פורום צמחי מרפא - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שמרים אורז אדום (לת)
נתן 28/07/2022 | 23:43שלום האם במוצר יש את אותו חומר שיש בתרופות של סטטינים? האם זה יכול לשמש כתחליף לסטטינים? מה המינון היומי הנדרש? והאם יש עדיפות לבוקר או ערב? ובאשר לנזקים אפשריים, האם יש סיכון בשימוש במוצר? או שזה כמו סטטינים שיש כאלו שיש להם תופעות לוואי של כאב? תודהפתח בחלון חדש -
אכיניצאה (לת)
תהילה 26/07/2022 | 18:15שלום. אחי בן 41 עם סכרת סוג 1. קראתי מאמרים שאכיניצאה יכול לעזור למחלות אוטואימוניות. האם יש בזה משהו? או האם יש בעיה לקחת אכיניצאה לחולה סכרת סוג 1.? תודה רבהפתח בחלון חדש -
אשווגנדה (לת)
שוש 22/07/2022 | 08:15נוטלת כדור אתרוקסין 50 מג. האם אפשר גם כדור אשווגנדה?פתח בחלון חדש -
גדילן לתחזוקת כבד תקין
מנשה קל 12/04/2022 | 19:39אני נוטל תמצית גדילן בקפסולות כתוסף לתחזוקת הכבד. האם רצוי על קיבה ריקה?בסמוך לארוחה? האם יומיומי או תקופתי? אני צורך אלכוהול לא מופרז, ותפקודי כבד תקינים. תודהפתח בחלון חדש-
גדילן
מנשה 14/07/2022 | 18:56הכבד תקין. הבנתי שגדילן פשוט טוב לשמירה על הכבד. אני צורך אלכוהול סביר. נוטל כמוסות גדילן. כמה ובאיזו תדירות מומלץ במקרה שלי? -
תשובת מומחה גדילן
ד"ר אורנה לוין 17/05/2022 | 20:38עדיף, אם כך, פעמיים בשבוע, במקום תקופה כן תקופה לא -
גדילן לתחזוקת כבד תקין
מנשה 17/05/2022 | 19:18הבנתי שמסייע לתחזוקת כבד באופן כללי. איני נוטל עקב בעיה. האם רצוי רצף או תקופתי עם הפסקות. האם חודש רצוף והפסקה של חצי שנה זה טוב? -
תשובת מומחה גדילן
ד"ר אורנה לוין 17/05/2022 | 07:12צמחי מרפא ככלל עדיף ליטול בין הארוחות. לגבי התדירות: השאלה למה מלכתחילה התחלת ליטול את הגדילן. צריך להתאים את התדירות לסיבה.
-
-
תחליף לקפה (לת)
נתנאל 03/07/2022 | 01:04שלום רב, אשמח לדעת: 1.הנני שותה קפה מידי יום בגלל הקופאין שנותן תחושת עיירנות, אשמח לדעת האם ישנו תחליף בתור צמח שיכול לתת אפקט דומה? 2.מה דעתך על הממתיק 'סטיביה' האם יש לו יתרונות בריאותיים ביחס לסוכר לבן?תודה!פתח בחלון חדש -
מרתח עלי זית (לת)
מנשה 26/06/2022 | 21:56אני מכין מרתח עלי זית: חצי ליטר מים עם חצי חופן עלי זית ומרתיח על אש קטנה 20 דקות. האם אני מפיק את מלוא התועלת או שיש שיטה טובה יותר?פתח בחלון חדש -
הרחקה מקפה (לת)
קארין 20/06/2022 | 11:06שלום התחלתי לקחת משקה אינטרה וכלורפיל, הבנתי שכדאי על קיבה ריקה השאלה אם צריך להרחיק בכללי טינקטורות , מיצויים ומשקה צמחים מקפה כדאי שלא ישתף מהר מהגוף? תודה מראשפתח בחלון חדש -
האם ארגינולין רלוונטי להורדת לחץ דם?
אורי 10/03/2016 | 18:55האם אל-ארגינין/ ארגינולין רלוונטי להורדת לחץ דם? לגבי גבר בן 65, מבצע הליכות כפעמיים בשבוע.פתח בחלון חדש-
הורדת לחץ דם בעזרת צמחי מרפה
אהרון 30/05/2022 | 21:03איך לוקחים אירגינין כצמחי מרפא להורדת לחיץ דם -
תשובת מומחה ארגינין- ארגינולין
ד"ר אורנה לוין 15/03/2016 | 11:41שתי כפות מכילות כמות הזהה ל5 גרם ארגינין, כעשר קפסולות. התוצאות בהתאם למצב ההתחלתי. בדרך כלל אחרי כשבועיים רואים תוצאות, אך לפעמים לוקח מספר שבועות. במצבים חמורים לוקח זמן רב יותר -
כמות/ מינון
אורי 15/03/2016 | 08:31תודה על ההסבר, אבל האם הכוונה ששתי כפות פעם ביום זה כמו לקחת 10-20 כדורים? ותוך כמה זמן בדרך כלל ניתן באמת לצפות לראות ירידה בלחץ הדם? -
תשובת מומחה אל- ארגינין/ארגינולין ויתר לחץ דם
ד"ר אורנה לוין 14/03/2016 | 22:55אל ארגינין הינה חומצת אמינו המהווה את חומר המוצא העיקרי בגוף לNO. הNO הינו מולקולה הנוצרת באנדוטל כלי הדם בגוף והווה את המנגנון הטבעי של הגוף להורדת לחץ דם. אנשים רבים נוטלים כמוסות למטרה זו, אך אינם מצליחים להפחית את לחץ הדם מכיוון שהמנה הנדרשת הינה 10-20 כמוסות. הדרך הנכונה להפחית את לחץ הדם הינה: להשתמש בנוזל - כגון הארגינולין, הנספג היטב. די בכמות של 2 כפות למנה. השימוש בארגינין בריכוז שלו בארגינולין גם עוזר להגמשת כלי הדם ולשיפור בריאות כלי הדם
-
-
כמוסה נאטוקינאז
צביה 06/05/2014 | 06:13אני פנסיונרית בת 74 סובלת מסתימת - עורקים.לוקחת אספרין 100 מ"ג. וקשה לי מאד ללכת . האם הכמוסה נאטוקינאז יכולה לשפר את זרימת - הדם. - ולשפר את מצבי. בתודה . תאריך:06.05.2014פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ארגינין
ד"ר אורנה לוין 27/10/2019 | 11:00האם את נוטלת 10 גרם או 10 מ"ג? המינון המתאים הוא 10 גרם ביום -
תשובת מומחה אינטראקציה בין תרופות
ד"ר אורנה לוין 27/10/2019 | 10:59פיזיוטרפיסטית איננה רופאה ואפילו לא רוקחת, יש לבדוק עם הרופא אינטראקציה בין תודף לתרופות שנוטלים, גם רוקח קליני יכול לעזור -
ארגינין
איקו 24/10/2019 | 15:26ארגינין מרחיב כלי דם .דרך ה NO שהוא יוצר. 5-6 גרם למנה-- כך למדתי. לא מצאתי שהוא ממיס קרישים. אחרת ממציא השיטה היה ראוי לקבל את פרס נובל. -
צביה שרפי
צביה שרפי 24/09/2015 | 05:37זה מעל שנה וחצי אני לוקחת ארג'ינין 10 מ"ג . היה לי שיפור קל . אך לפני חודשיים עשיתי דופלר והמצב הורע. מה אני עושה לשפר את המצב....... תודה . שנה טובה ומתוקה גמר חתימה טובה וחג שמח בריאות שפע והצלחה ~~~ מחכה לתשובה......... -
תשובת מומחה המסת פלאק.
ד"ר אורנה לוין 01/02/2015 | 11:06מיץ רימונים- במחקרים מבוקרים שנעשו על בני אדם נראה שמיץ הרימונים מאט קצב התפתחות הפלאק , אבל לא מצאתי הוכחות שלצמצום פלאק קיים. הוא מאזן את שומני הדם ובנוסף יש לו תכונות נפלאות רבות אחרות. לגבי הסרפפטאז אין מחקרים המראים פעילות ממיסת פלאקים, יתר על כן אין מחקרים על נטילה לטווח ארוך . יש מחקרים המעידים על פעילות אנטידלקתית ויש לשער שפעילות אנטידלקתית תהיה קיימת גם במערכת כלי הדם. לא מצאתי שום מחקר על המסת פלאקים- רק תאוריה בלבד. המולקולה שיכולה לחדור לכלי הדם ולהמיס פלאק בגוף היא החנקן החד חמצני, המקור הטוב ביותר בגוף לחנקן חד חמצני הוא ארגינין . גם מיץ רימונים מעלה במידה מסוימת את החנקן החד חמצני. -
סרפפטאז - אנזים
יאיר 29/01/2015 | 16:02שלום מה דעתך על האנזים סרפפטאז ? יש הטוענים שהוא מסוגל להמיס פלאק טרשתי. כמו כן ידוע לי שמיץ רימונים גם יודע להמס עד 30% של פלאק טרשתי ולשמר את המצב. מה דעתך על האנזים ועל המיץ ? -
תשובת מומחה ארגינין
ד"ר אורנה לוין 22/06/2014 | 08:10שלום, אני מצטערת אם הובנתי לא נכון. המלצתי היא ליטול ארגינין בנוזל,לא בכמוסה ולא באבקה. הספיגה של הנוזל טובה יותר, יש ליטול אותו על קיבה ריקה. גם המינו שצריך לקחת הוא בין 5-10 גרם ארגינין, מה שאיננו הגיוני ליטול בכמוסות. בנוזל מדובר ב2-4 כפות, בדרך כלל. -
תשובת מומחה רכישה
ד"ר אורנה לוין 22/06/2014 | 07:59אני משערת שהפיזיוטרפיסטית שהמליצה גם יודעת היכן ניתן, באזורכם, לקנות. אני משערת שתוכלי למצוא בבתי טבע. -
כמוסה נאטוקינז
צביה שרפי 19/06/2014 | 15:27תודה לך על התשובה! אני לוקחת ארגי'נין -ופיקנוגנול כבר 3.5 חודשים . עשיתי דופלר ויש לי שיפור 2% ברגל שמאל. את כותבת שצריך לקחת את הארגי'נין באבקה ואני לוקחת ארגי'נין בכמוסות . האם הספיגה של האגי'נין באבקה יותר טוב? בתודה אני מודה לך. תאריך:19.006.2014. -
היכן ניתן לרכוש
נעמי בן שהם 19/06/2014 | 12:38 -
רכישת כדורי נאטוקינאז
19/06/2014 | 12:34בצאתי בדיקת דופלר ןשם נמצא שישנה אי ספיקת מסתמים ברגל הימנית והשמאלית short sapheqs vein הפיזיוטראפיסטית שלי המליצה לקחת כדורי נאטוקינאז היכן אני יכולה לרכוש -
קניה של כדור ננאטוקינאז הפיזיוטרפיסטית המליצה לי לקחת כדורי נאטוקינאז עקב בדיקה
19/06/2014 | 12:23 -
תשובת מומחה חסימת כלי דם
ד"ר אורנה לוין 13/05/2014 | 07:29מובן מאליו שאם את חולה או נוטלת תרופות יש לבדוק את אפשרות ההתנגשות של כל תכשיר שהוא עם התרופות שאת נוטלת -
תשובת מומחה חסימת כלי דם
ד"ר אורנה לוין 13/05/2014 | 07:14הנטוקינאז הינו פיברינוליטי, בניסויי מעבדה ובבעלי חיים הוא נמצא כממסיס קרישים. יש ליטול לפחות 1 גרם. במקרה של טרשת עורקים או צליעה לסירוגין מה שצריך הוא לא ממיס קרישים אלא מרחיב כלי דם, שגם ממיס את הפלקים שסותמים את כלי הדם. הארגינין הוא המתאים יותר במקרה שלך. יש ליטול אותו בתמיסה נוזלית. כ-10 גרם ארגינין במנה, מגביל בדרך כלל ל2 כפות. הוא הוכח במחקים רבים מאוד כמשפר את תפקוד האנדוטל- הרקמה הפנימית של כלי הדם, מפחית לחץ דם, מרחיב את כלי הדם ובמשך הזמן גם מפחית את הפלאקים של הטרשת. יש כמובן לבדוק שאינו מתנגש עם תרופות שאת נוטלת ולהתחיל ליטול בהדרגהל
-
-
טיפול אלטרנטיבי לימפה (לת)
אלון 25/05/2022 | 02:26היי אורנה. יש לך מושג כלשהי על הצלחות בטיפול בבלוטות לימפה נפוחות שנים בעזרת צמחי מרפא? ז״א גם אחרי שנים של בלוטות נפוחות סטטיות צמחי מרפא יכולים לסייע בהורדת נפיחות? אשמח אם תוכלי לומר מה דעתך על שימוש בכורכומין ובשן הארי לשם כך, והאם מותר לשלב ביניהם בטיפול? בנוסף נתקלת במצבים כבר שבלוטות מוגדלות שנים לאחר זיהום שכבר חלף אך הבלוטות עדין לא נעלמו? תודה רבה!!!פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה