פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 18
-
פיענוח בדיקת ארתוגרפיה ירך אודה על תשובה מהירהאנונימית 20/01/2012 | 22:26שלום אני בת 38 ולפני כשנתיים החל כאב שהחמיר באיזור מפרק הירך לאחרונה עשיתי בדיקת ארתוגרפיה ולהלן הממצאים הרופא בחול ואיני מבינה מה מצבי ומה הכיוון האם מדובר בניתוחח והאם ניתן לחיות כך ללא ניתוח אודה על תשובה מהירה (אני רוצה לציין שאיני עושה פעילות גופנית) להלן ממצאי הארתוגרפיה: חשד לנזק ללברום מודגם קרע אלכסוני לרוחב הלברום הקדמי העליון הקרע נמשך גם אל בסיס הלברום. מודגם שבב לברום מנותק חלקית מתחת למיטת הקרע בקוטר3 ממ במישור הצדדי פנימי (חתך קורנלי 4 סדרה 6 סגיטלי 8 סדרה 7 סגיטלי 10 סדרה 5 ממצאים המחשידים לקרע ידית דלי . הלברום האחורי מודגם תקין אין עדות לנזק סחוסי פוקלי. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות . הקפסולה המודגמת שמורה . הרצועות הפמורליות תקינותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אפשרות ליצירת קשר
אפי 19/09/2021 | 12:20הי. אשמח לשוחח איתך בעניין המנתח אם תוכל ליצור קשר למייל שלי אני באותה סיטואציה. לפני ניתוח Efratah73@gmail.comהוסף תגובה
-
נזק עצבי בעקבות ניתוח
אלי 24/04/2021 | 20:22עברתי ניתוח ירך ב03/20 . ראט פגע לי בעצב ואני סובל מכאבים. ממליץ לא ללכת אליו. בשל העובדה שהוא משתמש בשיטה מסוכנת שנקראת post. מי שרוצה יכול לקרוא בגוגל. דר בוצר משתמש בשיטה הבטוחה. אין לי שום אינטרס אני רק רוצה שלא יפגע לאנשים בעצבים. זה עונש לכל החייםהוסף תגובה
-
קרע בלברום בירך ימין
קרן 08/01/2021 | 19:50שלום לכל המשורשרים אני סובלת כמעט שנה מכאבים בעכוז ובירך מלפנים וגם מהצד. בבדיקה במרץ פרופ' ראט לא מצא ממצא משמעותי בmri ואמר שתוך 3חודשים הכאבים יחלפו. עברו מאז 9 חודשים והכאב מחריף עם הקרנה למותן ימין לגב תחתון ולירך ימין. בבדיקה לפני מספר ימים עם אותו mri אצל ד"ר בן לולו הוא אבחן קרע קטן בלברום מימין , אבל ממליץ להמתין 3 חודשים להמשיך בטיפולי המחט היבשה/מחט מערבית (בנתיים עשיתי שלושה ואין הטבה) ולהמשיך בפזיותרפיה שאני עושה (בקופ"ח כבר ממרץ ובאופן פרטיזה החודש השני הרבה טנס , חימום עיסויים וכאמור מחט יבשה). הכאב מופיע לפעמים גם במפרק ירך שמאל ואני חוששת לנזק הפיך אך לא תעשה פעולה כירורגית ומצד שני לא מעוניינת להכנס לניתוח ולעבור שיקום (לפני 4 שנים נותיתי בקרסול ושיקום של 3 חודשים התארך לשנתיים לא הייתי רוצה שוב להיות במקום הזה). הרופא המליץ להגיע להתייעץ ברמב"ם בנוגע לארתוסקופיה באם לא תיהיה הטבה /תיהיה החמרה. מישהו עבר את ההליך ברמב"ם ויכול לשתף אותי כאן או בפרטי? מישהו התגבר על הקרע והכאבים הבלתי נסבלים בעזרת טיפול שמרני בלבד? כבר כמעט שנה שאני לא מטרקת ,כל צעד בימין כואב לי, כל ישיבה, נהיגה, כיפוף מפרק הירך ובאופן כללי צמודה לבקבוק מים חמים. אני כן מבצעת הליכות ויוגה אבל כואבת תוך כדי ולא באמת יודעת אם הקרע יכול להחמיר כך . אשמח לכל טיפ, עצה, שיתוף תודה רבה קרןהוסף תגובה
-
ניתוח מפרק ירך ההחלמה קשה?
הילה 30/06/2020 | 17:26עובר ניתוח שבוע הבא האם ההחלמה קשה ?הוסף תגובה
-
קרע לברום
עידן 20/01/2020 | 20:41הי רז, אובחן אצלי קרע לברום וסובל מכאבים. אני ספורטאי ואצן וזה מאוד מתסכל להיות מחוץ לספורט. האם עברת את הניתוח? ואם כן אצלי מי? האם את מרוצה?הוסף תגובה
-
פניה לליטל וטל עזרה בנושא
Eitan 14/01/2020 | 23:07הי, אני במצב דומה עם קרע לברום וcam סובל ממש מכאבים. חושב מה לעשות. אפשר לשאול מה מצבכן? האם עברתן את הניתוח ואם כן אצל מי? תודה מראש, רפואה שלמההוסף תגובה
-
פניה לטל על הניתוח שלא צלח- עזרה
ליטל 19/10/2019 | 06:42שלום טל, אני לפני ניתוח לקרע בלברום בירך שמאל ע" ד"ר מורגנשטרן אני אשמח מאוד ליצור איתך קשר ולהתייעץ כיוון שהניתוח שלך לא צלח. תודה רבה,הוסף תגובה
-
ניתוח בלברום מפרק ירך
רז 05/10/2018 | 15:47היי אשמח לשמוע ממך על הניתוח עצמו בשתי היריכיים . ועל ההחלמה. במיוחד על דר בוצר אני שוקלת לעבור את הניתוח אצלו. לגבי החזרה לספורט כפי שציינת. מה זה אומר חזרה בירך ימין 90% ? מה את לא יכולה לעשות? האם יש כאבים? חולשה שרירית? הגבלה של טווחי תנועה? איזה סוגי ספורט את מבצעת? האם ריצה? רכיבה על אופניים? שחייה? סקווטים? איזה שיקום עברת והיכן בתהליך ההחלמה לאחר הניתוח? מה את מאד ממליצה שיכול לעזור לי לחזור לתיפקוד מלא כולל ריצה. אגב אני מאמנת כושר כך שההחלמה והתיפקוד מאד חשובים לאחר הניתוח.הוסף תגובה
-
אם יש לך עוד שאלות תרגישי בנוח להתקשר
אבי 08/03/2018 | 13:430507123412הוסף תגובה
-
תודה רבה!
טל 08/03/2018 | 13:30את הניתוח הראשון שלא הצליח עשיתי אצל מורגרשטיין. ממקווה שהפעם אוכל לשפר את מצבי. תודה!הוסף תגובה
-
היי טל
אבי 08/03/2018 | 12:55בשלב שהחלטתי לנתח את שמאל ההתאוששות של ימין(ראט) הייתה 80% אז חשבתי שזה מצב סופי. ובבירור שעשיתי עם מנותחים של בוצר הבנתי מהם שמצבם יותר טוב. בדיעבד ההחלמה בניתוח של ראט לקחה זמן אבל עכשיו הרגל כמו חדשה. אין לי המלצה על אחד יותר מהשני, אבל ההמלצה חד משמעית אם כואב ובבירור זה מקרע , לא לחכות ולניכנס לניתווח.הוסף תגובה
-
תודה רבה על התגובה
טל 08/03/2018 | 12:32אני עברתי ארטרוסקופיה לא מוצלחת בירך שמאל לפני 6 שנים (קרע בלברום, אימפיג'מנט וכו'). כיום הירך ימין מאוד כאוב גם כן. מתחילה תהליך של ייעוץ. מותר לשאול מדוע עברת לבוצר אחרי שנותחת ע"י ראט?הוסף תגובה
-
היי טל
אבי 08/03/2018 | 12:20ירך ימין נותחתי אצל דוקטור ראט . מאז עברתי ניתוח גם בשמאל לפני כ שנה ,אצל דוקטור בוצר ובשלבים מתקדמים של חזרה לספורט.הוסף תגובה
-
ניתוח מפרק ירך
טל 08/03/2018 | 09:48היי, סובלת מבעיה דומה. היכן ואצל מי נותחת?הוסף תגובה
-
ביצעתי את הניתוח
אבי בן ארי 22/08/2016 | 09:13היי סובלת לאחר כאב שנמשך שנה הגעתי למצב של צליעה וביצעתי את הניתוח הנ"ל בירך ימין , אני עכשיו שנה לאחר מכן חזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה עם כשירות של 90% בירך ימין . בדרכי לתיקון לברום בירך שמאל בזמן הקרוב .הוסף תגובה
-
קרע בלברום
סובלת 26/06/2016 | 00:33שלום רב, האם ביצעת את הניתוח בסופו של דבר? .אני בגילך ומצאת בדיוק באותו הסיטואציה. תודה מראש ,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע גם בירך השניה? - תשובה
דר' איתי הולצר 28/02/2012 | 19:34צריך כמובן להשלים ברור מלא כדי לקבוע האם אכן יש פגיעה מסוג זה גם בירך השניה. קרע יכול להיווצר בעקבות חבלה במנגנונים שונים למפרק הירך או בעקבות מבנה אנטומי המועד לפגיעה מסוג זה גם ללא חבלה - ראי תשובותי הקודמות בנושא זה לך ולפונים אחרים. שתי סיבות אלה עלולות להיות רלוונטיות לשני פרקי הירכיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת המתייחסת גם להערת 'חול'
דר' איתי הולצר 17/02/2012 | 14:03שלום לאנונימית ואנונימי. יעילות הטיפול בבעיות מסוימות דוגמת קרע בלברום הוכחה! אך אין עדיין מעקב ותוצאות ארוכות טווח של סדרות גדולות של מטופלים. יש גם בארץ מספר מנתחים בעלי נסיון רב בתחום. אני נמנע מלהמליץ על שמות של קולגות במסגרת הפורום (לטוב ולרע). אני ממליץ לך לפנות לאחד המרכזים הגדולים - כמו איכילוב, רמב"ם, הדסה, תה"ש, מאיר וכדומה ולברר מי המנתחים המבצעים ניתוחים אלה.הוסף תגובה
-
חול
אנונימי 2 17/02/2012 | 07:10ממליץ על ד"ר פיליפון בוייל קולורדו ארצה"ב מספר אחד בארתרוסקופיההוסף תגובה
-
תודה והתייעצות נוספת
אנונימית 1 17/02/2012 | 03:34תודה על תשובותיך הקודמות הבנתי שרפאי שעלי לשקול אם ארצה לעבור ניתוח ארטרוסקופי. הבנתי שנדובר בתחום צעיר שלא הוכחה יעלותו מה שמקשה על ההחלטה ואידך יש לי כאבים עזים. רציתי לשאול אם מי כדאי להתייעץ בנוגע לכדאיות הניתוח והסיבוכים. קראתי שבארץ מדובר בניתוח של החמש השנים האחרונות והוא גם לא נעשה בצורה שכיחה מה שמעלה חחשות כבדים אשמח לעיצה למי לפנות בארץ ובחול תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' איתי הולצר 12/02/2012 | 22:30שלום. קראי שוב את תשובתי הקודמת - יש בה תשובות לחלק מהשאלות הנוכחיות. סיכונים בניתוח ארתרוסקופיה - כמו ברוב הניתוחים, יש סכנה לפגיעה בכלי דם ועצבים, גרימת נזק נוסף למבני המפרק (סחוס ולברום לדוגמא ), התפתחות זיהום ועוד. שכיחות כל הסיבוכים מוערכת באחוזים בודדים. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת - ניתוחים אלה יותר שכיחים היום מבעבר, אך עדיין לא נפוצים כמו ארתרוסקופיות למפרקי הכתף והברך. אין נתונים מדוייקים להעריך האם את מחמירה את המצב ללא ניתוח. פיזיותרפיה יכולה לעיתים לשפר תפקוד ולהפחית כאבים אך היא אינה מתקנת או מרפאת את הקרעהוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
12/02/2012 | 18:14שלום בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי לשאול : 1מה הסיכונים בניתוח ארתרוסקופיה ועד כמה הוא נפוץ? 2. מה פירוש יש נתק בשבב הלברום? 2. אני ממש חוששת והייתי שמחה לדעת האם יש פתרונות אחרים שאינם ניתוח 3 ואם לא אעשה ניתוח האם אני מסכנת או מחמירה את מצבי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בלברום - תשובה
דר' איתי הולצר 22/01/2012 | 22:12אנונימית שלום. 'לברום' הינה רקמה במרקם גומי שעוטפת את החלק האגני של מפרק הירך. רקמה זו עלולה להיקרע בשל מבנה לא תקין של מפרק הירך או כתוצאה מחבלה. חיפוש באינטרנט למושגים השונים שמפורטים בבדיקה,יעלה תמונות, איורים והסברים שימחישו את הנושא. בשנים האחרונות מבוצעת יותר ויותר במקרים מסוג זה, פעולה כירורגית 'זעיר פולשנית' - ארתרוסקפיה של מפרק הירך. במהלך פעולה זו ניתן לקבל תמונה מלאה יותר של המפרק ולטפל בחלק מהבעיות שמתגלות. כאמור, מדובר בתחום יחסית חדש, הדעות חלוקות בנוגע לאבחנות אלה ולגבי אפשרויות הטיפול (אם דרוש בכלל). אין נסיון ארוך טווח לגבי תוצאות הטיפולים השונים או לגבי הימנעות מטיפול. אני ממליץ בשלב ראשון (עד הגעת הרופא מחו"ל) להימנע מפעילות מאומצת ומטווחים קיצוניים של הנעת מפרק הירך - כיפוף עמוק, פישוק גדול וכו.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת - מה מותר ?
אנונימית 21/01/2012 | 15:32אודה מאוד על הסבר הממצאים מה משמעותם ומה אני אמורה לעשות האם בהכרח מדובר בניתוח? בנוסף הייתי רוצה לדעת מה מותר ומה אסור לי לעשות לאור ממצאים אלה ? תודה רבההוסף תגובה
-
אפשרות ליצירת קשר
-
אוסטאופורוזיס חולפת מהריוןעדי בוגנין 13/12/2012 | 10:08שלום וברכה מחודש 7 להריוני כיום אני חודשים וחצי אחרי לידה היו לי כאבים עזים בירך הכוללים צליעה קשה מאוד. ב4 לנובמבר ביצעתי MRI שם אובחנה בצקת לשדית מתונה חולפת בינתיים אני חודש וחצי על קביים כבר לא צולעת אך עם כאבים בירך לפעמים קלים לפעמים חזקים ולפעמים כלל לא כואב האם זה הגיוני ? מה זמן ההחלמה הממוצע? את רוב הימים אני מבלה בדיכאון בגלל המצב וכמה זמן יש להיות עם קביים MRI הבא נקבע לסוף החודש דצמבר אני מקווה לטוב אך האם הכאבים הבאים והולכים הם הגיוניים במצבי ? יש ימים שכאילו כלום ויש ימים ממש כואבים אודה להתייחסותך ובמידת הצורך האם יש לתאם איתך פגישההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אוסטופרוזיס
יסמין 16/08/2021 | 12:02שלום רב, הייתה לי כמוך אוסטופרוזיס חולפת, שבר ובצקת במפרק ירך שמאל. היום אני חודשיים אחרי לידה וממתינה לתור לבדיקת mri. יודעת שאת עברת את זה מזמן, אבל אשמח ךדעת כמה זמן לקח לך עד להחלמה מלאההוסף תגובה
-
אוסטופירוזיס בהריון
שלומית אבן חן 27/06/2015 | 20:42נשים יקרות אני בשבוע 30 עוד יומיים.הכל התחיל בשבוע 24. עכשיו אני על כסא גלגלים ואסור לי בכלל לדרוך על הרגליים יש בצקות נוזלים ושברים ברגל ימין. וברגל שמאל המצב יותר נורמלי. אך עדיין האבחון של ה mri זה דו"צ . הכאבים אצלי קשים מנשוא. הלידה השלישית היתה ללא אפידורל. והכאבים כאן גדולים יותר. למעשה אני חווה לידה 3 פעמים ביום. אסרו עלי נרות אביטרן שזה הדבר היחיד שעוזר. האם מישהו פה שמע על משככך כאבים טוב שמותר או על טיפול בזריקות לאיזור הכואב. או על רופא מומחה שיוכל לעזור??הוסף תגובה
-
אוסטופורוזיס חולפת החלמה
עדי בוגנין 19/12/2013 | 11:33בנות יקרות , המטרה של שורות אלו היא לעודד ולעודד . אם מדובר "רק" באוסטופורוזיס חולפת יש הרבה מקום לעידוד .ילדתי לפני שנה וחודשיים והייתי כמעט 4 חודשים עם קביים אחרי הלידה ו2 בדיקות MRI ובסוף בצקת נסוגה לחלוטין ...והנה חזרתי להתאמן כבר חצי שנה ואני אפילו עושה קיקבוקס....בטודיו C .אז קחו נשימה עמוקה והכל חוויה . אנחנו מיוחדות עם הסיפור שלנו . טיפל בי אורטופד מקסים שגם תמל נפשית עודד וחיבק שמו דר עמית שרם מחולון ...הרבה בריאות פריון תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוסטאופורוזיס חולפת בהריון בשתי הרגליים
דר' איתי הולצר 20/04/2013 | 22:09שלום הילה. אוסטאופורוזיס חולפת בהריון הינה תופעה לא שכיחה אך מוכרת. הישנות של התופעה ברגל השניה גם כן מתועדת אך נדירה ביותר. גם שארית של צליעה, הגבלת תנועה נדירים ביותר. זרמים ברגל אופיניים יותר לבעיות גב ולא לבעיות במפרק הירך. אני ממליץ לערוך תחילה ברור אורתופדי יסודי עדכני לגבי מצבך. לגבי הסכנה להישנות המצב בהריון נוסף - אין נתונים מחקריים/מדעיים/מבוססים להשיב על שאלה זו. אם מדובר אכן באוסטאופורוזיס חולפת - לא אמור להיגרם נזק בלתי הפיך!הוסף תגובה
-
אוסטאופורוזיס חולף בהריון
הילה 18/04/2013 | 23:14שלום, בהריון הראשון שלי ( כיום הבן שלי בן 8 וחצי) אובחנתי עם אוסטאופורוזיס חולף בהריון החל מחודש חמישי ברגל ימין והוצג דתי לקביים. לאחר הלידה הכל עבר. בהריון השני (הבת שלי כיום בת 5) אובחנתי כסובלת מאותה מחלה , הפעם ברגל שמאל עם כאבים הרבה יותר חמורים והחל מחודש שביעי הוצמדתי לקביים. ״נפטרתי״ מהקביים רק 3 חודשים אחרי לידה לאחר טיפולים של פיזיותרפיה והידרו תרפיה. כיום יש לי עדיין צליעה קלה ברגל שמאל, קושי ברוטציה של הרגל, כשאני יושבת זמן ממושך על הכיסא אני מרגישה כאבים וזרמים ברגל. שאלתי היא: האם יש משהו נוסף בנדון ? אני מפחדת להביא עוד ילד שמא יקרה לי שוב אותו הדבר בהריון והמצב יחמיר ובסוף יהיה בלתי הפיך. מה דעתך? מחכה לתשובתך.הוסף תגובה
-
תשובה לשרון מעדי
עדי בוגנין 07/01/2013 | 18:09שרון יקירתי הייתי צולעת מחודש שביעי ועד לפני שלושה חודשים אני שלושה חודשים אחרי לידה ורק היון ירדתי מהקביים . הייתי איתם רק לאחר הלידה שאובחן אצלי אוסטופורוזיס חולף לאחר שראו שהמשכתי לצלוע אני מאחלת לך לידה קלה וכן ילדתי בקיסרי את תצטרכי להרבה עזרה אחרי הלידה למרות שמתרגלים לקביים ובעיקר הרבה עידוד זה לא סוף העולם כי זה באמת עובר חודשים שלושה אחרי הלידה וכך גם הכאבים שתהיה לך לידה קלה זה ששווה הכלהוסף תגובה
-
אוסטיאופורוזיס חולף
שרון 07/01/2013 | 17:23היי עדי, יש לי שאלה אליך... גם אני אובחנתי כסוסלת מאוסטיאופורוזיס חולף של הריון. אני בשבוע 32 ומאוד חוששת ממה שיהיה בלידה ואחריה. האם ילדת רגיל או בקיסרי? איך טיפלת בתינוק, האם צריך עזרה סביב השעון? כמה זמן אחרי הלידה הצלחת ללכת בלי קביים? אודה לך לקבלת תשובה שתעזור לי להתמודד עם אי הוודאות.הוסף תגובה
-
המשך אוסטופורוזיס חולפת תוצאת MRI
עדי בוגנין 06/01/2013 | 18:01איתי ערב טוב בשעה טובה ירדתי מהקביים קשה לי להאמין בדיקת הMRI תקינה לחלוטין היום הייתי אצל הרופא עם הפענוח הבצקתף שהייתה נסוגה לחלוטין!!! הוא אמר לי לחזור לפעילות בהדרגה עוד לא חדר כושר וכו וכי כאבים בתחילת הליכה ללא קביים הם הגיוניים. זהו רציתי לעדכן שבוע מבורך עם הרבה תקוות להרגיש לגמרי טוב עוד מעט......הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 02/01/2013 | 01:20אלו אכן בשורות טובות! יש בהחלט מקום לצפות להמשך שיפור במצבך.הוסף תגובה
-
אוסטופורזיס חולפת בדיקת MRI
עדי בוגנין 01/01/2013 | 17:59איתי מה שלומך ראשית תודה רבה על כל הסבלנות שלך ועל כך תבורך רציתי לעדכן שהייתי היום אצל הרופא המטפל עם תשובת הMRI שעשיתי אתמול הרופא טוען כי ברגל ימין הוא מוצא בקושי שרידים של המחלה ורגל שמאל נקייה לחלוטין היא כואבת רק מחוסר האיזון והצליעה שהייתה אמנם הוא מחכה לראות את תשובת הMRI שתהיה עוד שבוע ואז בעזרת השם אולי כבר לא אצטרך קביים אני מניחה שגם ללא הקביים החזרה לפעילות היא בהדרגתיות הוא אמור להנחות אותי מה אפשר לעשות ומה לא בשבוע הבא שאבוא אליו זהו זה נשמע מעודד לדעתך עוד חודש חודשיים כבר ארגיש שיפור משמעותי ?כל הסיפור הזה. כולל ההריון הוא כשבעה חודשים מתוכם שלושה חודשיים צליעה קשה ואני מלאה פחדים באמת רק הזמן עושה את שלו... הכאבים ברגל ימין הם מעטים ורק מידי פעם יש התקף קל שעובר אחרי כמה שעות אני מניחה שזה הגיוני אמשיך לעדכןהוסף תגובה
-
קשר
עדי בוגנין 26/12/2012 | 11:28היי סבטלנה מה המייל שלך או הנייד אשמח להתקשר הנייד שלי 0524340138הוסף תגובה
-
כמוני
סבטלנה 25/12/2012 | 09:43היי, גם לי היה (יש) אותו דבר. אני ילדתי ב 31/01/12, אחרי זה שלושה חודשים הייתי בכסא גלגלים, עוד שלושה חודשים כבר חזרתי לעבודה במשרה מלאה. כרגה יש לי כאבים רק בסוף היום, לפעמים אם קשה להרדם בגלל כאבים אני לוקחת נורופן. בדיקת צפיפות העצם אומרת שעדיין יש אוסטאופורוזיס. אשמח להיות בקשר, להתחלף במידע על הנושא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 22/12/2012 | 21:05המשיכי להתנהל כפי שהתנהלת עד כה על פי המלצות האורתופד המטפל. מותר למרוח וולטרן, מותר גם ליטול כדורים משככי כאבים על פי הצורך וההוראות המצורפות.הוסף תגובה
-
אוסטופורזיס חולפת המשך 2
עדי בוגנין 21/12/2012 | 18:25היי איתי שבת שלום טרם קיבלתי מענה לשאלתי אמש הייתי אצל האור וטרפד שמטפל בי והוא אמר שהכאב ברגל שמאל הבריאה הינו כאב עצבי והינו חלוקת העומסים בלבד אך הכאבים חזקים לכיוון המפשעה והרגשת זרם לאורך הירך מה זה אומר כזכור המחלה הודגמה בדיקת MRI ב4בנובמבר בפרק ימין חולה ופרק שמאל בריא האם כאב עצבי משפיע כך וכואב כך במפשעה אני מוטרדתהוסף תגובה
-
אוסטופורוזיס חולפת בהריון המשך
עדי בוגנין 17/12/2012 | 14:09תודה רבה האם פשוט לנוח עד בדיקת MRI בסוף החודש בבדיקת MRI שבוצעה ב4לחודש פרק הירך משמאל תקין וגם לפי רנטגן שבוצע לפני שבועיים אך המצחיק שהכאבים בהליכה הם רק ברגל שמאל ווב רגל ימין בהליכה אין זכר לכאבים אני אעדכן תוצאות MRI וכמובן מטופלת על ידי אורטופדי באופן קבוע ללא הזנחה והולכת רק עם קביים מה שמקל כאב אגב מרחיתי בירך שמאל וולטרן האם מותר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' איתי הולצר 17/12/2012 | 13:45ייתכן והעומס על הרגל הלא מעורבת גרם . תיתכן גם הישנות המחלה ברגל השניה, אך זה די נדיר. כדי להבין את התמונה יש צורך בבדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה עצמןהוסף תגובה
-
אוסטאופורוזיס חולפת.בהריון המשך
עדי בוגנין 16/12/2012 | 22:15תודה רבה על תשובתך.אכן ברגל ימין הבעייתית.חל שיפור אני עולכת כמעט ללא כאבים .אמנם כאבים דומים התחילו ברגל שמאל האם ייתכן?בצילום רנטגן שעשיתי לפני שבועיים לאגן וירעיים נמצא כי אין עדות.לממצא פתולוגי גרמי למרות הבצקת ברגל ימין מה זה אומר?הכאבים בשמאל חזקים מימין שהיא בעצם הרגל החןלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוסטאופורוזיס חולפת בהריון
דר' איתי הולצר 16/12/2012 | 21:42שלום עדי וברכות על הלידה! יש הרבה מקום לאופטימיות. את מתארת מצב אופייני לסינדרום ייחודי זה (TRANSIENT OSTEOPOROSIS OF THE HIP). המחלה חולפת מעצמה, ללא שארית של כאבים והגבלה תפקודית, ברובם המוחלט של המקרים , אבל זה לוקח זמן. המגמה הכללית היא של שיפור אבל יכולות להיות עליות וירידות. עדכני לגבי תוצאות ה MRI בסוף דצמבר - נקווה לנסיגה של הבצקת.הוסף תגובה
-
אוסטופרוזיס
-
פענוח של c.t (לת)ידיד 15/08/2021 | 14:21קבלתי תוצאה של c.t אשמח לסיוע בהסבר. הודגם באספקט הקדמי/מדיאלי של קונדיל פמורלי לטרלי מצד ימין, פגם אוסטיאוכונדרלי בגודל כ- 8*13 מ"מ )סדרה 203, חתך 166 ,סדרה 201 ,חתך 199.) הודגמו ליקויים ציסטיים סוב-כונדרליים זעירים ברכס של עצם הפיקה מצד שמאל, ייתכן משנית לנזק בסחוס המכסה באותו גובה. הודגם באספקט הלטרלי של שליש מרוחק של דיאפיזיס של עצם הפמור מצד שמאל תהליך קורטיקלי/תת קורטיקלי בעיקר סקלרוטי בגודל כ- 8*27 מ"מ, לא גורם להרס עצם או תגובה פריאוסטלית בסמוך, הנגע שפיר, ייתכן NOF מאוחה. אין לראות עודף נוזל מפרקי דו"צ. הודגמו ציסטות ע"ש בייקר קטנות דו"צ.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ניתוח רויזיה במפרק הירך (לת)מיה 11/08/2021 | 10:41שלום רב, האורטופד שלי סבור שאני צריכה להחליף בדחיפות את מפרק הירך (החלפה קודמת לפני 31 שנה). אני שואלת אם אוכל להמתין עם זה למרות הכאבים או שיש למקום סכנה בהמתנה. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קרע במיניסקוס (לת)משה 05/08/2021 | 10:29בן 28 הובחנתי בmri עם קרע במיניסוקס שהתקפל מתחת לעצמו בצקת בעצם ואולי פגיע בסחוס(נדע רק לאחר שיכנסו עם המצלמה בניתוח) האורטופד המליץ על ניתוח. השאלה היא אם יהיה אפשרי לעשות פיזיוטרפיה והכאב וההגבלה(כאב בקיפול הברך על הסוף)יעבורו. או שהפתרון היחיד הוא ניתוח(בכל מקרה תהיה לי לדברי האורתופד שחיקה מוגברת בסחוס בעקבות הקרע)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תוצאות MRI ברך שמאל (לת)טופז 30/07/2021 | 11:44לפניי שנתיים וחצי עברתי ניתוח שחזור רצועת ה-MPFL , בשבועות האחרונים יש נפיחות בברך וכאבים בלתי פוסקים. ביצעתי MRI אך אני לא מבינה את התוצאות. מודגמים שינויים פוסט ניתוחיים באזור אחיזת רצועת ה-MPFL אל הפצט המדיאלי של הפיקה ואל הקונדיל הפמורלי המדיאלי. הרצועה מודגמת מעובה ובעלת אותות חריגים כביטוי לשינוי פוסט ניתוחי. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה סחוס הפיקה מודגם דל בפצט המדיאלי. אין עדות לפגם בסחוס הטרוכלארי. באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם בדק המערב כמעט את כל עובי הסחוס המכסה עם בצקת לשדית מינימאלית סוב-כונדרלית בסמוך )חתך 14 סדרה 4 ,חתך 23 סדרה 3.) מודגם קרע חלקי ידוע של השכבה הפנימית של רצועת ה-MCL באזור אחיזתה הפמורלי. השכבה החיצונית של הרצועה מודגמת תקינה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי מודגם סדק בסחוס המכסה )חתך 20 סדרה 4.) המנגנון המיישר מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ממצאי בדיקה ברך שמאל MRI (לת)שחר מי-און 25/07/2021 | 11:15שלוםרב, אודה על הסבר וטיפול לאיבחון ה MRI תודה שחר להלן ממצאי בדיקת עם דיכוי שומן. PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD - ו T1 בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות PD הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית התוויה קלינית: ברור כאבים. ממצאים: מודגם קו שבר היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי בהיקף האספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי עם השטחה של הקורטקס ובצקת לשדית נרחבת סביבו, כנראה שבר אי ספיקה. ייתכן כביטוי למתיחה. ,MCL- מודגמת בצקת סביב השכבה החיצונית של רצועת ה שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם קרע אלכסוני המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. הקרעים נמשכים להיקף גוף המניסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מודגמת פליקה מדיאלית מעובה. לסיכום: שבר אי ספיקה בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי וקרע במניסקוס המדיאלי כמתואר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
DDhשיר 21/02/2015 | 11:44בגיל 4.5 חודשים אובחנה אצל בתי פריקה במפרק ירך ימין (בגיל 6 שבועות היה תקין) הגבלה בפישוק ימין וקיצור יחסי של ירך ימין. בבדיקת סונר מבנה אצטבולרי לקוי מאוד מימין אלפא 49 מע׳ ראש הירך בפריקה. טופלה כ-שבועיים ברצועות בפבליק. לדעת הרופא הרצועות לא ישחזרו אלא ממליץ לשחזר תחת הרדמה עם טנוטומיה של אדוקטור ארוך, ארטרוגרפיה וקיבוע בגבס האם יש טעם להמשיך עוד עם הרצועות ולראות אם חל שיפור או עדיף ניתוח כמה שיותר מוקדם?? האם הטיפול דרך רצועות או הניתוח יטפלו בבעיית הקיצור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ניתוח מפרק ירך אצל מבוגר עם d.d.h
פרל 19/07/2021 | 13:21אני בת 70 עם בעית d.d.h ,לאחרונה מרגישה כאבים,האם מומלץ החלפת המפרק?האם אין סכנה של פגיעה בעצב בשל הניסיון להאריך את הרגל במהלך הניתוח?האם יש מומחה במקרה כמו של?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 01/03/2015 | 23:48שלום. השיקולים כיצד לטפל בדרגות חומרה שונות של מפרקי הירכיים בגילאים השונים הינם מורכבים מאד. מפרק הירך נמצא בגילאים המדוברים בשלבי התפתחות משמעותיים מאד לתפקוד בהמשך החיים. במקרים מסויימים יש הכרח ולשחזר את המפרק באופן ניתוחי. עיתוי ההתערבות וסוג הטיפול תלויים במקרה הספציפי, ובנסיון ומיומנות הרופאים. אני ממליץ לקבל חוות דעת נוספת ממומחה/ית בתחום אורתופדיית ילדים ולקבל החלטה בהקדם על המשך הטיפולהוסף תגובה
-
ניתוח מפרק ירך אצל מבוגר עם d.d.h
-
פענוח אם אר איי (לת)נאדר 17/07/2021 | 12:22שלום דר צילום mri של מפרק ברך ימין סיכום 1- מצב לאחר הטריה ארתרוסקופית של המניסקוס המדיאלי שינויים פוסט-ניתוחים.לא הודגם קרע חוזר במניסקוס. 2- כונדרופתיה במדור מדיאלי וקדמי של מפרק הברך. 3- ניוון מוקואידי מרכזי במניסקוס הלטרלי. 4- נוזל בבורסה של MCL. 5- ציסטה בייקר קטנה. והמצה לאחר ניתוח ארתרוסקופיה של הברך מה זה אומר ומה הטיפול הדרוש אשמח לקבל מענההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כריתת שורש מיניסקוס (לת)רירי 12/07/2021 | 00:26אני בת 39 שנים, עברתי בתאריך 24/3/2021 ניתוח ארטוסקופיה בברך בגלל קרע בשורש מיניסקוס והם כרתו את השורש, לאחר הניתוח התפתחה אצלי בצקת גדולה לאורך כל הירך עד לברך, קיבלתי תרופת בריקסין למשך שלושה פעמים בחודשיים הראשונים כל פעם עשרים יום, עברתי טיפול ויזותרפיה והידרותרפיה, יש שיפור קטן במצב, עדדין יש לי בצקת , עברתי בדיקת ראומטולוג ובדיקת מעבדה של הנוזל בזמן שהייתי בטיפול בבריקסין, הבדיקה לא הראתה שהנוזל דלקתי. עברתי בדיקת אי אמ גי ודופלר ורידים התוצאה תקינה, עברתי בדיקת אמ אר אי ומיפוי עצם, והתייעצתי עם עוד מומחה ברך שאמר לי שהיו צריכים לתפור את השורש ולא לכרות ועכשיו נגרם לי נזק בלתי הפיך שניתן לתקן רק בהשתלת מיניסקוס.. אני בהלם ממה ששמעתי ומתלבטת הרם לקבל עוד חוות דעת? ואיך רני יכולה לשמור על הרגל שלי במיוחד כאשר אמר לי שרני לא צריכה להעמיס עליה ולנסות להןמנע ממדרגות וכל מאמץ.. חשוב להזכיר שעדיין מרגישה בצקת באזור של הירך עד הברך, מרגישה משהו שורף לי בפנים מתחת לעור וגם כל איזור הירך עש הברך רגיש לבד כאילו אנן שמה בד על אזור עם כוויה, בנוסף לכך אין לי תחושה טובה באזורהוסף תגובהפתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- בורסיטיס
- קרע במיניסקוס (קרע סהרון)
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- אולטרסאונד עמוד שדרה
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
- אוסטאוקלסטומה
- אוסטאומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם