פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 2

US שדיים ממצאים
בתאל 17/03/2025 | 09:28שלום, בת 24, במשפחה, דודה של אבא נפטרה מסרטן השד, חוץ מזה אין רקע. בשנת 2022 הוציאו לי משד שמאל גוש בגודל 3.5 סמ שהתגלה כשפירי בשבוע שעבר לאחר כאבים זמן רב בשד ימין ואדמומיות, כאב שגם גולש לבית השחי בבדיקה: גוש מוגדר היפאוקגוני אובלי בגודל 1.38 סמ, מוכר מבדיקות קודמות וללא שינוי מהותי. בשעה 6 כ 2 במ מהפטמה הודגם גוש מוגדר הויפוארוגני אובלי בגודל 0.89 סמ חדש בשעה 9 כ 3 סמ מהפטמה הודגמה קשרית תת הדית סדירה מוגדרת בגודל 0.69 סמ מוכרת מבדיקות קודמות וללא שינוי מהותי בשעה 11 כ 3 סמ מהפטמה הודגמו ציסטות זעירות עד גודל 0.49 סמ BIRADS3 בית שחי ב.מ.פ הומלץ על ביקורת חוזרת בעוד 6 ודשים, אני מאוד לא מסכימה שצריך לחכות כלכך הרבה זמן, אפילו חושבת שכדאי לעשות ביופסיה, מרגישה כאבים יומיום ומאוד מפחדת שיש משהו מעבר, ההרגשה שלי לא טובה.התור לכירורג שד רק עוד שבועיים ולא מצליחה להקדים מה לדעתך? אני יכולה להיות רגועה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה גוש birads3
ד"ר יסמין דגן 18/03/2025 | 18:32כל ממצא באולטרסאונד מקבל דירוג. כאשר המשמעות של birads3, הוא כי מדובר בעל ממצא בעל מאפיינים שפירים ובמעל 98% מדובר בממצא שפיר. במידה ואת חרדה ומעוניינת לבצע ביופסיה, את יכולה לדיין זאת עם הכירורג שלך.הוסף תגובה
ציסטות מרובות בשד מלוויות בכאבים
מיטל 15/03/2025 | 09:07יש לי ציסטות מרובות בשד, הגדולות בקוטר 4.5 ס"מ. תחת ביקורת של us וממוגרפיה כל שנה, לאחרונה אחת לכמה חודשים אחת מהם הופכת לקשה (לעתים נראה עכור ב us) וכואבת ברמה של חוסר תפקוד. לא ממליצים לנקד מחשש לזיהום. והמליצו להפסיק לקחת אנטיביוטיקות בכל פעם. אשמח לדעת ה ניתן לעשות באופן טבעי על מנת להקל על הכאב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ציסטות מרובות בשד מלוויות בכאבים
ד"ר יסמין דגן 17/03/2025 | 08:02מטופלת אשר יש לה מבנה שד כולל ציסטות מרובות, עשויה לסבול מכאבים. יש לציין כי על הדינמיקה של ציסטות יש השפעה הורמונלית ולרב לאחר הפסק הווסת כמות הציסטות נעלמות למינימום (אלא אם המטופלת נוטלת טיפול הורמונלי חליפי). כאשר יש ציסטה דומיננטית גדולה ותסמינית (נוקשה וכואבת) - ניתן לנקר/לנקז אותה תחת אולטרסאונד. הסיכון בזיהום הוא קטן ואין סיבה להימנע מהפעןלה. בנוסף במידה ואין אודם או סמני דלקת אין טעם קחת אנטיביוטיקה.הוסף תגובה
מקרה שלי
ליאל 16/03/2025 | 23:04שלום 🙏 למה בימים של הביוץ ובימים שלפני בוסת לא מומלץ לעשות בדיקת שד ידנית ? 2 רופאים אמרו ככה קראתי. שאלה קטנה נוספת אם אני לא בקבוצת סיכון, לא מעשנת, בחורה בתת משקל. אוסיף אפילו את מידת החזה שזה 70A. אין הסטוריה משפחתית. ואני לא נושאת מוטציות. בעיקרון עשיתי פעמיים בחודש ספטמבר האחרון בדיקות הדמיה. ועשיתי פעם נוספת בנובמבר האחרוןהאחרון הדמיה. בנוסף הייתי בספטמבר האחרון אצל כירורג שד אחד. וגם הייתי אצל כירורג שד נוסף באוקטובר האחרון. הכל יצא תקין כל מה שביצעתי והביקורים. חשבתי מאחר ועברו 5 חודשים לעשות הכל מחדש שוב כי יש נשים שעושות כל 6-7 חודשים בדיקות.. אני בעיקרון לא בודקת את עצמי ידנית כי אני לא אובייקטיבית ומתמודדת נפש. מה דעתך על המקרה שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עיתוי מיטבי לבדיקת שד
ד"ר יסמין דגן 17/03/2025 | 19:59אין עיתוי מיטבי לבצע בדיקת שד ידנית. אין כל מניעה לבצע בדיקת שד ידנית או בדיקות דימות בימים לפני המחזור או בימי הביוץ. בימים לפני המחזור או ימי הביוץ יש נשים שסובלות מכאבים, נפיחות ותחושת גודש בשדיים ולכן הבדיקות עשויות להיות פחות נעימות. אך כאמור אין מניעה לבצע בדיקת שד בימים אלו.הוסף תגובה
דואגת
אודליה 16/03/2025 | 22:53בת 47 מקבלת וסת. לפני כשנה אודם משמעותי בשד ימין ,הפטמה ומסביב לה. עברתי 2 ביופסיות פאנץ' אחת מהפטמה ושנייה מהעטרה שתיהן תקינות+ אולטראסאונד,ממוגרפיה ו mri תקינים (גושים שפירים ) לפני כחודשיים כחלק ממעקב mri נוסף שיצא תקין (אין שינוי בגושים השפירים) היום שמתי לב שמתחת לפטמה בשד ימין יש עיגול לבו בקוטר 5מ"מ על העטרה. נבדקתי בתור דחוף על ידי כירורג שד שאמר שזה מהעור ובהינתן mri תקין לפני חודשיים אז לעזוב את זה ולעשות ביקורת us בעוד חצי שנה. יש לציין ששד ימין עדיין אדום במשך כל השנה אני מאוד חרדתית האם הרופא צודק? האודם והעיגול הלבן נמצאים על אותו שד לכן אני לחוצההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ממצא לבן על העטרה
ד"ר יסמין דגן 17/03/2025 | 16:35לגבי ממצאים קליניים כמו אודם בשד או ממצא לבן על העטרה, יש מגבלה מאוד קשה ליעוץ בפורום, ולא ניתן להחליף בדיקה קלינית. במידה ועברת לאחרונה mri שדיים והוא תקין, רושם כי אין מקום לדאגה. בדיקת mri היא רגישה מאוד. לגבי נגע עגול לבן - אכן רושם שמדובר במממא תת עור (השייך לשומן תת עורי ) ולא לרקמת השד. יתכן ומדובר בבלוטת מונטגומרי שהן בלוטות על העטרה שקשורות בשימון העטרה. יתכן שמדובר בציסטה אפידרמלית שזו בלוטת שומן / חלב - ממצא תקין שיכול להיות בתפזורת עורית ולא רק על הפטמה. אבל שוב, אין תחליף לבדיקה קליניתהוסף תגובה
בירדס 3 המשך
שרה 13/03/2025 | 20:39אז את אומרת שציסטה עם תוכן זה לא ממצא שחלילה מסוכן או יכול להפוך למסוכן זה כמעט ודאי שזה שפיר וישאר שפיר? תודה על התייחסותך קצת חרדההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בירדס 3 המשך
ד"ר יסמין דגן 14/03/2025 | 14:47ציסטה עם תוכן זה ממצא שפיר בעליל. אין מקום לחרדה. כמובן שיש לעקוב אחר ההמלצה לבצע אולטרסאונד שד, כדי להגביר וודאות למקסימום, שהאבחנה תהיה ודאית.הוסף תגובה
שאלה שמעניינת אותי
Gila 13/03/2025 | 17:24אני קוראת על בנשים שמספרות שהן עברו ממוגרפיה פלוס אולטרסאונד שד פלוס כירורג שד ויצא להן הכל תקין לגמרי ואחרי שלושה חודשים הן רושמות שגילו להן בבדיקות חדשות שוב שהן עשו אחרי שלושה חודשים סרטן שד גרורתי שלב 3 או 4 איך זה יכול להיות שתוך שלושה חודשים יצא להן סרטן שד גרורתי אם 3 חודשים קודם כל הבדיקות יצאו להן תקינות לגמרי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה פיספוס ממאירות בממוגרפיה ואוטרסאונד שד
ד"ר יסמין דגן 14/03/2025 | 14:46מטופלות עם סיכון גבוה לחלות בסרטן שד, צריכות לעבור mri שדיים ולא ממוגרפיה ואולטרסאונד שד. כאשר המרקם של השד גבשושי וצפוף, רמת הפיספיס בממוגרפיה גבוה ולפעמים תוספת אוטרסאונד אינה מספיקה. בעולם אידיאלי, כל מטופלת עם צפיפות שד גבוהה, היתה צריכה לעבור mri שדיים. זו הבדיקה עם הרגישות הגבוהה ביותר ושם רמת הפיספוס היא מיזערית.הוסף תגובה
לויקוציטים
אפרת 13/03/2025 | 13:31שאלה בבקשה לנשים שיש סרטן שד ונעשות להן בדיקות דם מקיפות מאוד כולל לויקוציטים ספירת דם מלאה כולל כליות כבד לבלב אם הסרטן שד שלהן שלב 2- 3 ומעלה רואים משהו בספירת הדם שלהן כולל ה לויקוציטים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה לויקוציטים וסרטן שד
ד"ר יסמין דגן 14/03/2025 | 14:41כאשר עושים פאנל מלא של בדיקות באבחנה של סרטן שד, יש משמעות לתפקודי כבד (במידה ומוגברים יכול להיות סימן לפיזור משני בכבד). ללויקוציטים אין משמעות תורמת לדרגת הסרטן. עם זאת כאשר מתחילים טיפולים משלימים ובעיקר כמותרפיה, יש לעקוב בקפדנות לאחר רמת הלויקוציטים. טיפול כמותרפי גורם לחסר חיסוני, שיכול להתבטא ברמת לויקוציטים נמוכה .הוסף תגובה
גירוד בפטמות שלא עובר בכלל
יהלי 13/03/2025 | 11:25צהריים טובים ד״ר. בת 37 עם תת פעילות של בלוטת התריס לוקחת אלטרוקסין ודלקת פרקים לוקחת טיפול ביולוגי. מתלוננת מזה שנים על כאבים בשדיים, וגירוד שלא עובר בכלל בפטמות, זה לא תלוי עונה או מצב נפשי או פריחה. זה ממשיך כל הזמן ולא מפסיק בכלל אני מתחרפנת מזה, והבעיה שאני לא מפסיקה לגרד!!. עברתי אולטרסאונד שד פעמיים במשך השנתיים האחרונות ולא הדגימו שום דבר. אני לא יודעת איך להמשיך מפה במיוחד שהרופאה מסתפקת באולטרסאונד!. אשמח אם תגידי לי מה עליי לעשות. אני בוכה מזה וזה שובר אותי. והפחד שבעוד כמה שנים יהיה לי חס וחלילה סרטן שד שיהיה בשלב מתקדם!. רוב בנות המשפחה לא של הקרבה הראשונה!... יש להן סרטן שד וחלקן נפטרו מהמחלה!!!.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה גרד בפטמות
ד"ר יסמין דגן 15/03/2025 | 10:46גרד בפטמה לכשעצמו לא מהווה כלל תסמין שמכוון לסרטן שד. במידה וגרד בפטמות מלווה אקזמה בפטמות, יש להשלים בירור כולל הדמייית שד וביופסיה של עור הפטמה לשלול pages - שזה סוג של תאי סרטן לא פולשניים שיכולים לסנן את עור נפטמה. במידה והגרד ללא שום ממצא עורי, אינו מכוון לבעיה פתולוגית של השד ולצערי הרבה פעמים קשה לטיפול. מלבד משחות עם מרכיב סטרואידלי אין טיפול יעיל. לגבי סיפור משפחתי של סרטן שד, במידה וקיים סיפור משמעותי שהינן גורם בלתי תלוי הקשור בקבוצת סיכון ולא קשור לגרד - ניתן לשקול ביצוע mri שדיים שזו הבדיקה הכי רגישה למטופלות בקבוצת סיכון. חשוב לסייג כי במידה והסיפור המשפחתי אינו משמעותי, אין התויה להתחייבות על ידי קופת החולים לבדיקה זו.הוסף תגובה
בירדס 3 ציסטה עם תוכן
שרה 12/03/2025 | 19:23לפני כ5 חודשים עשיתי אולטרסנד ונמצאה ציסטה עם תוכן רושם ציסטה דלקתית 8 מ״מ בירדס 3 עכשיו בקרוב צריכה לחזור לעשות אולטרסנד חוזר ואני מפחדת הציסטה עדיין שם אני מרגישה מה הסיכוי שחלילה זה סרטני? או הפך לסרטני ומה הסיכוי שרואים שזה ציסטה באולטרסנד וזה לא? והאם ציסטה עם תוכן זה שכיח? והאם זה תמיד שפיר? תודה על התיייסותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בירדס 3 ציסטה עם תוכן
ד"ר יסמין דגן 13/03/2025 | 19:25ציסטה עם תוכן שמדורגת birads3 - היא ממצא שכיח מאוד וברב המוחלט של המקרים מדובר בממצא שכיח. אין סיבה לדאגה. כמובן אולטרסאונד הוא מדיה עם מגבלות ולא מדוייקת ב 100 אחוז ולכן נדרש האולטרסאונד ביקורת לאחר 6 חודשים.הוסף תגובה
כאבים בשדיים
אנה 11/03/2025 | 22:17היי, בת 34, יש לי כבר יותר מחודש כאבים בשדיים. במיוחד רגישות בפיטמה וממש יובש בצדדי הפיטמות. ומגרד מאוד. לפעמים יש לי כאבים חדים ועובר. כל פעם בשד אחר. שמתי לב היום אחרי מקלחת שיש לי צבע ירקרק כזה בפיטמות. אני ממש ממש מפחדת מזה יכול להיות? יש לי תור אצל רופא רק עוד 10 ימים. בינתיים אני בחרדות קשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה רגישות, יובש וגרד בפטמות
ד"ר יסמין דגן 12/03/2025 | 10:01כל התלונות שאת מתארת יכולות להיות קשורה להשפעות הורמונליות או עונתיות. רגישות יובש וגרד בפטמות הן תלונות מאוד שכיחות ובדרך כלל חסרות חשיבות. לכן בשלב זה אין מקום לחדרה. כמובן מומלץ להיבדק קלינית לצורך וידוא כי אכן אין ממצא מדאיג. בדרך כלל כשמטופלת מגיעה עם תלונה של כאבים בשדיים, גם בהעדר ממצא קליני, הכירורג ישלח אותה לאולטרסאונד שדיים.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
ליפומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
רצף גנטי BRCA
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
מונחים קשורים
-
אמתחת (בורסה)
-
אינרציה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה