פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 113
-
סרקומה סינוביאלית בברךנינה 03/05/2014 | 03:54שלום רב ד״ר זו תשובת ה אם אר איי האם תוכל בבקשה להסביר לי מה זה אומר ? והאם זה טוב שזה לא pvns , ומה הקשר בביומכניקה של ההליכה ?? האם מומלץ לחזור ללכת רגיל איך שהיית לפננ או שזה מזיק ?? בין ידך הכמינות אני שמה את התשובה תודה מראש התשובה הייתה : בוצעו סדרות בשלושה מישורים T2, T1 עם דיכוי שומן. הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגוד עקב הריון של הנבדקת. הבדיקה בוצעה למעקב אחרי גוש רקמה רכה מאחורי ברך שמאל. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מה- 22/2/2014. שוב הודגם תהליך תופס מקום גדול בשוק האחורי. נראה כי הוא יוצא מהפוסה הפופליטאלית ומתמשך כלפי מטה. בגלל גודלו הגדול קשה לקבוע את מוצאו אך הוא בלתי נפרד מכל השרירים האחוריים של השוק העליון כולל הסולאוס והגסטרוקנמיוס ויתכן שגם הפלנטריס. מדובר בתהליך אגרסיבי. בתוכו יש אזורים מולטי ציסטיים. גודלו לפחות: אורך של 15 ס"מ, רוחב של 8 ס"מ ו- 7 AP ס"מ. בגלל המרכיב המולטי ציסטי שבתוכו, לאור גילה של הנבדקת והמיקום הממצא מתאים בראש ובראשונה לסרקומה סינוביאלית. אבחנה מבדלת כוללת סרקומה מסוג אחר. אבחנות מבדלות אחרות הינן בסבירות נמוכה בהרבה. הממצא צמוד ובלתי נפרד מהקומפלקס הנוירו וסקולרי הטיביאלי. יש בצקת גם מעל ומתחת לגוש. יש בצקת בלשד העצם בטיביה הפרוקסימלית, בצד הלטרלי קדמי יתכן עקב שינוי בביומכניקה של ההליכה. לסיכום: תהליך תופס מקום גדול ואגרסיבי בשוק האחורי עם מרכיב מולטי ציסטי בתוכו . באבחנה מבדלת סרקומה סינוביאלית או סרקומה מסוג אחר. אפשרויות אחרות כמו PVNS הינן בסבירות נמוכה בהרבה. יש עליה קלה בממדים מאז הבדיקה הקודמת אשר יכולה לנבוע מעליה אמיתית או מבחירת מנח מעט שונה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 09/07/2014 | 21:00תחומי ה'אונקולוגיה' ו'אורתופדיה אונקולוגית' הינם עולם שלם של ידע שאינו בתחום ההתמחות שלי. אני מכיר את רופאי האורתופדיה האונקולוגית באיכילוב הנחשבת מחלקה מובילה בקנה מידה בינלאומי. אני בטוח שתוכלי לקבל שם יעוץ הולם. בהצלחה!הוסף תגובה
-
טיפול באוסטוסרקומה
עדי 09/07/2014 | 17:08אמא שלי עברה ניתוח להסרת בגידול הניתוח לא עבר בהצלחה וכבר עברנו שני סוגים של טיפול כימו. אייך אפשר לדעת מה הוא הטיפול היעיל ביותר? אני מרגישה שבבית חולים שאנחנו מטופלים עושים על אמא שלי נסוייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 05/05/2014 | 23:23שלום. מתכונת הטיפול המוצעת לך נשמעת הגיונית. אני לא יכול להעריך במתכונת הזו את הסכנה לפגיעה ברגל - תשאלי את הרופאים המטפלים שלך - להם יש את כל הנתונים להעריך את מצבך החלמה מלאה ולידה מוצלחתהוסף תגובה
-
סרקומה סינוביאל
נינה 05/05/2014 | 13:36שלום לך אני התחלתי טיפול כימותרפי של אדרמצין וטקסול כבר עשיתי 2 טיפולים ברמבם . בהתחלה שלחו אותי לניתוח באיכולוב אצל דר קולנדר אך הוא סירב לעשות כי זה יפגע ברגל בגלל שהגוש גדול צריך קודם להקטין ואחר כך ניתןח. אני בהריון שבוע 27 יילדו אותי ב 34 אחר כך נתחיל קרינה ואחרי אם אר אי לבדיקת מצב גוש אחרי טיפול יעשו לי ניתוח. האם הסדר לדעתך כך נכון ? והאם יש סיכוי להחלמה מבלי לפגוע ברגל ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרקומה סינוביאלית - טיפול בהקדם האפשרי!
ד"ר איתי הולצר 04/05/2014 | 21:22שלום נינה. את צריכה לפנות בהקדם האפשרי לרופא/ה המשפחה למחלקה 'אורתופדיה אונקולוגית' בבית חולים איכילוב - עוד השבוע! על פי ה MRI יש לך סוג של גידול באזור הברך והשוק. את תתצרכי כניראה טיפול משולב, הכולל גם ניתוח. המחלקה האורתופדית האונקולוגית בבית חולים איכילוב היא מהמובילות בעולם בתחום זה. החלמה מלאההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
פענוח תוצאות MRIאלינור 07/07/2014 | 10:59כתוצאת מחבלה סיבובית (נקיעה צידית של פיקה עם רנדוקציה עצמונית) עברתי ניתוח ארטרוסקופי שהדגים כונדרומלציה בדרגה 4 של הפיקה בפצט הפנימי עם סדקים סחוסים ב RIDGE. במהלך הניתוח בוצעה הטריית איזור נגע הסחוסי עד לקבלת שוליים סדירים. לאחר זמן מה לאור ממצא MRI ובו הודגם קטע של חסר ו/או שחיקת סחוס ההיאליני, מלווה בארוזיה גרמית ברכס הפיקה וחשד לגוף חופשי בגודל 1-2 ס"מ, עברתי ניתוח ארטרוסקופי נוסף אשר הדגים פגיעה סחוסית בדרגה 2-3 ב 30% מהפיקה. במהלך הניתוח בוצע כונדרופלסטיה ובהמשך בניתוח פתוח בוצע שחרור ליטרלי של הרטינקולום הלאטרלי ופליקציה של הרטינקולום המדיאלי. כיום אני עדיין סובלת מכאבים עזים, קשיים בהליכה ובנשיאת משקל על הברך(כיפוף וכדומה) וכן תחושה של התנגשות בין העצמות (מלווה בכאבי תופת) שגורמת לצליעה. ישנם 2 גופים חופשיים שיוצאים לסירוגין ו"מטיילים" בברך וגורמים להגבלות בתנועת הברך, צליעה וכן לכאבים. יש לציין כי אני בחורה צעירה בת 26, בעלת גמישות יתר ולפני החבלה לא הייתה לי כל בעיה ו/או כאבים בברכיים ורק לאחר החבלה החלו הכאבים וההגבלות בברך המדוברת. להלן תוצאות ה MRI העדכני : "...שינויים אוסטאוארטריטים במדור הפמורו-פטלרי עם פגם סחוסי דרגה 2 והידקקות משמעותית של הסחוס במרכז הפיקה. באספקט האחורי והפרוקסימלי של ה -PCL נצפה מבנה אובלונגטה בממדים של 19 מ"מ באורכו ו- 1 ס"מ באנטרו-פוסטריורי. יש גופיף נוסף בצורה עגולה ובקוטר של 14 מ"מ באספקט המרכזי והעליון של הפוסה האינטר קונדילרית.. לסיכום: ללא עדות לממצא מניסקאלי או רצועתי. ללא הדגמת פגם אוסטאוכונדרלי קונדילו-טיביאלי חיצוני או פנימי. אוסטאוארטריטיס פמורו-פטלרי מתקדם ויתכן פגם אוסטאוכונדרלי ישן בפאסט המדיאלי ובמרכז הפיקה. שני גופיפים סופרה סנטימטרים באספקט האחורי של הפוסה האינטר קונדילרית ופארא קונדילרים פנימיים." אני אשמח לפענוח תוצאות ה MRI ואם ישנם פתרונות לגבי התנגשות העצמות, אני אשמח לשמוע. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 08/07/2014 | 23:57שלום. הפגיעה המשמעותית בברך על פי היסטורית המקרה שלך והממצאים ב MRI- פגיעה/שחיקה משמעותית בסחוס הפיקה ובסחוס עצם הירך מול הפיקה. אין פתרונות טובים/פשוטים למצב זה בגילך. הטיפול השמרני מתבסס על פיזיותרפיה במתכונות שונות. יש מספר אפשרויות ניתוחיות כמו ארתרוסקופיה, כריתת הפיקה, החלפה חלקית של מפרק הברך - של המדור ה'פטלו-פמורלי' patello-femoral - ראי תמונות באינטרנט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
נפיחות בכף רגלleena 24/06/2014 | 18:00שלום רב ישלי סרקומה סינוביאלית בברך ואני בטיפול כרגי התחילו כאבים חזקים כמו צירי חשמל בכף רגל עם נפיחות מרגישה חום בכף הרגל בנוסף לנימולים שהיו לפני כך המצב מחמיר הרופא אומר שצפוי לכך כי הסרקומה בברך מקשה תנועת דם עד לכף הרגל .האם זה כן כך או ממליץ לבדוק את זה ברצינות יותר?? עם תחילת הסרקומה בברך יכולתי ללכת עכשיו אחרי שהופיע גם נפיחות בכף רגל מהצד אני לא יכולה להניח עקב והולכת על קצה אצבעות תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 08/07/2014 | 23:38תחומי ה'אונקולוגיה' ו'אורתופדיה אונקולוגית' הינם עולם שלם של ידע שאינו בתחום ההתמחות שלי. אני מכיר את רופאי האורתופדיה האונקולוגית באיכילוב הנחשבת מחלקה מובילה בקנה מידה בינלאומי. אני בטוח שתוכלי לקבל שם יעוץ הולם. בהצלחה!הוסף תגובה
-
טיפול חדש
לינא 06/07/2014 | 23:45שלום הביקור היום בהדסה היה מעניין אבל אני לא יודעת להחליט האם אתה יכול לעזור קיבלתי הצעה שונה לגמרי שהיא טיפול כימותרפי באפסוסמיד ולא קרינה הרופא אטנרת זה לא הזמן להקרנות ואני לא יודעת להחליט תוכל לעזור לי? אם כן תשלח לי מייל ואני אסביר לך הכל במפורטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 22:20איחולי החלמההוסף תגובה
-
סינוביאל סרקומה
לינא 06/07/2014 | 13:41אני עכשיו בהדסה הגעתי לייעוץ במכון שרת מקווה שבחרתי כתובת נכונההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 12:16אני יכול לחשוב על שתי אפשרויות מבחינתך: 1.לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא/ה המתמחה בתחום. 2. להחליט להישמע להמלצות אחד מהרופאים המטפלים הנוכחיים שלך על בסיס הנסיון שלך ותחושת האמון שלך בהםהוסף תגובה
-
היפרתרמיה
לינה 04/07/2014 | 13:14הבעיה שהאונקולוק לא ממליץ כי זה עלול לסבך הניתוח והמנתיח כן ממליץ השתגעתי ולא יוגעת איך להחליטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 01/07/2014 | 20:27שלום. זה אינו בתחום התמחותי וניסיוני. אני ממליץ להישמע להמלצות הרופאים המטפלים שלךהוסף תגובה
-
היפרתרמיה בנוסף לקרינה
לינא 30/06/2014 | 16:16שלום רב היום עשיתי טיפול קרינה ראשון והציע לי הרופא לשלב עם זה היפרתרמיה (מכשיר חדש בארץ שעובד בחימום) החימום הזה לא כלול בסל תרופות זה מכשיר שנמצא בבית חולים רמבם אבל הינו שייך לחברה פרטית http://www.oncomed.co.il/ כל טיפול עולה 3500₪ ואני צריכה פעם בשבוע לשלב את זה זאת אומרת 5 טיפולים בגלל שזה סכום רציני אני רוצה לוודות אם זה באמת עוזר או סתם פרסום ושיווק? כי לא הזכירו לי את הדבר הזה קודם, ופתאום רק היום הציעו אותו , אני צריכה להחליט מקווה שתעזור לי אם מוכרת לך החברה הזאת צירפתי האתר שלהם שתראה במה מדובר המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 26/06/2014 | 21:38ברכות, מזל טוב! לא ניתן להניק במקביל להקרנות וכימוטרפיה. איני מכיר את המקרה שלך לפרטיו אבל נראה לי שאחרי שהצלחת ללדת בשעה טובה, את חייבת לדאוג לעצמך - לאמא של התינוקת... שיהיה בהצלחההוסף תגובה
-
הנקה וקרינה ביחד? הולך
לינא 26/06/2014 | 14:04אתמול ילדתי ;) וביום ראשון מתחילה הקרנות שאלתי האם מותר להניק אחרי טיפול כימותרפי שעברתי ותוך כדי קרינה שאני מתחילה השבוע הבא ? האם זה יחליש אותי או כדאי כן להניק ? (הבת שלי פגית)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 25/06/2014 | 21:49שלום. בעיה בעמוד שדרה מותני מהווה סיבה מאד שכיחה לכאבים מהסוג ובמיקום שאת מתארת - יש מקום לבדוק אפשרות זו. טיפול כמוטרפי ו/או הקרנתי יכולים גם כן לגרום לתופעות שאת מתארתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאבים בברךשדוא 06/07/2014 | 03:04שלום !מאוד אשמח אם תעזור לי בעלי מ חודש ינואר התחיל להרגיש כאב בברך(שוק עליון) ועד עכשיו .כאב שהולך וחוזר לפעמיים ממש כואב ולפעמיים הכאב נעלם- הכאב חזק ש קר לו והוא לוקיח תרופה אז אחרי רבע שעה הכאב נעלם ....אין סימנים של ירידה במשקל או חום בכלל ...אחרי בדיקות שכל פעם אומרים ש סיכוי ל שומן ולשבר-עשינו בדיקת מיפוי עצם בבדיקה נמצא חשד ל osteognic sarcoma ועשינו mri בבדיקה הזו נמצא בסיכום של התוצאות כך(מודגם נגע בעל אות חריג אקצנטרי במטאפיזה המקורבת הלטרלית של הטיביה הימנית בעל שוליים לא מוגדרים לנגע אות נמוך בעיקרו במשקלt1 אות זוהר בעיקרו עם מוקד אליפטי מרכזי של אות נמוך בפרוטוקול stir מוקף בצקת לשדית אזורית המתמשכת עד לשליש המקורב של הטיביה הימנית לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה טבעית לא סדירה עם דופן מעובה בעלת צורה סמילונרית המתמשכת לאורך דיאפיזה .ראה סריקה9 והסריקות השכנות בT1 עם גדוליניום במישור הקורונלי.מודגם הרס קליפתי של האספקט הצדדי של הטיביה המקורבת הימנית עם פריצת תוכן לרקמות הרכות השכנות הכוללת עיבוי פריאוסטאלי והסננה של השוליים העמוקים ביותר של הרקמה .כל המרכיבים מתאדרים לאחר הזרקת גדולניום ממדים מקורבים של תהליך 6.3_3_2.7 ללא הדגמת תהליכים נוספים בשלד או ברקמה הרכה השינוים הבצקיים מתמשכים בשוליים העליונים עד לאיזור החיבור של הגיד הפטלרי לטיביאל טוברוסיטי מימין כלי דם ועצבים ראשים חוצים את אזור הסריקה בגדר הנורמה עד פה!!! הרופא אמר ש יכול להיות שזה סרטן עצם התחלתי או זיהום ו יש לו ניתוח בסוף החודש עכשיו מה הסיכוים ומה אפשר להבין מהבדיקה הזו??? אני מאוד מקווה שתעזור לי לפחות להבין על מה מדובר ואיך להתמודד עם הדבריםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 22:19אני מבין את החרדה והמצוקה שבה אתם נמצאים. אני לא יכול על בסיס הנתונים האלה ובמתכונת הפורום לקבוע אבחנה, טיפול ולהעריך סיכויי החלמה. נסי לפנות טלפונית למחלקת אורתופדיה אונקולוגית בבית חולים איכילוב ולהעביר את פרטי המקרה. אפשר לנסות לקבל חוות דעת באופן פרטי - חפשי מומחה/ית לאוורתופדיה אונקולוגיתהוסף תגובה
-
המשך לכאבי הברך
שדוא 06/07/2014 | 14:00נכון מאוד .הניתוח הזה הוא הולך לעשות אותו אבל ביופסיה פתוחה ככך הם הסבירו אנחנו זוג שרק עכשיו לפני חודש התחתנו ואני מאוד מפחדת אז דרך טיפול ולהתעקש אני לא יודעת איך !אתה יכול להמליץ לי על דרך ויש לי שאלה למה הרופא אמר שהוא מרחיק ממש הגידול והוא חושב שזה זיהום ולמה 7 חודשים ועד עכשיו אין סימנים שהוא באמת חולה!!! האם 7 חודשים לא מספיק בשביל לזהות סרטן! בעלי בן 29 .הניתוח עדיין רחוק שזה בסוף החודש ואני מפחדת כי כבר הרבה זמן אנחנו מחכים ואני לא רוצה שזה יתפשט!!!במידה וכן יש לו מה כדאי לעשות דרך הטיפול והאם יש סיכוי להחלמה מזה!!! אני מאוד רוצה לדעת התשובות ואני אשמח לעזרה . שנדע להתמודד ולהבין את המצב הזה תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 12:22שלום.הממצאים בבדיקת ה MRI מעלים אכן חשד לגידול. אני מניח שהמטרה בניתוח המתוכנן לו לקחת דגימה (ביופסיה) של רקמה מהאזור החשוד ולבדוק אותה. סביר להניח שיהיה צורך גם בבדיקות/פעולות נוספות.התעקשי לקבל מהרופאים המטפלים הסבר מלא על איך הם רואים את המצב ומה התוכנית שלהם להמשך ברור וטיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
החלפת מפרק ירך צד ימיןauf 03/07/2014 | 10:10האם ממלץ לבצע ניתוח בגישה קידמית כפי נעשה באסף הרופא או ניתןח מהצדהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 03/07/2014 | 21:58שלום. לכל גישה ניתוחית יש יתרונות וחסרונות - אם היתה גישה עדיפה באופן מוחלט היו נזנחות הגישות האחרות. שתי הגישות המקובלות בעולם הן: 1. גישה קדמית-צידית. 2. גישה אחורית. אחוז קטן מאד מניתוחי החלפת מפרקי ירך בעולם ובארץ מתבצע נכון להיום בגישה קדמית. ניתוח בגישה זו (המוכרת מזה שנים רבות) מעורר עניין מחודש במהלך שנים אחרונות. ניתוח בגישה קדמית המבוצע על ידי מנתח/ת מנוסה/ת בטכניקה זו הוכך כבעלת יתרון בתהליך השיקום בטווח הקצר . לא נמצא עד היום יתרון לניתוח בגישה זו בטווח הבינוני והארוך (שנה ומעלה לאחר הניתוח). מצד שני, ניתוח בגישה זו קשה יותר, במיוחד במצבים מסויימים (לדוגמא מטופל/ת הסובל/ת מעודף שמקל) ומיקום המשתלים במהלך הניתוח קשה יותר להערכה ומגדיל בכך את הסיכון למיקום לא תקין שלהם. כמו בכל גישה יש סכנות ספציפויות לפגיעה בכלי דם ועצבים בהתאם למבנים האנטומים שבקרבת שדה הניתוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
כאבים באגן ירכייםנוי 02/07/2014 | 23:21שלום תוצאות אמ אר אי - מוקדי אותות חריגים בעצמות אגן, באבחנה מבדלת פיזור מישני, מומלץ יעוץ רופא אונקולוג. שינויים טנדינוטיים במאחז של גידים גלוטיאוס מינימוס ומדיאוס בטרוכנטר גדול, דו צדדי בירכיים. מבקשת הסבר והאם יש חשש למחלה ממארת? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 03/07/2014 | 21:49שלום. חשוב להכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך והממצאים בבדיקה גופנית כדי להבין את משמעות הממצאים בבדיקת ה MRI. ממצאים בבדיקת הדמיה (מכל סוג) ללא היכרות מלאה עם המקרה הרפואי הספציפי יכולים להטעות באופנים שונים. על פי פיענוח ה MRI שמסרת יש חשד לממאירות - לכן ההמלצה לפנות לרופא/ה בתחום האונקולוגיה. יש גם ממצאים היכולים להתאים לתהליכים דלקתיים כרונים וחשוב כאמור להשלים תהליך מסודר אצל הרופאים המטפלים שלך כדי להבין את משמעות הממצאים והמשך הברור והטיפול הנדרשיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
טיפול ב AVN SONKשוקי 02/07/2014 | 13:35האם ידוע לך על טכנולוגית MBST ? האם הייתה ממליץ ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 03/07/2014 | 21:43שלום. AVN הינה תופעה מוכרת היטב, אך טיפול מספק עדיין אין בידנו ולא היתה התקדמות משמעותית בתחום זה בשנים האחרונות. הטיפול בטכנולוגית MBST לא הוכח כיעיל לטיפול ב AVNהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
תוצאות צילום לאחר החלפת מפרק ברךדוד 15/06/2014 | 13:39שלום רב, עברתי ניתוח להחלפת מפרק ברך ימין מלפני 3 חודשים. בעקבות כאבים חוזרים ונשנים פניתי לרופא והפנה אותי לצילום US. להלן התוצאות: "מצב לאחר החלפה מפרק ברך ימין בתותב. אוסטאוראתרוזיס עם הצרות בסדק הפרק מדיאלי של ברך שמאל." אשמח לדעת מה הכוונה בתוצאות אלו. תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
01/07/2014 | 22:16הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 16/06/2014 | 22:47יש את התאור "מצב לאחר החלפת תותב"הוסף תגובה
-
תודה רבה, מה שמעט תמוה ..
דוד 15/06/2014 | 22:54נשלחתי לבדיקת US לאחר כאבים חוזרים בברך ימין, הברך שבה עשיתי ניתוח. האם אין התייחסות כלל בתוצאות לברך ימין? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 15/06/2014 | 21:40שלום. 'אוסטאוארתרוזיס'-שחיקה דלקתית כרונית. תוצאות האולטרה סאונד מצביעות על תהליך שחיקתי בברך שמאל במדור הפנימי(מדיאלי) שלה. תהליך דומה בברך ימין הביא גרם כניראה לניתוח החלפת הברך. יש מקום להשלים ברור ולהעריך האם רק המדור הפנימי מעורב- כי אז ייתכן וניתן לבצע ניתוח להחלפת מדור זה בלבד ולא את כל הברך. כל זה כמובן במידה ולא יהיה שיפור תחת טיפול שמרני - פיזיותרפיה, משככי כאבים, הזרקה תוך מפרקית ועוד.הוסף תגובה
-
נ.ב. - אני בן 69
דוד 15/06/2014 | 13:42הוסף תגובה
-
-
כאבים בעצמות בידיים וברגליםרפ 30/06/2014 | 23:42תוצאות של מיפוי עצמות שינוייםספונדילותיים בעמוד השדרה מותני s1 l5 (עברתי בשנת 99 ניתוח עם 4 ברגים בגב והכל הש שינוייםתבש והתפרק וניתחו מחדש) שינוייםאוסטיאוארטריטיים בכתף ימין ברך ימין פטלה ותא מדי לי. ברך שמאל שינויים משמעותיים יותר בתא מדי לי. בפרק מטטרס פל גילי ראשון שמאלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 01/07/2014 | 20:39שלום. תוצאות המיפוי מעידות על תהליכים שחיקתיים-דלקתיים-כרונים בעמוד שדרה מותני, כתף ימין, שתי הברכיים וכף רגל שמאל. כדי ליחס משמעות לממצאים אלה צריך להכיר את המקרה שלך לפרטיו - ממה בדיוק אתה סובל ומה הממצאים בבדיקה גופניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
החלפת מפרק ברך חלקיאלי 30/06/2014 | 10:16אני עומד בפני ניתוח החלפת מפרק ברך ומתלבט בין החלפה מלאה של המפרק לבין החלפה חלקית מה דעתך ומהו הנסיון שנצבר בהחלפה חלקית של המפר. בתודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלפת ברך חלקית
ד"ר איתי הולצר 01/07/2014 | 20:36שלום. החלפת ברך חלקית הנעשית במקרים המתאימים מניבה תוצאות מצויינות והתהליך השיקומי קל וקצר באופן משמעותי בהשוואה להחלפת ברך מלאה. לא כל ברך מתאימה לניתוח כזה. נצבר בעולם נסיון רב בטכניקה זו וגם בארץ כמות הניתוחים מסוג זה במגמת עליה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת ברך חלקית
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- תמס שריר במאמץ
- אוסטאופניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
- אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
- אוסטאובלסט
- פילאטיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם