יליד 1962, המאובחן כחולה סוכרת II משנת 1998.
במהלך השנים ירדתי במשקלי באופן יזום והדרגתי, כ- 48 ק"ג, כמו-כן הפסקתי לעשן ב- 17 במאי 2011, לאחר 36 שנות עישון של 100 סיגריות ביום.
לאורך השנים הייתי מטופל בתרופות שונות באופן שאיזן יחסית את הסוכרת ובאמצעותן הגעתי לרמת C1A שבין 5.7 ל- 7.3.
התרופות הוחלפו מעת לעת תחת הטענה כי יעילותן פוחתת עם הזמן, עד שבמהלך הביקור האחרון במרפאת הסוכרת, הודיעה לי האחות הראשית שעלי לשקול שימוש בהזרקת אינסולין.
באותה עת עשיתי שימוש בתרופות הבאות:
1) Januet תרופה חדשה לסוכרת, המכילה Sitagliptin ו- Metformin.
2) Amaryl תרופה חדשה יחסית אף היא, שניתנה לי כתמיכה לנ"ל בשעות הבוקר.
3) סטטינים להפחתת רמות הכולסטרול (הגורמים בין השאר להעלאת רמות הסוכר בדם)
4) CoDiovan להורדת לחץ דם.
5) אספרין לדילול הדם.
6) ויטמין B12
7) ויטמין D
8) Neurontin לטיפול בכאבים נאורופטיים.
ל"ד (במדידה ביתית) – 145/80 בממוצע.
בנוסף עברתי ב5 בספטמבר 2011 טיפול לייזר (Macular Laser Treatment) בשתי העיניים, לטיפול בבצקות ושטפי דם הנובעים מרטינופטיה סכרתית (Diabetic Retinopathy Beckground),
עוד נמצא במסגרת הבדיקות התקופתיות - כי אני סובל מרמות גבוהות מאד של חלבון בשתן.
לאורך שנות הטיפול יכולתי לחוש שהתרופות המוחלפות מסייעות למשך זמן מסוים ולאחר מכן מאבדות אפקטיביות בהדרגה, ויחד עם זאת – הן גורמות לי נזקים משניים, אשר באים לידי ביטוי בתחושת העייפות וחוסר החיות שלי, אין אונות וחולשה כללית ולפני כשנה גם אי-ספיקת כליות שחלפה לאחר דיאטה דלת חלבונים.
* * *
לפני כחמישה חודשים התחלתי לקרוא אודות התרופות אותן אני לוקח ומיד הבחנתי בהתנגשויות המתקיימות בין חלק מהן לבין אחרות, באופן שעורר אצלי תהיות: האם ההתדרדרות במצבי נובעת מאורח חיי בלבד? מהתדרדרות ה"טבעית" של מחלת הסוכרת? או לחילופין – מנזקים הנגרמים מהשימוש בתרופות עצמן?
לדוגמא:
השימוש ב – Metformin לכל סוגיו (גלוקופאש, גלוקומין, גלובטיק או ג'אנואט) גורר שלשול, בחילה/הקאה, תנועתיות יתר של מערכת העיכול, כאבי בטן, קשיי עיכול, עייפות, כאב ראש, ירידה בספיגת ויטמין B12 וחומצה פולית. חמצת לקטית. (מקור: אתר קופ"ח כללית).
כמו כן ג'אנואט עלול לגרום לדלקת לבלב (פנקראטיטיס) ו/או דלקת כבד (מקור:אתר FDA).
גם התוויות האוסרות שימוש ב- Metformin וב- Sitagliptin במצב בו נעשה שימוש בחומרי ניגוד עקב חשש לאי-ספיקת כליות, בלטו מיד, מאחר ואני עובר מעת לעת בדיקות תוך שימוש בחומר ניגוד המכיל יוד (צילום פלורסצאין) לצורך מעקב אחר מצב עיניי.
קריאה נוספת שערכתי הובילה אותי לחשש מהשימוש בסטטינים להורדת רמות הכולסטרול, באספרין לדילול הדם ובמרבית התרופות האחרות שצויינו למעלה, אם בשל נזקים משניים קשים, אם בשל התנגשות בתרופות אחרות שברשימה ואם בשל אי הודאות באשר ליעילות השימוש בהן, המצוי עדיין במחלוקת.
התחושה שיעילות ה"טיפול" בסוכרת שלי הולכת ופוחתת, ומצד שני הולכים ומתרבים הנזקים שנגרמים לגופי - הובילה אותי לוותר על השימוש בתרופות הכימיות ולפתוח בחיפוש אחר דרך חדשה.
בעזרת זוגתי ובעזרת הגב' שירלי קרן רוזן (תזונאית ונטורופטית), התחלתי לפני כשלושה חודשים להכיר ולהתנסות בדרך הנטורופטית. עברתי שינוי דרסטי של הדיאטה שאני צורך, באופן המבוסס כיום כמעט לחלוטין על תזונה צמחית:
• מלבד סלטים ותבשילי קטניות, דגנים ובעיקר הרבה מאד ירקות, אני עושה שימוש יומיומי רב במגוון צמחים לתבלין וחליטה, כגון - ג'ימנמה, סטיוויה, עלי זית, קינמון וג'ינסנג.
• החלבון החי העיקרי וכמעט היחיד אותו אני צורך בקביעות מגיע מכוס יומית של יוגורט קפיר פרוביוטי, אותו מכינה זוגתי, באמצעות הפטרייה אותה היא מגדלת בעצמה ומדגים אותם אני צורך פעם בשבועיים בערך.
• אינני צורך סוכר מעובד (למעט מקרים חריגים כגון אירוע משפחתי, וגם אז – בצמצום רב).
• אני צורך מעט מאד פחמימות (רק כקטניות ודגנים מלאים כגון שעורה וקינואה).
• אינני צורך שומנים מעובדים ו/או רווים.
• שמנים טבעיים: אני עושה שימוש במעט שמן זית, שמן המפ, ושמן שומשום לצרכי תיבול, וצורך באופן יומיומי טחינה משומשום מלא.
על הנייר נראה כי השינויים שעברתי בחודשים האחרונים אמורים להוביל אותי לשיפור ניכר במצבי, ואכן אני יכול לדווח על שיפור משמעותי בתחושת הוויטאליות שלי. אינני סובל עוד מהעייפות והחולשה שהיו מנת-חלקי בעבר הלא-רחוק, אינני חווה מצבים של אין-אונות כבעבר, אינני סובל עוד מהבצקות ברגליים ואפילו הכאבים הנוירופטיים נחלשו. אני ממשיך לרדת במשקל בקצב איטי ונשלט, דבר שהיווה קושי בתקופת נטילת התרופות, ובאופן כללי - באמת שאין לי מקום לתלונות. מלבד בעיה "קטנה" אחת:
הסוכר שלי משתולל!
אני קם עם רמות של 450 בבוקר, ולאחר ארוחת הבוקר הרמה מזנקת למעל 800 (!) ...
שעתיים אחרי ארוחת הבוקר מכשיר המדידה שלי צועק HI ... ולא מכאב אלא שאינו יכול להציג ערכים מדידים לרמות הסוכר שלי.
ה- C1A שלי עלה אל מעל ל- 13 (and counting) ...
ההתייעצות האחרונה שערכתי השבוע בנושא זה עם רופא המשפחה שלי הובילה להמלצתו לחזור לשימוש בגלוקופאז' (Metformin HCl) תוך התעלמות מוחלטת מהנזקים שגורמים חומרים אלו (אליבא דה קופ"ח כללית) וממצב כליותיי (החודש אני צפוי לעבור עוד בדיקה עם חומר ניגוד).
אני מרגיש שהרפואה הקונבנציונלית מובילה אותי בדרך של התדרדרות הולכת ומחמירה, ושמעתי על אנשים שהחלימו מהסוכרת ללא תרופות (אף פגשתי כאלה).
מצב הסוכרת שלי כרגע מחמיר, וניראה למרבה הצער, שהנטורופתיה לבדה לא יכולה בשלב זה לשקם את המצב.
היכן הפתרון?
אני חש שה"אמת" נמצאת באמצע, ועלי למצוא רופא (קונבנציונאלי) אשר מכיר היטב את יתרונות הרפואה הטבעית ומשתמש בה, תוך שהוא נתמך ברפואה הקונבנציונאלית אך זו אינה משתלטת עליו.
אני באמת אובד עצות, ומקווה למצוא מזור בטרם יקרוס גופי לחלוטין.
המלצות וחוות דעת יתקבלו בברכה.