד כולל הדמיות ויצאו הגושים השפירים הרגילים ללא שינוי איזה רופא יכול לעזור לי? האם קשור לכירורג שד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כאבים בשני השדיים
ד"ר יסמין דגן 31/03/2025 | 13:55תלונה על כאב בשד היא נפוצה מאוד. רב הנשים מדווחות על כך בשלב כזה או אחר בחיים. רב הכאבים הינם בעלי אופי מחזורי. באופן טיפוסי מופיעים בדרך כלל בשבוע שלפני הווסת, עם הקלה כאשר היא מתחילה ולעיתים סביב הביוץ. כאבים יכולים להיות בשני השדיים או בשד אחד. הכאב יכול להיות ממוקם באזור אחד או נרחב. לרב תלונות אלו נובעות משינויים ברמות ההורמונים סביב הווסת והביוץ. כאבים שאינם מחזוריים יכולים להיגרם על ידי קיום ציסטות או גושים שפירים כגון פיברואדנומות. לקראת גיל 50, גם אם הווסת סדירה וגם אם בדימות שד אין שינוי מבדיקות קודמות, יכול להיות שינוי ברמת הפרשות ההורמונים שיכול להתבטא בשינוי תבנית הכאבים הרגילה. במידה ונבדקת אצל כירורג שד, עברת את כל ההדמיות שצריך ונשללה פתולוגיה מדאיגה, צריך להבין שכאבים בשדיים הם חלק פיזיולוגי מההוויה הנשית. חלק מהנשים תחווה שיפור משמעותי לאחר הפסקת המחזור. כפי שציינתי במידה ונבדקת והישלמת את כל ההדמיות הנחוצות ונשללה פתולוגיה מדאיגה והכאב הוא בלתי נסבל, ניתן לפנות למרפאת כאב.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ליפומה
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
CT, סי טי
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
מונחים קשורים
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
-
אוורת צפק

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה