פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 125
-
קרע במניסקוסדנה 09/02/2014 | 22:08שלום דר !!! אני אשמח אם תעזור לי יש לי שאלה האם קרע במניסקוס מגלים ישר אחרי נפילה או שיכול לקחת זמן עד שמגלים? אני מטופלת שלך בחולון ובגלל שזה נורא חשוב אז אני כותבת כאן רציתי לשאול אני נפלתי בבית ופניתי לאורטופד הראשון לאחר 5 ימים כי הכאבים כבר היו בלתי נסבלים האורטופד נתן לי כדורים לאחר יום פניתי למוקד כי לא יכולתי לדרוך על הרגל לבסוף רק אחרי בערך חודש עלו על זה שזה קרע במניסקוס הגשתי תביעה בביטוח לאומי והם דחו אותי בטענה שעבר 72 שעות השאלה היא אם אני יכולה לבוא בטענה שקרע במיניסקוס לא מגלים ישר כמו שאצלי גילו אחרי חודש ? אני אשמח אם תעזור לי תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחנה של קרע במניקוס
ד"ר איתי הולצר 11/02/2014 | 17:39שלום. אבחנה של קרע במניסקוס אינה תמיד חד משמעית ומיידית. בהחלט אפשרי שהאבחנה תהיה רק לאחר ביצוע הדמייה וזה יכול להיות גם חודשים רבים אחרי החבלה או התחלת הסימפטומיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנה של קרע במניקוס
-
פענוח תוצאות MRIמזור 09/02/2014 | 16:09שלום דר' אם תוכל לפענח לי את התוצאות הבדיקה עדות לבורסיטיס טרוכנטרית בדרגה בינונית מימין ומתונה משמאל. שיפור מתון בהיקף התפליט הבורסלי מימין. שאר הממצאים ללא שינוי מהותי מהבדיקה הקודמת. לייעוץ קליני מתאים ומעקב קליני והדמיתי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בורסיטיס
ד"ר איתי הולצר 11/02/2014 | 17:36שלום. ה MRI מעיד על תהליך דלקתי כרוני במבנה הנקרא 'בורסה' באזור הירך החיצונית - ראי תמונות באינטרנט תחת הכותרת: 'TROCHANTERIC BURSITIS'. בורסה הינה רקמה דקה ושקופה במצבה התקין הנמצאת בין עצם לשריר במקומות שונים בגוף. לעיתים מתפתחת בה תגובה דלקתית ואז היא מתעבה וצוברת נוזלים. הטיפול הראשני מתבסס על פיזיותרפיה וכדורים נוגדי דלקת (לא אנטיביוטיקה). ניתן גם להזריק מקומית סטרואידים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בורסיטיס
-
בקשה לעזרה במציאת מאמרים:יוני 09/02/2014 | 11:22שלום רב, אני פגוע בברך שמאל ובגב תחתון ומבקש את עזרתכם. בקשה למציאת מאמרים אקדמיים \ ספרות רפואית בנושא: שינויים ניווניים באיבר זוגי (ברכיים) לאחר ניתוח \ לאורך שנים \ נשיאת משקל הגוף \ הטיית הגוף \ חלוקת משקל הגוף. אבקש לקבל הפניות לספרים \ כתבי עת \ ספרות רפואית \ אתרי אינטרנט תודה ושבוע טוב, יוניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הכל ב GOOGLE
ד"ר איתי הולצר 11/02/2014 | 17:31שלום. יש אין סוף חומר ברמות שונות של מקצועיות ופופולריות. אני ממליץ לנסות את אתר ה MAYO CLINICהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכל ב GOOGLE
-
AVN ותא לחץחגית 07/06/2012 | 14:03שלום רב, הובחנתי לאוסטאופורוזיס חולף במפרק ירך ימין מההריון ולא הקפדתי שלא ללכת בעקבותיו. לפי MRI שביצעתי לפני חודש נרשם כי אמנם קיימת ספיגה של הבצקת הלשדית אך ישנם מוקדי נזק תת כונדוראליים חדשים מסודרים בצורה קשתית באספקט המדיאלי של ראש הפמור הימני וכי הם מחשידים להתקדמות לכיוון ה- AVN של ראש הפמור הימני, כמו כן הופיע נוזל יתר גם בשמאל (החלו לי גם כאבים קלים בשמאל). מאז אני הולכת על קביים לפי הוראת האורטופד. אורטופד אחד טען כי יש לי AVN ותא לחץ יכול קצת לעזור והשני טען שיש לי אוסטאוטפוזיס חולף (ולא AVN) ושהפרוצדורה של להגיע לתא הלחץ לא שווה אותו. שניהם הסכימו כי התמונה הקלינית תואמת את ה- MRI. 1) האם לדעתך כדאי ללכת לתא לחץ? יש לי אוטו אך מן הסתם שרגל שמאל תתאמץ בהליכה 2) לפי מה שקראתי, תא הלחץ יעיל ב- AVN מדרגות 1-2. אם אכן יש לי AVN, האם הוא מדרגות אלו? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ברכות ומזל טוב!
ד"ר איתי הולצר 11/02/2014 | 17:27ברכות ומזל טובהוסף תגובה
-
סוף סוף חופשת לידה אמיתית
חגית 10/02/2014 | 22:03איתי שלום, רציתי לשתף אותך ואת כל מי שזה יהיה רלוונטי עבורה, שבלידה בעלי שמר לי על הרגל הבעיייתית ישרה כי פחדתי שבגלל האפידורל לא ארגיש כשיפסקו לי הרגל יותר מדיי(ילדתי על הצד עם הרגל הבעייתית נחה על המזרן ורגל שניה מורמת, שזו גם אפשרות תנוחה לכל מי שחוששת שלא תוכל לפסק את הרגליים). יום לאחר הלידה שוחררתי מהקביים ע"י אורטופד ובדיקת MRI לאחר מכן איששה שאכן המחלה מאחוריי. היה שווה לשמור על הרגל בהריון כמה חודשים גם אחרי שניגמרו הכאבים והטווחים חזרו לקדמותם, בכדי להבטיח חופשת לידה בלי מגבלות. תודה וכל טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 01/01/2014 | 18:47שלום. אין למעשה תנוחה או תנועה האסורים לך - בהיבט שעלול להיגרם נזק. את עלולה לחוש כאבים/אי נוחות בקצה הטווחים, בעיקר בסיבוב פנימי של הירך. בהצלחה בלידה!הוסף תגובה
-
תנוחת לידה ללא נשיאת משקל
חגית 30/12/2013 | 14:08שלום איתי, בשבוע הבא אמורה לעבור לידה רגילה (עם אפידורל). יש לציין שעדיין מרגישה טוב ללא כאבים כלל, נותרה מגבלת תנועה מזערית, עדיין עם הקביים בכדי לשמור על הרגל עד שבתקווה אשתחרר מהם אחרי הלידה. רציתי בבקשה לוודא שפוזיציית הרגליים המקובלת ללידה שנראית ברגל ימין בתמונה המצורפת בלינק אינה עם נשיאת משקל (בעלי יחזיק לי את רגל ימין הבעייתית בתנוחה זו כל הלידה/ מקס' 3 שעות) . מצ"ב קישור לתמונה: https://drive.google.com/folderview?id=0B3VbrjlpLxpJaFRxNjZqQWpTeVE&usp=sharing תודה מראש על העזרה, חגיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 06/11/2013 | 18:52שלום. לידה והסובב אותה לא אמורים להחמיר המצב וגם אין נתונים לגבי השפעה של לידה רגילה לעומת בניתוח קייסרי. נראה שאת עושה מה שנכון במצב הנוכחי. שיהיה בהצלחה בהמשך!הוסף תגובה
-
לידה רגילה או ניתוח קיסרי
חגית 06/11/2013 | 10:07איתי שלום, כבר בשבוע 30 להריון. לפני כחודש היו לי כאבים עזים במפרק שמנעו ממני ללכת שנמשכו כמה ימים, בבדיקת אורטופד נראה הגבלת תנועות רוטציות בעיקר ונאמר לי כי המחלה חזרה ולחזור לדריכה חלקית עם קביים. לא עשינו MRI כי עדיף שלא לעשות זאת בהריון. לאחר מנוחה של שבוע עם בקושי דריכה עם הקביים, הפסיקו הכאבים לגמרי וכן כל הטווחים חזרו לקדמותם וכמו הרגל השניה (בעלי כבר מומחה לביצוע בדיקות האורטופד להעריך את מצב המחלה). קיצר החלמתי!! אני ממשיכה עם הקביים בדריכה חלקית בכדי להרגיש שעושה הכול למנוע את זה שוב (מורידה את עומס ההריון לפחות מהרגל)+ בריכות, והמצב הטוב נישמר. להבנתי המחלה יכולה לפרוץ גם מיד לאחר לידה או במשכב לידה (עד חודש וחצי אחרי הלידה). האם הלידה יכולה לגרום למחלה? הצירים אולי עושים משהו? אולי תנוחת הרגליים בעת הלידה עצמה לאורך 3 שעות? האם עדיף לדעתך ניתוח קיסרי מאשר לידה רגילה בכדי להוריד את הסיכויים לפרוץ המחלה שוב? אשמח לדעתך גם אם אינה מגובה במחקרים מדעיים (כי מודעת שרב הנסתר על הגלוי במחלה הזו).הוסף תגובה
-
תודה רבה
חגית 26/08/2013 | 11:00תודה רבה על תשובתך המהירה ואיחוליך וכמובן אעדכן בהמשך על מצביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 25/08/2013 | 21:46שלום חגית, ברכות והצלחה בהמשך ההריון. הישנות המחלה הינה מאד נדירה ואין שום מידע מבוסס לגבי מה 'נכון' או 'לא נכון' לעשות. איני מוצא טעם בהליכה עם קביים באופן מניעתי. המשיכי לעשות פעילות מתונה לפי כאב/יכולת, שחיה זו באמת פעילות מצויינת מבחינה זו.הוסף תגובה
-
מניעת הישנות מחלת אוסטאופורוזיס חולף
חגית 25/08/2013 | 15:46איתי שלום, עברה חצי שנה מאז החלמתי מאוסטאופורוזיס חולף של ההריון וכעת אני בשבוע 19 של הריוני השני. בהתייעצות עם אורטופד לגבי ניסיון למנוע מהמחלה לחזור בהריון זה, הומלץ לי על פעילות גופנית הדרגתית לשם חיזוק מפרק הירך. התחלתי את הפעילות הגופנית ואף התחלתי לעמוד במקום לשבת כשהזדמן לי (בכדי לחזק את המפרק עוד יותר), מה שגרם לכאב במפרק הירך (בו הייתה המחלה) וצליעה שנפסקה במנוחה של יומיים. בבדיקת אורטופד נמצאה מגבלה מזערית בתנועת מפרק הירך וכן הוסבר לי כי יש חשד להישנות המחלה ושעליי כעת לצמצם פעילות גופנית ככל הניתן עד הלידה (אין צורך בקביים בינתיים) וכן כדאי לשחות. כעת, הולכת כמה שפחות אך לעתים יש לי כאב חלש מאוד במפרק ובסביבתו שמוקל במנוחה וכן לעתים חווה תחושה לא נוחה במפרק במעבר מישיבה להליכה. לפי מיטב ידיעתך, אם אעבור לקביים מעכשיו ועד הלידה, האם אוכל למנוע את הישנות המחלה? מעדיפה להיות עם קביים עכשיו מאשר אחרי הלידה אז אזדקק למלוא כושרי. תודה מראש על כל העזרה, חגיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא הפורום המתאים
דר' איתי הולצר 21/07/2013 | 21:07שינויים ניווניים מתפתחים בד"כ חודשים רבים (אם לא שנים) לאחר חבלה. אני ממליץ לפנות למומחה בתחום הכף רגלהוסף תגובה
-
קרסול וכף רגל שמאל
ליל 20/07/2013 | 10:53שלום, בעקבות תאונת דרכים שעברתי, רכב נכנס בי מאחר החלו לי בעיות בכף הרגל. להלן תוצאות CT, שעברתי ב- 13/02/13. באספקט הקדמי עליון של המפרק בין הטלוס לנביקולרה נראים שינויים ניוונים עם זיזים, סקלרוזיס וציסטות סוב-כונדרליות. מעט נוזל סביב הטלוס באותו איזור. שינויים ניווניים במפרק הסוב-טלרי הקדמי עם סקלרוזיס וזיזים אחוריים המערבים את הסינוס טרזי. מקטע עצם מנותק קטן בחלק התחתון של המפרק עם הנביקולרה. המפרק הטלרי תקין. מקטע עצם זעיר מנותק בחלק הכי קדמי של הקלקנאוס. התרשמות : 1. ללא עדות לשבר טרי בטלוס. .AVN אין לשלול מרכיב של . 2. שינויים ניווניים MID FOOT. שאלותי: 1. האם כתוצאה מהתאונה החלו שינויים ניווניים. 2. מה המשך טיפול, הכאב הוא עצום ורק הולך ומחמיר. אני הייתיעושה הלכות על בסיס יום יומי, היום אינני מסוגלת לללכת כמו פעם. אני מחליפה רופאים ללא מענה מספק לבעיה. אודה לתשובתך. לילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ברכות
דר' איתי הולצר 21/12/2012 | 00:25שמח בשמחתך והחלמתך!הוסף תגובה
-
מותר לי לרוץ !!
חגית 20/12/2012 | 11:19צדקת! זה באמת היה אוסטאופורוזיס חולף וזה עבר!! יכולה לחזור לפעילות מלאה, אפילו להתעמלות (כל עוד בהדרגה כמובן). בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על העזרה הרבה שאתה מעניק בתשובותיך ועל ההרגעה הכללית אחרי קבלת תוצאות MRI ולעתים, גם אחרי פגישה עם הרופא המטפל.הוסף תגובה
-
תודה
חגית 01/11/2012 | 00:09וואו, תודה. איזו תשובה מעודדת (:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 31/10/2012 | 21:51avn שלא מתקדם לשלב 3-4 (ראי תשובותי הראשונה) נסוג בד"כ ומאפשר חזרה לפעילות מלאההוסף תגובה
-
במקרה הפחות טוב..
חגית 31/10/2012 | 09:38תודה רבה. אם זה AVN אז זה יעבור מתישהו או שזה לתמיד? האם אצטרך להמנע ממאמץ גופני לתמיד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 30/10/2012 | 21:27שלום חגית. אכן כיף לחזור ללכת, ברכות! האבחנה של האורתופד בתרגום לעברית: avn שלאחר הריון. בכל מקרה יש בהחלט מקום לאופטימיות - כי גם אם מדובר ב avn, מבחינה קלינית המהלך שפיר - היכולת לחזור ללכת אם כאבים קלים רק בתחילת ההליכה. mri עוד חודש יתן קרוב לודאי תשובה לגבי האם מדובר ב avn או ב transient osteoporsis. מקווה ומאמין שמדובר ב transient - אשמח להתעדכן.הוסף תגובה
-
התקדמות המחלה או החלמה ממנה?
חגית 30/10/2012 | 13:13היי, קודם כל תודה על התמיכה והעידוד המקצועי עד כה. עם השיבה ללכת (איזה כיף!!) החלו לי כאבים קלים בתחילת הליכה אחרי מנוחה שמפסיקים אחרי מעט הליכה. בבדיקה של האורטופד לגבי נושא זה, הוא רשם שיש לי POST PARTUM AVN RT HIP עם כאבים דיפוזיים לאחר מאמץ/ מנוחה. מה זה אומר? זה חלק מההחלמה מ- TRANSIENT OSTEOPOROSIS OF PREGNANCY או שזה כבר לא יחלוף? יש סיכוי שאחזור בעתיד לקביים?? ביקורת MRI הבאה רק בעוד חודש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכף הרגל
דר' איתי הולצר 14/09/2012 | 20:48אני שמח על הבשורה שאכן מדובר באוסטאופורוזיס חולפת. ייתכן והכאבים בכף הרגל הינם תוצאה של העומס הלא מאוזן שפעל ופועל על מפרקי הגפיים שלך לאחרונה- בעקבות הצליעה, שימוש בקביים ועוד. אני מציע לבדוק האם הפחתה בעומס משפרת את המצב ולמצוא את מינון הפעילות ה'נכון' לך בשלב זה. בנוסף, אין מה לחשוש מליטול משככי כאבים במינון המומלץ, לפי הצורך. במידה ומתפתחת נפיחות בקרסול/כף הרגל יש מקום להרמת הרגל וקרור מקומי מתון (לא קרח על עור חשוף!). מאחל החלמה מלאה ושנה טובההוסף תגובה
-
קושי בדריכה על כף הרגל
חגית 13/09/2012 | 09:02אכן בבדיקה של אורטופד ניקבע כי אכן זהו עדיין שארית של אוסטאופורוזיס חולף ולמזלי הסימן שנשאר אינו באזור של נשיאת משקל, כך שהונחתי לחזור ללכת בשלבים (זאת לאחר שהייתי 4 חודשים בדריכת toe touch): שבועיים דריכה מלאה עם קביים ולאחר מכן בלעדיהם. מכשהתחלתי דריכה מלאה עם הקביים ועד עכשיו, שבוע אחרי, יש לי כאב בגב כף הרגל בחלק העליון לכיוון הקרסול בזמן הליכה. האם זה נורמלי? האם עליי עוד לנוח או להמשיך ללכת? להרים את הרגל? לחמם או לקרר את כך הרגל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 30/08/2012 | 22:01שלום חגית. הנתונים שאת מוסרת מעודדים באופן כללי! השיפור בכאבים ונסיגת הבצקת הלשדית, מתאימים יותר ל'אוסטאופורוזיס חולפת'. שארית של מוקד שמוגדר 'קרסנט' אינה תומכת באופן חד משמעי באף אחת מהאבחנות בשלב זה. ללא בדיקה גופנית והתבוננות בבדיקת ה mri עצמה, איני יכול לתת תשובה חד משמעית.הוסף תגובה
-
אוסטאופורוזיס חולף או avn
חגית 30/08/2012 | 16:09שלום, כעת, לאחר 4 חודשים של מנוחה מהבדיקה האחרונה, נראה שיפור משמעותי בבצקת הלשדית וכעת מודגמת רק בצקת לשדית שרידית. כמו כן, מוקד הנזק התת-כונדורלי שנראה בבדיקה הקודמת לא החמיר וכעת מתאים למוקד מסוג קרסנט האופייני ל- AVN. האם לפי האמור לעיל (וההתכתבות הקודמת שלנו) אכן יש לי AVN או שמא זה יכול עדיין להחשב כאוסטאופורוזיס של הריון שיחלוף מעצמו? מהו הטיפול המומלץ במצב זה? המון תודה וכל טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוסטאופורוזיס חולפת או avn - טיפול בתא לחץ - תשובה
דר' איתי הולצר 07/06/2012 | 20:17שלום חגית. את מתארת מקרה מורכב: 'אוסטאופורוזיס חולפת' (transient osteoporosis of the hip) בטרימסטר שלישי של הריון, הינה תופעה מוכרת, אך מופיעה ברובם המוחלט של המקרים במפרק הירך השמאלי! הסיבה לכך אינה ידועה. הממצאים ב mri שונים באופן מובהק מהממצאים ב avn. רוב המחקר העדכני, מצביע על כך שמחלה זו שונה באופן מהותי מ avn וגם בנוכחות עדות לנזק 'תת-כונדרלי' לא חלה החמרה ופגיעה במשטח המפרקי עצמו, כפי שעלול להתרחש ב avn. תחת אבחנה זו, אין אכן מקום לטיפול מיוחד. ההבדל בין דרגה 2 ל 3 ב avn נקבע על פי עדות לפגיעה בסחוס המפרקי עצמו - קריסה שלו והתפחסות (השטחה) של המבנה הכדורי של ראש הפמור. גם כאשר יש עדות ברורה ל avn, לא ברור עד כמה תא לחץ יכול להועיל, אך יש הגיון לנסות כל טיפול אפשרי העשוי למנוע המשך התקדמות המחלה. כפי שאת מבינה, המקרה שלך אכן מעלה סימני שאלה ודילמה רפואית. על פי הגישה המחמירה - אין מה להפסיד מטיפול בתא לחץ (אם מתעלמים מהטרחה, הזמן והפגיעה ברצף החיים...). קשה לי להמליץ האם יש צורך בטיפול ומאיזה סוג, מבלי לבדוק אותך גופנית ולעבור על בדיקות ה mri עצמן (לא רק הפיענוח).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ברכות ומזל טוב!
-
ברךכוכי 05/02/2014 | 11:51בדיקת אולטראסאונד של ברך שמאל: QUADRICEPS TENDON – סימנים של אנתסופתיה עם זיז גרמי. PATELLAR TENDON – הדגמה תקינה. בורסא סופראפטלרית- כמות מינימלית של נוזל. נוזל יתר במפרק הברך – לא הודגם. מדור פנימי של הברך כולל MCL – הדגמה תקינה. שינויים במרקמו של המניסקוס על רקע ניווני בלבד. מדור חיצוני של הברך כולל LCL - הדגמה תקינה. שינויים במרקמו של המניסקוס על רקע ניווני בלבד. לא הודגמה ציסטה על שם בייקר. מבנה גרמי- שינויים OA עם מעורבות של מדור מדיאלי ולטרלי. .תקינה הדגמה – BURSA PES ANSERINUSהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 07/02/2014 | 15:38לאור הנתונים האלה - יש אפשרות שמדובר בפגיעת מניסקוס או רצועה - ראי תשובותי בנושא זה לפונים אחרים בפורום. אני ממליץ להיבדק ולקבל הסבר על האבחנה המשוערת מהאורתופד/ית.הוסף תגובה
-
משך בקשר לברך
כוכי 05/02/2014 | 18:58ביום רביעי שעבר סובבתי תנועה חזקה ברך כלפי פנים נשמע קול חריקה עזה עים כאבים עזים בלוו בחילות וסחרחורת וחוסר יכולת לכופף את הברך כלפי פנים זה התשובה שקבלתי בתודה כוכיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינויים שחיקתיים בברך
ד"ר איתי הולצר 05/02/2014 | 18:11שלום. בדיקת האולטרה סאונד מעידה על שינויים שחיקתיים (ניווניים, OA). אין לבדיקת האולטרה סאונד הרבה משמעות ללא הבנה ממה את סובלת ומה הממצאים בבדיקה גופניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
לאחר ניתוח במיניסקוסאבי 06/02/2014 | 19:19שלום דר", האם דלדול שרירים 4 ראשי לאחר ניתוח ארתרוסקופיה הבדל בין הרגליים כ-3.5 סמ" האם ניתן לחזור למצב בריא או שיישאר נזק לעתיד מבחינה תפקודית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלדול שרירים לאחר ניתוח
ד"ר איתי הולצר 07/02/2014 | 15:36שלום. דלדול שרירים אחרי ארתרוסקופיה יכול להיות בגלל אי הפעלה של הרגל או בגלל סיבות אחרות כמו פגיעה עצבית וסיבות נוספות. לשם כך צריך להכיר את המקרה לפרטיו לבדוק אותך. אם זה רק בגלל אי הפעלה אז בהחלט ניתן לשקם את השריר. הבדל באורך רגליים לא יכול להיות לאחר ניתוח ארתרוסקופיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלדול שרירים לאחר ניתוח
ד"ר איתי הולצר 07/02/2014 | 15:36שלום. דלדול שרירים אחרי ארתרוסקופיה יכול להיות בגלל אי הפעלה של הרגל או בגלל סיבות אחרות כמו פגיעה עצבית וסיבות נוספות. לשם כך צריך להכיר את המקרה לפרטיו לבדוק אותך. אם זה רק בגלל אי הפעלה אז בהחלט ניתן לשקם את השריר. הבדל באורך רגליים לא יכול להיות לאחר ניתוח ארתרוסקופיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלדול שרירים לאחר ניתוח
-
החלפת מפרק ירך ותזוזה של הברךירדן 04/02/2014 | 22:38ד"ר שלום רב, לפני כשנתיים עברתי ניתוח להחלפת מפרק ירך עקב שחיקה. באמצע הניתוח התפוררה העצם תוך כדי קידוח העצם והיה צריך לקבע עם סליל-ככה המנתח אמר. אחרי הניתוח סבלתי מכאבים נפיחות בברך ברגל בכל הרגל, כששהיתי בהתאוששות כוח עזר סובבה לי את הרגל בצורה לא נכונה והזעיקו את המנתח ועשו צילומים במקום, בצילומים נאמר שלא קרה כלום והכל בסדר, שנתיים עברו מאז הניתוח קשה לי לישון בלילה אני שמה כרית בין הרגליים בקושי מרגישה את כף הרגל לפעמים אין לי תחושה... הדבר הכי חשוב שהרגל קצת נוטה פנימה כולל הברך, כשהלכתי לרופא מסויים הוא אמר לי יש לך בריחת ברך. מה אני עושה ד"ר ? אין עם מי לדבר הררופא המנתח מנסה להתחמק כל פעם ... אני מיואשת מצטערת שעברתי את ניתוח אני כל יום סובלת והתפקוד יותר גרוע .. עזור לי. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח החלפת מפרק
ד"ר איתי הולצר 05/02/2014 | 18:08שלום. לפי מה שאת מוסרת דברים הסתבכו במהלך ו/או לאחר הניתוח שלך. אני ממליץ לפנות לבדיקה אצל מומחה/ית בתחום כדי להבין לעומק את מצבך-- באמצעות בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות הדמיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח החלפת מפרק
-
מיפוי עצמות דינמי, פלנרי וספקט -ברכיים ומיפוי לשלדשרית סופר 04/02/2014 | 21:25ד"ר הולצר שלום, בני בן 24 סובל מכאבי ברכיים שגרמו לו ממש לצלוע , נשלח למיפוי,תוצאות : "קליטה קלה בפטלות וקליטה מוגברת בטיביאל טוברוזיטי דו"צ היכולה להתאים לאוזגוד שלאטר - לקורולציה רנטגנית . בנוסף מודגמת קליטת יתר ב-SIJ הימני היכולה להתאים לתהלים ארטריטי או שיוניים פוסטטראומטיים. כמו-כן קליטת יתר מוקדית בחלקה הימני של חוליה L5, טיבה לא ברור , ייתכן פוסטטראומטי - לקולרלציה קלינית ורנטגנית בהתאם - בבקשה מה זה אומר ?? אני דואגת הרבה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ברכיים. קליטות במיפוי עצמות
ד"ר איתי הולצר 05/02/2014 | 18:04שלום. הממצאים במיפוי מעידים על בעיה בקדמת הברכיים - אזור הפיקה וחיבור הגידים - מנגנון היישור של הברך (ראי תמונות באינטרנט). אלו מצבים הניתנים במקרים רבים לטיפול באמצעות פיזיותרפיה ותרופות אנטי דלקתיות. יש גם ממצאים היכולים להסביר בעיות גב אך ייתכן שאין להם משמעות. סדר הדברים הנכון להגיע לאבחנה ובהתאם להציע טיפול הינו: תשאול, בדיקה גופנית ורק לאחר מכן בדיקות הדמיה. אני ממליץ לפנות למומחה/ית בתחום הספורט/ברךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ברכיים. קליטות במיפוי עצמות
-
ניתוח מיניסקוס ורצועה צולבתרן 31/01/2014 | 09:56דוקטור שלום. הבן שלי בן 19 לוחם ביחידה מובחרת קרע מיניסקוס , צולבת ו mcl .הלכנו לשני רופאים, אחד מציע לטפל בשני שלבים: ניתוח מיידי של תפירת מיניסקוס ולאחר התייצבות הברך ניתוח נוסף לשיחזור הרצועה. השני מציע לעשות בניתוח אחד את שני הדברים. מה המלצתך? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פגיעה משולבת: מניסקוס, רצועה צולבת, MCL
ד"ר איתי הולצר 05/02/2014 | 17:58שלום. יש גישות שונות לטיפול במצב זה ולכל גישה יתרונות וחסרונות. צריך כמובן להכיר את המקרה הספציפי. טיפול בכל הפגיעות בניתוח אחד חוסך מספר ניתוחים ומאפשר להתחיל לאחריו בתהליך שיקומי עם 'ברך תקינה' (במידה והניתוח הצליח). מצד שני, פגיעה משולבת וניתוח משולב ומורכב עלולים לגרום לתגובה סוערת של הברך וסיבוכים בהמשך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה משולבת: מניסקוס, רצועה צולבת, MCL
-
החלפת ברך בהתאמה אישיתדוד 09/03/2012 | 19:53מעוניין רק בביצוע ניתוח זה לאחר שהייתי אצל שני מומחים שהמליצו לי עליו כאופציה הטובה ביותר, הבעיה היא שאין לי אמצעים לממן אותו בבית חולים פרטי. האם ידוע לך היכן אפשר לבצע ניתוח מסוג שכזה שלא בבית חולים פרטי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 05/02/2014 | 17:26איני יודע לתת נתונים לגבי הארץ. בבית החולים בו אני עובד לא התחלנו לבצע ניתוחים בגישה זוהוסף תגובה
-
BOMET
Sharon B 01/02/2014 | 08:26http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1695569הוסף תגובה
-
כמה ניתוחים כאלה בוצעו כבר בארץ בכל אחת מהשיטות?
הנרי 14/03/2012 | 19:16וכמה בוצעו בבית החולים שבו אתה עובד? מתעניין גם לפני ניתוחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה נוספת - תשובה
דר' איתי הולצר 11/03/2012 | 22:47'signiture' זוה המערכת של חברת biomet ובד"כ מבוצע mri לפני ניתוח מסוג זה, 'true match' זו המערכת של חברת depuy j&j ואז מבוצע ct לפני הניתוח. לכל מערכת חסרונות ויתרונות. אתה צריך לפנות לזימון תורים בטלפון 03-5771188 ולבקש תור למרפאת מפרקים.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
דוד 11/03/2012 | 21:52דר הולצר תודה. כיצד אפשר לעבור את הניתוח או מה צריך לעשות על מנת לבצע את הניתוח בביהח בו אתה עובד? השיטה עליה המליצו לי היא סיגנצר. הסבירו לי שאפשר לבצע סריקת סיטי או סריקת מגנט. מה עדיף?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת ברך בהתאמה אישית - תשובה
דר' איתי הולצר 11/03/2012 | 21:22שלום דוד. ניתוח ברך בהתאמה אישית, הינו טכניקה חדשה יחסית שאכן נראית מבטיחה, אך אין עדיין נסיון ארוך טווח בטכניקה זו. ה'התאמה האישית' היא בציוד איתו מבצעים את הניתוח, לא במשתלים עצמם - הזהים למשתלים בהם מתבצעים ניתוחים 'רגילים'. טכניקה זו נועדה בעיקר לקצר את זמן הניתוח ולסייע למנתחים לא מנוסים, המנתחים מספר מועט של ניתוחים מסוג זה מידי שנה. למנתח מנוסה, המבצע עשרות ניתוחים מסוג זה בשנה, אין יתרון משמעותי מוכח לשימוש בטכניקה זו, נכון להיום. במספר בתי חולים ציבוריים החלו לנסות שיטה זו במקרים בודדים, בהם בית החולים בו אני עובד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היצרות תעלת עמוד השדרה
- בלט דיסק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
- הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
- אגן
- אוסטאומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם