פורום צמחי מרפא - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
תשובת מומחה גיל המעבר
ד"ר אורנה לוין 22/05/2022 | 15:24על מנת לטפל באמצעות צמחים בתופעות גיל המעבר כדאי לקחת צמחים שמותאמים אישית ומטפלים באספקטים השונים של גיל המעבר. מאקה לבדו אינו מספיק. לגבי שילוב עם אסטרופן לא מצאתי הורית נגד, מדגישה שלא כל האינטראקציות עם צמחים ידועות.. אך מציאה תמיד לבדוק במנועי חיפוש הבודקים אינטראקציות עם צמחים לפני שנוטלים את הצמחים.
-
-
חליטה
יוסי 04/04/2022 | 10:45שלום רב, 1.האם אני יכול לחלוט צמחים בכמות גדולה ולאחסן בבקבוק וכל פעם לקחת קצת או שאם זה לא טרי החליטה מאבדת את יעילותיה? 2.אם אפשרי לשמר, האם יש חומר שניתן להכניס לבקבוק כדי שלא יתקלקל/יאבד את תכונותיו? תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חליטה
ד"ר אורנה לוין 17/05/2022 | 07:07ניתן לשמור חליטה לימים בודדים במקרר, ללא חומר שימור היא בסופו של דבר תתקלקל. כדאי לעשות כל יומיים שלושה ולא להשתמש בחומרי שימור
-
-
שילוב של כמה צמחי מרפא ביחד, המלצה על צמחי מרפא לאקנה
דור 26/03/2022 | 11:04שלום ברשותי כמוסות גינסנג קוריאני, כמוסות מיצוי רימונים, שמן זעפרן, ושמן זרעי רימונים. רציתי לשאול האם מותר לשלב את ארבעתם ולצרוך אותם ביחד. ולשאול האם יש צמח מרפא שיכול להועיל לאקנהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שילוב צמחי מרפא
ד"ר אורנה לוין 27/03/2022 | 09:13כל הצמחים שנמצאים ברשימה זו ניתן לצרוך באותה התקופה , אם יש בהם צורך. כדאי לפזר במשך היום. לגבי אקנה: יש לבצע אנמנזה מדויקת - אם יש חוסר איזון הורמונלי יש לטפל בצמחים מתאימים, שינוי תזונתי וויטמינים מסוימים, כגון ויטמין A יכולים לעזור. משחות חיצוניות מצמחי מרפא. אין צמח פלא אחד שעושה את העבודה.
-
-
-
תשובת מומחה מורינגה וציפרלקס
ד"ר אורנה לוין 23/03/2022 | 21:09לפי חיפוש באפליקציה לבדיקת אינטראקציות לא ידוע על אינטראקציה ביניהם. יחד עם זאת יש להביא בחשבון שחסר עוד מידע
-
-
שאלה
דל 13/03/2022 | 02:17היי, האם אשווגנדה אמורה להרדים או או לעורר? כי אני לוקח קפסולה של אשווגנדה עם זעפרן לפני השינה וזה אכן מרדים, אז איך רושמים על אשווגנדה שהיא מעוררת אם לוקחים אותה במהלך היום? או שזה תלוי אם אני לוקח את זה עם אוכל או לא? כי בעיקרון לפני השינה אני לוקח (את האשווגנדה עם זעפרן) ללא אוכל וזה מרדים... או שפשוט השילוב עצמו של אשווגנדה עם זעפרן מרדים? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אשווגנדה
ד"ר אורנה לוין 23/03/2022 | 21:03הויטניה ששמה ההודי אשווגנדה איננה מעוררת. היא אדפטוגנית, ככזאת היא מפחיתה תגובות גופניות לסטרס, מה שיכול לעזור בהפרעות שינה מחד , אך גם להמריץ מי שהסטרס גורם לו לתגובה דיכאונית מאידך
-
-
אשווגנדה וזעפרן (לת)
DAK 10/03/2022 | 22:50היי, יש תוסף שמכיל אשווגנדה וזעפרן ורשום על הקופסה לקחת את זה לפני אוכל. ואשמח לדעת מה הסיבה? חובה עם אוכל? האם אני יכול לקחת את זה עם קצת מים ללא אוכל, שעה לפני השינה, על מנת שיעזור לי להירדם? לא עדיף לקחת את זה לבד בלי אוכל , כדי שיספג טוב יותר? אני לוקח את זה בגלל קושי להירדם והתעוררות במהלך הלילה...פתח בחלון חדש -
ליקוריץ
רלי 29/12/2020 | 15:39שלום לדר קראתי הרבה המלצות על צריכת ליקוריץ בקפסולה.קניתי .התחלתי לקחת 1 ביום כמעט כשבוע.נתקלתי בהסבר של קרדיולג בפורום על הליקוריץ והוא טען שיש בצמח חומר הדומה להורמון אלדוסטרון שגורם לכליה לספוג נתרן ולהפריש אשלגן ועלול לגרום לעליה בלחץ דם ולהיפוקלמיה שעלולה לגרום הפרעותצקצב לב. הקפסולה שקניתי מכילה מיצוי שוש קרח 250מג ואבקת שורש שוש 225 מג אבקש את עצתך האם לאשה בגיל 70 יחסית בריאה לא מסוכן תודה מראשפתח בחלון חדש-
לירוריץ
אסתי 19/02/2022 | 09:35אני סובלת מcold -לחץ דם האים מתאים לי ליקוריץ ואסאי -
תשובת מומחה ליקוריץ
ד"ר אורנה לוין 03/01/2021 | 10:25לליקוריץ השפעות רבות במערכת הקרדיווסקולרית- עקב זאת יש להשתמש בו בייעוץ מןמחה
-
-
כמה זמן משפיע ג'ינסנג קוריאני
ארז 08/06/2017 | 04:00היי אני בחור בן 35 לוקח ג'ינסנג קוראיני לעייפות כרונית ומרגיש שזה עוזר לי. רציתי לדעת לכמה זמן מרגע לקיחת הכדור הוא משפיע על הגוף? כי נניח כתוב לא לקחת לפני שינה אז כמה שעות לפני שינה אסור לקחת אותו? תודה רבהפתח בחלון חדש-
ג'ינסינג קוריאני
יאקי 19/02/2022 | 08:26הייתי מעוניין לדעת איפה לקנות ג'ינסינג אכותי. וכמו כן תוך כמה זמן הוא משפיע על האון הגברי ועל רמת הטוטסטרון? -
תשובת מומחה ג'ינסנג
ד"ר אורנה לוין 08/06/2017 | 06:50לא כתבת באיזו צורה אה נוטל את הג'ינסנג. בהנחה שמדובר בכמוסה או בכדור: זמן הספיגה כשעה וחצי עד שעתיים, בדרך כלל ומשך ההשפעה משתנה מתכשיר לתכשיר, אך סביר להביא בחשבון 4-6 שעות
-
-
כוסברה לתינוק שאובחן עם אוטיזם
דנה 29/01/2022 | 06:43שלום, בני בן שנה וחצי אובחן לאחרונה עם אוטיזם. הוא היה ילד רגיל לחלוטין והתפתח נהדר עד החיסון של גיל שנה ( אני יודעת שיהיו הרבה שיחלקו עלי בנושא זה). בכל אופן, קראתי שכוסברה מנקה מתכות כבדות ורעלים מהגוף. הייתי רוצה לנסות לתת לו, אך אינני יודעת באיזה מינון ובאיזה אופן. אשמח לשמוע גם על רעיונות נוספים לשיפור במצבו אם יש לך. תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כוסברה ואוטיזם
ד"ר אורנה לוין 13/02/2022 | 16:02סליחה על האיחור בתשובה. לא ידוע לי על עדויות לכך שכוסברה יעילה לטיפול באוטיזם. בנטילה עם מתכות כבדות היא מפחיתה את ספיגתם , אבל המחקרים מראים שאין הכוסברה מסלקת מתכות כבדות שכבר בגוף. טיפול בקנאביס רפואי מאושר לאוטיזם החל ממרץ 2021 , על פי הידוע לי, אנא בדקי עם מומחה האם מתאים לבנך.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה